Mierku nijak neriešim, vždy to napasujem od oka podla kolies, aké chcem použiť. A výkresy aké myslíš? Zakótovaný priemet zpredu, zboku? Na Percherona? Také nenájdeš, to nieje nikde dostupné na internete. Len tých zopár fotiek, čo ti vyhľadá google, som mal k dispozícií.
To si proste jednoducho primerám, keď napr. priemer kolesa vychádza na 13 studov, tak výška kabiny by mala byť o niečo menśia; alebo vzdialenosť medzi zadnou stenou kabiny a nádržou je jeden-a-pol kabíny, tak to primerám.... To ako príklad len.
Problematické to je v tedy, ked nemáš správne fotky. Ten Percheron je len na jedinom zábebre odfotený zboku. A aj tam je to hlavne pri posledných kolesách velmi zkreslené kôli perspektíve. Ja som polohu medzi kolesami viacero krát prerábal.

Napr. na tom nekvalitnom obrázku, ako mám len holý podvozok s kabinou, ten rozvor kolies nebol ešte taký ako finálny stav.
A na chuja bolo, že nemal som od zaćiatku k dispozícií tie terénne gumy, čo sú na výslednom modely. Začínal som na lego gumách z Unimogu. Potom som na skúšku kúpil s priemerom 100mm, s nimi som staval podstatnú časť modelu. Nakoniec som našiel ešte vhodnejšie 107mm
Na štandardnú 815-7mičku napr. 8x8, nájdeš taký výkres, len to ti moc nepomôže, lebo tá má iné vzdialenosti medzi kolesami.