TatraLUG

LEGO => Recenzie => Vlastné recenzie => Tému otvoril: KLF 27. Február 2015, 00:37:05

Nadpis: Lamborghini Gallardo LP 560-4 Polizia
Príspevok od: KLF 27. Február 2015, 00:37:05
V poslednej dobe sa Dubajska policia (http://www.autobild.de/bilder/supersportler-im-polizei-einsatz-update-3947590.html#bild1) prezentuje svojim vozovym parkom zlozenom z luxusnych supersportovych aut. Dubajska policia to sice ponala prva vo velkom, ale nie je prva ktora tieto auta ma vo svojej "vyzbroji". Uz roky predtym supersporty skusali v roznych krajinach po celom svete. Najviac sa vsak preslavilo Lamborgini Gallardo v sluzbach talianskej dialnicnej policie. Prve Gallardo dostala talianska policia v roku 2004, ako dar od firmy Lamborghini. Toto Gallardo malo v roku 2009 nehodu, pri ktorej podbehlo pod Mercedes A a bolo znicene.

[attach=1] [attach=2]

V roku 2008 dostala talianska policia k prvemu Gallardu aj druhe - novsi model LP 560-4. Priplatkova vybava (policajne zariadenia, kufrik na prevoz organov, atd.) bola v hodnote 50.000 €.

[attach=3]

A prave toto Gallardo sa stalo predlohou pre LEGO set 8214 (http://brickset.com/sets/8214-1/Lamborghini-Polizia) z roku 2010. Bolo zaradene v serii Racers, v ktorej uz predtym vyslo niekolko modelov v tejto mierke (Ferrari a Lamborghini). Plicajne Gallardo bolo (zatial) poslednym z tejto serie. Aj ked jeho predaj sa uz davno skoncil, kazdy rok niekde na Slovensku este najdem nejaky kus. ;)
Krabica je velmi pekne spracovana a na zadnej strane su zobrazene vsetky podstatne funkcie modelu.

[attach=4] [attach=5]

Po otvoreni sa na nas vysypu 2 navody, 1 samolepkovy arsik a 7 statocnych sackov. ;) Samolepky sa v tej dobe este nedodavali v tvrdom kartone, takze bola loteria v akom stave budu. Nastastie v mojom pripade boli zalozene v navode a boli OK.

[attach=6] [attach=7] [attach=8]

Stavba samotneho modelu je podla mna zaujimava a pestra, urcite sa neda hovorit o nude a opakujucich sa krokoch. Interier vozidla je tmavomodry - podobne ako v reale. Pocas stavby sa lepia aj samolepky, ktore v mnohych pripadoch idu aj cez 3 diely. netreba sa s nimi vsak ponahlat, aby sa vam nestalo to co mne, ze som jednu samolepku 3-krat prelepoval! Som zvedavy, ako dlho bude drzat...

[attach=9] [attach=10] [attach=11]

Stavba mi trvala pol dna, ale to je irelevantne, lebo ja extremne pomaly staviam (neviem preco). Bezny clovek by to mal mat do hodiny hotove. Hotovy model ma vsak prekvapil - v skutocnosti vyzera krajsie, ako na fotkach! Otvaranie oboch dveri, kapoty motora a kufra, kufrik s transplantovanymi organmi (v podobe Plate Round 1x1), baterka, hasiaci pristroj, vysielacka, kamera, radar... vsetko co ma policajne auto mat. ;)

[attach=12] [attach=13] [attach=14] [attach=15] [attach=16] [attach=17]

No a na zaver este porovnanie s civilnou verziou. Obe spolu vyzeraju super a ked sa zoradia vedla ostatnych Ferraro, tak je to uz pekna zbierka arabskeho sejka. ;)

[attach=18] [attach=19] [attach=20] [attach=21]

Celkovo davam tomuto setu 10/10 a verim, ze LEGO bude v tejto serii raz pokracovat.