Autor Téma: BrickLink  (Prečítané 68799 krát)

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: BrickLink
« Odpoveď #240 : 11. Máj 2020, 23:51:37 »
Onsite by mal byť len Paypal a karty. Pre malého predajcu teda len PP.

Pričom spraviť nejaké univerzálne riešenie (tj nie pre BL ale všade) pre platbu prevodom s odovzdaním info o úspechu predajcovi by bolo možné, však je to vidieť napr pri riešeniach jednotlivých bánk u nás. No a vidieť aj to rozdrobenie, napr keď ide človek platiť poistné tak tam má ikonky možno 4 najväčších a každé funguje inak.
To by musela zjednotiť napr EÚ aby všetky banky podporovali jeden formát. Potom by to vedeli napr implementovať aj zahraničné e-shopy.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: BrickLink
« Odpoveď #241 : 14. Máj 2020, 09:11:35 »
Nechce sa mi to lustit cele ale zasnem nad "automatickymi" zmenami statusu! Us som spominal, ako som maturoval minule. Tie zmeny statusov su sice v logickom poradi, no ak poslem invoice, same sa to zmeni na "ready" co nemusi byt pravda. Instant checkout je zase doporuceny, pretoze ak po novom kupujuci NEZMENI status na "zaplatene", dokaze predajca zmenit status maximalne na "packed". Na druhej strane, mam kupujuceho, ktory zmenil status na "completed" a pritom mamlas este ani nezaplatil!!! A s tymi statusmi sa uz neda hybat!!! To som zvedavy ako mu dam NPB...
A este k onsite payment, predpokladam ze to bude fungovat iba na paypal, co bankove prevody? Ach jo...

tiez nad tym žasnem... ako mam oznacit, ked som poslal objednavku? Shipped zmizlo, processing, ready, paid, packed ? Teoreticky kazde z toho, ale ani jedno to jasne nevyjadruje. Toto musel robit chory mozog.... nechapem tu logiku menit zrovna funkciu, ktora fungovala, bola prehladna, a nikoho netankovala... namiesto tychto kravin mali pridat JEDINU zmysluplnu funkciu po zmene vlastnictva - prepojenie s webom shop.lego.com, staci obycajny odkaz na tej stranke...  zatial mi absolutne unika zmysel kupy bricklinku legom okrem škrtenia potencialneho konkurencneho prostredia...

Odhlásený duroduro

  • Príspevkov: 248
Re: BrickLink
« Odpoveď #242 : 15. Máj 2020, 14:38:44 »
 Message  zakaznikovi povodne len s tracking linkom a statusom  "SHIPPED"  musim obohacovat o vysvetlenie ze "status  "SHIPPED" " sa neda nastavit a "new SW ist shit ..." ....
LEGO AKONAHLE ROBI ZMENY V NEJAKOM sW TAK TO VZDY LEN DO...
« Posledná zmena: 15. Máj 2020, 15:21:59 od MiKeL »

Odhlásený Betka

  • Príspevkov: 333
Re: BrickLink
« Odpoveď #243 : 22. Máj 2020, 17:27:40 »
Tak status SHIPPED nezmizol, len odteraz ho môže zadať ten, kto objednával  ??? Ja som si v utorok objednávala dieliky, dnes ráno som si po ne bola a keď som sa pozrela teraz večer na BL, tak som pri tej objednávke mala možnosti SHIPPED, RECIEVED a COMPLETED  :P

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: BrickLink
« Odpoveď #244 : 22. Máj 2020, 20:45:34 »
Nezadava. Zada ho predajca a nakupca to potom zmeni na received/completed. Trosku netradicny UX, ale plne pochopitelny.

Odhlásený janicko

  • Príspevkov: 317
  • Petržalka
Re: BrickLink
« Odpoveď #245 : 27. Máj 2020, 09:19:23 »
Tieto nove zmeny statusu stoja za milu **** a hlavne funkcie ktore na ne nadvazuju.
Ako som spominal vyssie, kupujuci namiesto platby prepol objednavku na "completed" a teraz uz sa neda ani stornovat ani nahlasit, maximalne mu mozem dat negativne hodnotenie. Vsimol som si, ze uz sa neda ani vidiet posledne prihlasenie co tiez komplikuje rozhodovanie pri nekomunikujucich pacientoch  (samozrejme percenticka si bl napocita ked sa s nimi nevyvadim)
Niekto sa asi vidi v komunikacii s nespokojnymi zakaznikmi ale preco zamestnavaju ITckarov z Mongolska?
bye

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: BrickLink
« Odpoveď #246 : 20. Jún 2020, 13:10:04 »
Bricklink má 20 rokov.
V najbližších dňoch bude na ich stránkach nejaká historická retrospektíva
Na začiatok dáva nejaké video mama Dan-a Ježka ktorý ho založil (neskôr tragicky zomrel)
https://www.bricklink.com/v3/announcement/celebrating_20years.page

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: BrickLink
« Odpoveď #247 : 20. Jún 2020, 13:41:12 »
Dodnes neviem ako zomrel. Vraj doma. Ale bolo to tragicky? Uraz? Samovrazda?
S Danom som sa poznal. Bol to skvely chalan - povedal by som kamarat, aj ked neviem ci to je na mieste. Vela sme si o sebe povedali (nielen o LEGU), takze sme o sebe aj viac vedeli. Volal ma dokonca na Havaj za nim. V tom case tam nemal vela kamaratov a ako mi spominal - Havajci pristahovalcov (hlavne z kontinentalnych USA) nemaju velmi v laske. Ale mal job v banke v IT sfere a vedel zohnat aj mne. Bavili sme sa o tom, ze by sme mohli zalozit nejaku ceskoslovensku LEGO komunitu. Tu sme nakoniec na LUGNETE aj zalozili a pridal sa k nam aj Jindroush (neskorsi sef Kostiek). Zial nik viac sa k nam nepridal, LUGNET zacal upadat a tak tato skupina ostala zabudnuta. Jindroush zalozil vlastny fanklub kde mna (a par dalsich) prizval na pomoc, a tak sme zalozili Kostky, z ktorych som bol neskor tym istym Jindroushom vyrazeny. ;) Ale to uz je iny pribeh. Dan sa v tom case zacal venovat zakladaniu BrickLinku (jeho ideou bolo uz aj predtym mat ceskoslovenske forum, kde by sa vymienali dieliky) a to sa mu nakoniec aj podarilo. Jeho pracu dodnes vyuzivame my vsetci (stavitelia, kseftari,...) po celom svete. BrickLink je najvacsou databazou LEGO dielov a najvacsim LEGO trhom (ci bazarom) na svete. Myslim si, ze Dan moze byt tam hore na to co zanechal na tomto svete hrdy! (co uz z toho spravi TLG je druha vec)
Dakujeme Dan! ;)

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: BrickLink
« Odpoveď #248 : 20. Jún 2020, 15:38:54 »
ta smrt je zahadna, nic sa o tom nehovori... neviem si predstavit co sa stalo, ked je to tak tajne, je mozne ze naozaj samovrazda, inak neni problem priznat rakovinu ci nehodu... ked to ani ty nevies a si ho poznal...
klobuk dole co sa mu podarilo... snad to TLG moc nepokazi... zatial robia len zle a nic dobre...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: BrickLink
« Odpoveď #249 : 20. Jún 2020, 18:25:23 »
Ja som na BL bol až tesne po jeho smrti a tak som to nezachytil. Ale v rámci tejto kampane výročia sa samozrejme objavili tie isté otázky a dostalo sa zopakovania tej starej odpovede  "rodina si to nežiada aby sa v tom rýpalo".

Ako sa píše, ak by to bola nehoda či choroba (okrem pár o ktorých sa nevraví) tak asi by sa to spomenulo. Opakujú sa fámy o samovražde prípadne náhodnom predávkovaní drogami/liekmi.

Z toho čo René píše mi to pripadá akoby nebol úplne štastný a možno ponorenie sa do práce na BL už nepomáhalo  :'(

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: BrickLink
« Odpoveď #250 : 29. Júl 2020, 01:48:45 »
Nejaké zmeny v podmienkach Bricklinku
https://www.bricklink.com/message.asp?ID=1212869
https://www.bricklink.com/help.asp?helpID=2501

- pre predaje do USA (platí aj na predajcov mimo) bude Bricklink vyberať "sales tax" tj americká daň z obratu. To je to čo sa navyše dáva k zverejnenej cene obchodníka a vypočítava komplikovaným systémom podľa štátu kupujúceho, predávajúceho, typu obchodu, typy tovaru, ...   Zmeny v zdaňovaní online predajov cez stránky typu marketplace (Ebay a aj BL) ktoré doteraz neboli BL implementované sa postupne budú implementovať po amerických štátoch začínajúc s California a Connecticut a postupne pridávať ďalšie.   Daň je automaticky počítaná cez BL a pridaná k platbe od kupujúceho. Na toto musí obchod prebehnúť cez Onsite Payment na BL - PayPal či Strife. Predajcovia čo tieto platby nebudú podporovať nebudú do daných štátov môcť predávať.

- pre predávajúcih v EÚ sa zavedie DPH na poplatkoch pre BL, tú doteraz BL neodvádzal a jaksi by to mal robiť  C:-) Pre predajcov čo majú nastavené že sú platca DPH/VAT a ich daňové číslo je overiteľné to neplatí. Ostatní to uvidia už v augustovej platbe.

- nejaké zmeny vo všeobecných podmienkach - v názve obchodov nebude mocť byť text "bricklink", zmena sídla a iné blah blah čo nik nečíta. Kto chce predávať musí to odklepnúť.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: BrickLink
« Odpoveď #251 : 09. August 2020, 17:05:11 »
Ak ste náhodou neboli prihlásení cca od decembra keď boli zmenené podmienky Bricklinku najmä čo sa týka zosúladenia podmienok ochrnay osobných údajov a neodklikli tie nové tak také účty boli anonymizované.
Výsledkom je že všetky osobné údaje boli odstránené zo systému a poslané na registrovaný email. Tento balíček sa dá potom použiť na obnovenie účtu ak sa tieto pravidlá odkliknú.
https://www.bricklink.com/messageThread.asp?ID=272909&nID=1214874

najprv daňové zákony, teraz ochrana osobných údajov ... mám pocit že pod bývalým vedením Bricklink fungoval tak nejak v administratívnej šedej zóne  C:-) ... asi tak ako väčšina predajcov tam  >:D

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: BrickLink
« Odpoveď #252 : 09. August 2020, 18:01:38 »
Furt lepšia šedá zona, ako tieto blbosti, čo chrlia. Celkovo podnikanie v európe je coraz viac o buzeracii a zdierani...ani korona s tým nepohla...
Furt čakám aspoň  na JEDNU výhodu po zmene vlastníka bricklinku, lebo zatiaľ sú len samé mínusy...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: BrickLink
« Odpoveď #253 : 10. August 2020, 12:30:22 »
Tak s byrokraciou nik (samostatne) nepohne, ani TLG.

Lenže šedá zóna môže byť dnes a zajtra nie, stači jeden aktívny úradník, nasraný zákazník alebo biznisový konkurent bonzák a zo šedej zóny môže byť razom čierna s červenými číslami na pokute.

Aj keď z pohľadu zákazníka sú to blbosti, evidentne sa LEGO snaží dobiehať tieto byrokratické nedostatky. A zdá sa že tentoraz myslia aj na Európu a dúfam že to bude takto pokračovať.
Tým že bývalé vedenie bolo v Kalifornii tak mali dosť americko-centrický pohľad.  Stačí si len spomenúť ako dlabali na to keď Nemcom pritvrdili pravidlá, až keď ľudia začali zatvárať obchody tak sa to pohlo, dovtedy im to reportovali mesiace že sa chystajú zmeny a dlabali na to. Alebo ako posielali tie AFOL dizajnér sety, zas amerika prvá a potom zvyšok sveta, dlabať na colné a pod požiadavky.

nevidím v tom zatiaľ žiaden problém ale ani (dokázateľnú) výhodu

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: BrickLink
« Odpoveď #254 : 30. September 2020, 19:23:26 »
Ach tieto niektore otazky od kupujucich na Bricklinku...asi si to zacnem odkladat do nejakeho foldra:

"On your description it says "no box" does it just come in a cardboard box or something? I might buy"