Ahoj,
ďakujem veľmi pekne za reakciu - ako som písal zaujímajú ma vaše postrehy. Všetky, ktoré dostanem zvážim a rozhodnem sa, ktoré zapracujem a ktoré nie. Ba dokonca ak má niekto špeciálnu predstavu, viem mu práve pre neho urobiť sériu, ktorá bude reflektovať jeho pripomienky (ak to bude počtovo rentabilné).
Postupne zareagujem na tvoje jednotlivé pripomienky.
Add helmy - zatiaľ treba len čakať....viacej zatiaľ neviem prezradiť.
Add čižmy - úprimne ani ja ti nedám 100% odpoveď jeden grafik mi robil návrh na základe jedného podkladu a výsledok bol celkom OK...nemal som zatiaľ nejaký lepší dizajn, ktorý by som uprednostnil...add ten malý strom - toto sa ja mne osobne páči
Add koreň stromu na hipsoch - je to zámer. Toto som tam mal od začiatku nakoľko som sa snažil o maximálne prepojenie všetkých 3 častí (torzo, hips, nohy) - preto som aj zmenil logiku opasku, aby to celé pôsobilo čo najkompaktnejšie - aj keď si to vyžaduje pri príprave oveľa väčšiu precíznosť. Ak by som si to chcel zjednodušiť viacej by som tieto 3 časti od seba oddelil a nenaväzovalo by to takto na viacerých miestach. A nohy aj telá budem predávať ako celkom neplánujem to deliť.
Rangers
Add ako celok - nuž mrzí ma ak to ako celok takto vypálilo. Najskôr také celkové vysvetlenie ako boli koncipovaní títo rangeri:
- nešlo mi o presnú kópiu z filmu - pretože sa mi niektoré veci jednoducho nepáčili a veci, ktoré vytváram sa mi musia páčiť na to, aby uzreli svetlo sveta
- chcel som tam mať strom, aby boli jednoznačne priraditeľní ku Gondoru - tento strom som is vybral nakoľko ma najviac oslovil z tých všetkých podkladov, ktoré som videl - reálny z filmu ma vôbec neberie...
- v prvej vlne som vynechal tmavo zelenú farbu a išiel som do kombinácie viacerých hnedých farieb (tá žltá čo sa ti zdá na fotke je hnedá a nie žltá a kapucne mi hnedé prídu až koncom týždňa, preto som použil aj čierne - aj keď to nevyzerá ať tak zle

- tmavo zelenej som sa teraz vyhol čisto z logiky, že mám urobenú custom elfskú armádu - farebné kombinácia tmavo hnedá a tmavo zelená) - a chcel som ísť do inej farebnej kombinácie
A teraz konkrétnejšie k tvojim pripomienkam:
Add viacej typov tors - ono to nevidno dobre, ale na fotke sú 2 typy (ranger s hnedou kapucňou má iný typ - al má tam ešte držiak na nejaký meč, takže to trochu zakrýva a nevidno to dobre - ale zase s ním to celkovo robí až 4 možné kombinácie tórs. Je ale pravdou, že ešte nejaké torso pribudne lebo chcem mať tak ako pri vojakoch 3 rôzne typy - aspoň na začiatok)
Add biely strom - áno je žiarivý, čo trochu z logiky veci naozaj robí problém - ale to sa prebila do popredia "páčivosť", rangerovi to pomohlo, pekne ho oživilo a ten kontrast tmavo hnedá a biela sa mi páči. Bez stromu by to bolo síce viacej vierohodnejšie, ale nikoho by nenapadlo, že ide o Gondorčanov na prvý pohľad a toto bolo pre mňa dôležité. Neplánujem ho zatiaľ meniť.
Add použitie tmavo zeleného plášťa alebo kapucne - skúšal som to, ale nevyzerá to dobre. Je pravdou, že kombinácia tmavo hnedá a tmavo zelená sa mi páči a je pravdepodobné, že sa k tomu vrátim - ale to bude vyžadovať farebne zmeniť torzo i nohy a dostať tmavo zelenú aj tam. Neposledný aspekt je ten, že tmavo zelené plášte sú ťažšie získateľné a sú drahšie ako napríklad hnedé (ja ich mám v svojej elfskej armáde okolo 150ks a veru nebola to lacná sranda zohnať). Aj toto som bral do úvahy. Na druhej strane je podľa mňa potrebná rozumná variabilita, takže touto myšlienkou sa ešte budem zaoberať - ďakujem za "nakopnutie" v tomto smere.
Add masky na tvári - to je dobrá pripomienka, naozaj to s nimi vyzerá dobre (zase odskúšané na už spomínaných elfoch) - momentálne nemám moc hláv, ktoré sú v ľudskej farbe a ktoré by som použil, preto som do toho nešiel). Rovnako primárne budem predávať torzá a nohy, zatiaľ hlavy s maskami nie. Ale pre vlastnú potrebu niečo také vymyslím a pridám potom kvalitnejšie fotky aj s maskami. Ďakujem aj za tento tip.
Add štíty - strom je tam čo sa týka koruny ten istý ako na torzách u rytierov, len má dlhší kmeň. Farby biela a čierna to opticky spôsobujú, že sa to zdá hrubšie. U rangerov je ten strom trochu inakší - aj keď je robený z rovnakého podkladu, ale to je spôsobené technickými vecami pri tlači v bielej farbe. Ale tu sa opäť dostávam k tomu, že zo stromov, ktoré som posudzoval toto bolo riešenie, ktoré sa i najviac páči. Čo sa týka podkladu, tak ten je strieborný po krajoch a potom v strede čierny. Vyzerá to krajšie ako celý čierny - toto je zámer - vyberal som z 8 alternatív ako to vyskladať a toto ma zatiaľ naviac oslovilo - ospravedlňujem sa ešte raz za kvalitu fotiek, ktoré niektorým veciam naozaj nepomohli. Ale vidno, že si to veľmi detailne pozeral, čo ma úprimne naozaj veľmi teší.
A ďakujem za pekné slová na záver, veľmi si sa trafil - vyrábať vlastné veci som začal na začiatku roka a trvalo takmer celý rok kým som sa dostal k výsledku, s ktorým som pomerne dosť spokojný (pomerne preto, lebo stále sa dajú veci zlepšovať a ja ich aj zlepšovať chcem a budem).
Add Sauron - nuž až na výnimky zatiaľ vlastné tvorba spočíva v tvorbe potiskov...neviem či na Saurona netreba aj niečo modelárke...každopádne ďakujem aj za tento tip, budem to v sebe hutniť a možno ma niečo osloví.
Ešte raz ti veľmi pekne ďakujem, tvoj príspevok ma donútil niekoľko hodín ešte nad týmto špekulovať a ešte sa snažiť to nejako vylepšiť (už aj pri dnešnej tvorbe si ma týmto vlastne inšpiroval - vďaka za to).