TatraLUG

LEGO => Recenzie => Vlastné recenzie => Tému otvoril: legoholik 05. December 2017, 10:16:17

Nadpis: Ideas Old Fishing store
Príspevok od: legoholik 05. December 2017, 10:16:17
Ideas Old Fishing store

číslo setu: 21310

Počet dielikov: 2049 rozdelených do sáčkov očíslovaných od 1 po 7.

Figúrky:  (y)
4 ks: rybár, kapitán, rybárka, dieťa. Musím podotknúť, že vzhľad figov je tiež premakaný a napasovaný na rybársku tematiku. Nechýba kapitánov hrubý vlnený sveter a čiapka, rybárkina rybárska vesta s potrebným vybavením, či nepremokavý pracovný odev rybára a gumáky.

Doba stavania:
Mne to pri mojich kľavých rukách trvalo cca: 5 hodín

Balenie:  (y)
Pomerne objemná krabica s potlačou evokujúcou drevený obklad domčeka a  s vyobrazením celého domčeka z prednej i zadnej strany a s vyobrazením  jednotlivých detailov domčeka (interíer i exteriér, vybavenie, figúrky) doplnená o rybársku tématiku udicu a rybársky háčik. Krabica obsahuje sáčky očíslované od 1 po 7 a riadne hrubý návod.  V návode som veľmi ocenil, že na každom obrázku sú všetky nové kroky, teda novo vystavané časti domčeka zvýraznené žltým orámovaním.  Niekoľko ľahko prehliadnuteľných detailov je navyše osobitne zvýraznených a doplnených šípkou pre lepšiu orientáciu.

Hodnotenie:  (y)
Za mňa 99, 9% za prevedenie, hrateľnosť, detaily, príslušenstvo, farebnosť skrátka všetko. Lego s veľkým „L“.  Setík vyzeral úžasne už z obrázkov, no v skutočnosti  je  ešte o sto percent úžasnejší.

Bez preháňania musím konštatovať, že je to najkrajší set v mojej zbierke. Neskutočne pestrý farbami  a rôznymi vychytanými detailmi.  Setík je doslova zaprataný neskutočným množstvom vybavenia od šúlkov dynamitu, podberákov, rôzneho kutilského náradia (vŕtačka, francuzák, kladivo....) cez sochory, rybárske vybavenie (udice, harpúny), potápačske vybavenie, bójky, veslá, kotvu, kladku, reťaze atď. Taktiež obsahuje mnoho úložných priestorov, ako sú rôzne bedne a sudy, truhlica, police, regále. Premakaným detailom sú napr. i bedne s ľadom a čerstvými krabmi a rybami.

Exteriér domu je famózny  (y)a evokuje drevený zelenkavý obklad. Drevené mólo s terasou a nádherná drevená strecha plus vežička pôsobia neskutočne. Nádych mierneho chaosu rôzne porozhadzovaného vybavenia, náradia, bedničiek a všetkého možného  spolu s mierne, ako bratia Česi hovoria „ošumtelého“  vzhľadu domčeka vytvárajú jeden neskutočný koncept. Strecha je sama o sebe podľa mňa  umelecké dielko a ten efekt pozlátaných kusov dreva, plátov kovu a rôznych doštičiek je dokonalý. Úplná pecka je malý teleskop umiestnený na vežičke, či vodovodné potrubie s meračmi a vodovodným kohútikom v zadnej časti domčeka.

Interiér domu  (y)v premakanosti nezaostáva. Je naprataný rôznym tovarom a mobiliárom ako sú predajný pult, skrinka so zásuvkami, truhlica s náradím, stolové lampy. Atmosféru dotvárajú všade pohodené škatuľky s rybárskymi háčikmi, pokladňa, kalkulačka, nálepka s odkazmi, množstvo obrazov a odkazov rozmiestnených po stenách, podlaha s farebnými dlaždicami, noviny položené na stole, peniaze na pulte a mnoho, mnoho ďalšieho.

100 % nedávam setíku jedine pre samolepky, ktoré síce dokonale dotvárajú vzhľad domčeka, či už interiéru alebo exteriéru, ale je ich priveľa a vždy so samolepkami bojujem a i tak ich nikdy nenalepím k dokonalosti. Druhou drobnosťou je strecha. Vyzerá dokonalo, ale jej nasadenie na konštrukciu domu je trochu iné ako som očakával. Na konštrukciu domu sa totiž len položí a nie je s domčekom vôbec spojená. Napasovať ju na miesto v správnom uhle a polohe, aby zapadla  je trochu náročnejšie.

Ako uvádzam vyššie setíku dávam 99,9%. Lego by malo takéto veci chŕliť samo od seba a nie len ako Ideas projekt.


záver  (y)  (y)  (y)  (y)
Nadpis: Re: Ideas Old Fishing store
Príspevok od: legoholik 05. December 2017, 10:23:59
este zopár dolňujúcich foto k recenzií  O0
Nadpis: Re: Ideas Old Fishing store
Príspevok od: martinn 05. December 2017, 13:31:21
Super recenzia! Set síce nemám, ale videl som ho naživo čo poskladal Dominik. Je krásny. Ja mu vyčítam že mohli aspoň na výšku jedného bricku dvihnúť východ z domu a priestor za domom kde je vodovod, aby nebol na tej istej úrovni ako je dno mora pod mólom (model znázorňuje asi odliv a pri prílive by bol dom obkľúčený vodou).
Nadpis: Re: Ideas Old Fishing store
Príspevok od: Juri 05. December 2017, 14:00:39
Ja ho mám ešte v škatuli, cez Vianoce bude čas na skladanie....si ma navnadil tou recenziou  (y)
Nadpis: Re: Ideas Old Fishing store
Príspevok od: Frco 07. Január 2018, 13:12:15
Dobre fotky  (y) tiez som si set poskladal teraz a s recenziou do bodky suhlasim. Vynikajuci set. Jeden z naj lego domov ake boli vydane.