LEGO > Všeobecná diskusia

LEGO v médiách

<< < (2/86) > >>

martinn:
Ja som vyrastal na Legu, strávil som pri ňom nekonečné hodiny, myslím si, že mi to dalo veľmi veľa, často si v živote uvedomím, čo všetko z toho čo robím  ako má súvislosť s tými hodinami pri Legu. Uvidíme čo bude z tabletovej generácie.

mesje:
Ono aj tablety maju pre decka urcity prinos - ziskaju z toho IT zrucnost, ktora je dnes potrebna. ALE - celkovo je ten efekt dnesnych hraciek viac negativny v porovnani s nasim detstvom - paradoxne - lebo na prvy pohlad by clovek povedal, ze vacsi vyber hraciek a veci = viac moznosti pre deti. Jednak su decka rozmaznane a dokazu sa s 1 hrackou zabavit 100x kratsiu dobu ako my, ktori sme taki vyber nemali, a jednak maju vsetky veci ako na podnose vo finalnej podobe - nepotrebuju az tak vymyslat vlastne stavby z lega, lebo mozu mat vsetky druhy setov od vesmirneho po hradove, nemusia si trapit fantaziu a vyrabat si hracky, lebo maju vsetky od vymyslu sveta, nepotrebuju sa zabavit inou, uzitocnejsiou formou, lebo je milion jednoduchsich lakadiel, atd atd. Vedie to k obmedzeniu fantazie ale aj vzdelavania. Staci ked si spomeniem co mi dalo zbieranie znamok - perfektne zmaknutie dejepisu + zemepisu. Kto teraz zbiera znamky? Vsetko maju hotove, spravene, staci sa pohrat a zahodit a ist dalej. Nehovoriac o vplyve pocitacovych hier, ktore znizuju cas na ine, kreativnejsie hry, resp. sport.

KLF:
Je to tak, ako pises Brano. Ja to vidim aj na mojich zakaznikoch. Uz viackrat sa ma zakaznicka spytala - "a da sa z toho postavit aj nieco ine, alebo len to co je na obrazku?". No tak, kedze je to z malych kociek LEGA, tak asize sa z toho da postavit X veci. Ludia na co nemaju navod, to uz nevedia postavit. A kedze vo vacsine setov je len 1 navod, tak si myslia ze sa z toho da postavit len ten konkretny model. Ved LEGO je o FANTAZII! Treba stavat z HLAVY! Nielen to, na co mam navod. Naco potom si kupuju napr. Star Wars sety? Ved trebars take Hasbro vyraba ovela vernejsie SW hracky a netreba ich skladat. My ked sme boli deti, tak sme skladali vela veci prave z hlavy! O TOMTO LEGO JE!

STARHAWK:
ja som inak vela veci staval prave kvoli nedostupnosti hraciek. Co som videl v telke a nedalo sa kupit som si postavil: drak, tyranosaurus , batmobil, cislo 5 zije, f-16, vozidla pre ninja korytnacky ...

mesje:
Kto by sa namahal so stavbou vlastneho vytvoru, ked moze mat hocijaky typ stavby a pekne podla navodu a s novymi figami...
Trosku robi aj TLC chybu ze prestalo robit take tie kreativne velke sety - pre mna bol absolutnym zakladom vsetkych stavieb tento set:
http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=744-1
bolo tam mozne postavit 5 modelov podla navodu, bol tam motor a par ozubenych kolies, takze sa dalo vytvorit aj kopu vlastnych vytvorov, podporovalo to fantaziu aj technicke zrucnosti (zapojenie ozubenych kolies, retazi atd). V kombinacii este s 2 vacsimi stavebnicami sa dalo postavit cokolvek - velky hrad, vesmirna pevnost, ponorka, atd atd. Taketo sety chybaju. Creatory su dost uzko zamerane - bud nejaky dom, alebo motorka a pod, maju len 3 varianty stavby, motory a rozne ozubene kolesa davaju len do technic, ale to nemusi byt to prave orechove pre 9-10 rocnych. Chcelo by to velke sety s kopou uzitocneho materialu - najma bricky zakladnych velkosti 1x1, 1x2, 1x4 a v zakladnych farbach, pneumatiky, ozubene kolesa, motor, k tomu navody na par modelov, zvysok na fantaziu... a bezne davy nebudu fungovat systemom kupy 2 creatorov + motory a kolesa z BL, resp. nudny box len s kockami a potom dokupovavat zvysok.
Samozrejme vela robi to, ze ked niekde nabuchaju pekne figy a krasny obal, tak to decka viac laka. Ale stale by bolo dost deciek, co si chcu volne stavat a potrebuju vela dobreho materialu...

Navigácia

[0] Index správ

[#] Ďalšia strana

[*] Predchádzajúca strana

Go to full version