Autor Téma: LEGO IDEAS  (Prečítané 104972 krát)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 4678
    • Moja zbierka
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #810 : 09. August 2019, 23:13:44 »
Stlpy v tmavozelenej farbe! (y)  Taketo boli na bratislavskej Hl. stanici a myslim, ze v niektorych castiach este zostali.

Odhlásený PC CZ

  • Príspevkov: 144
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #811 : 02. September 2019, 22:23:22 »
Tak jsem s hrůzou zjistil že stará rybárna (uvedená ani ne před dvěma roky) je vyřazená z produkce :( Ach jo to jsem prokoučoval.

Nové kolo hlasování. Mně se samo nejvíc líbí raketoplán, ale nezlobil bych se ani za středověkou kovárnu, strašidelný dům (byť to je asi podle nějakého seriálu) nebo domeček sedmi trpaslíků (prostě cokoliv co pasuje do city). The Office je předpokládám ten seriál kde hrála vévodkyně Meghan ? (V ČR jako kravaťáci ?)

Ale bylo by fajn kdyby to byl raketoplán...

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 1571
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #812 : 03. September 2019, 09:55:40 »
https://www.promobricks.de/lego-ideas-zweite-review-runde-2019-bekannt-gegeben/85440

z tej ponuky by bolo najlepsi Medieval Blacksmits, trpazlici a raketoplan - ten by sa hodil do aktualnej vesmirnej "nalady"...
to muzeum je nerealne, je to modular styl, ktory neprechadza (cudujem sa, ze sa este dostal do vyberu).
Ten haunted manson je nejaky cudny, a tiez asi nema sancu, lego ma teraz sadu Hidden side a okolo toho sa bude tocit marketing, ak taketo nieco maju vydat, tak jedine v ramci hidden side.
thunderbirds mi nic nehovori, musel som si to vygooglit, je to riadne stara a evidentne okrajova zalezitost, nechapem ze to malo tolko hlasov...
Pursuit of flight je hovadina, ktora tiez nechapem ze presla...
Office neni podla toho serialu (ten sa volal Suits), je to zrejme len klasicky no-name office, z ktoreho mi je zle len sa na to pozriem, klasicka kralikaren/slepicaren, kde su ludia naskladani ako otroci bez sukromia, dufam ze to neprejde, nechapem ale ze to je aj v predoslom kole Ideas...
najvacsie sance ma macko Pu, neni to moja salka kavy, ale bol by to typicky ideas set... a sance ma aj Nasa spacecraft, o nicom set, ale zapadal by k ideas...
Celkovo sa mi toto kolo zda silnejsie ako to predosle...

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 4678
    • Moja zbierka
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #813 : 03. September 2019, 10:31:56 »
Za mna jednoznacne raketoplan Atlantis! Pochybujem, ze by prekonali ten od Mega Bloks, ale mohli by sa k nemu aspon priblizit. NASA raketky neprejdu - je to dost podobne na Women of NASA IDEAS set. Stale nechapem, preco neprejde rusky Sojuz konecne? Ved kto vozi amikov uz par rokov do vesmiru? Rusi. Ale jasne - to by bolo politicky nekorektne, lebo Rusko je zleee, zleee. :oldman:
Ostatne veci ma nejak extra neoslovili, jedine este ta stredoveka kovacska dielna, ta je taka Juriovska. :P

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 1571
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #814 : 03. September 2019, 10:39:59 »
ruske veci neprejdu... nebude to len politicka vec, ale zrejme aj ekonomicka - rusi nie su velmi silny lego trh... ved nevydavaju ani take zrejme veci ako panoramu Moskvy v ramci architecture - pritom z hladiska pamiatok patri moskva medzi top 5 svetovych metropol a bol by to pekny set... a uz svoj set pritom schytali aj take tuctove mesta ako chicago ci gycovy las vegas...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 2633
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #815 : 03. September 2019, 14:02:31 »
- "Thunderbirds" a "Thunderbirds Are Go" sú dva rôzne seriály, ktoré delí asi tak 50 rokov aj keď ten nový (od 2015) je v podstate remake. Ono aj tá Idea nieje nič čo raketovo nastúpilo, má to cca dva roky. Inak osobne som sa dozvedel že je nový seriál až z tejto Idea, som si aj hovoril že si tie rakety nejak inak pamätám (chodilo to na nejakýc rakúskych či nemeckých TV)

- "The Office" je americký seriál. Nikdy som ho nevidel, viem že existuje, fanúšikov má hlavne v USA ich diskusie idú mimo mňa. Zaujímavé je že je v jeden kus v kole ktoré sa uzavrelo, druhý v kole čo teraz rozhodnú a to ešte jeden neprešiel v 2017.

- rád by som videl aby prešiel Macko Pu, už len pre to aby sa dalo pozerať na to ako sa vysporiadajú s Čínou kde má oficiálny ban  >:D Najmä ak sa jedná o hlavnú postavu macka Pu  >:D

- Disney - strašidelný dom a Snehulienkin dom sú reprezentácie tých čo sú v ich parkoch, navyše ten Snehulienkin je z klasického filmu. Ak nebudú mať štastie že sa trafia to aktuálneho plánu ako Steamboat Willie a LEGO radšej ucukne pred ohováraním, tak šance sú minimálne...

- raketoplán - bude to zaujímavé. Neverím, že po tom ako spravili Saturn V a pristávací modul tak tam nemajú interne minimálne prediskutovaný ak nie plánovaný raketoplán. Najmä ak už ich spravili viacero v rôznych mierkach ...
- NASA kúsky - ako bolo povedané v malej mierke už pár bolo ako doplnok v iných setoch. Toto je o dosť väčšie, ale zas nie tak aby to bolo úplne detailné.

- lietadielká - tipujem, že čokoľvek čo bude vyzerať trochu k svetu od JK Brickworks pri jeho báze fanúšikov skončí v review  ;) Je to fajn nápad aj univerzálna konštrukcia, ale obávam sa že aj napriek tomu že obaja aktéri súboja už boli LEGO setmi táto scénka neprejde. A nedá sa to tak ľahko(=lacno) prestavať ako kniha.

- modulár - také pokusy tu už boli...

- stredoveká chalúpka - je to zaujímavé, je to pekné, je tam kopec detailov, teda aj hodne veľa dielov, k ničomu to aktuálne nezapadne (ani tak ako OFS) a podobne ako OFS k tomu v Ideas tie ďalšie budovy nespravia. ťažko povedať

Nechápem tie ruské konšpirácie. Budem sa opakovať ako verklík, ale v Ideas sa nedostal jediný "ruský" set na 10k. Je tam kopec vecí čo je označovaných za "blbosti", národné veci si odklikali Argentínci či Mexičania, je tam blbý maskot nejakej univerzity, seriály/hry/popkultúra ktorých fanbáza je zlomok obyvateľov Moskvy nehovoriac Ruska či ostbloku s fixáciou na "zlaté komančské časy", ... tak čo ako majú robiť ? to si má LEGO naklikať samo tie hlasy aby bol niekto spokojný ??

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 1571
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #816 : 03. September 2019, 14:15:49 »

Nechápem tie ruské konšpirácie. Budem sa opakovať ako verklík, ale v Ideas sa nedostal jediný "ruský" set na 10k. Je tam kopec vecí čo je označovaných za "blbosti", národné veci si odklikali Argentínci či Mexičania, je tam blbý maskot nejakej univerzity, seriály/hry/popkultúra ktorých fanbáza je zlomok obyvateľov Moskvy nehovoriac Ruska či ostbloku s fixáciou na "zlaté komančské časy", ... tak čo ako majú robiť ? to si má LEGO naklikať samo tie hlasy aby bol niekto spokojný ??

treba odlisit ideas a ruske temy celkovo. Ideas je o hlasoch, tam maju moznost rusi vytvorit co chcu a hlasovat kolko chcu. Zrejme tam neni lego tak popularne + slabsia kupyschopnost - o com ciastocne moze svedcit pocet BL shopov v Rusku (aj male Belgicko ich ma viac).
Co sa tyka ruskych tem celkovo, v ramci architectures nic nebrani spravit moskvu a nesuvisi to s hlasovanim. Ale tam zrejme funguju ekonomicke zakonitosti - zrejme ta popularita lega v rusku je tak mizerna (vzhladom na pocet obyvatelov), ze sa legu viac oplati spravit 10. najvacsie mesto v USA ako top-metropolu z ruska... zrejme necitia velky tlak na ruske temy. Ved v podstate v rusku sa vymazala cela lego historia, spoznavat ho mohli az od 90.rokov, tam nebol skoro ziadny prienik lego setov na rozdiel od nas, kde bol tuzex, tetky zo zapadu a obcas hrackarstvo + reklamy na ORF. Takze tam lego zacinalo fakticky od nuly. A je to na miestne pomery aj draha zalezitost.
A kontretne pri architectures by bol MEGA problem spravit cokolvek ruske bez toho, aby nemuseli zobrazit "obavane" nabozenske symboly, ktorych sa TLG boji jak cert kriza ( :D)... Uz pariz vyzera trapne bez notre dame a sacre cour, moskva by tam musela mat len ten stalinov mrakodrap...

Odhlásený PC CZ

  • Príspevkov: 144
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #817 : 03. September 2019, 20:03:20 »
O jakých ruských (sovětských) setech to mluvíte ? Myslíte jako nějakou sovětskou vesmírnou loď ? To bych si i koupil, (Vostok s Jurijem, Sojuz) - ale cokoliv dalšího sovětského/ruského - těžko.... Ono taky nutno brát v potaz že Rusko není vzhledem k tomu co vyvádí v poslední době ve světě zrovna 2x populární. A zas tak moc ruských věcí které by šly udělat z LEGO aniž by to byla zbraň (Takže žádný MiG, T-34 etc.) a každý to zná - natož aby si to koupil - není. A jak tu správně píšete, hodně ikonických staveb jsou chrámy, takže smolík pacholík. Z těch nekonfliktních setů mne napadá akorát tak Máša a Medvěd (to snad znají všechny děti) a Nu Pagadi aka Jen počkej zající ! Na druhou stranu, i když vlka se zajícem můžu, tak si nějak nedovedu představit tyhle dva jako nějaký zajímavý set a třeba Flinstoni se moc nepovedli.... a co je v Máše netuším, já viděl jen jeden díl, kde si Máša hraje na Šarapavovou (zrovna když měla distanc za doping) a heká... A z ikonických aut mě napadá akorát Žigulík(otázka kolik lidí ho zná na západě) a Volhy. Osobně si myslím, že pokud by chtělo LEGO udělat set pro lidi z ex-východního bloku, tak do creators udělaj Tráboše. Trabanta bych si koupil Trabant je rozpoznatelný, kultovní, ikonický, nerozlučně spojený se socíkem - ale jestli se nemýlím, tak v nějakém výběru snad byl - a neprošel. Jistě, Trabant není sovětský/ruský, ale v Německu a bohatších státech ex-východního by se prodávat mohl. A ano, jak už je zmíněno, nemyslím že by v Rusku byla velká koupěschopnost, krom Moskvy, Pitěru a diaspory ve světě... Ale v samotném Rusku asi moc LEGO kupovat nebudou, otázka zda se tam kvůli sankcím vůbec prodává ?

Ještě jsou v tom Ideas Fokker vs. Camel - kdyby udělali dva slušné modely v minifig scale (a ne tuhle blbinu na tyčkách) tak bych se vůbec nezlobil :) Velké modely mi bohužel 2x utekly. (To je vlastně docela pokrytectví - v LEGO nesmí být skutečné zbraně, ale pokud jsou 90 (dneska už přes 100 let) staré, tak se dělat mohou - první model Fokkeru a Camelu vyšel před skoro dvaceti lety. Osobně by se mi líbil Spitfire nebo Mustang nebo Thunderbolt, ale tomu se zatím LEGO vyhýbá (a navíc zase - aerodynamické tvary, samá oblina...) Mohli by udělat aspoň Fokker D.VII a třeba S.E.5, nebo SPADA XIII. Fokker D.VII byla nejlepší stíhačka války (vůbec) a navíc létal v typickém "cirkusovém" zbarvení.  A S.E. 5 je taky taková škatulovitá, navíc ji měli i Američané (stejně jako SPADA). Teda upřímně - mně se z prvoválečných letadel vždycky líbily Albatrosy D.I-D.Va -ale jak převést jejích oblé tvary do LEGO :( - to snad ani nejde... (Albatros by šel k Fokkeru Dr. I bo na něm taky lítal "Rudý Baron".)
Ale ta D.VII - ňam ňam.... tu bych bral :) -i proto že vlastně nemá skoro žádné výplety, které k dvouplošníkům patří (i proto ji milují kitaři) a v LEGU se dělaj těžko.

Vlastně už dlouho chybí v LEGU pěkná lokomotiva. Tu Disney za crazy cenu nepočítám, protože ony jsou v poslední době na jedno brdo, buď vydávaj Harry Potter mašinku nebo nějakou "taky licencovanou" lokomotivu ve westernovém stylu (Lone Ranger, Toy Story, teď Disney) ale něco ve stylu "Emerald Night" už dááávno ne (ani Horizon Express). Mohli by udělat Big Boye :) to by byla lokomotiva jak krááááva.

Taková krásná klasická lokomotiva cca třicátý léta, s vagonama a k tomu modulárová stanica (jak říkáte na Slovači.) Ou jé ! A co vydá TLC ? Předraženýho "Mikymauze" s potěmkinovským nádražím :(
« Posledná zmena: 03. September 2019, 22:14:05 od Administrator »

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 2633
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #818 : 17. September 2019, 12:32:00 »
Nejaké zmeny v IDEAS
https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/ba69d88f-3da1-41e1-935b-6f2620b5427f

- Nové stránky s vysvetleniami, podmienkami a pravidlami
- Pri pridaní príspevku do Ideas je otázka na to či sa jedná o nejakú licenciu (IP) a automaticky sa snaží vyhodnotiť podľa názvu. Dáva to 3 odpovede - povolené, nepovolené a "ešte sme sa nezaoberali"
Nepovolené spadajú pod - prekrývajúce sa s aktuálne predávanými produktami alebo tými čo prešli LEGO Ideas, takými čo nesedia k značke LEGO (príklady Game of Thrones, Call of Duty...) a nakoniec takými kde je známy licenčný konflikt (napr Monopoly či Transformers). Plus je naznačené, že tá licencia čo neprejde cez Ideas neznamená že nemusí prejsť cez vyjednávanie o bežných produktoch.
- sú dostupné štatistiky hlasujúcich v čase - graf má k dispozícii len ten kto príspevok vytvoril
- lepšie párovanie tagov a tém
- pridané "Aktivity", nesúťažné výzvy v krátkom cykle, napr teraz je tam Postav domáce zvieratko

Odhlásený PC CZ

  • Príspevkov: 144
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #819 : 17. September 2019, 18:21:05 »
Hmm, a proč nesedí ke značce LEGO Games of Thrones, když s LOTR problém nebyl ?
Jinak já na GoT kašlu, já bych radši Witchera (Zaklínače) :)

Mně už to pokrytectví TLC po více než 35 letech fanouškovství štve.
GoT nebo CoD by vadil - ale, že 90% produkce v LEGO system je s akční tématikou plná strojů na zabíjení, zbraní a násilí . to vůbec nevadí. Že tam jsou příšery , mrtvoly, v aktuálním katalogu 2x hřbitov a nespočet "Fighter, Destroyer" ovšem pod mastným brandem SW - to je OK. Ninjago je OK.... Hehe, vždyť v HP je teď i kat...

Já chci zpátky Fabuland ! A mírumilovné LEGO, mírumilovné ksichtíky (proč i do modularu nacpali modulární obličeje ?)

Prostě pokrytecký přístup. Spousta násilí....ale to není proti značce :(












Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 329
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #820 : 18. September 2019, 08:34:03 »
Ak niekto nevidi rozdiel medzi GoT a LOTR, pripadne SW, tak neviem. V LOTR aj SW je to klasicky rozpravkovo vykresleny boj dobra a zla, ze su tam zbrane a smrt - tak to by si musel zrusit aj princa Bajaju a pod. GoT to tak jednoznacne nie je, je tam omnoho viac brutality, intrig, egoizmu, sexu a aj tie najkladnejsie postavy casto konaju v rozpore s moralkou, pripadne ich moralne rozhodnutia privedu do zahuby.

Odhlásený smirec1

  • Príspevkov: 67
Re: LEGO IDEAS
« Odpoveď #821 : 18. September 2019, 09:28:13 »
A co tak nova Lego tema: Walking dead?