TatraLUG

Obchod => Súkromná inzercia => Tému otvoril: KLF 24. Január 2012, 21:59:56

Nadpis: Ebay
Príspevok od: KLF 24. Január 2012, 21:59:56
Koxo niekedy sa zamyslam nad cenami na e-bay... Ze ci to niekto kupi a ci si ten predajca mysli, ze to aj realne preda? Ale tak asi to niekto kupi...
Take dva priklady aukcii, ktore su uz niekolko mesiacov tam a nejdu mi moc do hlavy:

http://global.ebay.com/LEGO-6622MISB/200704356947/item
http://global.ebay.com/Lego-Town-6602-Fire-Unit-1-MISB-1981/230724561357/item
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: P4tr1cius 24. Január 2012, 23:44:28
A tak MILLENNIUM FALCON 10179, MISB, za 10.000,- USD?
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: drdano 25. Január 2012, 08:11:22
A tak na nemeckom ebay som nasiel MILLENIUM FALCON rozbaleny, ale nikdy neposkladany, pricom typek z neho uz predal navod a minifigy! A to cele za 2800 eur! No nekup to!
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: MiKeL 25. Január 2012, 12:05:11
A tak MILLENNIUM FALCON 10179, MISB, za 10.000,- USD?

A to som si tak pred dvomi rokmi myslel, ze 6299 Airport Shuttle za 1000+E je uz z rise snov ;)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: phoenicis 25. Január 2012, 12:58:57
Akože nie vždy ide len o eBay ;)

Viď príklad:
http://www.dzunglehracek.cz/10179-ultimate-collector-s-millennium-falcon/ (http://www.dzunglehracek.cz/10179-ultimate-collector-s-millennium-falcon/)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 25. Január 2012, 13:07:37
Priznam sa, ze som ho donedavna mal aj ja na webshope za vyse 1000 eciek. Ale ked mi zacali zakosi pisat, ze co to za ceny, tak som ho stiahol. ;) Nech neodradzam ludi. No ale... zial. Za lacnejsie ho neviem na SK doviezt.

Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: mesje 25. Január 2012, 14:10:13
kokso, ked tu vidim ze 1000 eur za UCS Falcona je minimalna cena, tak o to viac este nechapem neochotu TLC znovu vydat starsie ale osvedcene sety - ved im peniaze doslova lezia na ulici - know how a navody maju, staci naliat plast do existujucich formiciek a vychrlit par tisic starsich setov. Sice by zberatelia - co vyhodili kopu penazi za taketo sety - neboli nadseni, ale uspokojilo by to kopu afolov, co dosli neskor k afolactvu a nestihli si kupit taketo sety, plus novo-vyrastenych mladasov. Zvlast extremne cenove rozdiely su pri starsich modular buildings - je chore pytat za market 500 eur, v tom porovnani je este 1000e za falcona v norme.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 25. Január 2012, 14:18:32
Suhlasim s Tebou Mesje. Ale take jednoduche to pre nich asi nie je. Otazka je, ake naklady by mali povedzme na reediciu Falcona UCS a kolko by na tom trhli? Lebo vydat ho pre 100 ludi sa im asi neoplati. Navyse na nom dost stratili uz pri chybe v Ceskom cenniku na S@H, kde ho predavali omylom za facku. ;) Ale suhlasim s tym, ze tie ceny za ktore sa predavaju tieto veci (ci uz modularne starsie domy, alebo Falcon, alebo aj veci z 80. rokov) su premrstene! LEGO by malo byt dostupne pre KAZDEHO. Ale mali taku seriu "Legends" asi pred 10 rokmi, kde sa pokusali ozivit niektore starsie veci, len asi im to nevynasalo ako si predstavovali, tak od toho upustili. Boli tam reedicie starsich setov, dokonca aj jeden Model Team. Osobne si ale myslim, ze polovica z tych Legends nebola stastne zvolena. Kazdopadne asi kazdy AFOL by uvital komplet reediciu 80. rokov. ;D To by bol RAJ NA ZEMI! :D
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: dnc 25. Január 2012, 14:30:36
za extremne raritnu 21001-ku (John Hancock Center) z architecture serie som dal viac nez 3x tolko co povodne stala u susedov v rakusku (€19.99)
ale som len velmi rad, ze som este mal tu moznost a dakujem takto ludom z Legoparku ;)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: paradisamaniak 25. Január 2012, 14:57:10
Ahojte, nemate niekto skusenosti s nakupom lega cez ebay.de? Nemozete mi povedat nejake skusenosti a tak podobne? Prislo Vam vsetko v poriadku? Ako prebiehal nakup? Prípadne mi neviete poradit niekoho,kto by mi sprostredkoval nakup? Za kazdu radu, dakujem.




P.S. Dufam,ze som tuto temu zalozila spravne sem. Ak nie,tak mi to prosim odpustite:)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 25. Január 2012, 15:00:45
Ja mam take aj onake skusenosti. Zla skusenost je ta (ale to plati asi pre ebay celkove), ze na obrazkoch vyzeraju sety zachovale a ked pridu, je to grc! Nie vzdy, ale casto. Preto sa uz zameriavam v podstate len na MISB. Co sa komunikacie s Nemcami tyka, tak je to v pohode a vsetko prebieha hladko a rychlo.
Ak by si chcela, mozem Ti obchod sprostredkovat aj ja, ale platba vopred! ;)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: mesje 25. Január 2012, 15:23:10
ja si myslim, ze by trhli na reedicii falcona, i dalsich popularnych velkych setoch - ked to ludia kupovali na prvy krat, tak to kupia aj teraz - aj ked v mensom pocte, vobec to nevadi, pretoze aj naklady su v porovnani s prvym razom ovela nizsie - dizajneri su uz zaplateni, aj formy na vsetky dieliky maju.
Samozrejme, reedicia ma vyznam iba pri nadcasovych setoch ako UCS, modular, exclusives, nema zmysel pri starych setoch z 80.rokov, ktore na dnesnu dobu nemaju sancu sa presadit dizajnovo - neda sa totiz znovu-vydat iba nieco co je pre Afolov, treba mysliet aj na sucasnu generaciu. A nejaky recyklovany set z 80.rokov by nemal sancu obstat. Velmi velmi otazna by bola popularita daneho setu aj u AFOLov - caro starych setov je aj v tom, ze su vydane davno, je to nieco ako starozitost + ma to svoje caro aj tym ze je ich uz malo. Je to nieco take, ako keby dnes vydali nanovo modreho mauricia v presne rovnakej podobe - absolutne nieco ine ako original. Pri exclusives setoch by ale hralo nieco ine - su to pekne sety a maju co povedat aj aktualnej generacii, plus pri nich ma vacsi vyznam ta moznost si to poskladat a mat to doma poskladane, ako to, ze je to vzacne - iste, pre cast ludi je caro tychto setov aj v tom, ze su vzacne, ale podla mna vacsina by to chcela hlavne preto, ze dany set proste nema a nieco take chce mat postavene doma, a je jedno, ci je to vydane raz ci dvakrat a v ktorom roku.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: leggina 25. Január 2012, 15:50:09
Viem si predstaviť minimálne 5 setov z 80-ych rokov, ktoré by obstáli na trhu i dnes. Nadčasovosť setov je vec uhla pohľadu a nie definície. Exkluzívne sety a pekné? To je tiež vecou uhlu pohľadu. Pre mňa sú to z 80-90 percent nekonečné gýče.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: mesje 25. Január 2012, 16:19:55
to je vec uhla pohladu, ci je to gyc. Je to pekne spracovane, a tie starsie sety su take jednoduchsie - samozrejme na svoju dobu boli super, ale pochybujem ze by dnes uspeli u masoveho publika. Ale kazdy ma na to iny pohlad, niekomu sa paci klasika. Ale treba sa na to divat z hladiska masovosti, co ma najvacsiu sancu na uspech.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 25. Január 2012, 18:41:16
Ja si nemyslim, ze boli sety v 80. rokoch o moc jednoduchsie. Tie stavby boli mensie - co bolo dane inou mierkou (pri rovnakom minifigu). Ale ze by boli jednoduchsie... ? Napriklad ma napadaju Space rakety, ktore boli vsetko len nie jednoduche a schovali by do vrecka nejednu Star Wars raketu dneska ;) (vid prilohy). Kazdopadne aj tato doba ma svoje pekne sety - je to len vecou vkusu.

Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: P4tr1cius 25. Január 2012, 19:13:30
V dnešnej dobe by tie sety z 80 a 90 rokov, nemali žiadnu (ani najmenšiu) šancu na úspech. Napriek tomu, že sa nám (AFOLom) veľmi páčia a dokonca majú pre nás veľmi veľkú cenu. Ale určite ani jedno jediné decko by takáto klasika nenadchla. Z jednoduchého dôvodu, tieto sety dnes už z pohľadu "modernosti" vyznievajú veľmi humorne, a čo je doležitejšie, predáva sa to čo je práve "in", čiže čo je v reklame (dnes NINJAGO).

Staré sety majú význam výlučne iba pre niekoľko tisíc AFOLov na celom svete a toť vše. A nehovoriac, žeby, ak by sa náhodou znova vydali, úplne by rozvrátili "starožitnú" hodnotu starých setov. Preto si myslím, že by spôsobili viac škody ako úžitku. To isté platí pri UCSkách, ak by znova vydali tebárs 10179, svojho by som vyhodil z okna. Bola by to totálna tragédia.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: swiss villa 25. Január 2012, 20:15:00
Staré sety majú význam výlučne iba pre niekoľko tisíc AFOLov na celom svete a toť vše. A nehovoriac, žeby, ak by sa náhodou znova vydali, úplne by rozvrátili "starožitnú" hodnotu starých setov. Preto si myslím, že by spôsobili viac škody ako úžitku.

Žiadna škoda, firma Lego predsa nemá žiaden profit v súvislosti z predajov starých setov tretími osobami. Naopak. Ľuďom to odčerpáva prostriedky, a tým pádom majú menej peňazí na nákup setov nových.

Čo by sa komu v Legu stalo, keby vydali niečo ako napríklad nazvem to "Lego famous Sticker Book of all times...." kde taká brožúra by obsahovala stickery tých najúspešnejších setov z minulosti. Takýto originál by poslúžil aj afolom (a ako veľmi) a potešili by sa i decká (ale vlastne ani nie, lebo si myslím že by sa to hneď rozchytalo a deckám by sa neušlo). Stickery, to je osobitná kapitola, za tie sú najväčšie pálky, a výrobné náklady pre Lego by boli fakt smiešne. Lenže....lenže... kecať môžme o tom donekonečna, oni majú svoje stratégie.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: mesje 25. Január 2012, 21:22:21
Patricius, uplny suhlas. Az na tie UCS - to je uplne ina situacia ako pri starych setoch - tam prevazuje ich hodnota ako pekneho prepracovaneho diela nad starozitnou hodnotou. Plus by vedeli oslovit aj sucasne decka (teenagerov). Suhlasim ze by porazilo tych, co to draho kupili, ale na tych sa TLC nepozera - ak sa na to pozerame komercne, tak pre TLC nema zmysel vydavat sety z 80.rokov, nema zmysel vydavat stickery ci neviem ake veci co ziadaju afolovia, ale nadcasove sety typu UCS falcon, ISD, modular, taj mahal, kolotoc ma zmysel vydat o 10 alebo 20 rokov znova - tie budu rovnako dobre posobit v kazdej dobe, kedze tam ide o co najvernejsie stvarnenie originalu a nie o farbu figov, tvar prilby a pod...
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: MiKeL 25. Január 2012, 21:26:34
...a čo je doležitejšie, predáva sa to čo je práve "in", čiže čo je v reklame (dnes NINJAGO).

No aky problem urobit reklamu na stare sety? :)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 25. Január 2012, 21:30:00
ale nadcasove sety typu UCS falcon, ISD, modular, taj mahal, kolotoc ma zmysel vydat o 10 alebo 20 rokov znova - tie budu rovnako dobre posobit v kazdej dobe, kedze tam ide o co najvernejsie stvarnenie originalu a nie o farbu figov, tvar prilby a pod...

Ako vies, ze o 20 rokov tieto sety nebudu posobit nudne pre decka z roku 2032? :) Ako vies, ze vtedy nebudu LEGO dieliky este detailnejsie a modely 4x vacsie? ;) Tak ako sa dnes pozerame na sety z 80. rokov, tak sa mozno budu decka v roku 2032 pozerat na Modularne domy, ci UCS sety. ;)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: swiss villa 25. Január 2012, 21:38:33
Pre TLC má zmysel robiť sety s minimálnymi nákladmi a maximálnymi ziskami. Čiže nabubralé krabice s pár kocečkami. Sety hlavne pre deti.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: P4tr1cius 25. Január 2012, 22:20:34
No aky problem urobit reklamu na stare sety? :)

Po technickej stránke žiaden. Po "zmysluplnej (aby bol marketing čo najúspešnejší)" by to bola pre TLC tragédia. Si dovolím tvrdiť. Dnes vo všeobecnosti 99,9% populácie sa nezaujíma o starožitnosti. A to je paradoxne na nich to najcennejšie.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: mesje 26. Január 2012, 00:59:35
Ako vies, ze o 20 rokov tieto sety nebudu posobit nudne pre decka z roku 2032? :) Ako vies, ze vtedy nebudu LEGO dieliky este detailnejsie a modely 4x vacsie? ;) Tak ako sa dnes pozerame na sety z 80. rokov, tak sa mozno budu decka v roku 2032 pozerat na Modularne domy, ci UCS sety. ;)

exclusives sety boli robene s dorazom na co najvernejsiu podobu s originalom, a prakticky tam nie je velmi co zlepsovat. Tazko o tom polemizovat, lebo nemame ziadny takyto set z 80.rokov, ktory by sa dal zhodnotit, ci ma este nieco povedat. Pri beznych setoch - napr. castle, policajna stanica atd - sa da stale co menit, modifikovat, pripadavat nove diely a napady. Ale co sa da zmenit napr. na Falcone? Plus nemusi ist o reediciu v horizonte 20-30 rokov, ale napr. len o 10 rokov, pocas ktorych k velkym zmenam v stavebnych technikach a dielikoch nedojde...
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 03. Apríl 2012, 18:41:08
No nekup to!

http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180851065850
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matt251 03. Apríl 2012, 20:27:17
Krasne :-) ale som zvedavy kto to kupi, ale ked obcas ten ebay sledujem uviduje ma cena dielov. Niektory predajcovia nahodia par rovnakych dielov za 1-3usd a na BL je cena max  0,5usd a kupodivu preda to! na ludoch co nepoznaju BL sa da dobre zarabat.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: Morandi 03. Apríl 2012, 21:02:54
Uf... :o Ako pochopim, ked dame nejaku sialene posobiacu sumu za nejake rare LEGO, ale za 1 poondiatu figurku dat tolkoto, to mi pride chore! ::)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: phoenicis 03. Apríl 2012, 21:05:36
Uf... :o Ako pochopim, ked dame nejaku sialene posobiacu sumu za nejake rare LEGO, ale za 1 poondiatu figurku dat tolkoto, to mi pride chore! ::)

Vďaka chlapci. Nebudete mi veriť, ale teraz som našiel tieto vaše príspevky a práve dnes popoludní som pozeral tú figúrku a uvažoval, ako sa k nej dopracovať...  >:D
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: Morandi 03. Apríl 2012, 21:07:27
Neverim, ze ju vezmes za takuto sumu!!! >:D
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: phoenicis 03. Apríl 2012, 22:08:39
Nevezmem, len som momentálne lepšie BuyItNow asi nenašiel...
...ale poriadne som ani nehľadal. Len by som ju rád mal vo svojej zbierke. Okrem nej mi chýba ešte Shadow ARF Trooper...  :-\
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 11. Apríl 2012, 23:22:53
No nekup to!

[attachimg=1]
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: P4tr1cius 12. Apríl 2012, 07:19:01
To by sa dalo už stručne charakterizovať - Demencia účastníkov trhu.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matt251 12. Apríl 2012, 10:06:34
pri tej sume aspon free shipping mohol dat  ;)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: phoenicis 12. Apríl 2012, 10:12:36
Strašné niečo...  ::) - proste ďalší Café Corner MISB  >:D

Chalani - otázočka na eBay:

Je možné poslať správu predajcovi pomimo kontaktovania ho priamo cez niektorú položku, ktorú vystavuje? Teda: je možné predajcu kontaktovať aj ináč než prostredníctvom "Ask a quiestion" (ktoré je priamo v inzeráte)?
Vďaka.

Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 12. Apríl 2012, 11:56:38
Je možné poslať správu predajcovi pomimo kontaktovania ho priamo cez niektorú položku, ktorú vystavuje? Teda: je možné predajcu kontaktovať aj ináč než prostredníctvom "Ask a quiestion" (ktoré je priamo v inzeráte)?

To kontaktovanie je niekedy problem, aj ked ides cez polozku. Neviem ani ako inac by si ho chcel kontaktovat - este je moznost, ze ides feedbacky a tam si ho najdes a niekedy sa da aj tam najst kontakt. Inak je to kontaktovanie na ebay dost na houby. ;/
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: swiss villa 14. Máj 2012, 19:46:11
http://www.ebay.de/itm/400295527341?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

14.5.2012 predaný 6067 Guarded Inn za 94 EUR  ::)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matt251 15. Máj 2012, 07:19:53
http://www.ebay.de/itm/400295527341?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

14.5.2012 predaný 6067 Guarded Inn za 94 EUR  ::)

 :o :o :o :o Preco si to sem dal teraz?  6067 je moj detsky sen (vratane 6040 a 6041) za 94 by som to bral hned!! Sice je to nemecky ebay (spanielska dedina), no verim ze by sa tu nasla ochotna dusa ktora by obchod sprostredkovala.  ;)

Ak najblizsie niekto budete mat moznost zohnat jeden z tychto 3setov, pripadne ho uvidite v takej slusnej cene, dajte mi prosim vediet. Toto su moje nesplnene detske sny vdaka ktorym sa moj vyvin zastavil  :))
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 12. Jún 2012, 13:26:59
Nezlozime sa? ;)

[attach=1]

http://global.ebay.com/LEGO-INCREDIBLE-LOT-A-COMPLETE-GIANT-CITY-MOC-OF-OVER-30-SQUARE-METERS/230803921035/item
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: rombal 12. Jún 2012, 13:36:51
jasne, mne chyba este hak na ten zeriav... :P
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: P4tr1cius 12. Jún 2012, 15:15:45
Niektoré veci sa dajú len veľmi ťažko vysvetliť, a niektoré sa už vôbec nedajú pochopiť. Čo už len na toto napísať. V tomto prípade, možno ešte - "Život je LEGOm".
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: P4tr1cius 12. Jún 2012, 15:41:19
Apropo, predáva to bez všetkých MODULARS!!!  (n) Tak razom to už taká bomba nieje. Už len cenová.  >:D
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: MiKeL 12. Jún 2012, 16:44:17
No ved modulars si dodame sami a budeme s tym kocovat po svete  :P
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: phoenicis 13. Jún 2012, 00:57:58
Už len to poštovné vyzerá kruto... :P
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 18. September 2012, 23:16:40
No nie je to ebay, ale Bricklink, ale teda ako... toto je ina tragikomedia:

http://www.bricklink.com//search.asp?itemID=37674&colorID=0
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: mesje 19. September 2012, 08:59:17
No nie je to ebay, ale Bricklink, ale teda ako... toto je ina tragikomedia:

http://www.bricklink.com//search.asp?itemID=37674&colorID=0

Co sa stazujes, ten najlacnejsi to ma za ludovych 85 eciek a je hned vedla z rakuska - tj lacna doprava, no nekup to :-)
inak to sa uz oplati si to niekde z netu stiahnut a natlacit na samolepkovy papier...
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 19. September 2012, 09:39:08
No zhodou okolnosti, zorvna k tomuto setu ich mam takto spravene, ale to uz nie je ono. Jednak netrafis presne farebny odtien a dvak to nemas orezane. Ja som uz pisal aj do LEGA, ci by bol taky problem dat vytlacit k starsim setom samolepky znova - ziadna odpoved. Pritom to zdaleka nie je tak nakladne, ako reedicie setov. Ved nech arsik predavaju za 2€, ked to uz nechcu robit ako "pozarucny" servis zakaznikovi. Ale taketo ceny... dalsi dovod, preco zvazujem ze skoncim so zberatelstvom.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: mesje 19. September 2012, 09:48:29
No zhodou okolnosti, zorvna k tomuto setu ich mam takto spravene, ale to uz nie je ono. Jednak netrafis presne farebny odtien a dvak to nemas orezane. Ja som uz pisal aj do LEGA, ci by bol taky problem dat vytlacit k starsim setom samolepky znova - ziadna odpoved. Pritom to zdaleka nie je tak nakladne, ako reedicie setov. Ved nech arsik predavaju za 2€, ked to uz nechcu robit ako "pozarucny" servis zakaznikovi. Ale taketo ceny... dalsi dovod, preco zvazujem ze skoncim so zberatelstvom.

tak pri skostnatelosti TLC je nerealne dufat aspon v reediciu nalepiek - to je pre nich mrtva zalezitost... ved  im je fuk ze za ake astronomicke sumy sa predavaju rozne exclusives a UCS sety - pritom dizajnery su uz splateni v ramci ziskov z prvej edicie, maju navody, know how, staci spustit tlaciarenske stroje... pricom ide o nadcasove sety, kde by nevyzerali nemoderne... ale to neee, oni radsej urobia piaty X-wing v klasickej velkosti...
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: liondee 15. Október 2014, 19:21:00
Tak a môžete dražiť. Myslím že tu by ste si vybrali :)

http://www.ebay.de/sch/mcproll/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matej 15. Október 2014, 19:41:25
Toje tvoje ak ano daco by som aj zobral.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: STARHAWK 15. Október 2014, 23:43:11
Tak toho Optima som ako maly strasne chcel, stal strasne prachy a chodil som ho okukavat kazdy den zo skoly do obchodu - nedostal som ho :( a preto som si to nedavno vynahradil a bol som velice rad ked som videl v rakuskom ToysRus tohto fesaka
https://www.youtube.com/watch?v=T_0_CKJzK58

stal okolo 150 a premyslal som asi 10sec ci ho za tu cenu zoberem, jasne ze zoberem. Uz mu len najdem cestne miesto na policke. Doteraz tam bol tento http://transformingseminarian.blogspot.sk/2010/02/special-transformers-feature-ultimate.html

Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: liondee 16. Október 2014, 05:31:38
Toje tvoje ak ano daco by som aj zobral.

Moje nie.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matej 16. Október 2014, 06:51:52
Skoda lebo som chcel prihodit ale zas sa doruzumievat neviem ani neviem ako to tam hodi.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: liondee 22. Október 2014, 18:46:24
Tak som natrafil na ďalšieho predajcu :)

http://www.ebay.de/sch/bplanet125/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: liondee 17. December 2014, 05:44:22
Krásna zbierka pracovných strojov Classic Town za prijatelnú cenu :)

http://www.ebay.de/itm/LEGO-SYSTEM-Town-22x-Baustellenfahrzeuge-1876-6662-6524-6658-Sammlung-/171592178648?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item27f3b0dbd8
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matt251 17. December 2014, 12:15:35
Predam oblicku, oko, a jedno pluco.
Vytazok sa pouzije na zberatelske ucely...

http://www.ebay.de/itm/Vintage-lego-mursten-wood-wooden-block-set-in-box-near-mint-1940-s-1950-039-s-/400820743544?pt=AU_LEGO&hash=item5d52c72d78&nma=true&si=A0DUurkO9ycXyprUkTuxJnJ8exE%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: frantoka 17. December 2014, 14:18:57
Za ten kúsok drievka  ;) 2200 euro plus poštovné, veď to by som mal dreva na 4 sezóny. robím srandu.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: Danybůjek 17. December 2014, 19:57:27
Predam oblicku, oko, a jedno pluco.
Vytazok sa pouzije na zberatelske ucely...

http://www.ebay.de/itm/Vintage-lego-mursten-wood-wooden-block-set-in-box-near-mint-1940-s-1950-039-s-/400820743544?pt=AU_LEGO&hash=item5d52c72d78&nma=true&si=A0DUurkO9ycXyprUkTuxJnJ8exE%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

Hodláš do toho vrazit  €?? Dporučuji. Taky jsem podobné měl. Tuším, že se z toho dal složit portrét Sněhurky, určitě by sis s tím užil spoustu zábavy jako já.  :)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matt251 20. December 2014, 14:47:33
Panove a dámy,, prosim o jednu mensiu urgentnú radu.
Rad by som objednal od jedneho US predajcu ktory zial neposiela na SR. Uz som ho kontaktoval, zatial cakam na odpoved,
No kedze aukcia konci za cca 30hodin obavam sa aby nebolo neskoro.
Nejde o aukciu s licitovanim ale o BUY IT NOW, takze obavy narastaju s kazdou sekundou.  :-\ :-[

Mate niekto moznost objednat to na znamych v US a preposlat?
Pripadne som pocul ze v amerike je spolocnost ktora sa zaobera presne tymto...ze preposielaju tovar dalej do sveta.
Ak mate niekto skusenost alebo blizsie info prosim podelte sa o svoju mudrost, dakujem  :)

Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matej 20. December 2014, 15:43:54
http://www.sk-ebay.sk nasiel som takuto stranku studuj mozno to trochu pomoze.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: papluh 20. December 2014, 17:51:33
Tych spolocnosti je viac, napr jedna zalozena ceskym expatom http://cz.shipito.com/   blog http://www.podnikanivusa.com/
Osobne som to neskusal, mam tam par znamych, ktorych pouzivam, ale vacsina akurat prisla na sviatky za rodinou na SK.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matt251 21. December 2014, 09:24:00
Matej: Dakujem ti za typ, je to  jedna zo spolocnosti aku hladam. Zavolal som tam vcera okolo 16:20, po dvoch zvoneniach ma vyplo a dosla automaticka SMS ze mam volat cez pracovne dni. Po druhom pokuse uz mali telefon vypnuty.

Papluh: SHIPITO je spolocnost o ktorej som pocul pred rokmi, len som jej nazov zabudol. Dakujem Ti.

SHIPITO mi cez online chat pomohli zvolit spravnu a rychli cestu. Veryfikovanie mojej osoby trva nejaky cas ale asi vdaka tomuto online help desku som bol vybaveny do dvoch minut. Bola mi pridelena adresa v Nevade  s "US P.O.BOX" --- " Suite # UXXXX (napr 1111)" co je vlastne centralny sklad SHIPITO.
Novu adresu som nastavil do ebay ako fakturacnu a hned mi ukazalo aj postovne a tak som zaplatil.
Teraz ostava len cakať. Ked tovar pride na SR napisem sem dokladný report a know how. ;)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matej 21. December 2014, 09:54:44
No niektore spolocnosti nepracuju cez vikend.
No vidis nakoniec to dopadlo dobre,nebolo postovne drahe lebo ideto od majitela do skladu a potom az ku tebe alebo?
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: votrelec 21. December 2014, 10:56:38
skor sa pochval, co si kupil ;)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matt251 21. December 2014, 11:46:56
Matej: Troska sa to predrazi na postovnom, pretoze cvakam postovne v ramci US, postovne z US do SR plus poplatok pre SHIPITO  co je par USD. Takze sa to nazbiera. A este je pravdepodobne ze na colnici  budem platit clo...ak dobre viem tak clo na hracky je  + 4,7 %.

Votrelec: este je skoro chvalit den pred vecerom. Dockas sa a prirastok uvidis v mojej zbierke.  ;) Ide o darcek pre zamestnancov od TLG America ale z mladsej doby (2000 +). Takze na SR to bude pravdepodobne unikat. 8)

Za tento prinos ale vdacim KLFovi ktory mi poslal link na aukciu.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: drdano 22. December 2014, 00:22:54
No tak ja som posledne platil DPH 20% a k tomu clo 14% tak bacha - ono sa to vie slusne predrazit - z nakupu za 279 USD bolo zrazu takmer 400 eciek...
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matt251 22. December 2014, 00:49:38
Viem ze tam je aj DPH ale snad ma to obide, ale inac s tym ratam.
V minulosti uz mi colnici chytili NE-lego balicek a tiez DPH 20% a clo 3,7 a 4,5% na rozne predmety.

Za co si preboha platil 14% CLO???
Neviem ako je teraz zakon ale ak ma pamat neklame tak od 20 € sa plati clo a od  150 € sa plati DPH.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: mesje 22. December 2014, 01:30:28

Neviem ako je teraz zakon ale ak ma pamat neklame tak od 20 € sa plati clo a od  150 € sa plati DPH.

myslim ze je to naopak - dph vyrubia skoro zo vsetkeho a clo az od 150e. Ti hajzli ale vyrubia tieto poplatky este aj z hodnoty postovneho, co uz je drzost na kvadrat!!! takze sa to vie poriadne predrazit... dokonca som zazil, ako colnik hladal na ebayi ceny podobnych used setov, ked som mu deklaroval ovela nizsiu cenu  ;D Asi sa tam fakt nudia. Mne dokonca dodanili este aj nakup par kusov dielikov - vzhladom na to ze islo o predrazene rarity, tak to riadne zabolelo... este pochopim ze dodania nejaky fotak ci tablet, ked si tam niekto kupi (a casto to kupi v danom obchode bez dph), ale zdanit lego, ktore uz niekto v amerike raz zdanil, navyse ked ide napr o 10x predrazeny dielik, to je uz fakt mimo realitu...  Hlavne ze im unikaju miliony na roznych odrboch, co robia cinania s kontajnermi z Ciny, ktore vylozia niekde v Hamburgu a dovezu sem akoze je to z EU...
Ono je to vzdy loteria, ci to stopnu na colnici alebo nie - mne stopli cca 2 z troch zasielok. Takze toto riziko treba zohladnit pri kupe. Da sa "pohrat" s dvojitou platbou predavajucemu a potom deklarovat len jednu platbu, akurat amici poctivo pisu realnu cenu na balik, co moze vec skomplikovat... hlavne po americkych zasielkach idu colnici jak štuky, to vedia ze tam je vsetko lacnejsie a ludia si tam objednavaju veci, ale take Norsko im uniklo (europsky stat, ale neclen EU je pre nich asi prilis komplikovane).
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: janicko 22. December 2014, 07:02:17
Neuniklo, este mi z Norska neprisla zasielka ktora nebola prelepena colnikmi. Boli to ale mnozstva drobnosti za par eur. Ono zalezi mozno aj co je napisane v papieroch. Take lego je urcite lakavejsie na preverenie ako plastic toy parts
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 22. December 2014, 10:57:36
Objednavam z USA uz skoro 20 rokov LEGO (ebay/BL). Z mojich skusenosti plati:

- DPH som platil LEN pri vacsich MISBoch
- clo som neplatil nikdy
- pouzite LEGO a diely mi colnica nezadrzala nikdy
- ceny z USA za postovne nie su nijak markantne odlisne od cien z Europy
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: liondee 24. December 2014, 09:42:30
Pre tých čo majú moooore penazí :D

http://www.ebay.de/itm/Eigenbau-Unikat-aus-70-KG-LEGO-Steinen-City-Stadt-Hauser-Schiff-Eisenbahn-/351240594158?pt=Bauk%C3%A4sten_Konstruktion&hash=item51c79222ee
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matej 26. December 2014, 16:34:14
http://www.ebay.de/sch/flmmanie/m.html?item=111553145454&hash=item19f915ea6e&pt=LH_DefaultDomain_77&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562
našiel som zberateľa ktorý likviduje svoju zbierku. Ak mate záujem tak hrajte!
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: liondee 17. Január 2015, 07:43:13
Otázka na hradárov. Chcel by niekto toto?

http://www.ebay.de/itm/10-Lego-Minifigur-Figur-Ritter-Forestman-Burg-Castle-mit-Waffen-28-/171620577307?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item27f562301b

http://www.ebay.de/itm/10-Lego-Minifigur-Figur-Ritter-Burg-Castle-mit-Waffen-30-/171620577354?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item27f562304a

Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matej 25. Január 2015, 18:58:50
http://aukro.cz/listing/user/listing.php?us_id=34922843 Zberatel likviduje osobnu zbierku, ak mate o nieco zaujem hrajte, ja uz som vyhral s edice Classic town zopar setoch :P ak by ste vyhrali mozme to spolu objednat ;)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: martinn 25. Január 2015, 19:33:11
sety nemaju krabice!
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: SkiFi 26. Január 2015, 00:11:19
Pre tých čo majú moooore penazí :D

http://www.ebay.de/itm/Eigenbau-Unikat-aus-70-KG-LEGO-Steinen-City-Stadt-Hauser-Schiff-Eisenbahn-/351240594158?pt=Bauk%C3%A4sten_Konstruktion&hash=item51c79222ee

55000 dielikov  :D  0,025 € kus .. taka normal cena :)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matej 13. Február 2015, 07:47:23
Nasiel som taketo ponuky, velmi skvele ponuky http://www.ebay.com/sch/trommlergott/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from= .
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matej 10. Marec 2015, 19:15:50
http://aukro.cz/listing/user/listing.php?us_id=34922843 Zberatel likviduje osobnu zbierku, ak mate o nieco zaujem hrajte, ja uz som vyhral s edice Classic town zopar setoch :P ak by ste vyhrali mozme to spolu objednat ;)
??? Nikto nehral?? Bo idem objednavat Lego co som vyhral. Tak by sme mohly to spojit.
Ak niekto hral dajte mi prosim vediet!! Ak by nikto objednavam...
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: Danybůjek 10. Marec 2015, 19:19:37
??? Nikto nehral?? Bo idem objednavat Lego co som vyhral. Tak by sme mohly to spojit.
Ak niekto hral dajte mi prosim vediet!! Ak by nikto objednavam...

Hrál? To je jak nějaká onlinová hra.  ;D ;D
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matej 10. Marec 2015, 19:34:49
Hrál? To je jak nějaká onlinová hra.  ;D ;D
No je podobne ako Onlinova hra ale tam sa potis viac a viac mas nervov. ;)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: matt251 19. September 2017, 09:19:02
kluci a holky, zlozime sa na to nejako? :D Kazdy z nas by si tam nasiel svoje. ;)
http://www.ebay.com/itm/142507597759?rmvSB=true
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: legoholik 19. September 2017, 10:00:46
kluci a holky, zlozime sa na to nejako? :D Kazdy z nas by si tam nasiel svoje. ;)
http://www.ebay.com/itm/142507597759?rmvSB=true

jasne  ;D idem do toho  ;D prve tri nuly z tej sumy uz mam k dispozicii  >:D
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: MiKeL 19. September 2017, 20:12:02
Ja pridam druhe tri nuly s uz len najst niekoho s tou jednotkou >:D
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 19. September 2017, 20:14:14
Ja pridam druhe tri nuly s uz len najst niekoho s tou jednotkou >:D

Tak dobre, ukecali ste ma...
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: MiKeL 19. September 2017, 20:15:41
Vyborne, tak to kazdy nakreslite a posleme mu to.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: martinn 19. September 2017, 21:52:10
Fuuuu tak to by som bral veru! :-)
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: GentlemanA15 19. September 2017, 22:03:17
Matt...ponúkni mu na výmenu drevo.....a rozdiel ti nemusí doplatiť  ;D
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 19. September 2017, 22:04:40
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: killco 20. September 2017, 09:04:29
Inak, poštovné v pohode - standard international shipping US $49.00. Nech vyhrám na euromiliónoch, tak to okamžite kúpim.
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: legoholik 20. September 2017, 09:16:20
Inak, poštovné v pohode - standard international shipping US $49.00. Nech vyhrám na euromiliónoch, tak to okamžite kúpim.

inak je to zgrlos, pri tej sume, ak mu to teda dakto kupi, uz sa mohol urobit grant a aspon postovne kupujucemu  preplatit. >:D
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: mesje 20. September 2017, 11:10:00
1 milion za 1000 setov, tj priemerna cena setu 1000 dolarov... no neviem neviem, co by tam musel mat, aby sa to vyplatilo... na prvy pohlad su tam aj mensie sety, sice stariny MISB, ale ze by nejake starsie city strednej velkosti mal cenu 1000 dolarov? Muselo by tam byt vela starych falconov, ale tym az cena padla...
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: papluh 20. September 2017, 11:42:33
keďže tam píše že predáva aj po kusoch a príjma návrhy na celé, tak je to taká marketingová suma
ale ak by mu to niekto ponúkol tak asi aj poštovné odpustí a krabičky opráši  >:D
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: KLF 26. Júl 2018, 09:14:54
To aby som otvoril okno...

[attachimg=1]
Nadpis: Re: Ebay
Príspevok od: mesje 26. Júl 2018, 09:58:55
uz vidim, ako to čorkári zostreluju, resp pouziju nejake zlodejske drony :-)