TatraLUG

Výstavy => Ukončené výstavy => Tému otvoril: Praetor 14. August 2016, 10:08:54

Nadpis: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa (2016)
Príspevok od: Praetor 14. August 2016, 10:08:54
Neviem či niekto zachytil, že v Turisticko-informačnom centre ako je Dobšinská Ľadová Jaskyňa prebieha výstava LEGO. Podľa názvu by som súdil že sú to nejaké tajné aktivity matta251... :) Viac na www.bricklandia.sk   René a osobne by som sústredil tvoju pozornosť na členov tímu a to brigádničky - trebalo by preveriť nakoľko sú zdatné...  ;)
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: Praetor 14. August 2016, 10:20:46
Trvá to do konca septembra a tu je aj plagát...
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: KLF 14. August 2016, 10:21:11
Pochybujem, ze to ma daco s mattom. ;) A tak na Slovensku je viac LEGO vystav, organizuje ich kadekto. Ale tie nase su vdaka nasim clenom tie NAJ! >:D
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: sami2001 14. August 2016, 11:55:08
Sa mi tak zdá že tam vôbec nemajú ani jeden MOC  (n)
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: papluh 14. August 2016, 17:03:25
Na jedného zberateľa celkom slušné počty. Nie každý ma na to riešiť MOCy. Aspoň to nieje konkurencia ani pre naše menšie mesta  >:D
Určite sú na SK (možno aj TatraLUGu) ľudia co majú doma viac dielikov v zbierkach a nevystavujú to. Tak za mňa  (y)
(ľudí čo prispievajú na spoločné výstavy nerátam ;) )
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: Praetor 14. August 2016, 20:43:03
Tak keďže to nemám ďaleko bol som to pozrieť a musím povedať, že na jedného človeka presnejšie greck-kat. kňaza čo má šesť detí je to celkom veľkolepé - prikladám foto... Dokonca priamo na mieste sa dajú aj zakúpiť rôzne sety... Celkom slušná web-stránka na prezentáciu... Všade plagáty a billboardy... Podomácky vyrobené vitrinky ale celkom v pohode.... Možnosť ovládať vlaky pre deti... Detský kútik+herňa s dielikmi... Milý, ochotný a sympatický personál...  (y)
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: KLF 14. August 2016, 21:41:06
Celkom pekne ma tie dioramy spravene. (y)
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: Anupew 14. August 2016, 22:08:56
Veľmi pekné. (y) Až sa mi nechce veriť, že to všetko je "len" z 80 000 kociek. :o
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: martinn 15. August 2016, 07:22:07
Celkom dobre riešené v tých vitrínkach, nikto sa k tomu nedostane a je to dobre vidieť. Aj pekne naaranžované to majú.
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: MiKeL 15. August 2016, 08:56:13
Na jedneho slusny vykon. (y) Asi zacnem vyberat vstupne do svojej izby ;)
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: SkiFi 15. August 2016, 13:26:57
wow fakt slusne .. uz len pripravit to sam ... ale v pocte figuriek mi jednoznacne konkurovat nemoze :D :D :D  :D :D
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: Rado 15. August 2016, 22:21:23
martinn: síce na foto vitríny pôsobia ok (plus ide o prach, čo sa nepodarilo celkom pri 2 trojiciach spojených v 2. miestnosti), no konštrukčne nič moc (plus bude problém pri sťahovaní s ich tonážou - na jaskyni po septembri "skapal pes", ak nie skôr). Na budúcu výstavu bude treba hlavne zmeniť nosnú plochu, ktorá je len z 3 mm dosky a tak napr. vlaky sa trápia i s kopcami medzi priečkami. Tak i stavanie na tejto doslova tečúcej vode bola riadna tortúra , to už miestami nebola práca s Legom ale nejakou stavebnicou z čias komunistov), plus záber na chrbticu v práci v predkolne sem tam buchnutou hlavou :-). Na budúce už krajinky iste nie priamo vo vitríne, ale mimo nich osobitne po segmentoch. Teraz som prišiel vo fázi už zmontovaných vitrín na mieste výstavy a čo najrýchlejšieho sprevádzkovania ako tak rozumným poskladaním.

Sami2001: Celá vlaková trojvitrína je MOC, až na pár cisterien 7939 a vlaku 7938, ktorý je na ilustráciu juniorizácie TLG (na foto od preatera nie je je ťažisková stred. časť so stanicami. I červený diesel vznikol nejaké roky pred tým od TLG a je tak aj iný), plus scenérie, ktoré mi dali zabrať pekný kopec času.

Anupew: je tam xy-xyz setov, nechcelo sa, nebol čas spočítavať, i keď som hneď tvrdil, že tam toho je viacej, len bola opatrnosť prevádzkovateľa, že nech sa nezávadza. Že čo ak tam príde práve niekto skúsený z LUG-u a povie, že menej. Ja som iba staviteľ, moje tam je trojvitrína koľajiska či samotné scenérie. Odhadujem, že len takto tam je cca 40-50 tis. ks dielov, nech som si napr. na tunel s galériou odzadu pomohol aj panelmi 6x5. Napr. osob. vagóny sú z cca 300 dielov (9 ks sa vošlo iba, všeobecne škoda, že pre koľajisko nie je priestor aspoň na 2-3 nás. plochu). Napr. modulárne domy iste viete, že každý cez 2tis., zo City podobné cca polovica.

Btw na webe ši FB ešte stále staré foto (ale ten nikto nevidí, je to o len o návštevníkoch tejto lokality - jaskyne). Ale aspoň vidíte rozdiel, keď to v júni na začiatku okrem koľajiska bolo viac menej len o naukladaných setoch. Btw moja škoda, že tam šlo odo mňa všetko kvality new z BL, ale nebol čas na iný nákup. Stavané i za prevádzky v júni, júli. Na záver som si zabudol aj urobiť fotodokumentáciu, kleď som sa do odchodu vlaku posl. deň stavania bavil s návštevníkmi (ani počas som toho moc nepostavil, skôr do noci potom). Ešte tam zavítam koncom augusta so synovcami. Potom by malo nastať jednanie Quo tu properas, nechám sa prekvapiť, i keď už na sept/okt/nov mám iné plány, keď tvorba výstavy je neskutočne časovo náročná.

SkiFi: Šlo by viac figov, no nie je to len bojisko ako pod hradmi. Preplňovať to nemá zmysel, to som videl u návštevníkov.

KLF, Praetor: Áno, nie je to o Novozámčanovi, ktorého pozdravujem a opsravedlňujem sa. To bola moja hneď moja prvá reakcia, ako členovi BL, že Bricklandia už vo virtuálnom éteri je, i keď len ako shop. Túto vedomosť nemali, takto si to zaregistrovali. Plus imho samotný názov nie je pekný ani marketingovo pre bežného Slováka. Kam s ňou po septembri, ešte sa uvidí. Z mojej strany by to chcelo rozšírenie koľajiska (teraz sa tam jazdí 2 súpravami len po prostej 2-koľajke po obvode vitrín o cca 12,5 m/kolo - aktuálne miestny REX BB-Margecany a oproti podobný vo vizuále Najbrt ČD). A iste nejakú elektronizáciu / automatizáciu, no na leveli PF to je ťažký deal, osobitne pre mňa, keď si s elektrotechnikou onikám. Plus pridaných vecí na tvorbu pre deti - návštevníkov (mozaiky, tabuľa atd. atd.). A áno, tých výstav je už i na SVK viac, i keď nie takto dlhodobejších.

Na prvý pokus to asi nie je vo výsledku zlé. Reakcie mnohých rodičov (i starých) boli pozitívne, že deti mali top zážitok, keď ich jaskyňa či túra moc nebavila (bol aj plač, že už musia odísť, či na druhej strane dievčatá vodili deti po hodine-dvoch za rodičmi do bufetu apod.). Nakoniec v bufete či stánku s gýčovými suvenírmi minuli viacej (btw z titulu ceny odporúčam krátkodobé parkovanie pri miestnej žst., plus pekná prechádzka 500 m novým náučným chodníkom s výhľladom na Ostrú skalu i Kráľovu hoľu). Návštevníci sú z celého sveta, asi len nie z Afriky či juž. Ameriky. Páčilo sa aj z Česka, a tí sú iste inak namlsaní výstavami tam. Podobne Poliaci. Btw napr. jeden spomínal, že od Bialsko-Bialej čakal viac, že to pár rokov je stále to isté z predch. výstav na iných miestach v Poľsku (no imho oceňujem u Poliakov príjemnú cenu, keď porovnám cena/výkon napr. s Holešov. výstaviskom vlani v júni). O.i. počul som aj story od návštevníkov, že máme do odchodu spoja pol hod., tak či ideme na klbásu do bufetu či na výstavu. No tiež nejakej šéfky skupiny 30-tich cca 14-15 ročných, že majú až hod. do odchodu busu, že inak sedia v bufete, že či môžu prísť hore, keď sa jej nezdala cena. Tak vravím, pokojne za polovicu (50c./os) - neprišli...

MiKeL: asi len s tým žmurknutím, keď iste tušíš, čo je okolo toho všetkého za nutnú agendu a nutné výdaje primárne smerom k eráru...

P.S: Dievčatá sú zadané :-), iste aj L. (na predposl. foto). Pre echt AFOL-ov, iste sú ich prípadné výklady poslabšie, no ale zase sa snažia smerom k deťom byť kreatívne, čo je hlavné.
Vystavovateľom z LUG-u veľa zdaru, iste zavítam do PP elektrárne. Napr. som zvedavý, čo vznikne ako ťažisková miestna pamiatka. A TL som propagoval u návštevníkov počas stavania, práve s termínmi TN a PP.
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: martinn 15. August 2016, 22:25:27
Na tie dievčatá som pozeral, ale nechcel som to sem ťahať, ale tak aj tak nič, keďže sú zadané.  >:D
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: Rado 15. August 2016, 22:38:00
martinn: veď to "zadané" tiež trošku s nadsázkou a humorom.

Ešte Praetor: "všade plagáty a billboardy" - áno, je tam riadne vizuálneho smogu zo strany výstavy (iste na budove by jeden pútač mal ísť preč, i tak mnohí na budovu ani nepozrú, prístupová plocha je veľká a plná krásnych objektov ako napr. hotel Ruffíny :-), či vlastne celá okolitá "štýlová" zástavba (ani toto nie je výhra, o.i. je tam tma, i keď zase netreba bojovať so slneč. osvetlením, aspoň v lete). No na druhej strane sami návštevníci hovorili, že to nevedeli nájsť. Btw budova patrí Stratenej, o.i. prevádzkuje sa tam info lokálneho združenia cest. ruchu. Platí sa nájomné, ktovie ako bude ďalej s ním, sú stratoví, keď obec je možno pred zánikom, resp. zrejme sa budú musieť naučiť žiť skromnejšie.
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: Majo 17. August 2016, 21:52:04
Pozdravujeme všetkých aktívnych členov TATRALUGu.
Tešíme sa, že ste si našu výstavu BRICKLANDIA všimli. Je to dielo celej našej rodiny - od detí až po dospelých. Rado nám veľmi pomohol - celé koľajisko je jeho, vylepšil a dotvoril nám každú jednu vitrínu - a sme mu veľmi vďační. Nedostatky si uvedomujeme - jednoducho chýba čas a peniaze. Je tu ešte veľa práce.... ale získavame skúsenosti. Našim cieľom bolo ponúknuť návštevníkom jaskyne ďalšiu atrakciu - a to sa nám darí.

Zuzka a Marián

P.S.: Naše brigádničky sme vyberali starostlivo, odkážeme im, že zaujali :)
Nadpis: Re: BRICKLANDIA - Dobšinská Ľadová Jaskyňa
Príspevok od: SkiFi 19. August 2016, 08:34:47
k tym odkazom pre brigadnicky treba pridat menny zoznam a telefonne cisla na clenov TL :D :D :D :D 

inak Super praca =)