Autor Téma: BrickLink  (Prečítané 68786 krát)

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: BrickLink
« Odpoveď #165 : 23. December 2018, 15:36:29 »

LEGO je stále hračka, či už sa predáva v obchode alebo online. Ono to nieje len BL, ale ak sa nemýlim tak eBay automaticky reportuje predajcov nad obrat XY štátnym orgánom ktoré o to prejavia záujem. Samozrejme človek čo si na eBayi/BL popredá nejaké drobné zásoby by mal byť chránený. Ak sa jedná o biznis tak by to malo byť na rovnakej pozícii.
Ono mi to príde ako všetky tie Uber vs taxi, Airbnb vs hoteli,...
Lebo tá minca má dve strany. Využívaš ako spotrebiteľ niektoré tie veci čo tá "zlá EÚ" doniesla ? Ak sa bavíme o online tak záruky, vrátenie tovaru,... ? Lebo ak si normálny eshop s registráciou (sro, živnosť,...) tak toto všetko sú náklady a riziká. Ak sa skryješ na BL tak toto nemusíš, kde je potom rovnosť podnikania ?

chapem ze predaj ma mat nejake pravidla a neslo mi o kritiku za kazdu cenu, ale niekedy proste zachadzaju daleko. Uz samotne varovanie pred prehltnutim je blbost, to akoze bez toho by to decka hltali jak cukriky, resp rodicov by nenapadlo zabranit deckam v hltani dielikov? Nikto necita co je na krabici, rovno to rychlo otvara. Ide len o to, aby sa formalne pravne chranili, ale je to uz niekedy smiesne uzkostlive. Ako ked colnici buzerovali Frienda s nejakou somarinou, ze nemal nejaky certifikat ci co... proste unikaju im ovela vacsie ryby, tam nech sa sustredia. ked raz vsetko bude tip top, tak bude priestor a cas riesit nejake formality s mini predajcami...

Odhlásený killco

  • Príspevkov: 387
    • Brickset
Re: BrickLink
« Odpoveď #166 : 23. December 2018, 18:06:54 »
Byrokracia EU postupne naberá obrovské rozmery.

Odhlásený janicko

  • Príspevkov: 317
  • Petržalka
bye

Odhlásený duroduro

  • Príspevkov: 248
Re: BrickLink
« Odpoveď #168 : 11. Marec 2019, 21:02:35 »
chlapi ,

kupil som pod cenu 7 setov, namiesto cca 50€ bol cena 20€.
Predajca - PL Zolciasek_chuj mi zrusil order , ze " System Problem" a " By mistake I put sets with bad price and quantity of pieces. I canceled the order. I'm sorry for the trouble."
a vobec ho nezaujima moj 2.batch  v ktorom boli dieliky. Evidentne klame. Zeby prave nemal 7 setov a 5 lotov dielikov ?
A momentalne ponuka 3 ks setu po 83€ a vsetky dieliky z lotov.
Moze predajca hocikedy zrusit order? Aj ked ten set ma? Aj ked ma ostatne diely z orderu?

Odhlásený phoenicis

  • Príspevkov: 1080
  • May the Brick be with you ;)
    • Brick-Wave
Re: BrickLink
« Odpoveď #169 : 11. Marec 2019, 22:15:32 »
chlapi ,

kupil som pod cenu 7 setov, namiesto cca 50€ bol cena 20€.
Predajca - PL Zolciasek_chuj mi zrusil order , ze " System Problem" a " By mistake I put sets with bad price and quantity of pieces. I canceled the order. I'm sorry for the trouble."
a vobec ho nezaujima moj 2.batch  v ktorom boli dieliky. Evidentne klame. Zeby prave nemal 7 setov a 5 lotov dielikov ?
A momentalne ponuka 3 ks setu po 83€ a vsetky dieliky z lotov.
Moze predajca hocikedy zrusit order? Aj ked ten set ma? Aj ked ma ostatne diely z orderu?

Mne sa tiež raz či dvakrát stalo, že som si neustriehol, kde som čo predal a na BL mi vyskočila objednávka na množstvo, ktoré som už nemal. Riešil som to ale dohodou výhodnou pre obe strany tak, aby som neriskoval negatívne hodnotenie. Každopádne to mal s Tebou prebrať skôr, než Ti zrušil objednávku. Každopádne zrušiť sa dá asi čokoľvek kedykoľvek a kýmkoľvek, ale bez predošlej komunikácie to nerobieva dobrotu. Ak mu dáš negatívne hodnotenie, riskuješ jedno pre seba a neviem, ak dlho trvá potom riešenie takéhoto sporu a či sa vôbec vyrieši.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: BrickLink
« Odpoveď #170 : 11. Marec 2019, 22:18:29 »
Zrusit Ti objednavku moze. Staci ked vyberie jeden z dovodov, ktory BL ponuka. Druha vec je, ze s tymto typkom sme tu uz mali problem pri jednej hromadnej objednavke. Tie jeho pravidla su STRASNE! Sa divim, ze mu vobec dovolia predavat na BL s takymito zavadzajucimi a nejasnymi podmienkami. Sa divim, ze si od neho siel brat.

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: BrickLink
« Odpoveď #171 : 03. Apríl 2019, 23:31:48 »
Da sa nejako vymazat negativny feedback od kupujuceho? Ako postupovat?

Jeden typek si totizto kupil odo mna pouzity set (vid screen toho co si kupil) a potom mi dal tento feedback:

"Box was opened and reclosed, stickers applied, internal bag was a normal zipper"

Tak neviem, ci ten buyer fetuje, alebo sa pomylil a chcel dat ten feedback niekomu od koho kupil nejaky MISB...Kazdopadne na emaily neodpoveda a chcem to nejako riesit.




Odhlásený GentlemanA15

  • Príspevkov: 782
Re: BrickLink
« Odpoveď #172 : 04. Apríl 2019, 07:27:36 »
Ja mám neutrál za to, že maník objednal set, vypočítal som mu cenu poštovného. Na základe toho požiadal o zrušenie objednávky, čo som bez problémov spravil. Následne mi šupol neutrál, že drahá pošta. Aby zhnil 😂. Pritom poštovné mám normálne uvedené na BL a aj tam mám vetičku, že cenu všetkého napíšem pred objednaním, ak je taká ppžiadavka. Proste, pacienti.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: BrickLink
« Odpoveď #173 : 04. Apríl 2019, 11:25:38 »
No uz ked ste sa takto rozbehli, pridam aj ja svoju trosku do mlyna. Koncom minuleho roka si u mna nemec (novacik) objednal MISB 2 sety. U mna MISB nikdy neznamena, ze skatula prave vysla z fabriky. MISB je MISB a kludne moze mat krabica nejaky tem skrabanec, cenovky, atd. A nikdy som s tym nemal problem. No a nemcur mi poslal fotky, ze jake dodzubane mu to doslo (diery v skatuli atd., proste to som mu urcite take neposlal). Zacal pindat, ale ja som mu vysvetloval, ze to muselo byt sposobene postou. V duchu som bol na 80% presvedceny, ze to spravil on, pretoze sustavne ziadal nazad prachy. Novacik na BL. Ja som mu stale vysvetloval, ze to musi reklamovat, ale nasraty, podrazdeny mi dal negativ. Tak som mu dal samozrejme aj ja, ale taky kde vysvetlujem ze si na neho maju davat bacha, lebo objedna MISB set, deklaruje ho ako poskodeny a chce nazad prachy. Kym mne z tych skoro 500 feedbackov 1 negativ neublizil (len skoda poskvrnenia), tak on ako novacik si uz co som pozeral viac na BL nepipol s tym negativom. Rozmyslal som, ci to riesit s adminmi BL, ale ti seru na to podla mna. Ludia objednavaju dalej, tak som to neriesil.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: BrickLink
« Odpoveď #174 : 04. Apríl 2019, 12:50:45 »
na bricklinku je dost "uchylov", ktorym vadi aj trochu poskodena krabica... co vobec nechapem, lebo po otvoreni setu ta krabica aj tak ostane otvorena, tj poskodena, a este sa casto kvoli priestoru posklada na tenko... preto pri trochu poskodenej, alebo preliacenej krabici zvyknem davat stav napr 7/10, 9/10, primerane poskodeniu, kvoli takymto uchylom, aby nemohli pindat. Ale napriek tomu sa mi stal taky extrem - a je to tusim moj jediny neutralny feedback - ze madar pindal, ze skatula bola v horsom stave ako 7/10 - to uz musi byt clovek ako padnuty na hlavu, ked objednava set, vie ze skatula neni 100%, a aj tak sa mu to nepaci. Pritom islo len o preliaceniny, ziadne diery...

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: BrickLink
« Odpoveď #175 : 05. Apríl 2019, 22:28:20 »
Tak ukazalo sa u mna, ze sa pomylil a pyta sa ma ze ako to napravit...tak aspon tak. Teda neviem ci mi to pomoze  :)

KLF, mesje: Ano, za toto som aj ja dostal neutral/negativ raz, predal som set ako MISB, pricom mal na boku nalepku "Not for sale, damaged". Pricom nebol poskodeny nijako (klasicky to niekto v tovarni nalepil, aby to potom mohol kupit za babku ako poskodeny kus, pozname predsa). Len na boku mal tuto nalepku, asi 4x4 cm. A vadilo to velmi jednemu cechovi, ze to neni MISB, ze ako to on teraz ma predat dalej...wtf. Presne nemam rad takychto zberatelov puntickarov. Pre mna je tiez MISB proste ked neni set otvoreny. Akceptujem kludne mierne poskodenie aj krabice, ak je osuchana, rohy ma povedzme mierne obrusene.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: BrickLink
« Odpoveď #176 : 05. Apríl 2019, 22:37:23 »
problem je, ze je coraz tazsie kupit krabicu v 100% stave - amazon, TRU ma standardne poskodenu vacsinu setov, minimalne preliaceniny, osuchaniny a pod. Pruser je, ze v coraz horsom stave ma skatule aj lego store - povedal by som ze casto kazda tretia ma nejaku preliaceninu ! To sa mi uz zda neakceptovatelne - to ze sa ku krabiciam spravaju hrozne v beznom obchode, to sa este da akceptovat (laik nevie, ze nejde len o nejaky vonkajsi obal, ale aj nieco viac, zberatelske), ale ze s krabicami hrozne narabaju aj vo vystavnom znackovom obchode, to je uz neakceptovatelne... pritom ich je tam jak hadov, ze by mohli 1 krabicu aj dvaja niest :-)

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: BrickLink
« Odpoveď #177 : 15. Apríl 2019, 22:46:33 »
Takze feedback sa da do 1 mesiaca zmazat, pre tych, ktori by celili podobnemu problemu v buducnosti:

Buyer can retract the feedback here
https://www.bricklink.com/feedbackDel.asp

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: BrickLink
« Odpoveď #178 : 26. November 2019, 14:18:42 »
TLG kupilo BrickLink !!!

Ci to je pre nas AFOLov pozitivna sprava, alebo negativna sa uvidi - kazdopadne je to sokujuca sprava! Z ambasadorskeho fora:


Acquisition will strengthen the LEGO® Group’s engagement with its growing community of adult fans. 

BILLUND, Denmark, November 26, 2019:  The LEGO® Group today announced it has acquired BrickLink Ltd (www.bricklink.com), the world’s largest online community of adult LEGO fans from NXMH to strengthen its connection with its important adult fan base.

The BrickLink platform has more than one million members and comprises an online marketplace of more than 10,000 stores from 70 countries; a digital building software where builders can design and showcase their creations; and a vibrant online community where fans share ideas and builds.

The platform was founded in 2000 by Dan Jezek as a way to connect like-minded adult LEGO fans from around the world.  It was acquired in 2013 by NXMH, which is owned by Korean entrepreneur Jung-Ju “Jay” Kim. BrickLink is headquartered in Irvine, California.

The LEGO Group CEO, Niels B Christiansen said: “Our adult fans are extremely important to us.  They are passionate, committed and endlessly creative.  We have worked closely with the community for many years and look forward to deepening our collaboration.  We plan to continue to support BrickLink’s active marketplace and evolve the digital studio which allows our talented fans to take their creativity to the next level.”

Jung-Ju “Jay” Kim, owner of NXMH, said: “It has been a privilege to lead the transformation of BrickLink during the past six years.   I am grateful to the community for being so welcoming, supportive and constructive.  I am constantly amazed by everyone’s endless creativity and their love for building.  I am confident the platform will be in good hands with the LEGO Group. As a fan myself, I can’t wait to see what’s next.”

The LEGO Group’s Chief Marketing Officer, Julia Goldin, said:  “BrickLink provides the LEGO Group with a unique opportunity to connect with adult fans through new channels and exciting experiences.  We’ve recently collaborated with BrickLink on a range of crowd-sourced sets to celebrate the 60th anniversary of the brick.  We learned a lot and are keen to explore more ways of working together to create value.  We look forward to collaborating further with our adult fans, while retaining and nurturing the independent spirit of the digital platform.”

The acquisition also includes Sohobricks which makes small batches of building elements.

Financial terms of the acquisition were not disclosed. Closing is expected to occur before the end of 2019.


About the LEGO Group: 

The LEGO Group’s mission is to inspire and develop the builders of tomorrow through the power of play. The LEGO System in Play, with its foundation in LEGO® bricks, allows children and fans to build and rebuild anything they can imagine.  The LEGO Group was founded in Billund, Denmark in 1932 by Ole Kirk Kristiansen, its name derived from the two Danish words LEg GOdt, which mean “Play Well”.  Today, the LEGO Group remains a family-owned company headquartered in Billund. However, its products are now sold in more than 140 countries worldwide. For more information: www.LEGO.com.

About BrickLink:

BrickLink is an online marketplace for LEGO® products and represents a vibrant adult fan community. The website was founded in April 2000 and currently has more than 1 million members. For more information: www.bricklink.com and @bricklink on IG and Twitter.

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Re: BrickLink
« Odpoveď #179 : 26. November 2019, 14:46:53 »
No do p... Ak to daju na svoj obraz a zmenia to na platformu aku ma ich shop tak...  :oldman: