Autor Téma: Objednávanie tovaru zo zahraničia  (Prečítané 12713 krát)

Odhlásený 442211

  • Príspevkov: 6
Re: Objednávanie tovaru zo zahraničia
« Odpoveď #15 : 24. November 2019, 23:02:48 »
Tak iste. Staci dat do googlu nazov stranky - nenajde skoro nic, max tak stranky na kontrolu scamu. Dam do googlu ich customer service email a najde mi to staznosti, ze niekomu neboli dorucene nohavice alebo tlakovy hrniec :)
To je fakt taky problem preverit si nieco v dnesnej modernej google dobe? Takychto stranok vznika a opat zanika mesacne mnoho, len pouzivaju rozny tovar, aby mali co najsirsi zaber. Napriklad lacne tenisky renomovanych znaciek, lacne oblecenie, lacne sperky Pandora, lacne cokolvek...
Jedinou ulohou tychto stranok je ulozit informacie o platobnej karte, ktore tam naivni (vyjadrujem sa velmi mierne) ludia zadavaju... Tovar nepride (lebo vlastne stranka vypise, ze platba bola neuspesna, pricom sa ani nepokusila platbu vykonat) a ak aj pride, tak nieco uplne ine hodnoty par centov. A potom po case zrazu zacnu peniazky odchadzat z karty...
Poznam to velmi doverne, nakolko zistovanie takychto podvodov je v mojej naplni prace a napriek velmi jednoduchym strankam velmi jednoducheho dizajnu sa vzdy najdu jednoduchi ludia, co sa tam snazia nieco nakupit...

Odhlásený LANDSER

  • Príspevkov: 153
Re: Objednávanie tovaru zo zahraničia
« Odpoveď #16 : 25. November 2019, 14:40:45 »
Ďakujem za odpovede,myslel som si to. Aj tak peniaze neposielam dopredu. >:D

Odhlásený Anupew

  • Príspevkov: 367
Re: Objednávanie tovaru zo zahraničia
« Odpoveď #17 : 01. Júl 2022, 19:29:55 »
Zdar. Mám dotaz. Ako je to s adresou doručenia balíka, keď eshop píše že doručuje v rámci celej EÚ. Ale pri zadávaní adresy doručenia Slovensko na výber nie je. I keď v rámci kontinentálnej pevniny doručuje skrz DLH. Princíp je že keď tam dám Česko tak mi to doručia?
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Objednávanie tovaru zo zahraničia
« Odpoveď #18 : 01. Júl 2022, 19:44:17 »
To je dosť všeobecné takto napísané.
Slovensko môže chýbať náhodou alebo cielene, kým sa nespýtaš nezistíš.
Ak ti ponúkne Česko tak by tam mali poslať, ale záleži aké majú podmienky napr pri platbe môžu zisťovať (podľa typu a aké dáta pustí) odkiaľ je platca a nedovoliť niektoré kombinácie. Napríklad občas niekto nedovolí poslať pri platbe cez Paypal na inú adresu ako je registrovaná na Paypal (krádež konta a poslanie na "anonymnú adresu"). A inde je to úplne jedno, zaplatíš kartou a pošlú ti to hocikam kam posielajú.

Odhlásený Anupew

  • Príspevkov: 367
Re: Objednávanie tovaru zo zahraničia
« Odpoveď #19 : 01. Júl 2022, 21:01:33 »
Vďaka za radu. Napísal som im a medzi tým som zistil ze ich stránka eviduje Slovensko aspoň v upozornení, v rozpracovanej objednávke. Zaujímavé že posielajú všade na okolo okrem UA, aj do Srbska či Bosny, ale k nám nie.
Nechcem riskovať že by som tam vybral ČR, ako DLH by si z tým asi poradila, lebo však psč, mesto, ulica... Aj dole sa dalo pri doplňovaní doručovacej adresy napísať ručne Slovensko. Len v povinnom riadku sa nedá vybrať zo zoznamu, lebo tam nie je.
https://shop.eaglemoss.com/eu/eu-delivery
Niekde som našiel podmienku že adresa objednávky musí byť UK a EÚ.

Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Objednávanie tovaru zo zahraničia
« Odpoveď #20 : 01. Júl 2022, 22:26:41 »
aha tak to som nepochopil s tým Česko, teda že zvoliť krajinu jednu a adresu z druhej a dúfať že to dorazí :D
Keďže majú iné poplatky / minimálne nákupy na free shipping aj medzi EÚ krajinami tak by to nemuselo prejsť. Plus samozrejme DHL môže kontrolovať PSČ a pod.
Takéto som robil len keď som napr potreboval v Rakúsku zadať nejakú ich fakturačnú adresu ale potom som pre to šiel osobne.
Lepšie je to spraviť tak ako si napísal tj oficiálne.

Odhlásený 30dado

  • Príspevkov: 12
Re: Objednávanie tovaru zo zahraničia
« Odpoveď #21 : 03. Marec 2023, 22:59:57 »
Čaute,
chcel by som objednať z Norskeho BL. Cena aj s poštovnym by mala byť cca 38 Eur. Ak dobre čítam stránku Finančnej správy tak by som nemal platiť clo a tym pádom ani DPH.

https://www.financnasprava.sk/sk/obcania/clo/oslobodenie-od-cla-dph-a-spd

Obchod podporuje platbu Credit/Debit powered by Stripe. Máte s tým niekto skúsenosť ako to funguje?  Predstavujem si to že mi obchodník pošle link na platobnú bránu.

Dík za radu.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Objednávanie tovaru zo zahraničia
« Odpoveď #22 : 05. Marec 2023, 10:10:52 »
Práve v čase COVIDu zrušili spodný limit na DPH (do 22 Eur) a posudzuje sa na DPH všetko https://www.podnikajte.sk/e-commerce/clo-dph-zasielky-z-tretich-krajin-nove-ecommerce-pravidla
Neviem či Nórsko má nejaký špeciálny status a limity ako súčasť Európskeho ekonomického priestoru, ale tuším nie.
Navyše rátaj okrem sadzieb pre štát aj poplatok za spracovanie od pošty/kuriérskej spoločnosti čo pri takej nízkej sume bude už vyšší pomer ku hodnote.


Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Objednávanie tovaru zo zahraničia
« Odpoveď #23 : 05. Marec 2023, 15:05:58 »
Nórsko ma zbuzerovali ešte aj na vlastnú zásielku, čo sa vratila, a ešte sa vyhrážali sankciami, keď to zle vyplním. Zahraničiu mimo eu sa vyhýbam jak čert krížu, skasiruju ta na kost, samozrejme cinania s kontajnermi ich nezaujimaju...