LEGO > Spoločné projekty

Mozaiky

(1/5) > >>

KLF:
Malo nas, malo nas, pod Ty dalsi spolocny projekt medzi nas! Ano, mame tu uz niekolko spolocnych projektov, ale zatial vsetky na bode mrazu. No aj tak tu chcem navrhnut dalsi. Zatial som sa o tom bavil s MiKeLom a idea je taka, ze by sme spravili seriu erbov miest, v ktorych sme vystavovali. Tieto by sme nasledne vystavovali na aktualnych vystavach. Aby to malo nejaky esteticky vzhlad, tak mal by platit uzus, ze celkovy rozmer mozaiky bude 96x96 studov a erb bude na bielom pozadi. Najzlozitejsi proces je digitalizacia a nasledna uprava (optimalizacia) mozaiky, co trva niekolko dni. Kto si na to netrufa, pre toho to viem spravit. Stavitel dostane uz len podrobny nahlad na mozaiku a zoznam dielov. Mozaiky su vseobecne velkym zrutom dielov, takze financne to moze byt narocnejsie (ale aj nemusi - zalezi od vzoru). Kedze tento rok nas cakaju 2 velke vystavy v Cadci a Novej Bani, pripravil som tieto dva erby. Bavil som sa s Papluhom a na tento projekt by sme vedeli dostat Projektovu Podporu (PP), co by vyrazne pomohlo stavitelovi. Problem je, ze k tejto podpore sa nedostaneme skor ako do 2-3 mesiacov. Erb Novej Bane by sa do toho teoreticky este zmestil, ale Cadca nie. Chcem sa teda spytat, kto by bol ochotny pripravit erb Cadce? Pre predstavu - erb Novej Bane pozostava z 985 dielov a erb Cadce z 1589 dielov (stavitel si to moze samozrejme optimalizovat tym, ze vacsie diely rozdli na mensie).

papluh:

--- Citácia od: KLF  20. Február 2020, 11:32:38 ---...Bavil som sa s Papluhom a na tento projekt by sme vedeli dostat Projektovu Podporu (PP), co by vyrazne pomohlo stavitelovi. Problem je, ze k tejto podpore sa nedostaneme skor ako do 2-3 mesiacov. Erb Novej Bane by sa do toho teoreticky este zmestil, ale Cadca nie....

--- End quote ---

No dostať je priskoré slovo, najprv treba požiadať, viď thread o podpore v LUG časti ;) Ale keďže mozaiky sa spomínajú ako príklad spoločného projektu tak šanca tu myslím je.

Ešte nie sú podmienky na rok 2020, ale čas čo si dávajú je 4 mesiace do prvého projektu - 1m na rozhodnutie, plus min 2 mesiace na dodanie a niečo na rezervu. Termín vyhlásenia je 1.4. ak sa rozhodneme a prihlásime hneď tak aj Čadca je reálna ak to dostaneme. Treba rátať s tým že ak by sme to nedostali tak je čas 3 mesiace pred Čadcou na nákup dielov z alternatívneho zdroja. Ak by sme to dostali tak na stavbu bude max pár týždňov.


K návrhu, ešte by som pod tú štvorcovú časť zavesil 1-2  16x32 s menom mesta a ročníkmi výstavy :D

KLF:
Dalsou (jednoduchsou) moznosotu je robit len erb konkretneho mesta/obce kde vystavujeme. Co sa pridavania dalsiej plochy k erbu tyka - to neodporucam. Ani z objemoveho, ani estetickeho hladiska. Maximalne pridat nejaky napis dole do rohov, ale...

papluh:
tak nie každý rozpozná erby (okrem snáď vlastného mesta)
Bez kontextu to trocha uberá významu. A zároveň sa nevieme pochváliť kde sme všade boli :D

Druhá možnosť je to neurobiť z LEGO dielov.
Viem si napríklad predstaviť interaktívnu menovku, "blbé" dve doštičky a pánt. Na hornej napísane "vieš čo je to za erb? otoč a dozvieš sa" a na spodnej nalepený papier s odpoveďou a napr info že sme tam boli vtedy a vtedy. Podľa prístupnosti mozaiky by sa to buď zavesilo alebo dalo na stolik  ( to by sa dali napr zrecyklovať tie plexi stojany ako podstava)

KLF:
Tu Cadcu fakt nikto neskusi?

Navigácia

[0] Index správ

[#] Ďalšia strana

Go to full version