Autor Téma: 10228 - Haunted House  (Prečítané 13105 krát)

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
10228 - Haunted House
« : 24. Júl 2017, 15:06:20 »
Haunted House -  strašidelný dom

Číslo setu  10 228/ 2064 psc

Tak som si po dlhšom čase opäť raz urobil na úkor mojej už tretej darovanej obličky  radosť a počas horúčav som si spravil súkromný helouvíín. Doprial som si už dávno zabudnuitý set  konkrétne Haunted house zo série Monster fighters.

Škatuľka je pomerne veľká rozmerovo a je na nej krásne vyobrazený dom v plnej nádhere. Na prednej strane je zobrazený predok domu a na zadnej strane je vyobrazenie interiéru, ktorý sa zjaví po roztvorení domu.

Jednotlivé sáčky sú očíslované od 1 až 5 a je ich pomerne dosť. Prvý sáčok obsahuje dieliky na vystavanie komplet interiéru a ďalšieho drobného mobiliáru domu a všetkých (6) figov.
Následne sa postupuje prízemím (2),  poschodím (3) a pôjdom(4). Posledný sáčok s číslom 5 obsahuje časti na postavenie najvyššej vežičky a plotu s bránou.

Stavba domu nie je až taká jednoduchá, ako sa môže na prvý pohľad zdať a treba si dávať pozor, aby sa vždy použila správna kocka nakoľko pri budovaní stien a komína sa často striedajú rôzne verzie a farby  „tehál“.  Zároveň stavba obsahuje mnoho okien, kde sa človek piple najmä s takmer  mikroskopickými samolepkami. Cca. 5 hodín stavania. Ale výsledok stojí  za to.

Figúrkok je 6 a sú skvelé.  Jedná sa o:

-   pána domáceho -  upíra. Je to pravý gentleman v elegantnom oblečení a plášti
-   pani domácu - upírku. Je to vražedne nádherná, či nádherne vražedná lejdy v krásnych červených šatách a má krásne dlhé havranie vlasy
-    „frankenšteinovo pozošívané monštrum“  -  verný sluha , ktorý je odetý v úhľadnom obleku
-   zombie kuchár v kuchárskej čapici a trochu zakrvavenom kuchárskom mundúre a nie priateľským výrazom v ksichte
-   dvaja fosforeskujúci duchovia

+naviac som si ešte doprial pár príšerok naviac:
jeden šedý duch, zombie business man, zombie greenhorn, ďaľšie frankenšteinovo zelené monštrum a zombie šofér s upírom z ďalšieho setu zo serie, ktorý mám už dávno a  ktorý volám  „pohrebák“

Späť k domu: Mne sa veľmi páči. Jednotlivé detaily domu sú podľa mňa  skvelé. Zatlčené okná doskami (s vzorom dreva), vylágrované ledva visiace okenice dotvárajú skvelý look domu. Na niektorých oknách sú navyše samolepky zobrazujúce potrhané záclony či pavučiny.  Dva vyschnuté kríky pri dome a rozpadávajúce sa zábradlie na terasách dotvárajú strašidelnú atmosféru. Páči sa mi i prevedenie vysokánskeho komína a rozpadávajúcej sa verandy pred domom.

Po roztvorení domu sa zjaví nádherne do deailov spracovaný interiér obsahujúci mnoho nápaditého mobiliáru a rôzneho ako bratia z čiech vravia harampádí. Nábytok pozostáva napr. z malého písacieho stola (s listom a kalamárom), postele, stoličky, skrine (v ktorej  je „sklenená„ nádoba, v ktorej je schované asi upírovo srdce) , či mnohých políc. Samolepkami sú riešené rôzne strašidelné obrazy (členov rodiny) .Po stenách sú zároveň povešané okrem obrazov aj lampy, či umelecké dielo.

Za spomienku stojí pôjd, kde je uložené rôzne harampádie ako staré noviny, stredoveká helma, truhlica či staré platne a staromódny gramofón, rôzne fľaštičky či poháre. By the way gramofón je naozaj premakaný . Zaujímavo sú riešené i padacie schody, ktorými sa dá dostať na pôjd.
Výborne navrhnutá je aj kuchyňa, kde kraľuje zombie chef a varí rôzne dobroty ako lebky a hady. Do kuchyne zároveň vedie samostatný chod. Krásne je urobený malý šporáčik (dvojplatnička) s rajnicami a rúrou. Nesmie chýbať veľká pavučina a pavúk.

Všetkému dominuje veľký biely krb na prízemí, na ktorom je fľaša na ktorej je potlač lode.

Suma sumárum skvelý set po každej stránke.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: 10228 - Haunted House
« Odpoveď #1 : 24. Júl 2017, 15:21:37 »
Trochu ma mrzi, ze som tento set premeskal. Chcel som si ho dat na podlozku 32x32 (pripadne 2x 16x32) aby zapadol medzi modulary.

kde sa človek piple najmä s takmer  mikroskopickými samolepkami.

To by sme Ti my "Speedchampionisti" vedeli rozpravat co su to mikroskopicke samolepky! O:-)

Odhlásený Neymar

  • Príspevkov: 134
Re: 10228 - Haunted House
« Odpoveď #2 : 25. Júl 2017, 05:14:49 »
Ja ho mám ešte v krabici a už mám pripravené dieliky, aby som ho upravil k modulárom. Zároveň sa bude dať aj otvárat, keď sa dá dole s podložky.

Odhlásený Jammo

  • Príspevkov: 452
Re: 10228 - Haunted House
« Odpoveď #3 : 25. Júl 2017, 08:26:45 »
ja ho mam zatial tiez iba v krabici.nevenoval som tomu pozornost,ale vzdy som si myslel ze bude pasovat k modularom.az teraz som si vsimol rozdiel

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: 10228 - Haunted House
« Odpoveď #4 : 25. Júl 2017, 12:07:24 »
Na Neymarovej fotke to vyzera dobre. Ale je to rohove riesenie a ten dom sa do rohu nehodi, nakolko je to solo dom. Cize mozno by stalo za uvahu ho dat na 1 + 1/2 podlozky ako je Modularne namestie.

Odhlásený Neymar

  • Príspevkov: 134
Re: 10228 - Haunted House
« Odpoveď #5 : 25. Júl 2017, 14:54:40 »
Na Neymarovej fotke to vyzera dobre. Ale je to rohove riesenie a ten dom sa do rohu nehodi, nakolko je to solo dom. Cize mozno by stalo za uvahu ho dat na 1 + 1/2 podlozky ako je Modularne namestie.
Vyzeralo by to takto nejak:

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: 10228 - Haunted House
« Odpoveď #6 : 25. Júl 2017, 14:55:49 »
hento sa k modularom nehodi... po prerobeni by to bol len dalsi modular... toto je nieco extra...
toto sa hodi dat na koniec mesta, okolo cintorin, pochmurne stromy, atd...
druha moznost je to dat do zabavneho parku ku kolotocom ako taka atrakcia...

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: 10228 - Haunted House
« Odpoveď #7 : 25. Júl 2017, 14:56:47 »
Vyzeralo by to takto nejak:

Ved prave - je to tam dost natlacene. Ten dom si zasluzi stat trochu samostatne a ukazat aj tu lavu stenu.

Odhlásený martinn

  • Príspevkov: 1428
    • bricksets
Re: 10228 - Haunted House
« Odpoveď #8 : 31. Júl 2017, 11:45:23 »
Presne tak k modulárom sa absolútne nehodí hlavne tématicky, treba to dať ku krotiteľom duchov. Medzi modulármi to vyzerá ako technic medzi fabulandom.