Autor Téma: Napodobeniny  (Prečítané 203004 krát)

Odhlásený liondee

  • Príspevkov: 1421
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #480 : 02. November 2017, 17:58:00 »
A nemá Lepin niekde návody na nete? Len pre zaujimavosť  ::) ::) ???

Odhlásený martinn

  • Príspevkov: 1428
    • bricksets
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #481 : 02. November 2017, 22:34:26 »
Nepáči sa mi ten dom, pôsobí tak lacno, neprepracovane, nemá to skrátka ten rukopis LEGA... nekúpil by som napodobneninu ani za nič. Som verný iba LEGU!

Odhlásený Peto

  • Príspevkov: 46
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #482 : 03. November 2017, 04:23:18 »
Tak, tak, treba zostat verny Lego az do konca a tak to ma byt!!!!
Aj ked uz das pomaly cely svoj mesacny plat za jeden set (ved ako to tu uz bolo pisane, preco ny nemali predavat falcona za 900€, ked ho ludia aj tak kupia a za par minut su vypredane vsetky kusy) a majitelia TLG krochtaju blahom pri valove kolko milionov mali zisk dalsi rok...treba si kupovat iba Lego...(aj ked cinania predavaju to iste za zlomok ceny v tej istej kvalite bez potlace lego a este sa ti pchaju do riti a dakuju, ze si si kupil z ich obchodu)...ked si niekto kupi od cinanov kopiu, je zle lebo ukradli original, ked si niekto kupi od cinanov model ktory navrhol niekto ako MOC je zle, ked si kupite od cinanov model ktory si zaplatili od dizajnera je zle....a tak to ma byt! Kupujte vyhradne Lego aj ked uz budu pytat nehorazne ceny za jednu stavebnicu, ked uz navrhnu set ktory stoji nad 200€ a az zakaznici pridu na to aky je odflaknuty ale to nevadi lebo je to Lego(u technicu je to uz bezne ), ked su diely ineho odtiena ale to nevadi, lebo je to Lego, ked chcu usetrit na vyrobe este viac a tak presunu vyrobu do Ciny ( ktory ich okopiruju a zacnu vyrabat to iste za zlomok ceny ale z omnoho mensim ziskom) ze pytaju za set 800€ ale to nevadi lebo je to Lego, ze maju naprd skostnatele sluzby ale to nevadi lebo je to Lego a vedenie TLG nemusi nic menit na kvalite a sluzbach a vobec na nicom ved tu ma lojalnych zakaznikov co budu kupovat iba LEGO...a tak to ma byt! Musite zostat verni Lego az do horkeho konca!
Martinn, som na teba hrdy, a nech to tak aj zostane! Kupuj si aj nadalej Lego nech si majitelia TLG krochtaju este viac blahom pri valove

Odhlásený BRICKPARK

  • Príspevkov: 37
  • ex-webshop
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #483 : 10. November 2017, 13:06:05 »

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #484 : 10. November 2017, 13:56:04 »
 (y)

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #485 : 10. November 2017, 14:35:50 »
LEGO sa tam v tomto prípade nespomína
https://www.financnasprava.sk/sk/pre-media/novinky/archiv-noviniek/detail-novinky/_ebezp-hracky/bc
ale je tam masaker Pikachu
https://www.financnasprava.sk/ShowImage.aspx?Quality=100&Width=1000&FileName=/_img/pfsedit/Dokumenty_PFS/Pre_media/Fotogaleria/2017/nov/2017.11.10_TS_nebezp_textil2min.jpg

Toto je zaujímavejšie
Citovať
Žilinskí colníci počas dvoch dní minulého týždňa likvidovali obuv, textilné výrobky, kabelky, peňaženky, výrobky z gumy, USB kľúče, parfumy, bižutériu aj hračky, ktoré boli označené napodobeninou ochrannej známky. Tieto veci zaistili pri kontrolách predajní, iné prišli z Číny, Singapuru a USA v poštových zásielkach alebo sa nachádzali v kontrolovaných dopravných prostriedkoch.   

Odhlásený LANDSER

  • Príspevkov: 153
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #486 : 10. November 2017, 14:37:40 »
To je Pikachu holokaust :'(

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #488 : 24. November 2017, 13:41:26 »
« Posledná zmena: 24. November 2017, 13:43:21 od MiKeL »

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #489 : 07. December 2017, 12:06:06 »
Pre tých čo ospravedlňujú nákup kópií tým že LEGO proti tomu "nič nerobí" tak je to OK...  C:-)

V skratke, LEGO prvýkrát vyhralo v Číne nad firmou čo ich kopíruje...
BELA sa dostávala aj k nám, dá sa to prečítať na logu keď ukazuje krabice https://praha.idnes.cz/trznice-sapa-desitky-tisic-zabavenych-stavebnic-lego-pd0-/praha-zpravy.aspx?c=A171127_150211_praha-zpravy_nuc

Citovať
The LEGO Group has received a favorable decision from China Shantou Intermediate People’s Court in September holding that certain BELA products infringed upon the copyrights of the LEGO Group and that manufacturing and selling of those products constituted acts of unfair competition. It is the first time the LEGO Group has filed and won an anti-unfair competition case against imitators in China.

The case was filed against two Chinese companies, which had been manufacturing and selling products that were almost identical to LEGO®products. The decisions come into effect in November 2017.

The court decided that the two Chinese companies must stop copying the packaging and logos of LEGO products in the future, as this constitutes copyright infringement. The court also decided that the LEGO Group enjoys protection under Chinese anti-unfair competition laws for the distinctive and unique appearance of certain decorative aspects of its packaging across particular product lines (in this case, LEGO Friends), which serves the purpose of making consumers immediately recognize and associate the products with the LEGO Group.

Peter Thorslund Kjær, Vice President, Legal Affairs in the LEGO Group, said: “We are pleased with the ruling by Shantou Intermediate People’s Court, which we see as a strong indication of the continued focus on proper intellectual property protection and enforcement by the Chinese courts and responsible authorities. We think this is very important for the continued development of a favorable business environment for all companies operating in the Chinese market.”

“We will continue our efforts to ensure that parents and children are able to make informed choices when they are buying toy products, and that they are not misled by attempts by irresponsible companies to make toy products appear as something that they are not.”

The LEGO Group takes the protection of its intellectual property very seriously and takes the necessary steps to ensure that its copyrights, trademarks, patents or intellectual properties are not being violated.

###

Media Contact:
Roar Rude Trangbæk, Press Officer
+45 79504348
media@LEGO.com

Odhlásený mirec

  • Príspevkov: 32
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #490 : 08. December 2017, 08:45:59 »
Pre tých čo ospravedlňujú nákup kópií tým že LEGO proti tomu "nič nerobí" tak je to OK...  C:-)

V skratke, LEGO prvýkrát vyhralo v Číne nad firmou čo ich kopíruje...
BELA sa dostávala aj k nám, dá sa to prečítať na logu keď ukazuje krabice https://praha.idnes.cz/trznice-sapa-desitky-tisic-zabavenych-stavebnic-lego-pd0-/praha-zpravy.aspx?c=A171127_150211_praha-zpravy_nuc

Vsetko je super akurát neviem preco nemohli tie stavebnice porozdavat po detských domovoch...myslim si, ze deti by sa potesili z tych hraciek a nikoho by to nestalo nic!!!!!!!!!!!!!!!!!  >:(
Ja som to nebol!!!

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #491 : 08. December 2017, 10:32:57 »
Nie je to také jednoduché, najmä ak ide o deti. Si zober, že ten tovar je neznámej kvality a pôvodu, nemá žiadneho výrobcu alebo importéra ktorý ma zodpovednosť. Ako každá dobrá vec sa to ľahko môže obrátiť, stačí aby tam bol v jednej várke nejaký bordel. A potom bude zodpovedný kto ? Finančná správa ?
Samozrejme že s trochou snahy by sa to dalo nejako spraviť, lenže to je štátna správa snaha navyše sa netoleruje  >:D
Ešte je tu tá drobnosť, že najskôr by na to muselo dať súhlas aj LEGO, detský domov či nie, ide to do obehu...

Odhlásený martinn

  • Príspevkov: 1428
    • bricksets
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #492 : 08. December 2017, 13:54:40 »
Presne tak, nie je známe zloženie materiálu, bezpečnosť - malé dieliky, hrany a iné veci, ako je to zlá predstava že sú deti čo by sa potešili hračke a tu sa hračky vyhadzujú, ale myslím že to je lepšia varianta to zlikvidovať

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #493 : 02. Január 2018, 20:45:18 »
Uz dlhsiu dobu ma lakala kupa niektoreho zo skvelych tankov od polskej firmy COBI. Viackrat som ich v obchodoch obzeral, ale az akcia -50% v Tescu pred Vianocami ma presvedcila o kupe. Sovietsky tank T34 v specialnej edicii "RUDY 102" znamy z polskeho serialu Styria tankisti a jeden pes, obsahujuci 450 dielov, 4 figurky a 1 psa nakoniec skoncil u mna. Najprv by bolo asi dobre ujasnit si, ci ide o napodobeninu, klon, alebo alternativu. Podla mojho nazoru ide o alternativu. System spajania dielov je samozrejme inspirovany LEGOm, ako aj samotne diely. Avsak na tento system LEGO uz nejaky cas patent nema. Na co patent ma su figurky, a tie si preto kazda poctiva firma robi po svojom (a uz dopredu hovorim, ze na LEGO figurky sa nechyta). Sety COBI su vsak uz autorske dielo firmy COBI a v nicom nekopiruju portfolio LEGO. Tak ako mnohe dalsie firmy napodobnujuce LEGO, aj COBI sa snazi vyplnit dieru na trhu, ktoru LEGO nechava. V ich pripade je to vojenska technika. A ta sa im skutocne vydarila! Obzvlast seria tankov firmy COBI vo svete asi velku konkurenciu nema. Podme sa teda pozriet na kvalitu alternativnej stavebnice k LEGU.
Krabica je vysoko kvalitny a pevny karton s lesklym povrchom a peknou grafikou. Na prednej strane vyobrazenie setu, na zadnej detaily setu, technicke udaje a fotografia skutocneho tanku, ako aj upozornenie ze produkt je vyrobeny v EU, v Polsku (dnes uz rarita, ked aj LEGO ma na vyrobkoch Made in China). Krabice su zaplombovane rovnako ako LEGO - priesvitnou paskou.

ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered

Po otvoreni krabice (po vzore LEGA naplnenej z 2/3 vzduchom) nam vypadnu 2 velke ocislovane sacky, 2 samostatne diely a navod. Kazdy sacok obsahuje dalsie mensie sacky. Stavba tanku je rozdelena na 2 fazy a podla toho su velke sacky ocislovane. Navod je z vysoko kvalitneho kriedoveho papiera, dokonca by som povedal ze kvalitnejsi ako LEGO navod. Co sa obrazkov tyka, tak je to podobne ako u LEGA, ale systemom znamym z inych stavebnic - cize predchadzajuci krok je vysedeny. Niektore dieliky s detailami su niekedy ale tazsie rozlisitelne od rovnakeho dielu bez detailov.

ila_rendered ila_rendered ila_rendered

Ale hned po rozbaleni som zazil aj mierny sok! Pozeram.... kde su samolepky??? Prezrel som znova krabicu, prelistoval som navod... no vravim si - zabudli pribalit! Druhy sok ma cakal, ked som zistil ze KOMPLET vsetky diely (ktore maju byt) su potlacene! Este si hovorim - aaa... ale toto je samolepka cez 2 diely! No aj to vyriesili potlacou! RESPECT!!! Samotne diely su velmi podobne LEGU, este aj na studoch maju vygravirovany nazov COBI, obdobne ako LEGO. Priesvitne diely su matnejsie ako LEGO a podla mna skaredsie. Je tu ale doslova spusta dielov, ktore LEGO nema! A pekne do detailu spracovane. Co ale diely trochu spati, su stopy po vstreku. Take malo LEGO naposledy niekedy v 70. rokoch. Toto osetrene este nemaju. Diely drzia spolu dobre - podobne ako KRE-O a su kompatibilne s LEGOm. Avsak spojeniu LEGO dielov sa zrejme nevyrovna ziadna ina stavebnica.

ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered

Samotna stavba prebieha hladko, vsetko do seba pekne zapada, diely sa nekrutia. No pocas stavby som zazil 2 dalsie soky. Chytim do ruky maly Slope a vidim, ze je nejaky zdeformovany na rozdiel od ostatnych. Hovorim si - evidentne zly vylisok - uz ta dan za lacnu LEGO kopiu musela prist. No ale aj tentokrat som sa mylil! Islo o specialny diel, ktory znazornuje poskodenie tanku!!! WOW! :o

ila_rendered

Po prvej faze vyzera tank takto a ostalo aj niekolko nahradnych dielov, co som tu teda necakal!

ila_rendered

Druha faza zahrna hlavne stavbu veze, pasov (je to uplne iny system ako u LEGA) a dalsich detailov tanku. No a samozrejme kompletizaciu figurok. A pri tych sa zastavim. Ako som uz spominal, vzhladom na to ze LEGO ma stale patent na svojho minifiga, ostatne firmy si musia vymyslat vlastnych. Neviem, ci je to take narocne (asi aj ano), ale tieto alternativne figurky sa mi velmi nepacia. Proporcie su az smiesne, nohy vyzeraju krive a hlava je ako karikatura. Darmo - LEGO minifig je LEGO minifig. Potlac je vsak skutocne pekna. No tu ma cakalo dalsie - tentokrat uz nemile prekvapenie, v podobe prasknutej (podla vsetkeho uz pocas vyroby) helmy. Hovorim si - co s tym? Existuje tu nejaky zakaznicky servis? Asi nie. No nic - vzhladom na cenu setu to asi necham tak. Ale nasiel som v noci kontakt na ceske zastupenie COBI a hned som im napisal reklamaciu s prilozenymi fotkami. Rano ma hned po zobudeni cakala odpoved, kde sa ospravedlnuju a zaslu mi nahradny diel! Trochu som sa ale pozastavil nad formulaciou - "...omlouváme se, bohužel se to může stát". V prvom momente sa clovek zarazi - priznavaju ze sa to moze stat? No nasledne si uvedomi, ze ano - moze sa to stat. A prave LEGO mozno nekona spravne, ked neprizna ze sa to moze stat. A stava sa im to. Cize ocenujem aj toto priznanie moznosti pochybenia, ako aj skutocne promptnej reakcie!
Celkovy dojem z modelu je skutocne vyborny! Z dialky pripomina (aj vdaka detailom a hladkemu, bezstudovemu povrchu) skor verny plastikovy model, ako stavebnicu! Dokonca rozmyslam, ci nie je krajsi bez figurok, ako s nimi. Pojazd nie je uplne idealny, ale ide to. Zvuk dokonca silno pripomina skutocny zvuk motora tanku! Cely set drzi pevne pohromade, vsetko co sa ma hybat sa hybe s presnostou - no skratka kvalitny model. Viem si predstavit mat doma celu tuto seriu tankov, pripadne aj ostatnej vojenskej techniky od COBI. I ked je cena za diel v porovnani s LEGOm zhruba na polovici, kupa vsetkych tankov by ma stala par stovak, a to nie som ochotny za neLEGO dat. Avsak ak uvidim opat nejaky z tychto setov v zlave, asi znova neodolam! ;) Na poslednom obrazku su aj nahradne diely, ktore ostali po stavbe.

ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered

Mier s vami!

Odhlásený LANDSER

  • Príspevkov: 153
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #494 : 02. Január 2018, 22:50:18 »
Mám doma 20 modelov,kedže som fanúšik WOT. Minifigovia sa mi nepáčia ale musím povedať že si dovolili vyrobiť aj figúrky Waffen SS čo je u hračky zaujímavé.Tanky sú pekné ale lietadlá sú naozaj luxusné. PS: Ale LEGO je LEGO