Autor Téma: BrickLink  (Prečítané 68805 krát)

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: BrickLink
« Odpoveď #210 : 14. December 2019, 22:12:35 »
Máte poňatia čo to je spraviť platobný systém, navyše taký aby bol v čo najviac krajinách (inak to skončí pri USA, EÚ) a neporušoval žiadne regulácie? Úplne iný hráči ako napr Amazon toto nerobia a spoliehajú na spoluprácu so spoločnostami čo robia platobné karty.
Myslim nieco co bude fungovat priamo u nich na stranke, aby tie platby isli okamzite. Tazko sa mi to vysvetluje, ale nieco ako ma Cardmarket pre Magic karty  :D asi nebudes poznat, ale napr. uzivatel Inst pozna  :D
Fungovalo by to tak, ze ty si nalejes peniaze zo svojho bankoveho uctu na svoj Bricklink ucet a potom s nimi narabas. Zaplatis za objednavku dielikov niekomu inemu, komu sa to hned prida na jeho BL ucet. A on si to potom withdrawne (vyberie?) z jeho BL uctu na normalny bankovy ucet. Presne tak funguje ten Cardmarket, kde sa nepredava LEGO, ale zberatelske karticky. Funguje to dobre, nie su tam ziadne poplatky pre PayPal, pekne ich obisli, spiny nenazrane*.

*PayPal, to su tie spiny nenazrane. Nie Cardmarket.
« Posledná zmena: 14. December 2019, 22:17:00 od Frco »

Odhlásený Inst

  • Príspevkov: 357
Re: BrickLink
« Odpoveď #211 : 14. December 2019, 23:10:38 »
Citácia od: MiKeL & mesje
Ešte niečo?


...ale napr. uzivatel Inst pozna  :D...
Hej, poznám. :-) Funguje to fajne (teda aspoň dúfam, že aj pre predajcov. Lebo som tam len nakupoval)

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: BrickLink
« Odpoveď #212 : 14. December 2019, 23:15:13 »
Ešte niečo?

Kamo, keby som ti mal vyliat srdiecko, tak sa vzdas zivota.

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: BrickLink
« Odpoveď #213 : 14. December 2019, 23:25:11 »
Ešte niečo?

Ale aby som.nezavadzal citatelov, mohol by nam pan strateg vysvetlit svoju strategiu? Lebo odpoved "este nieco" na konkretnu otazku asi nechava nasich citatelov v este vacsom napati.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: BrickLink
« Odpoveď #214 : 15. December 2019, 02:33:30 »
Tie zmeny by prišli tak či onak. Ak prídu teraz aspoň je jasné na čom sme. Z pohľadu TLG to nemá týmpádom význam odkladať.
Navyše ten istý (štatisticky) typ kuvika by potom vyťahoval že "ale LEGO nechalo zbrane/modifikované diely/produkty iných držiteľov práv/...   tak teraz musí spraviť/dovoliť/ospravedlniť toto/tamto/hento..."
Takmer všetko z toho čo tam zaviedli je pre LEGO neprijateľné mať na platforme vlastnenej nimi či už z legálneho, kontraktuálneho alebo principiálneho hľadiska.

V podstate jediným kontroverzným bodom bude obmedzovanie predaja produktov podľa release dátumu a/alebo spôsobu.
Ak sa jedná o niečo čo je zatiaľ LEGO exkluzív a nemajú to iné obchody tak sú v podstate dva dôvody prečo sa resellerom oplatí to kupovať v LEGO Shope za plnú sumu - predať to do krajín kde sa to nedá cez LEGO kanál kúpiť kým je to exkluzív (to je ten "altruistický" dôvod)  alebo využiť pumpovanie bonusových akcií či vykúpenie dostupného skladu s následným predajom za premštené ceny (to určite TLG nechce mať na vlastnej platforme). Keďže toto sa nedá oddeliť tak je jasné ako to dopadne.
Druhá vec je ak nejaký retailer pustí sety skôr ako má, tak z pohľadu TLG neni príjemné voči tým čo to dodržiavajú ak cez ich kanál poskytnú tieto sety ďalej.


@Inst: pokiaľ nepredávaš tak sa v podstate pre teba nič nemení


Off topic
@Frco: pozrel som zbežne ten Cardmarket. Ak dobre chápem tak najprv si musíš "nabiť" kredity na konto (ak teda nechceš platiť cez PP hneď). Na to treba použiť príkaz na prevod SEPA do nemeckej banky. Takže buď ti tam hnijú peniaze v kredite alebo čakáš na prevod. Ak si mimo SEPA tak najskôr platíš svojej banke nejaký poplatok za prevod do Nemecka. Ak chceš využiť zábezpeku (Trustee) tak je to plus 0,5-1%. Ak nesedí mena predajcu a kupujúceho tak sa to prepočíta podľa nimi určenej stránky s kurzom a pridá 3% poplatok. Predávajuci navyše platí 4-5% z predaja.
Nejak mi z toho vychádza, že výhodné to je akurát v rámci Eurozóny na oboch koncoch (SEPA prevod do pár dní, bez konverzií).
Neviem si to predstaviť nasadiť globálne. Navyše nabíjať kredity alebo čakať na prevody by bolo hodne neflexibilné. A celá tá administratíva za tým...
Akonáhle k tomu pridáš napr spracovanie platby cez karty, alebo poplatky pri prevodoch medzi menami, tak tie % oproti PP na tom až tak zle niesú.

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: BrickLink
« Odpoveď #215 : 12. Január 2020, 13:52:14 »
Cez BL nakupujem dlho, obcas nejaky predajca pribali par dielikov navyse, to je normalne...Ale 175 gramove balenie gumenych medvedikov som este navyse fakt nedostal  ;D

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Re: BrickLink
« Odpoveď #216 : 12. Január 2020, 13:59:56 »
Mne sa tiež občas stalo že som si našiel ale taký ten malý s 5 medvedikmi...
Inak neviem ako ostatným, ale mne od kedy lego kúpilo BL začal často mrznúť a strašne dlho niekedy načítava keď niečo hľadám... Zrejme už stihli zmeniť servre a je to badať...  :(

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: BrickLink
« Odpoveď #217 : 12. Január 2020, 14:00:01 »
Napichnute Aidsom!

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: BrickLink
« Odpoveď #218 : 13. Január 2020, 08:49:06 »
LeGold?  :)

Tiez som nedavno od nich objednaval a prisli aj medvediky :)

Odhlásený martinn

  • Príspevkov: 1428
    • bricksets
Re: BrickLink
« Odpoveď #219 : 13. Január 2020, 10:00:50 »
Aj ja som ich našiel v objednávke od Nemca a zjedol. :-)
Keby boli napichnuté AIDSom - je to v pohode, HIV je vírus a ten potrebuje v živé ľudské bunky aby prežil a v tých želatínových medvedíkoch zaručene žiadne niesú, takže spoľahlivo hynie už do niekoľkých hodín.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: BrickLink
« Odpoveď #220 : 13. Január 2020, 10:02:58 »
Je mi jasne, siri sa len sliznicou, atd. To bol pokus o vtip. >:D Ja ich roky dostavam od kadekoho z BL, ale uprimne - zamyslal som sa uz paranoidne nad tym, ci nemozu byt dacim napichnute. :D

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: BrickLink
« Odpoveď #221 : 13. Január 2020, 10:03:44 »
A na draka co strazi chladnicku si si uz zvykol >:D

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: BrickLink
« Odpoveď #222 : 13. Január 2020, 12:49:23 »
 ;D

Ano, bol to LeGold.
A hej, napichnute/nenapichnute, ale citil som sa vselijak. Najma ked to bolo teraz, par dni dozadu, co obehla sprava v mediach, ze nejaky nemec daval svojim kolegom do ich jedal roky nejake tazke kovy a jeden z nich zomrel...mozno ste citali na SMEcku o tom tiez  ;D A potom clovek z Nemecka dostane taketo nevyziadane jedlo :D no neviem neviem. Ale tak ked to je jeho "autogram" a dostavaju to viaceri, asi si ich rozbalim  :)

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: BrickLink
« Odpoveď #223 : 16. Január 2020, 04:14:03 »
Len pre info
- dobrovoľníci na ktorých BL spoliehal pri spravovaní katalógu majú pozastavenú činnosť. Tá ich nová rola spomínaná v dokumentoch pri prevzatí neni len tak za nič pre nič. Ono jaksi sa zdá že podľa nejakých amerických zákonov (a BL je US registovaná firma) nieje dovolené robiť dobrovoľnícku činnosť pre komerčnú firmu (zjednodušene) tj bez odmeny minimálnej mzdy. Takže predošlý majiteľ na to trocha "kašlal" a to že zamkol použitie takto nazbieraných dát v tom posudzovaní určite nepomohlo  C:-) (možnosť uhrať to na verejnú službu, bla bla) No a keďže sa jedná o USA a ich právnikov určite slintajúcich nad tučným cieľom ako je TLG, tak pokiaľ to nieje podchytené právne tak to asi bude pomalšie s katalógom.

- navyše sa hovorí, že ani existujúci team zamestnancov ešte nemá dokonené nové dohody s TLG a idú po starom.
 Ono asi tam nebola taká spokojnosť pod bývalým vlastníkom ako to vyzeralo z videí napr k tomu designer programu. A TLG sa možno prerátalo že len tak kúpi a oni skočia. Osobne, ak by mojho zamestnávateľa kúpila veľká korporácia tak asi tiež budem požadovať korporátne benefity najmä v USA kde sa na to hrá - zdravotné poistenia, dôchodkové plány, ... 

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: BrickLink
« Odpoveď #224 : 28. Január 2020, 19:40:25 »
prajem príjemné grilovanie  8)

AMA alias ask me anything na tému LEGO vlastníctva Bricklink-u, samozrejme keďže odpovedá šefka marketingu TLG tak to bude obsahovať korporátne pozlátko  >:D
https://www.bricklink.com/v2/community/newsview.page?msgid=1177044

keďže otázky aj tak majú byť v angličtine tak ani neprekladám
Citovať
I wanted to share an update from BrickLink with you and your communities. Today at 9 am EST Julia Golding will announce an AMA (ask me anything) which the LEGO Group will host on BrickLink.  The AMA will be running until Friday morning on January 31st 2020 and here BrickLink members have the opportunity to ask questions regarding LEGO Group’s acquisition of BrickLink.

You and community members will find the announcement in the news section on BrickLink and here it’s possible to comment on the article with your question.