Autor Téma: LEGO Muzeum Praha  (Prečítané 4037 krát)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
LEGO Muzeum Praha
« : 08. December 2014, 01:16:53 »
Mal som napisany dlhu recenziu, ale po napisani som si to nechtiac cele zmazal, tak teraz uz len strucne:

Vcera sme na pozvanie edward193 navstivili s Budom a Liondeem LEGO Muzeum v Prahe. Edo ma v Muzeu vystavene 3 svoje MOCy - Narodni Muzeum, Karluv Most a Chram Vasila Blazeneho. K jednotlivym dielam nam porozpraval detaily o stavbe, co bolo velmi zaujimave! Edovi tymto este raz dakujeme! (y)

ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered

Mna najviac oslovila velka mozaika pri vstupe (6x3m), robena priamo v TLG na zakazku majitela a tiez stary set "Predajna Volkswagen" vo velmi zavchovalom stave - a to hned 2x!

ila_rendered ila_rendered ila_rendered

Cela expozicia je tematicky rozdelena do 2. podlazi. Sucastou muzea je aj predajna a Pick a Brick.

ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered ila_rendered

Celkovy dojem - zmiesane pocity. Az sa mi chce povedat, ze najkrajsimi exponatmi su prave Edove MOCy. Ostatne exponaty su oficialne LEGO sety z roznych obdobi. Vacsina z nich je vyrazne zaprasena, co by este nebolo to najhorsie. Zial mozno polovica z exponatov je nekompletna, nespravne zlozena, ci MOC vydavany za oficialny set a pod. O miesani setov z roznych obdobi nehovoriac. Na laika to mozno zaposobi, ale AFOL z toho urcite nebude nadseny. Kazdopadne v muzeu sme stravili asi hodinu (vratane PaB) a bol to zazitok. ;) velmi som nefotil, takze dalsie fotky mozno pridaju chalani.
« Posledná zmena: 08. December 2014, 01:28:25 od KLF »

Odhlásený phoenicis

  • Príspevkov: 1080
  • May the Brick be with you ;)
    • Brick-Wave
Re: LEGO Muzeum Praha
« Odpoveď #1 : 08. December 2014, 08:55:01 »
Taktiež som mal z múzea zmiešané pocity. V Star Wars sekcii som našiel toľko nekompletných modelov, že mi bolo z toho až zle. Ostatné sekcie som pozrel a pofotil, ale veľa času som pri nich nestrávil. Každopádne, bol som tam asi pred 2 a pol rokom, takže som Edove MOCi poznal len zo susedného fóra a nemal som možnosť vidieť ich naživo.

Jediné PLUS, ktoré sa mi rátalo, bolo, že pani, ktorá vlastní/prevádzkuje/... múzeum, má zopár setov kúpených odo mňa cez AUKRO a mal som možnosť ich znovu vidieť  :))

P.S.: Kto by chcel ešte nejaké FOTO, ako to vyzeralo v tom čase...

Odhlásený Buďo

  • Príspevkov: 1500
Re: LEGO Muzeum Praha
« Odpoveď #2 : 08. December 2014, 22:34:44 »
V predajni ma najviac zaujala mozaika , žasol som  :o :o :o  V múzeu ma najviac zaujali tie najstaršie legá ešte v originálnych obaloch ,a hlavne tie malé balenia veľkosti veľkej zápalkovej škatuľky zo zopár základnými dielmi  :) V pick a brick to bolo pre mňa ťažké rozhodovanie ale veľká radosť ! Len spomeniem ,že v tomto obchode dieliky predávajú na gramáž a je možné si i vybrať z used dielikov .Liondee ta i našiel nejaký zriedkavý ,čo bežne stojí 1euro+ .Prach na modeloch bol večľkým mínusom .