Nižšie uvedené riadky prosím nepovažujte za reklamu. Nie som nijako spätý s pánom majiteľom ani s predajňou, ale naozaj chcem vzdať úprimný hold jednej legende
Všetci kto si už môžete pre Váš vek hovoriť pamätníci, tak ako ja a ste z BA a zaujímate sa o lego, určite poznáte lego obchodík na Vlasteneckom námestí v Petržalke. Je to legenda, ktorá je v nepretržitej prevádzke viac ako tri dekády, čo je myslím si celoslovenský unikát. Hoci myslím, že v KE je jedna predajňa zameraná na lego, ktorá možno môže v uvedenom konkurovať. Po celý ten čas je predajňa zameraná takmer výlučne na lego, hoci sa tu predávali aj kovové modely áut rôznych značiek a zopár modelov tam je ešte stále v predaji. Keďže to nemám od domu ďaleko chodievam tam pomerne často a mám odtiaľ viacero setov, zakúpených či už do moje zbierky alebo pre drobizg v rodine.
O to viac ma zarmútila správa, že pán majiteľ hodlá možno už na jar predajňu definitívne zatvoriť.
:'( :'( :'(
Takže, ak ste naozajstný fanúšik lega, máte poslednú šancu zažiť atmosféru tejto legendárnej predajne a prehodiť pár slov s jej majiteľom taktiež legendou. Predajňa je plná setov a vraj ešte nie je rozhodnuté, ako s tým všetkým pán majiteľ naloží.
Ceny setov sú férové a je tam toho kopec, tak odporúčam všetkým, čo to nemajú ďaleko a lego je pre Vás vášeň, zájdite si tam, aby ste si mohli povedať "stretol som slovenskú lego legendu". Naozaj nemáte na to už veľa času.
Predajňa a najmä pán majiteľ si to určite za tie tri dekády služby pre lego zaslúžia.
Ja mu naozaj vzdávam hold
, lebo v tejto krajine to po väčšinu fungovania predajne nemal ľahké, ako z jeho rozprávania a mnohých zážitkov vyplýva.
S touto predajňou pre mňa osobne odíde naozaj obrovský kus histórie a mnoho spomienok na sety, ktoré som si odtiaľ za tie desaťročia odniesol.... a ďalší kus histórie ostane už len v spmienkach.