Autor Téma: Minecraft  (Prečítané 21812 krát)

Odhlásený drdano

  • Príspevkov: 784
    • Moja zbierka @ BrickSet.com
Re: Minecraft
« Odpoveď #15 : 14. Apríl 2016, 18:05:31 »
Budem za "obmedzeneho", ale co uz - vysvetli mi prosim Vas niekto, co je to ten "majnkraft"? Pretoze toto mi pride ako plytvanie napadmi... Radsej by mohli vydat set s klasickymi minifigmi - nejaku peknu stredoveku dzedzinu - a pre mna - za mna aj 5000 brickov nech to ma... a nie toto a este za to pomaly 200 eciek pytat... Asi mi chybaju dake vitaminy, ale tomuto fakt nerozumiem...  :(
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4450
Re: Minecraft
« Odpoveď #16 : 14. Apríl 2016, 18:30:15 »
Skusim ti to objasniť

Minecraft = $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Hra založenú jedným človekom, ktorá sa rozrástla na štúdio, ktoré kúpil Microsoft za 2.5 miliardy dolárov. V 2015 dosiahli 70miliónov predaných licencií, čím sa dostali na 3 miesto pre najpredávanejsšie hry (po Tetrise a Wii Sports). A dá sa polemizovať aj o lepšom mieste pri hrách, ktoré neboli v balíku s HW (Wii Sports ku konzoli, Tetris k mobilom a pod)
Len pre porovnanie na Youtube
Minecraft videá - 85 miliónov
LEGO videá - 24 miliónov
z toho LEGO + Minecraft - 5,5 miliónov

Inak ako som pozeral tvoje fotky k Ideas Maze, dávam tomu tak rok max dva a budeš mať tú smolu/štastie a zistíš o čom to je.
Pred Vianocami som susedovi pomáhal vybrať tablet pre 7r vnučku, ale taký aby tam rýchlo behal Minecraft. Lebo ich dcéra sa vďaka Minecraftu na svoj už nedostane. Potom som sa pýtal ako to dopadlo a bol to darček, s ktorým ich vnučka strávila najviac času.

Ver tomu, že reselleri na SK sa už tešia ...
« Posledná zmena: 14. Apríl 2016, 18:35:16 od papluh »

Odhlásený drdano

  • Príspevkov: 784
    • Moja zbierka @ BrickSet.com
Re: Minecraft
« Odpoveď #17 : 14. Apríl 2016, 19:08:33 »
Vdaka... hlavne ze viem, ze sa tym nemusim vobec zaoberat....
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

Odhlásený Toxy

  • Príspevkov: 22
    • moja zbierka
Re: Minecraft
« Odpoveď #18 : 14. Apríl 2016, 21:06:31 »
Tiež tomu neviem prísť na chuť. Tak človek investuje do nových grafík do kompu, aby zvládal nároky hry, kde sa hýbe každé steblo trávy iným smerom. A ono veľký booom s hranatými hlavami, grafika jak na PMD a hra nahraná z magnetofónovej pásky  :-\ Svokor mal pravdu, keď som vyhadzoval staré PC z povale: "Nevyhadzuj! škoda ho, ešte funguje"  >:D
Aspoň keby bolo lacnejšie, na zdroj kociek  ::)

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2498
    • Moja zbierka
Re: Minecraft
« Odpoveď #19 : 14. Apríl 2016, 21:15:26 »
Tak toto je masivne predrazene. XXL boxy maju tiez 1600 dielov a stoja 60E. A pritom su to viac menej zakladne bricky.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Minecraft
« Odpoveď #20 : 15. Apríl 2016, 08:50:12 »
... Radsej by mohli vydat set s klasickymi minifigmi - nejaku peknu stredoveku dzedzinu - a pre mna - za mna aj 5000 brickov nech to ma... a nie toto a este za to pomaly 200 eciek pytat... Asi mi chybaju dake vitaminy, ale tomuto fakt nerozumiem...  :(

presne moje slova... na klasickych temach, ale aj creator expertoch setria materialom ako sa len da, a na tuto nezmyselnu temu vydaju 200 eurovy set. Hocico z classic castle alebo pirates za takuto cenu by bola pecka, je vela AFOLov co zbieraju tieto temy, preco preboha nespravia napr poriadne velky hrad alebo piratsku pevnost za 200E. Ale oni sa takto rozkokosia na vyslovene detskej teme... nechapem.
Cely minecraft je blbost. Uz ta popularita hry je zvlastna - v dnesnej dobe grafickych moznosti sa stanu popularne hranate postavy a primitivna grafika. Ale este z toho robit lego a este aj tak vela setov, tak to uz je blbost na entu. Ved pointa minecraftu je stavanie / buranie, tj samotna podstata lega. Tj v podstate hocijaky lego set je taky minecraft - zjednodusene hranate tvary. Ale robit akoby lego z lega, to mi pride dost hlupost. Najma ked to predrazia o 30-40 % oproti beznemu setu kvoli licencii. Ked uz na tom decka tak frcia, tak si mozu spravit minecraft z hocijakej krabice so zakladnymi kockami, tam by sa vlastne realizovala cela idea minecraftu.

Ver tomu, že reselleri na SK sa už tešia ...

neverim ze toto bude mat nejaku hodnotu do buducna pre zberatelov. Nakupka je 200 ecok, uz to je dost limitujuce pre aktualny nakup - AFOL o to ani nezavadi, a dostanu to len rozmaznane decka na vianoce. Ale kto to kupi o 5 rokov za 400 ecok ? Primarny trh po skonceni produkcie su AFOLovia, a ti neberu len tak hocico. Naco by niekto kupoval za 400 ecok tuto blbost? Minecraft je hlavne o hre, a ta uz mozno o chvilu nebude popularna, ved je to sezonna blbost, ktora nema trvacnu hodnotu. Ak na tom nahodou este budu o par rokoch slapat decka, tak im rodicia radsej kupia 2 aktualne sety, ako za tu istu cenu 1 starsi set. a nijaky normalny AFOL to nekupi ani dnes, nieto este za 2-3 nasobok o par rokov...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4450
Re: Minecraft
« Odpoveď #21 : 15. Apríl 2016, 11:12:25 »
Neroviedol som to, ale myslel som resellerov čo zásobujú bazoš, mimibazar, aukro a pod setmi ktoré vďaka politike LEGO u nás niesú.
Samozrejme nieje to 100% o dva roky ale nejakých 10-20% hneď (čo pri týchto setoch je pár desiatok Eur), často ani ten set nemusia mať na sklade.
Svojho času keď Simpsons house nebol ešte v Alltoys a pod, som dostal podmienku v jednej obľubenej bazarovej FB skupine keď som povedal do dohodnutého obchodu, že za tých 250Euz za ten dom si kľudne spravia aj výlet do Viedne a kúpia to tam. A to bol len obyčajný Simpsons, Minecraft mánia a tým paádom tlak od detí je inde.
Jedine ak si to Alltoys, Dráčik či Alza začnú dovážať vo veľkom. Mimochodm Alza ... tá si tiež v prvej sérii Minecraftu dala na to slušnú prirážku.


Musíš to brať tak, že Minecraft je LEGO digitálnej doby.
Ja som naopak rád, že decká ukazujú, že popri nejakých moderných super vyzerajúcich ale v podstate nalinkovaných hrách na konzoliach (treba si uvedomiť že cielovka je o dosť nižšie ako naozaj hutné hry ako sú napr RPG typu Witcher a pod) je stále v nich tá kreativita.
Podľa mňa tá jednoduchosť je aj príčinou toho rozšírenia - na jednu stranu sa to dá spustiť aj na bežnom "detskom" tablete s pred pár rokov (lacné verzie s nízkym výkonom) a na druhú stranu je to ľahké na stavanie a zároveň je tam možnosť robiť aj ťažšie vec ( pohyblivé, logické obvody). Naopak taký Second Life, ktorý začal pomaly  10 rokov predtým dovoľuje vytvárať oveľa zložitejšie 3D objekty, má premakanejší skriptovací jazyk, katalógy vecí na import ... a je dosť, ale dosť zložitejší až tak že to nieje zábava.

Jednoducho nová doba, si/sme starý/í ..  >:D
« Posledná zmena: 15. Apríl 2016, 11:52:01 od papluh »

Odhlásený SkiFi

  • Príspevkov: 617
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • ELFIK Minifigures
Re: Minecraft
« Odpoveď #22 : 20. Apríl 2016, 01:55:58 »
akurat som dnes tu nove dedinku obdivoval na eurobricks .. :) je to fajny set .. Minecraft ma svoje caro .. je jednoduchy a ponuka maximalnu kreativitu prave to deti bavi maju zakladne kocky a robia si cokolvek zaidne limitovanie specialnymi brickami prave pre deti je Minecraft idealny .. ak nechapene preco je ta hra tak uspaesna tak rpave preto ze nijako neobmedzuje .. je to cisty sandbox je to lego v digitalnej forme alebo skor to co by lego mohlo byt ak by to bola hra :) grafika je uplne nepodstatna ak hratelnost prekracuje vsetky ostatne hry o 20000% a je v podstate nekonecna kdezto beznu hru clovek prejde za max 2 dni .. sledovat desatrocne decka ako maju mikorfony a dohaduju sa kto vytazi ake sutry aby sa dostavali k oblakom je urcite kreativnejsie ako sledovat ich hrat nejaku preddefinovanu linearnu hru ;) Minecraft toto vsetko stelesnuje do lega .. ked vidim tu stavebnicu vidim proste nekonecno ..

Predrazene su tie sety jak svina ale niet lepsi zdroj velkych sedych brickov na castle :)))
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: Minecraft
« Odpoveď #23 : 20. Apríl 2016, 14:37:23 »
mesje suhlasim uplne s tebou....podla mna je minecraft taktiez totalna kravina....ale ktosi to tu uz povedal a je to pravda ze musime sa zmierit so skutocnostou ze LEGO je najma pre deti a nie pre nas dospelych maniakov zberatelov....

cize ich prioritne zaujima nie dospelak a zberatel ale deti, ktorym je to v podstate jedno.....

Odhlásený SkiFi

  • Príspevkov: 617
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • ELFIK Minifigures
Re: Minecraft
« Odpoveď #24 : 23. September 2016, 11:51:46 »
toto musim mat :) z kazdeho aspon 10 :D

Viem, ze vam minecraft nejak nic nehovori ale tie figurky su vazne podarene ;) konecna maju battlepacky v eshope.
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4450
Re: Minecraft
« Odpoveď #25 : 23. September 2016, 12:38:56 »
A sú to nejak podstatné postavy pre Minecraft, alebo len kostýmy do zbierky ?

Prípadne rob burzové štatistiky, čo ide najviac na odbyt :D

Odhlásený bedo

  • Príspevkov: 530
  • May the EMPEROR be with You
    • moj skromny batalion :
Re: Minecraft
« Odpoveď #26 : 23. September 2016, 13:36:36 »
Podstatne postavy spre minecraft ktore nie su MOB je len Steve - ten typek v normal setoch  :D toto su len skins

Odhlásený SkiFi

  • Príspevkov: 617
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • ELFIK Minifigures
Re: Minecraft
« Odpoveď #27 : 26. September 2016, 03:11:56 »
toto su vlastne postavy aby kazdy kto ma doma minecraft si mohol spravit sam seba :) doteraz boli vsetci len steve ... :)))) dlho ocakavana vec toto
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

Odhlásený Artemis

  • Príspevkov: 217
  • Zberatel hlavne Castle
Re: Minecraft
« Odpoveď #28 : 26. September 2016, 15:41:11 »
Musim povedat, ze sa mi do ruk dostal set Minecraft 21118, za cca polovicku povodnej ceny a je to vynikajuca zasobarna dielov  :D
Ja som z tych, ktorym Minecraft nic nehovori (a pritom hry hram stale) a co som myslel ze tie sety su onicom, ale strasne vela dielikov to ma pouzitelnych do mojho oblubeneho Castle  (y)

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4450
Re: Minecraft
« Odpoveď #29 : 19. Február 2017, 12:15:47 »
Síce sú to hlavne 2x2 bricky, ale kopec sand green. A dark green.