LEGO > Všeobecná diskusia

Napodobeniny

(1/177) > >>

GentlemanA15:
Dnes som na jednom jarmoku natrafil na niečo takéto, že vraj NINJA . Čo na to hovoríte? A za 4,50, no nekúp to  ;D

drdano:
No ja mam jednu fotku - ide o plagiat setu TECHNIC 8291, roc. 2008 - dirt bike - no a samozrejme ide o cinsky produkt....

mesje:
Ja pridávam vlastnú skúsenosť, o to viac šokujúcejšiu, že nešlo o nejaký pokútny stánok kdesi na dedinskom trhu, ale o medzinárodné letisko v Bangkoku. Plné regále fake lega rôznych pochybných značiek, a vrcholom bolo skopírovanie Ninjago do úplných detailov, čo na prvý pohľad som považoval za lego. Toto je extrémne plagiátorstvo, kde nielenže tvrdo porušujú duševné vlastníctvo TLC, ale aj dosť výrazne vedia zmiasť bežných kupujúcich, keďže to detailne kopíruje daný set ale aj škatulu a logo. Najhoršie na tom je, že sa neboja to predávať priamo na letisku plnom colníkov a všakovakých kontrol, pričom inak vedia letišné kontroly zbuzerovať cestujúcich pre každú blbosť či fejk kabelku.
Pre úplnosť dodávam, že samotné lego tam popri tejto zálahe fejkov bolo zastúpené len jedným setom...

MiKeL:
Ja len pre uplnost dodavam, ze Cina sa moze na cely svet viete co... coskoro bude mat kupenu celu emeriku (ak uz nema, co je velmi pravdepodobne, kedze mam pocit, ze ma v dolarovej hotovosti viac ako usa dlh).

nehovoriac o tom, co som pocul od vedcov, kde sa pytali cinanov, ze preco nepublikuju svoje prace v anglictine. odpoved bola, ze aj tak tych cinskych je podstatne viac ako zvysok sveta a oni si to vedia precitat v oboch jazykoch. takze naco sa unuvat. proste coskoro pohltia cely svet.

takze co sa tu budeme vzrusovat nad nejakymi fejkami. proste si niekde zozenu original, prezenu to kopirkou.

pred par rokmi bol jeden znamy v cine. doniesol odtial 64GB usb kluc, u nas boli vtedy bezne tak 4GB. som len neveriacky cumel, skumal vo svojom kompe, ze ci to neojebava. ale fakt mal tolko. proste cina je uplne mimo nami chapany svet.

P4tr1cius:
Čína už dávno vládne tomuto svetu. Aj keď to ešte tak "marketingovo" nepredáva do sveta podľa amerického štýlu (zjavne to nepotrebuje).

Navigácia

[0] Index správ

[#] Ďalšia strana

Go to full version