Autor Téma: muffinov roadster  (Prečítané 6019 krát)

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
muffinov roadster
« : 19. Január 2016, 15:12:31 »
Zdravim, som tu novy a zaroven som pomerne novy v stavani LEGA(ak neratam obdobie pred cca 25 rokmi, kedy som ako tinedzer vymenil LEGO za ine konicky).

Moj navrat ma "na svedomi" moj 7 rocny synovec, v ktorom sme pred par rokmi s priatelkou zasiali semienko s LEGOm na Vianoce a dnes ma viac setov, ako budem mat ja za cely zivot  :D

Pred rokom mi svagor odporucil, ze ked malemu chceme kupit na Vianoce dalsie LEGO, nech pozrieme nejaky TECHNIC. Aj sme tak urobili, no kym mi krabica lezala doma na policke, pohla sa vo mne nostalgia za detskymi casmi, kedy som tuzil po TECHNICu, no nikdy som sa ho nedockal. Nevydrzal som to, krabicu som opatrne otvoril a ked som videl vsetky tie novucicke diliky v sackoch, musel som si ist kupit aj pre seba :)

Aktualne ich mam 6, no urcite budu pribudat. Aj som sa zaregistroval na eurobricks a zaujala ma tam okrem ineho sutaz s podmienkami, ktore ma velmi neznevyhodnovali oproti stavitelom s ovela vacsimi zbierkami, takze som sa zapojil. Toto je zaroven moj prvy dokonceny MOC po navrate a vobec prvy v TECHNIC teme(mal som este jeden rozrobeny, ale koli sutazi som ho musel rozobrat).

Sutaz este prebieha, podstata je spravit TECHNIC model bez PF, s obmedzenymi proporciami a tak, ze bude z tych istych dielikov postaveny aj B model, ako v originalnych TECHNIC setoch.

Toto je moj A model, na B-cku este pracujem.

Manualne funkcie:

-4 valcovy boxer motor, prepojeny so zadnym diferencialom
-otvaratelne dvere a obe kapoty, predna aj s bezpecnostnou tyckou
-riadenie cez HOG a funkcny volant
-sklapatelna strecha







Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #1 : 19. Január 2016, 17:41:40 »
Uitay! ;) Celkom podarene vzhladom na mierku a na to, ze si sa 25 rokov nehral s LEGOm! (y)  Paci sa mi, ze si sa na tak malom modeli vyhral s detailami ako funkcny motor a rezervne koleso. Ja bych z tohto moderneho Technicu nevedel taketo nieco postavit.

Odhlásený Buďo

  • Príspevkov: 1500
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #2 : 19. Január 2016, 17:43:19 »
Vitaj medzi nami  :) MOC sa ti vydaril ,pohral si sa i s detailami ktoré niesu sprvu  vidno (motor a rezerva)   (y)
Tie predné svetlá by chcelo trochu zvýrazniť  ,napr do beamu šupnúť polpin naň plate 1x1 a naň cheese?

Odhlásený TOME

  • Príspevkov: 377
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #3 : 19. Január 2016, 19:06:02 »
veľmi podarený model  (y) , hlavne chválim plasticitu prednej a zadnej masky s nárazníkmi, velmi dobre pôsobí to ustupovanie a skosenie. Teším sa na B model  ;)

Odhlásený MMX

  • Príspevkov: 108
    • Moje sety.
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #4 : 19. Január 2016, 19:13:19 »
Pekny model a ten motor natlaceny do takeho maleho priestoru je super :) Este pridaj foto zo spodu.  (y)

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #5 : 19. Január 2016, 20:13:24 »
Vdaka za privitanie  :)

Tie predne svetla som chcel urcite okruhle, este bola moznost ich dat opacne, teda na tie polpiny, ale iba tieto iste okruhle platy.

Inspiraciou pre svetla su predchadzajuce Alfy, chcel som dosiahnut nieco podobne:


Model ma svoje muchy, napriklad tie kostrbate blatniky, alebo strecha, ktora je pri sklopeni dost vysoko, ale vzhladom na sutazne podmienky a nedostatok vhodnych dielikov som tento stav vyhodnotil za finalny, nakolko do konca januara musim zmastit aj B - model, nafotit ho a spravit nejake video.

Ked mam pravdu povedat, vobec sa mi to nechcelo rozoberat, vypalilo to lepsie, ako som povodne cakal, takze po sutazi si ho zrejme znova postavim a mozno upravim tie veci, s ktorymi nie som celkom spokojny(mam nahrubo spraveny model aj v LDD, celkom dost som sa ta nom naucil za tych par tyzdnov).

A urcite odporucam taketo sutazenie, clovek zo seba vyzmyka, o com vobec netusil, ten termin a obmedzene podmienky ma za ten kratky cas naucili viac, ako stavanie podla navodov :D
A samozrejme aj z vysledku mam ovela vacsiu radost.

Odhlásený jz77

  • Príspevkov: 110
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #6 : 20. Január 2016, 21:24:32 »
Vitam ta medzi nami. Som rad ze pribudol niekto z TECHNIC-ku, lebo je nas tu podla poctu technic MOCov asi malo. Model sa mi paci, len riadenie by som dal asi na ine miesto. Vyzera to ,ze sa to tam musi dost zle ovladat.

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #7 : 20. Január 2016, 21:52:02 »
Dikes.

Popravde si neviem predstavit ine miesto na riadenie, nakolko ked si vsimnes model s pootvaranymi kapotami, niet to kam umiestnit. Nie je to az take nepohodlne, trochu treba davat pozor na ram "celneho skla", ale v pohode sa tam zmestim rukou. Inak podobne to maju riesene aj viacere MOCy supercarov, co som si vsimol, aj ked tam je vzhladom na mierku  viac miesta.

B-ckovy model mam uz na takych 60-70% hotovy, bude to Hotrod, v podstate podobne funkcie, len inak riesene a v inom kabate.
Chyba este ovladanie riadenia a komplet interier, plus nejake detaily a tiez uvidim, ake dieliky mi zvysia z A-cka a mozno este vzhlad prejde drobnymi upravami. Inak je to celkom fuska spravit nieco kvalitne z obmedzeneho sortimentu dielov, obcas by sa mi hodilo nieco, co som v A-cku nepouzil, ale neda sa  ::)



Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #8 : 23. Január 2016, 21:19:55 »
Tak tu je B-model, finalna verzia. Trochu je to miestami divocina, ale tak B-ckovy model sa da stavat len z toho, co vzniklo po rozobrati Acka, takze treba dost improvizovat  :D. Koniec sutaze je o tyzden, akurat trocha casu ma postrihanie nejakeho videa.








Odhlásený MMX

  • Príspevkov: 108
    • Moje sety.
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #9 : 24. Január 2016, 09:46:50 »
Zaujimavo urobeny funkcny volant :)

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #10 : 30. Január 2016, 17:02:20 »
Video. Kvalita trochu pokrivkava, chcelo by to lepsie svetlo, kameru aj viac priestoru, ale clovek sa uci cely zivot.


Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #11 : 30. Január 2016, 17:36:55 »
Fakt perfektna praca! (y)  Trochu mi to pripomina Toyotu MR2 Mk1. >:D  Potom daj vediet, ako si dopadol v sutazi. Ale podla mna by si sa mohol realne skusit uchadzat o miesto dizajnera Technic modelov v TLG!

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #12 : 30. Január 2016, 20:28:24 »
Heh, vdaka :) No, ono je tam pouzitych dost vela diskutabilnych technik, nevravim, ze rovno ilegalnych, ale skor take kombinovanie mnozstva dielikov, kde by si skusenejsi stavitel urcite poradil s niecim jednoduchsim a efektivnejsim. Aj preto sa mi do toho maleho priestoru podarilo narvat pomaly 1000 dielikov.

Som zvedavy, ako ta sutaz dopadne, je tam kopu paradnych modelov a ja budem rad za kazdy hlas. Este neviem, ako sa bude bodovat, ale naposledy mohol kazdy pridelit body siestim a teraz to bude asi tak isto. Zatial je oficialne nahlasenych 11 sutaziacich, ocakavam, ze ich moze byt nakoniec okolo 30. Zajtra je deadline, ale Jim to mozno trochu natiahne.

Odhlásený sylmer

  • Príspevkov: 392
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #13 : 30. Január 2016, 23:23:34 »
Potlesk postojačky!!

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: muffinov roadster
« Odpoveď #14 : 30. Január 2016, 23:37:23 »
No ale konkurencia je fakt silna!