Autor Téma: 4842 - Hogwarts Castle (4th edition)  (Prečítané 3375 krát)

Odhlásený matt251

  • Príspevkov: 786
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA
4842 - Hogwarts Castle (4th edition)
« : 20. Marec 2012, 13:51:36 »
Úvodom by som najprv rád povedal, že sa jedná o moju prvú recenziu. Rokfort bol jeden z mnoha mojich detských snov tak som sa rozhodol ho splniť...a konečne je doma a môžem sa s Vami podeliť o dojmy z tohto veľkého setu..

Charakteristika setu:
Číslo setu: 4842
Názov: Hogwarts Castle (4th edition)
Počet dielov: 1228
Počet minifigúrok: 11
Cena: 125,36€ (cez www.legacik.sk )

ila_rendered
Pohľad na krabicu ma donútil položiť si otázku:  aký „ročník“ ma predstavovať tento hrad?
Profesori Dumbledore a Snape spolu na jednej veži – žeby posledné minúty riaditeľa, čiže 6.diel?
V tom prípade čo tam hľadá Voldemort a dementori, ktorí sa objavili v 7. diely. Takže to bude asi kombinácia posledných ročníkov.

ila_rendered
ila_rendered
Obsah krabice bol na moje prekvapenie dosť veľký, po vysypaní obsahu na mňa pozeralo 10 očíslovaných polybagov od 1-10,  3-dielny návod a  3 nezabalené diely.  WHAT THE HELL? Kde sú nálepky. Našťastie boli schované v poslednom návode a ja debil som začal listovať od prvého,  takže infarkt bol blízko.

ila_rendered
Hneď z prvého vrecka vyšlo 10 figov s prútikmi,  Filchova mačka, Blesk, „nový“ neviditeľný plášť. A 3 kusy pántov/medzičlánkov, ktorými spájame jednotlivé budovy, vďaka ktorým si hrad dáme do nami vyhovujúcej podoby.
Samotná stavba mi zabrala necelé 3 hodiny aj s fotením počas stavby.

ila_rendered
Prvá čast budovy (bag 1-2) predstavuje na prízemí  Komnatu najvyššej potreby -  konkrétne rozplývavú skriňu. O poschodie vyššie nájdeme zamknutú poličku s 3 knihami, žeby knižnica a jej zakázané oddelenie? Vrch budovy tvory balkón s teleskopom.

Druhá budova (bag 3-5) sa skladá zo Slizolinskej klubovne, otáčajúcej sa sochy rytiera (11. fig) ktorá za sebou skrýva knihu), Chrabromilskej klubovne a pod strechou nájdeme soviareň s 3 sovičkami, ktoré sú vždy pripravené doručiť poštu a dokázať, že sovia pošta je spoľahlivejšia ako tá slovenská:-) Ešte by som dodal, že obe klubovne majú malý priestor, takmer nulová hrateľnosť.

ila_rendered
Tretiu čast budovy tvorí Veľká sieň (bag 6-8). Nájdeme v nej stoly prekypujúce dobrým jedlom, počas stavby mi aj vyhladlo pozeraním sa na tu tortu a kuriatko.
Sieň tvorí najväčšiu časť celého hradu. Veľmi sa mi tu zapáčil luster visiaci medzi vlajkami fakúlt.
Osobne mi tu chýbajú farebne sklíčka k oknám na čelnej strane. Na bokoch síce je vytráž ale  spredu je prievan.

Štvrtá a posledná časť hradu (9-10) ma na prízemí vitrínku s trofejami a odznakom stíhača Jamesa Pottera. Točité schodisko vedie do Dumbledorovej pracovne, v ktorej sa skrývajú rôzne fľašky, o obsahu fľašiek pomlčíme. Ďalej chrabromilský meč a velmi krásne urobený Rokfortský klobuk.
V skrinke na ktorej sú fľaštičky sa skrýva tajná pošta pre riaditeľa a v druhej skrinke objavíme s veľkou pravdepodobnosťou baziliskov zub.

ila_rendered
ila_rendered
ila_rendered

Celkový dojem z hradu je...ehm...divný. Sklamaný nie som, to nie.
Len spredu to ani nevyzerá na tých 1228 dielov. No z vnútra ma pekný detailný interiér. Aj tak sa mi zdá hrad malý. Ako dieťa by som sa určite zahral, no ako 21ročný musím povedať že je tu celkom malá hratelnosť aj napriek detailom.
Pre tých čo nepreferujú nálepky musím povedať, že je ich tu až 16!!  Myslím, že tých 8 nálepiek ktoré idú na panely mohlo dať TLC kľudne ako potlač. Našťastie žiadna nálepka nie je cez dva diely.

ila_rendered
Extra dielov je docela dosť, a dokonca aj také, ktoré v sete vôbec nie sú, nie žeby som sa sťažoval:-) 

Na záver by som dodal, že k tomu setu sa dá pripojiť set 4867, ktorý dúfam, že do mesiaca obdržím a rovnako napíšem dojmy z neho.

Odhlásený matt251

  • Príspevkov: 786
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: 4842 - Hogwarts Castle (4th edition)
« Odpoveď #2 : 20. Marec 2012, 14:29:06 »
Konecne konkurencia  (y)

Odhlásený Anatyt

  • Príspevkov: 140
Re: 4842 - Hogwarts Castle (4th edition)
« Odpoveď #3 : 20. Marec 2012, 14:35:36 »
Pisat recenzie je podla mna jedna z najnarocnejsich veci a treba si na nej dat zalezat! Ale recenzie na tomto fore maju (zatial) skutocne solidnu uroven, za co patri pochvala autorom! A konkretne v tejto by som mozno trochu na ostrosti fotiek zapracoval. Idealne je fotit za bieleho dna, ked nie je nutne pouzivat blesk, alebo umele svetlo.
Mimochodom, co je to za dielik v tych nahradnych dieloch uplne hore?

Odhlásený matt251

  • Príspevkov: 786
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA
Re: 4842 - Hogwarts Castle (4th edition)
« Odpoveď #4 : 20. Marec 2012, 15:07:12 »
Ta kvalita aj mna mrzi, ale nemam normalny fotak, len mobil (8megapixlovy). Na foteni treba este zapracovat.

Ten dielik je opad z klucov http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=40359 (ja si aj tento odpad odkladam:)

Odhlásený P4tr1cius

  • Príspevkov: 357
Re: 4842 - Hogwarts Castle (4th edition)
« Odpoveď #5 : 22. Marec 2012, 14:26:21 »
Keď som kompletoval svoju zbierku hradov, tak som sa vážne zaujímal aj o tento. Ale ako si napísal vo svojej recenzii - "je naozaj divný" a na cez 1200 dielikov vobec, ale vobec nevyzerá. Vyzerá (zpredu) takmer ako hrad z DUPLO, taký decký. Píšem to ako nefanda HP, ale samozrejme pre HP maniakov to musí byť povinná jazda.