Autor Téma: Gondorská armáda - prvý nástrel  (Prečítané 9601 krát)

Odhlásený Friend

• Príspevkov: 37
Re: Gondorská armáda - prvý nástrel
« Odpoveď #15 : 26. November 2015, 01:20:54 »
Ahoj,
ďakujem veľmi pekne za reakciu - ako som písal zaujímajú ma vaše postrehy. Všetky, ktoré dostanem zvážim a rozhodnem sa, ktoré zapracujem a ktoré nie. Ba dokonca ak má niekto špeciálnu predstavu, viem mu práve pre neho urobiť sériu, ktorá bude reflektovať jeho pripomienky (ak to bude počtovo rentabilné).

Postupne zareagujem na tvoje jednotlivé pripomienky.

Add helmy - zatiaľ treba len čakať....viacej zatiaľ neviem prezradiť.

Add čižmy - úprimne ani ja ti nedám 100% odpoveď jeden grafik mi robil návrh na základe jedného podkladu a výsledok bol celkom OK...nemal som zatiaľ nejaký lepší dizajn, ktorý by som uprednostnil...add ten malý strom - toto sa ja mne osobne páči

Add koreň stromu na hipsoch - je to zámer. Toto som tam mal od začiatku nakoľko som sa snažil o maximálne prepojenie všetkých 3 častí (torzo, hips, nohy) - preto som aj zmenil logiku opasku, aby to celé pôsobilo čo najkompaktnejšie - aj keď si to vyžaduje pri príprave oveľa väčšiu precíznosť. Ak by som si to chcel zjednodušiť viacej by som tieto 3 časti od seba oddelil a nenaväzovalo by to takto na viacerých miestach. A nohy aj telá budem predávať ako celkom neplánujem to deliť.

Rangers

Add ako celok - nuž mrzí ma ak to ako celok takto vypálilo. Najskôr také celkové vysvetlenie ako boli koncipovaní títo rangeri:
- nešlo mi o presnú kópiu z filmu - pretože sa mi niektoré veci jednoducho nepáčili a veci, ktoré vytváram sa mi musia páčiť na to, aby uzreli svetlo sveta
- chcel som tam mať strom, aby boli jednoznačne priraditeľní ku Gondoru - tento strom som is vybral nakoľko ma najviac oslovil z tých všetkých podkladov, ktoré som videl - reálny z filmu ma vôbec neberie...
- v prvej vlne som vynechal tmavo zelenú farbu a išiel som do kombinácie viacerých hnedých farieb (tá žltá čo sa ti zdá na fotke je hnedá a nie žltá a kapucne mi hnedé prídu až koncom týždňa, preto som použil aj čierne - aj keď to nevyzerá ať tak zle :)) - tmavo zelenej som sa teraz vyhol čisto z logiky, že mám urobenú custom elfskú armádu - farebné kombinácia tmavo hnedá a tmavo zelená) - a chcel som ísť do inej farebnej kombinácie

A teraz konkrétnejšie k tvojim pripomienkam:

Add viacej typov tors - ono to nevidno dobre, ale na fotke sú 2 typy (ranger s hnedou kapucňou má iný typ - al má tam ešte držiak na nejaký meč, takže to trochu zakrýva a nevidno to dobre - ale zase s ním to celkovo robí až 4 možné kombinácie tórs. Je ale pravdou, že ešte nejaké torso pribudne lebo chcem mať tak ako pri vojakoch 3 rôzne typy - aspoň na začiatok)

Add biely strom - áno je žiarivý, čo trochu z logiky veci naozaj robí problém - ale to sa prebila do popredia "páčivosť", rangerovi to pomohlo, pekne ho oživilo a ten kontrast tmavo hnedá a biela sa mi páči. Bez stromu by to bolo síce viacej vierohodnejšie, ale nikoho by nenapadlo, že ide o Gondorčanov na prvý pohľad a toto bolo pre mňa dôležité. Neplánujem ho zatiaľ meniť.

Add použitie tmavo zeleného plášťa alebo kapucne - skúšal som to, ale nevyzerá to dobre. Je pravdou, že kombinácia tmavo hnedá a tmavo zelená sa mi páči a je pravdepodobné, že sa k tomu vrátim - ale to bude vyžadovať farebne zmeniť torzo i nohy a dostať tmavo zelenú aj tam. Neposledný aspekt je ten, že tmavo zelené plášte sú ťažšie získateľné a sú drahšie ako napríklad hnedé (ja ich mám v svojej elfskej armáde okolo 150ks a veru nebola to lacná sranda zohnať). Aj toto som bral do úvahy. Na druhej strane je podľa mňa potrebná rozumná variabilita, takže touto myšlienkou sa ešte budem zaoberať - ďakujem za "nakopnutie" v tomto smere.

Add masky na tvári - to je dobrá pripomienka, naozaj to s nimi vyzerá dobre (zase odskúšané na už spomínaných elfoch) - momentálne nemám moc hláv, ktoré sú v ľudskej farbe a ktoré by som použil, preto som do toho nešiel). Rovnako primárne budem predávať torzá a nohy, zatiaľ hlavy s maskami nie. Ale pre vlastnú potrebu niečo také vymyslím a pridám potom kvalitnejšie fotky aj s maskami. Ďakujem aj za tento tip.

Add štíty - strom je tam čo sa týka koruny ten istý ako na torzách u rytierov, len má dlhší kmeň. Farby biela a čierna to opticky spôsobujú, že sa to zdá hrubšie. U rangerov je ten strom trochu inakší - aj keď je robený z rovnakého podkladu, ale to je spôsobené technickými vecami pri tlači v bielej farbe. Ale tu sa opäť dostávam k tomu, že zo stromov, ktoré som posudzoval toto bolo riešenie, ktoré sa i najviac páči. Čo sa týka podkladu, tak ten je strieborný po krajoch a potom v strede čierny. Vyzerá to krajšie ako celý čierny - toto je zámer - vyberal som z 8 alternatív ako to vyskladať a toto ma zatiaľ naviac oslovilo - ospravedlňujem sa ešte raz za kvalitu fotiek, ktoré niektorým veciam naozaj nepomohli. Ale vidno, že si to veľmi detailne pozeral, čo ma úprimne naozaj veľmi teší.

A ďakujem za pekné slová na záver, veľmi si sa trafil - vyrábať vlastné veci som začal na začiatku roka a trvalo takmer celý rok kým som sa dostal k výsledku, s ktorým som pomerne dosť spokojný (pomerne preto, lebo stále sa dajú veci zlepšovať a ja ich aj zlepšovať chcem a budem).

Add Sauron - nuž až na výnimky zatiaľ vlastné tvorba spočíva v tvorbe potiskov...neviem či na Saurona netreba aj niečo modelárke...každopádne ďakujem aj za tento tip, budem to v sebe hutniť a možno ma niečo osloví.

Ešte raz ti veľmi pekne ďakujem, tvoj príspevok ma donútil niekoľko hodín ešte nad týmto špekulovať a ešte sa snažiť to nejako vylepšiť (už aj pri dnešnej tvorbe si ma týmto vlastne inšpiroval - vďaka za to).

:)

Odhlásený matt251

• Príspevkov: 786
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA
« Odpoveď #16 : 26. November 2015, 13:04:10 »
Na uvod, ze ak sa nedrzis podla filmovej predlohy ale podla svojej "pačivosti" tak je to v poriadku  ;) Samozrejme tvoja pacivost sa nemusi pačit inym, to je logické. Osobne som to porovnal a aj budem porovnavat s filmovou verziou preto tolko pripomienok.

Na druhej strane moje pripomienky neber nejak vazne a neriad sa podla nich. Som amatersky fanusik temy LOTR/Hobbit a Gondor sa mi vzdy pacil najviac ci uz z knihy (predfilmovej verzie) alebo z filmu samotneho. Preto sa ti k tejto teme vyjadrujem.
Samozrejme slovo pačit neznamena ze to chcem a ze to kupim ;)
Kazdopadne je to plus ze pripomienky zvazujes a chces to zlepsovat ako sa len da  (y)

Rozdohol si sa pre customizaciu Gondorskej armady. Osobne proti customizacii nic nemam pokial nie je nejak moc invazivna (rezanie a vrtanie dielov). Vytvaranie armad ale aj podporujem, kedze nie vsetko v legu existuje a vlastne potisky pripadne vlastne doplnky ako helmy zbrane atd nepovazujem za invazivne riesenie. Aj ked niektory ludia su striktne proti akemu kolvek zasahu do originality dielov, vec uhla pohladu.
Ty si sa rozhodol robit Gondorsku armadu (nazov temy). Dal si jej konkretny nazov a kedze Gondor je len jeden, osobne by som logicky ocakaval, ze sa budes riadit podla nejakej predlohy. A kedze najznamejsia a mozno aj jedina predloha je verzia filmova tak by som čakal, že sa budes striktne drzat tejto predlohy.
Ak sa budes riadit svojou pacivostou a ignorovat niektore dvolezite prvky podla predlohy potom by si nemal svoju armadu nazyvat Gondorskou ale mozno Rytiermi/Rádom Bieleho stromu alebo aj stromcekovymi rytiermi. Tymito slovami ta ale nechcem urazit. Táto tema vznikla na diskusiu a pripomienky. Verim ze ak by sa k teme vyjadrilo viacero ludi vznikol by tu zaujimavy diskusny kruzok a obaja by sme si tu nasli privrzencov a oponentov ako aj dalsie zaujimave nove ideii.
Osobne si teda myslim, že udanim nazvu si urcil smer a mal by si sa drzat voditka. Akakolvek  vyrazna odbocka je podla mna nepripustna. Ale ako sa si sam napisal, ze za niektore veci su sposobne technologiou pri tlaci tak chapem, ze urcite kompromisi musia byt. Niektore veci jednoducho nespravis tak akoby si chcel.
 A ak je armada urcena pre biznis tvoja subjektivna pacivost by mala ist troska bokom, ak nie uplne a prispobit sa poziadavkam zakaznikov. Mozno by bolo dobre ak by si uverjneil aj ine graficke navrhy a uvidime ze na to ludia povedia a co budu chciet a co sa bude pacit im.

Cizmy (opat porovnavam s filmovou verziou):
Znova som sa na ne kukol,  to co si dal Aragornovi a jednemu Rangerovi vyzera akoby to boli cizmy zosivane z koze. Tieto cizmy sa vobec nehodia k rangerovi a nie to este ku kralovi. Ako navrh je to zaujimave ale maximalne pre nejakeho sedliaka (obyvatelia jazerneho mesta v hobbitovi napr?)
V porovnani s filmom maju vojaci gondoru chranice na holennej kosti (neviem ako sa tomu odborne vravi), Drzal by som sa toho, urobit len chranic holene a spicku nohy nefarbit. Ten mini stromcek aj ked neni filmovy by som ta asi nechal, je to prilis male aby to pokazilo celkovy dojem v porovnani s originalom.  Paci sa mi vojak s tmavo sivymi cizmi a  prave ta tmava siva by sa hodila na  "chranic".

Torso:
Pre vacsiu rozmanitost armady by som ti navrhol urobit drotenu koselu  a cez to cierna tunika s bielim stromom (vcera som nasiel taku fotku z filmu, ale uz ten obrazok neviem najst znovu)

Toto su len kozmeticke detialy ktore mi biju do oci.
Opasok:
Vidim ze opasok  u rangerov je doslova copy a paste od armady. to by som asi prerobil aby to nebolo take okate. pripadne aspon dat inu pracku.  Taktiez sa mi zda ze je privelmi vysoko, ak by si to posunul nizsie tak by pracka zakryla koren ale posobilo to by to realistickejsie. Pripadne stensit opasok ak nie posunut.

Chranice noh (stehna):
na moj vkus je v okoli privela ciernej. Bud chranic nohy rozsirit blizsie k rozkroku alebo vrchne linie znazornujuce koniec brnenie posunut na rozkrok. Takto to posobi akoby mal vojak obrvoske brucho a tenke nozicky

Stit:
Ak je poklad naozaj cierny potom som ticho. Vcera som nasiel na euro bricks tvoje stity , neviem ci sa jednalo o konkretne tvoje stity alebo ci si z nich vychadzal. Kazdopadne tam bolo vidno ze poklad je cisto cierny a vyzeralo to super. Aj ked stit neni original  velmi sa mi paci  (y). Originalny stit je jednoduchy az nudny, tvoj ornament mu dava zivot... ale ako som pisal vyssie...ak to ma byt replika gondoru mal by si sa drzat originalnej predlohu.

Na teraz len tolko k teme ale este sa ti tu rozpisem  >:D

Odhlásený bedo

• Príspevkov: 530
  • May the EMPEROR be with You
    • moj skromny batalion :
« Odpoveď #17 : 26. November 2015, 15:59:59 »
Za chvíľu budeme z tejto témy môcť vydať knihu :D. Super vojaci btw  :D

Odhlásený Friend

« Odpoveď #18 : 27. November 2015, 02:05:16 »
Ďakujem pekne za ďalšie postrehy. V krátkosti reakcia ja na ne.

Add označenie Gondorskí rytieri - Gondor som použil pre jednoznačné identifikovanie návštevníkov fúra, aby vedeli o čom chcem viesť diskusiu. Vzhľadom k tomu, že plánujem týchto rytierov aj predávať a nemám licenciu na ten názov tak to samozrejme bude pomenované inakšie - názov zatiaľ nemám. Pri tvorbe som bral do úvahy pripomienky viacerých ľudí, s nimi už doťahujem prvé predpredaje - takže tak ako si aj ty uviedol selektujem pripomienky podľa reálnych záujemcov.

Add čižmy - asi aj u mňa zatiaľ najväčší otáznik ako sa s tým popasujem...

Add torso - ak nájdeš tú fotku budem rád ak prepošleš. Tvoja pripomienka ma nabáda k tomu, že by som sa aj ostatných chcel opýtať, že koľko rôznych druhov by ste uvítali v prípade konkrétnej témy - teraz sú 3 druhy...vopred ďakujem pekne.

Add opasok - toto tiež  zvážim, aj keď bol zámer použiť ten istý opasok s cieľom urobiť vizuálne prepojenie medzi rangermi a rytiermi...tak cez ten strom ako aj opasok a i sponu v tvare G (tá sa nachádza potom na chrbte ešte). To znamená, že ich človek pri prvom pohľade podvedome automaticky priradí do jednej armády.

Add chrániče nôh (stehná) - technicky robiť graficky nejakú potlač pre stredovú časť hipsov je pomerne náročné - dá sa, ale odolnosť je rádovo nižšia oproti ostatným (širším častiam tela). Tak ako uvádzaš som sa na toto nepozeral...uvidím cez víkend či s týmto ešte budem nejako pracovať.

Add štít - neviem, ktorý si na eurobricke našiel, ale odo mňa sú tam zverejnené od minimálne 2 užívateľov, takže je pomerne dosť možné, že  je t odo mňa čo si videl - presne takto urobený strom neevidujem, že by niekto custom použil...

A teším sa na tretiu kapitolu od teba - samozrejme aj o od ostatných :)

Odhlásený Friend

« Odpoveď #19 : 27. November 2015, 02:06:04 »
Za chvíľu budeme z tejto témy môcť vydať knihu :D. Super vojaci btw  :D

No až tak vás tu hádam spamovať nebudeme :)
A vďaka za hodnotenie vojakov :)

Odhlásený P4tr1cius

• Príspevkov: 357
« Odpoveď #20 : 27. November 2015, 18:56:13 »
Je to naozaj chvályhodné, ale úprimne podľa mňa je toto úplná ztrata času a financií. Pretože drvivá väčšina lego fanúšikov je iba za origo LEGO.

Odhlásený Friend

« Odpoveď #21 : 02. December 2015, 01:27:26 »
Je to naozaj chvályhodné, ale úprimne podľa mňa je toto úplná ztrata času a financií. Pretože drvivá väčšina lego fanúšikov je iba za origo LEGO.

Ahoj,
nuž práve túto oblasť testujem, že do akej miery vlastne bude záujem o takýto "tovar" - už viem, že nulový nie, nakoľko mám už v princípe 30ks predaných a ešte väčší počet pred-objednaných.
Či to už je všetko - pevne verím, že nie, aj keď s tebou súhlasím, že existuje veľa lego fanúšikov toto v princípe odmietne. Každopádne už sa mi podarilo niektorých takýchto prehovoriť :)

Ešte by som sa chcel opýtať, či sa vám viacej pozdáva myšlienka ešte nejakej ďalšej variácie torza pre vojakov alebo je zaujímavejšie zamyslieť sa nad poriešením brnenia pre rytierov?

Odhlásený Friend

« Odpoveď #22 : 25. Marec 2016, 22:40:11 »
Na flickr pridané nové realizácie. Dúfam, že sa budú páčiť.
https://www.flickr.com/photos/139078489@N03/albums/72157665831143740