Autor Téma: Všeobecná diskusia o výstavách  (Prečítané 74804 krát)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #210 : 13. Február 2017, 18:36:22 »
Jo, a ked to tu papluh uz nacrtol, tak som zabudol este na jednu vec! V Poprade sa preberalo aj to, ze by sa mal zmenit odmenovaci system podpor. Ak si dobre pamatam (ak nie, opravte ma), tak sa navrhoval nejaky bodovaci system (papluh?). Proste, clovek co posle exponat a viac sa nestara, by nemal byt ohodnoteny rovnako, ako ten co si to odmaka na instalacii/rozoberacke. Toto by bolo fajn, keby sme vyriesili uz do najblizsej podpory.

Odhlásený Buďo

  • Príspevkov: 1500
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #211 : 13. Február 2017, 19:50:05 »
Čo sa odmeňovania / možnosti využiť 50% podporu . Odmeniť by sa mali hlavne  ľudia čo prídu na výstavu fyzicky a vystavujú ! A v mnohých prípadoch vystavujú ,balia , prevážajú nielen svoje veci . Látajú stoly ,prakticky na kolene a prevlačujú zo skladov múzeí čo treba .  Poskytovateľov exponátov by som prakticky vylúčil .resp až by naozaj ostalo miesto (čo sa výstavnej plochy týka alebo pozície /počtu ) 

V PP sa okolo tohoto rozohnila debata (aj na niekoľko hodín ) padlo niekoľko návrhov . A myslím že takto by to bolo spravodlive (zostupne podla dvôležitosti):

+1 bod  vybavovanie výstavy  (komunikácia s múzeom , vybavovačky )                                     môže zýskať len jedna osoba na výstavu
+1 bod  organizovanie inštalácie  (na mieste ,riešenie problémov  )                                            môže zýskať len jedna osoba na výstavu
+1 bod  prevoz na výstavu dodávkou   (odšoférovanie a pomoc pri vykládke )                           získava len šofér
+1 bod  prevoz  z výstavy dodávkou    (odšoférovanie a pomoc pri vykládke )                           získava len šofér 
+1 bod  inštalácia exponátov nielen svojich  (vybalovanie , zabalovanie ,príprava miesta )   
+1 bod  príprava veľkého MOCu priamo pre konkrétnu výstavu a jeho vystavenie  (napr. PP-"Tatranská galéria" ,TN-"Katov dom" a pod. . .)   


A až po týchto ľuďoch  by sa mohlo hovoriť o poskytovateľoch  ofiko setov , ktoré  nutne nepotrebujeme !
Navyše by bolo fajn ak by tí čo brali podporu by i vystavili to čo získali na základe výstav !
Bohužiaľ sa stalo že na výstave v TN sme chceli jeden konkrétny set vystaviť a oslovili sme majitelov čo ho získali v podpore a ani jeden ho nevystavil !



Toľko moj názor .



                               

             

« Posledná zmena: 13. Február 2017, 19:52:34 od Buďo »

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #212 : 14. Február 2017, 00:22:02 »
Suhlasim a X krat som to prezentovat - vozenie exponatov, stavanie, MOCi a pod su extremne dolezitejsie a namahavajsie ako len poskytnutie setov. Nech maju chalani co najviac podpory a odmien. Vystavy nejsu o prachoch, ale moj nazor je, ze zas nemusime ist do ineho extremu - ist sa uštvať a pritom profit zhrabne niekto iny - muzeum na vyrazne zvysenom vstupnom a TLG na marketingu zadarmo (resp. prevysujucom hodnotu podpory). Mal som proste pocit, ze uz toho chalani tentokrat odmakali nadlimitne vela (zastavam sa inych, mne by to pritom mohlo byt fuk).
Berem ze niekto to citi ako nefer, ze odmaka viac a ma rovnaku podporu ako niekto, co len da sety. Sam stale pisem, dajme viac podpory chalanom co robia velke MOCi. Ale ked teda niektori maju so mnou problem - je poskytnutie 6 velkych setov na pomaly pol roka uplne nic, uplny shit? Ak nemam dostat nic, preco mam prist na 6 mesiacov o 6 velkych setov, ktore musim potom davat dokopy a chybaju mi. Fakt toho davam najmenej? Niektori, ktorych nikto neriesi, pritom dali len 1 set. Asi problem je, ze TLG dava slabu podporu (na rozdiel od inych lugov), tak sa tu potom hadame jak psy...
« Posledná zmena: 14. Február 2017, 00:29:33 od Administrator »

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #213 : 14. Február 2017, 00:45:57 »
Neviem či má význam spotrebovávať čas písaním ak to tu mizne.

Len 2 veci...

Jednalo sa o porovnávanie záslužnosti a z toho vypadli nejake mená (nie meno) a nie naopak, že vyberme si niekoho a potom sa už palica nájde.

Súhlasím s tým, že príspevok múzea má byť taký aby sa dali pokryť rozumné priame náklady (cesta, ubytko, materiál). Inak sa do toho bude ťahať aj podpora...


Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #214 : 14. Február 2017, 01:03:59 »
Niekedy mi to tu pride, akoby som pisal na fore pomocnej skoly. Takze este raz - hore je vyzva, aby ste si urcili, ako si planujete delit podporu. Budo dal nejaky navrh s bodmi, mne sa to zda zlozite. Nazivo na posedeniach padaju - ano - menA a najfrekventovanejsim prikladom byva mesje. Budo spomina mesjeho vyslovene a stale. Ja som vam v Poprade na to povedal - mam sice s chalanmi (mesje a spol.) dobre vztahy, ale chapem vase rozhorcenie.
Co sa financovania tyka - tu sa mi stale vynaraju MiKeLove slova, ze by sme sa asi mali vratit k prvym vystavam, kde bola aj dobra partia, aj pohoda. Na uplne prvej sme nezarobili VOBEC ziadne peniaze, kazdy si platil komplet vsetko sam, nikto sa nestazoval a bola to super akcia. Potom sme zacali preplacat cestovne naklady. Lenze tie sa zacali splhat do astronomickych sum, nakolko milion ludi slo s milion autami, vlakmi, lietadlami, ktore maju spotrebu ako tanky. Chcem vystavovat - tak si zaplatim cestovne naklady, ktore nie su nijak kontrolovatelne. Koniec-koncov - ked si v podpore niekto vezme set za 300e, tak zarobil 150e. To je viac ako cestovne naklady. TatraLUG preplaca ubytko, obedy, vecere, atd. Dalej treba platit prenajom dodavky, platit naftu do dodavok, ktore prepravuju exponaty, kupuje sa kadejaky mobiliar... A takto to na najblizsiu dobu asi aj zostane. Takze - zas ako hovori MiKeL - mozno nas bude menej, ale bude pohoda.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #215 : 14. Február 2017, 01:56:54 »
ak ma niekto problem, nech napise sam za seba priamo. Ja som Buda vzdy spominal ako pozitivny priklad, ze ma dostat najviac podpory (za MOCi), preplacanie lugbulku (za triedenie). Ja mu neberem, ak ma pocit, ze nemam dostat podporu - otazka znie, dal som na vystavy najmenej? Nemam ten pocit, lebo viem o pripadoch, ze niekto dal 1 set a dostal 1 set za podporu. Neriesil som. Ma niekto pocit, ze dat 6 setov je shit? 6 drahych setov, ktore clovek kupil za vlastne, a potom stoja niekde na milost a nemilost navstevnikom. Ja si myslim, ze to neni shit. Ja mam paradoxne pocit, ze to je na hrane toho, ci sa to vyplati - dostat set z podpory, ale oželieť na pol roka 6 velkych setov a potom ich davat dokopy. Jasne ze sa to neda porovnat s niekym, kto zabije 1000 hodin MOCom a dalsich 100 hodin stavanim vystavy. Cely problem je v slabej podpore - malo by jej byt tolko, ze MOCari a stavitelia vystav dostanu 3-4 sety, bezni poskytovatelia setov 1 set a vsecko je OK. Vela sa tu riesi, ze to nema byt o ziskovosti - OK, ale potom ak niekomu nezalezi na zisku, by sa nemal trapit nad tym, kolko kto dostal podpory, nie? Ak si niekto mysli, ze by mal dostat viac podpory, tak 1. nech to rovno napise (a ja sam budem hlasovat za ludi, o ktorych viem, ako sa na vystave namakali), 2. nejakym sposobom riesi vynosnost/ziskovost vystavy, inak by robil vystavu bez ohladu na to, ci dostane podporu, a ci niekto dostane rovnaku alebo ziadnu... Ale hlavne klud a mier, nehadajme sa.

Odhlásený Jammo

  • Príspevkov: 452
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #216 : 14. Február 2017, 08:35:09 »
ja by som Stupavu dal radsej na jar - po skonceni Popradu - na poslednej sesion sme hovorili, ze Cadca bude len v malom, tak by sa Stupava popritom dala urobit. (Od augusta do konca roka sa mi velmi nebude dat organizovat akciu ale veci mozem poskytnut ).  Otazka s akym odstupom mozeme robit takuto seriovu akciu , aby to bolo uznane ako jedna ,,seriova akcia" - ja som za spolupracu.
Kludne pivko v kruhu dotknutych mozeme niekedy dat a prejst podrobnosti a moznosti.

ok mozme dat nejake stretnutnutie napr. v stredu 15.2. alebo bud. tyzden a prediskutovat to

Odhlásený sylmer

  • Príspevkov: 392
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #217 : 14. Február 2017, 09:45:53 »
ja by som Stupavu dal radsej na jar - po skonceni Popradu - na poslednej sesion sme hovorili, ze Cadca bude len v malom, tak by sa Stupava popritom dala urobit. (Od augusta do konca roka sa mi velmi nebude dat organizovat akciu ale veci mozem poskytnut ).  Otazka s akym odstupom mozeme robit takuto seriovu akciu , aby to bolo uznane ako jedna ,,seriova akcia" - ja som za spolupracu.
Kludne pivko v kruhu dotknutych mozeme niekedy dat a prejst podrobnosti a moznosti.

Chlapci, velmi rada by som pomohla s výstavou v Stupave - ak by bola niekedy v apríli. Mám na Záhorí početné rodinné väzby :) Skúsila by som dotrepať žlté stavenisko tak do 1x1 m a môžem vypomôcť s terénom, výsadbami, varením kávy. Ak by sa pokazil výstavný kolotoč, môžem priniesť môj, alebo by som ho skúsila prerobiť na nejaký iný.

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #218 : 14. Február 2017, 10:04:07 »
K tým odmenám ma napadlo toto:

Že z tej podpory 40 setov čo máme k dispozícií, by sa napr. 10 slotov vyčlenilo ako bonusové - proste by sa to kúpilo zo zarobených peňazí LUGu z výstav, a dalo tým luďom ako odmena za inštalovanie, postavenie Mocu, organizovanie, odvoz... to už by presne určili admini kto by mal na to nárok...

Zvyšné sloty by fungovali ako doteraz, že by si tú sumu platili sami členovia...

To s týmy bodmi čo píše Buďo...čo ja viem... to budeme rátať, tabulky robiť a neviem čo ...ale nakoniec tam nevidím žiadne zvýhodnenie tých čo sa narobia, oproti tým čo len zapožičajú, lebo platiť to aj tak budú všetci za svoje....

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1043
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #219 : 14. Február 2017, 10:29:31 »
....proste by sa to kúpilo zo zarobených peňazí LUGu z výstav.....

Problem je ze vystavy nezarabaju, teda nie nam ale muzeam skor.
Naklady, ktore sme dostaly za TN sa komplet spotrebovali.
Takze nie je zaco kupovat. Jedine co dobre zarobilo boli Kosice, lebo tam sme mali dobru zmluvu - brali sme percento z navstevnosti.

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #220 : 14. Február 2017, 10:49:36 »
Tak v prvom rade by mali obaja admini prestat chodiť za LUGom zarobené prachy na luxusné dovolenky na Bora-Bora a hneď máme ušetrené...  ;D ;D

Tak percentá z návštevnosti presadzujme radšej ako fixnú hodnotu, ked ideme do velkých miest...

A potom ešte treba zvážiť, či by ludia chceli mať radšej set zadara ako odmenu, alebo radšej preplatený hotel pri inštalácií...lebo aj to odkusuje velkú časť z bábovky... chápem, že všetko sa nedá ked neni z čoho

Však nech sa vyjadria hlavne tí, ktorím najviac vadí doterajšie fungovanie...

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #221 : 14. Február 2017, 11:13:38 »
Mne z toho bodovacieho systému nedošlo, že čo je tá výhoda? to že stavitelia - inštalatéri budú prví na zozname? to je celé?

Ked naozaj chcete (?) odstrihnúť tých, čo len požičiavajú, tak to stači napísať jednoduchšie:

1) nárok na podporu májú: stavitelia MOCu, organizátori, inštalatéri - proste ludia čo tam fyzicky pripravujú všetko

2) nárok na podporu nemajú: ludia, čo len dajú k dispozícií origo set v krabici bez dalšieho starania sa

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #222 : 14. Február 2017, 11:17:15 »
Mne z toho bodovacieho systému nedošlo, že čo je tá výhoda? to že stavitelia - inštalatéri budú prví na zozname? to je celé?

Ked naozaj chcete (?) odstrihnúť tých, čo len požičiavajú, tak to stači napísať jednoduchšie:

1) nárok na podporu májú: stavitelia MOCu, organizátori, inštalatéri - proste ludia čo tam fyzicky pripravujú všetko

2) nárok na podporu nemajú: ludia, čo len dajú k dispozícií origo set v krabici bez dalšieho starania sa


No konecne niekto napisal JASNE a NA ROVINU to, co bezne pocuvam nazivo! (y)

Odhlásený STARHAWK

  • Príspevkov: 1043
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #223 : 14. Február 2017, 11:39:56 »
No konecne niekto napisal JASNE a NA ROVINU to, co bezne pocuvam nazivo! (y)

Tak preco stal;e pytate od tych ludi tie iste sety dookola ?

Add NA ROVINU - preco bol moj prispevok hned pod Budovim navrhom zmazany ? Pytal som sa ako chce potom s tymi pridelenimi bodmi narabat a vyjadril somn nazor nad rozbalovanim setov z podpory - t.j. je niekde pisane ze ten set dostava Lug zadarmo na to aby ho vystavoval ? Clovek co ho dostane si musi 56% ceny zaplatit tak preco by mal byt NUTENY ho vystavit ? Ak che ho rozbalit a moze ho vystavit tak fajn, ale ak nechce preco ho nutit ? Ja som modulary nerozbaloval - nemam na ne miesto a v krabici maju vecsiu hodnotu (je to moja zivotna poistka) ale Tie F, Slave 1, Sandcrawler som rozbalil a aj vystavoval lebo som si ich chcel poskladat a obcas vystavit doma, tak som ich mohol na vystavu aj zapozicat.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Všeobecná diskusia o výstavách
« Odpoveď #224 : 14. Február 2017, 11:45:58 »
Tak preco stal;e pytate od tych ludi tie iste sety dookola ?

Priznavam, ze od Mesjeho som pytal sety ja. Takze toto beriem na seba. A dovod bol ten, ze napr. Taj Mahal je (tak to tvrdi TLG) najkrajsim setom, setom ktory sa ludom najviac paci. Mne sa tiez paci a myslim, ze je ozdobou vystav a ludia po celom Slovensku ho obdivuju, nakolko 90% ani netusilo, ze taky set je. Ostatne Mesjeho sety som pytal tiez ja, nakolko je to kamarat a chcel som ho zapajat do vystav. Obdobny pripad je DrDano. OK - ako som pisal - toto beriem na seba.

Add NA ROVINU - preco bol moj prispevok hned pod Budovim navrhom zmazany ?

Sa tam rozvirila v noci ostrejsia vymena nazorov, tak Tvoj posiel nejak nevinne v tej zaplave. ;) Ale vyjadril si svoj nazor teraz znova, takze snad Ti chalani odpovedia podobne ako ja vyssie.