Autor Téma: Technic  (Prečítané 218824 krát)

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Technic
« Odpoveď #525 : 05. Júl 2018, 15:14:23 »
Niektoré rozhodnutia v legu nechápem.  ::)
Tá krížová oska na spodku Mack bulldoga je jedna z nich. Proste som čakal normálne pripnutie na stud...do prdele!

ila_rendered

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Technic
« Odpoveď #526 : 05. Júl 2018, 15:31:55 »
aspoň na ďalšej výstave ťažšie zmizne ako znak na clip :D  C:-)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Technic
« Odpoveď #527 : 06. Júl 2018, 09:42:31 »
Tak to je fakt nestastne riesenie. Tym sa moznosti pouzitia toho dielu (trebars na budovach) dost zuzuju. (n)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Technic
« Odpoveď #528 : 12. August 2018, 10:32:14 »
By ma zaujimalo, ci ma v tomto PR clanku prsty TLG, alebo VOLVO. Tipujem to na toho prveho. >:D Inak ten redaktor mi na fotke vzdy pripomina Papluha! ;D

Neviem... neviem tento set prehltnut. Strasne premrhana prilezitost (aby som citoval tunajsieho klasika) na nejaky dalsi pekny realny stroj. V podstate uplne zbytocny set. A ked uz sa jedna o autonomny stroj, mali ho aspon spravit na novy PF system. Skoda ze vacsina z vas tu asi nevie nemecky, ale tento clovek mi pri recenziach vacsinou cita myslienky!


Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Technic
« Odpoveď #529 : 12. August 2018, 12:25:07 »
Nezmysel je uz samotna myslienka - model niecoho, co este realne neexistuje. Nechapem na co je to dobre, to mozu robit niekedy o 100 rokov, ked sa minu vsetky realne stroje, alebo to patri medzi B modely. Na co si to ma clovek vobec kupovat?
To uz radsej mohli spravit remake nejakeho uspesneho modelu.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Technic
« Odpoveď #530 : 12. August 2018, 13:15:03 »
to je choroba (nielen) českých portálov dávať prebrané / prepísané články za svoje  >:D Či už je to nejaké tlačové vyhlásenie, na iných portáloch sa to objavilo skorej len tu je asi uhorková sezóna :D Inak väčšiu reklamu tomu robilo Volvo https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/zeux/  >:D Ono je to aj logické, pre nich je to niečo zvláštne a koncept do budúcnosti, pre TLG je to len ďalší set a rôzne úlety sa tam z čaasu na čas objavia.

Čo je aj vec či tam mohol byť ďalší reálny stroj od Volva - jaksi o tom rozhoduje držiteľ licencie, snáď nemajú fanúškovia pocit že by radi kecali do firemných vecí, či majú ? Však keď môžu kecať do futbalu,...  Ak chcú tak nech hlasujú peňaženkou.
Iná licencia by znamenalo zas dohadovať sa s inými, buď nanovo alebo podľa toho čo mali predtým. To neznamená že ak teraz bol licencovaný slot tak sa dá hneď nahradiť iným.

Ak by to dali na RC tak to nahradí a prekoná v cenovom rebríčku ten červený žeriav. Ak si mám vybrať, tak radšej ten ako ďalší Volvo nakladač po pár rokoch, to že nebude mať kabínu a má iné kolesá to nezachráni.

No a nakoniec henten človek. Tituluje sa "Held der Steine" alias "hrdina kociek"  celkom odvaha sa tak prezentovať. Pritom tie hate-ovacie videá sú miestami tak prvoplánové, keď už niekto vie nemecky tak si môže prečítať komentáre na nemeckých stránkach na ne. Ale zas musí sa mu nechať, že našiel spôsob ako zarábať na naládach niektorých ľudí a našiel dieru na mediálnom trhu popri pozitívnych videách (je ich kopec) aj reálnejších (napr Sariel) chýbal nejaký poriadny hater ale aby mal úroveň. No a je tu, kým nemal kritické videí tak bol na YT nikdo, tak je logické v tom pokračovať. Čo na tom, źe na každom zhliadnutí zarába, má tam odkazy na amazon kde dostáva podiel nákupov a ešte má aj obchod s LEGO. Tu by sa mali lokálny hateri učiť, zatiaľ nadávajú na jednom mieste a predávajú na inom a žiadna synergia  >:D

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Technic
« Odpoveď #531 : 12. August 2018, 13:29:28 »
Čo je aj vec či tam mohol byť ďalší reálny stroj od Volva - jaksi o tom rozhoduje držiteľ licencie, snáď nemajú fanúškovia pocit že by radi kecali do firemných vecí, či majú ? Však keď môžu kecať do futbalu,...  Ak chcú tak nech hlasujú peňaženkou.


To by sme sa ale nemohli bavit o nicom, ani o pocasi, kedze nejsme meteorologovia :) A nejsme nikto, drzime kasu a presne tou penazenkou hlasujeme. Volvu je to mozno fuk a nevyzna sa v legu, ale TLG moze usmernovat taketo ulety. Ale mozno niekedy funguje system vata - vyplnit cas a priestor slabsim setom, aby sa naraz nevybuchali medzi sebou lepsie sety... a tento rok je penazenka afolov tazko skusana....


Tu by sa mali lokálny hateri učiť, zatiaľ nadávajú na jednom mieste a predávajú na inom a žiadna synergia  >:D

Ale plati to aj opacne - niektori tak brutalne vychvaluju lego, a z marketingu TLG z toho ani euro nekvapne :)


Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Technic
« Odpoveď #532 : 12. August 2018, 14:49:39 »
Papluh, nemas zial pravdu. O tom, aky model bude TLG vyrabat rozhoduje TLG. Alebo si myslis, ze Aston Martin dosiel s prosikom do Billundu, aby im vyrobili stavebnicu? ;) TLG si vyberie model podla toho ci im vyhovuje do portfolia, ci je vhodny na hranie a poziadaju o licenciu. Firma im ju bud udeli, alebo nie. V tomto pripade sa zopakovalo to iste, co u BMW B-modelu - TLG chcelo daco futuristicke pod danou znackou, tak to navrhlo BMW/VOLVU, tym vyhovovalo, tak to spravili. Dokazom je aj to, ze "realne" modely tych futuristickych strojov spravili BMW/VOLVO az POTOM, ako ich spravilo LEGO. Cize nie vyrobca, ale TLG si vybera co bude robit. Tento ZEUX vyzera skor akoby to bol MOC. Co sa hlasovania penazenkou tyka - NO VED PRAVE! ;) Myslim si, ze za set 42030 hlasovalo penazenkou DOST ludi! :D Cize stacilo sa drzat pracovnych strojov VOLVO a RUCIM TI (kludne bych sa aj stavil, ale nemame to ako dokazat), ze za finisher, alebo grader VOLVO by penazenkou hlasovalo viac ludi ako za ZEUX.

Co sa nemeckeho typka tyka - ale no tak papluh! Hater? ;) To snad nie. To kazdy kto realne popise chyby, kto vyslovi kritiku je hater? Podla mna chalan robi realne a objektivne recenzie! Pochvali, aj zahrabe pod ciernu zem. A ze ma uspech svedeci aj to, kolko ludi vidi jeho videa (nech je za tym uz akykolvek marketing z jeho strany). Mne sa naopak nepacia maximalne neobjektivni ritolizaci TLG ako Huw Millington, ci Andreas Lehmann. Druhemu menovanemu to uz aj samotni nemcuri na FB do diskusie napisali. >:D A Sariel? Vedel si, ze Sariel nerobi len recenzie LEGO Technic, ale aj COBI? ;)

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Technic
« Odpoveď #533 : 13. August 2018, 14:09:26 »
TLG rozhoduje o tom čo by chcelo vyrábať, ale konečné slovo a právo veta má v prípade licencovaných setov vlastník licencie. Teraz sa bavíme o Volvo a nie o AM, s tými už majú históriu, procesy a kontakty. Už prvé L350F bolo v spoločnom vývoji niekoľko rokov pretože to nefunguje tak, že TLG si stiahne/vypýta nejaké výkresy a potom príde s hotovou vecou po schválenie. Ak by im to neschválili tak je to mrhanie časom. Oni sú v kontakte od začiatku a navzájom si do toho kecajú/potvrdzujú - odbočka k GT3 (tuším so to tu dával, ale však opakovanie) - LEGO dizajnér odpovedal na otázku že prečo nemá natáčanie zadnej nápravy že taký prototyp, mechanicky zaujímavejši ale vizuálne menej, nebol schválený od ... Porsche.  Samozrejme každý vlastník licencie je iný, niečo iné zaujíma predajcov superšportov a iné nakladačov. Na druhú stranu LEGO zas ovplyvňuje to čo sa dá vôbec vyrobiť, postavať, ako sa to dá postavať a kam to zapadne do portfólia.
Predstava, že príde LEGO s nejakým hotovým nakladačom za Volvom, že "prosím na toto mi dajte meno" je smiešna (okrem toho na čo ? aby platili licencie )  Už od podoby dizajnu to muselo byť schvalované a upravované zodpovednými ľudmi vo Volve aby potom neboli na smiech keď s tým vylezú ako PR správou a stránkou u seba. A toto je vec ktorá je oveľa reálnejšia v horizonte pár rokov ako BMW vznášadlo. Takže ak sa niečo vyrobí je to v najlepšom záujme oboch a nie len jedného...
Oh, a BMW. Tuto sám vedúci marketingu BMW tvrdí, že to oni prišli za TLG, ale však kto je to on že si to dovoluje. A to vznášadlo bolo robené ako spoločný projekt LEGO a mladých BMW dizajnérov. Kto konkrétne spravil konečný model a či to bola koláž viacerých je neznáme, ale sú tam aj menej scifi prototypy od nich.
Citovať
BMW Motorrad approached LEGO Group with the idea of a collaboration because the two companies have much in common: they both successfully combine innovation and tradition in their brands and products, providing unforgettable experiences for young and old alike all over the world,” says Heiner Faust, Head of Sales and Marketing BMW Motorrad.
A netreba si mýliť spravenie "reálneho" modelu a zverejnenie. Keď je niekde spoločný projekt tak na tom robia na každej strane obaja.

Ale plati to aj opacne - niektori tak brutalne vychvaluju lego, a z marketingu TLG z toho ani euro nekvapne :)
1. Keď už chceš riešit opačné veci, no skús násť tie antonymá k tým rôznym shitom a sračkám a kde som ich povedal. Nech to má tie isté grády dramatickosti keď už tu spomínaš nejaké brutálne vychvaľovanie.
2. Je dobrí vedieť, že niektorí rozmýšľajú len v intenciách zarobím-nezarobím...

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Technic
« Odpoveď #534 : 13. August 2018, 17:15:18 »
TLG rozhoduje o tom čo by chcelo vyrábať, ale konečné slovo a právo veta má v prípade licencovaných setov vlastník licencie.

ok, lenze ak TLG povie, ze nieco ako set nespravi, tak vlastnik licencie s tym nic neurobi. A v zasade az tak urputne vzhlad setu vlastnik licencie neriesi - to vidno na Aston Martine, kde si teda neviem predstavit, ze tomu niekto z automobilky venoval viac ako 5 min... volvaci to mozno riesia viac, ale ze by nejako prezivali, co sa ako lego vyrobi... skor to vidim ako taky experiment, spravme nieco ine...

1. Keď už chceš riešit opačné veci, no skús násť tie antonymá k tým rôznym shitom a sračkám a kde som ich povedal. Nech to má tie isté grády dramatickosti keď už tu spomínaš nejaké brutálne vychvaľovanie.
2. Je dobrí vedieť, že niektorí rozmýšľajú len v intenciách zarobím-nezarobím...

co sa tyka gradov - jedno dramatickejsie slovo je menej ako dlhy traktat obhajujuci akykolvek set. Fakt si nespominam ani na 1 kriticky prispevok od teba k nejakemu setu. Dokonca aj taky evidentny grc ako aston martin si radsej vobec nekomentoval. ved ok, kazdy ma svoj styl, ale s atakom na hejterov si zacal ty, ja som riesil len set a nie jeho obhajcov, a len sa branim :-)

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Technic
« Odpoveď #535 : 14. August 2018, 09:05:51 »
Osobne nechapem tie burlive reakcie. Ak sa mi set nepaci, nekupim si ho. TLG nie je povinne ulahodit AFOLom kazdym jednym setom, v prvom rade su to hracky pre deti. Mne sa napriklad tiez nepaci, ako dopadol AM, ale LEGO je super v tom, ze si mozem postavit vlastnu verziu podla svojich predstav. Jedine, co mi ako AFOLovi trochu vadi je dlhodoba nekonzistentnosť farieb. Pri TECHNICu je v poslednom case kazdy rok nejaka nova farba, ale je len na par paneloch a liftarmoch a je problem nieco z toho vykombinovat. Niektore farby sa objavili na jednom-dvoch setoch a potom nic. Z tohto hladiska sa tento rok trochu zlepsili a doplnili sortiment uz existujucich farieb. Snad budu v tomto trende pokracovat a snad sa objavia niektore dieliky aj v lacnejsich setoch(nove oranzove diely do prevodovky napriklad).

Odhlásený PC CZ

  • Príspevkov: 504
Re: Technic
« Odpoveď #536 : 14. August 2018, 18:30:43 »
O setech za 10 000CZK/400€ a víc pochybuju že to jsou hračky pro děti, třeba Chiron tak rozhodně prezentovaný není....

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Technic
« Odpoveď #537 : 14. August 2018, 20:18:11 »
Tak Chiron, Falcon atd. su vynimky, tam je cielovka jasna. Teoreticky aj tie klasicke vlajkove lode, aj ked tam je to aj aj, ale sety do 150€ su urcite navrhovane s ohladom na decka, ze si to kupuju aj dospeli je pre TLG len prijemny bonus, nemyslim, ze je to pri beznych setoch taziskova klientela. Ten ZEUX urcite necieli na AFOLov IMHO.

Odhlásený j.dodo

  • Príspevkov: 569
  • ...zbieram, co sa mi paci..
Re: Technic
« Odpoveď #538 : 15. August 2018, 05:33:33 »
Ked som vyberal sety na tento polrok tak medzi nimi to volvo nebolo...proste nezaujalo....tolko ste to tu ale kritizovali az to u mna zaujem vzbudilo zistit co je to zac nazivo a nielen z obrazkov. Vcera som ho kupil a cez vikend snad postavim. Dam potom vediet ako to s nim vlastne je ...samozrejme len podla mojho nazoru...
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo

Odhlásený j.dodo

  • Príspevkov: 569
  • ...zbieram, co sa mi paci..
Re: Technic
« Odpoveď #539 : 15. August 2018, 18:16:33 »
Ahojte..tak syn to dnes zlozil ako malinu...
V prvom rade vzhlad..vobec to nie je zle. Je to futuristicky koncept a tomu to aj zodpoveda. Je k tomu maly dron a tak sa s tym da aj vyhrat a zapojit fantaziu. Zial s tym hranim bude trosku problem s ovladanim a dieta zrejme dlho bavit nebude pracne tocit malymi kolieskami ktore idu ztuha kedze model postrada akekolvek rozvody . Vsetko je riesene len piest s ozubenym kolieskom a priamo na nom palicka a malinke ovladacie koliesko. Cize vysunutie piestu trva dlho a zoderiete si pri tom prsty.  Zdvihnete rameno a natocite radlicu a ste narobeny..vysuvna cast ma byt naco? Zeby regulacia protizataze? Ine vyuzitie mi nenapada...vnutri su akoze baterky na pohon. Da sa aj dvihat podvozok ale ako som pisal nikde ziaden prevod a tak si opat zoderiete prsty. Zavesenie kolies detto...co najjednoduchsie a kazde len volne ..nic sprevodovane...ani ziadne odpruzenie. To zadne rameno? len bezduchy doplnok.. nema absolutne ziadnu funkciu..
Prerobenie na pohon je prakticky vzhladom na absenciu rozvodov nemozne...ak chce niekto nieco podobne na ovladanie tak treba zlozit svoj model od zaciatku ..toto prerobit zaberie viac casu a namahy ako zacat od zaciatku. 
Model absolutne nezodpoveda danemu veku a uz vobec nie kategorii. Zvladne ho zlozit uplny zaciatocnik ktory technic nikdy ani nevidel. Prepracovanost pre technikara je na zaplakanie a patri skorej do kategorie do max 60e..len kvoli poctu dielikov a velkosti... urcite nie za raz tolko ako ho nastavili. Takze pre mna z technickeho hladiska velke sklamanie..velke mnozstvo nalepiek to nespravi..
Model pekny..ale len na vystavu..ovladanie je ale velmi zle..skoda ze si nedali viac namahy.
Zaver...technicky nedopracovany model...je v cenovej relacii priblizne ako class traktor (takisto velka krabica len class ma aj motor)..no class-u tento model nesiaha ani po ventilky na kolesach
« Posledná zmena: 16. August 2018, 08:48:47 od j.dodo »
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo