Autor Téma: Technic  (Prečítané 220627 krát)

Odhlásený drdano

  • Príspevkov: 784
    • Moja zbierka @ BrickSet.com
Re: Technic
« Odpoveď #210 : 27. Január 2016, 15:35:14 »

Porsche 911 GT3 RS

Pravdepodobne prve UCS z rady Technic. Hovori sa o exkluzivnom sete pre LEGO Store, vyse 3000 dieloch a cene presahujucej 300.- €. Zatial je znamy len tvar auta - farba, ani fukncie zatial zname nie su. Hovori sa o PF funkciach - ale ake uz tam len mozu byt okrem RC ovladania? Cena by tomu vsak zodpovedala. Urcite povinna jazda pre mnohych z nas. Co sa mne na aute nepaci su predne svetla okruhleho tvaru, rovna cast strechy okolo zadneho okna a interier vratane zvlastnych gumiciek pred volantom. Ak to chce byt nebodaj sekvencne radenie, tak to je velmi zvlastne riesene a model ma mat navyse mechanicku prevodovku. No uvidime. V definitivnej podobe so samolepkami to bude isto paradny model!



Co sa ti nezda na tych okruhlych svetlach? Sak to je poznavaci znak Porsche. A nehovor mi, ze original ich ma jemne ovalne...
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Technic
« Odpoveď #211 : 27. Január 2016, 15:55:58 »
O tých svetlách som sa aj ja s KLF-om hádal a vysvetloval mu, že očakávať, aby ich urobili trochu oválne je už nezmyselne prehnané.
Okamžite je to rozpoznatelné Porsche aj s kruhovímy...
Je to stále len lego a nie modelárska stavebnica.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2027
Re: Technic
« Odpoveď #212 : 27. Január 2016, 17:38:53 »
ked tak ratam, tak technikaci vysolia skoro liter tento rok, ak chcu vsetky velke modely... dost brutal... a ked je niekto aj zaroven na SW (ma tiez vyjst viac vacsich veci) ci modulary, tak amen... TLG ide tvrdo po penazenkach :-)

Odhlásený drdano

  • Príspevkov: 784
    • Moja zbierka @ BrickSet.com
Re: Technic
« Odpoveď #213 : 27. Január 2016, 18:01:46 »
ked tak ratam, tak technikaci vysolia skoro liter tento rok, ak chcu vsetky velke modely... dost brutal... a ked je niekto aj zaroven na SW (ma tiez vyjst viac vacsich veci) ci modulary, tak amen... TLG ide tvrdo po penazenkach :-)

Prave si ma vydesil na smrt - ja zbieram TECHNIC na KOMPLET, a modulary tiez... esteze nekupujem SW, inak by som musel manzelku predat... a Peugeota...
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Technic
« Odpoveď #214 : 27. Január 2016, 18:14:06 »
Alternativne modely:

ila_rendered ila_rendered ila_rendered

Odhlásený j.dodo

  • Príspevkov: 569
  • ...zbieram, co sa mi paci..
Re: Technic
« Odpoveď #215 : 27. Január 2016, 18:34:17 »
Uz aby sme setrili Dano  :)
Mimochodom ukazal som videa synovi a toho ten bansky stroj velmi zaujal...takze detom sa to asi pacit bude
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Technic
« Odpoveď #216 : 27. Január 2016, 18:37:48 »
Ako malo vyzerat to rypadlo, ale rozpocet nepustil a museli ho okresat.


Odhlásený j.dodo

  • Príspevkov: 569
  • ...zbieram, co sa mi paci..
Re: Technic
« Odpoveď #217 : 28. Január 2016, 07:27:08 »
skoda ho. toto je uplne "ine kafe". tie lana tomu daju uplne iny rozmer. Ved aj na tom, co vysiel je takmer 4000 dielikov, takze co im branilo to spravit v tomto style? urcite by sa do rozpoctu vmestili. ved to nemuselo byt take obrovske.... tento set rozhodne odflakli.. asi je dolezitejsie vyrobit co najviac obrovskych setov, nech vela zarobia.. ako uz bolo spomenute tak namiesto jedneho co je kazdorocne "vlajkova lod" idu rovno do styroch.... co bude o rok o dva? vydaju rovno desat? Zberatelia sa potom mozu zblaznit a tak namiesto peknej ucelenej zbierky im ostanu len oci pre plac. Problem je ako vsetci vieme, ze ked to clovek nekupi tak neskor to uz bud nezozenie alebo sice zozenie ale podstatne drahsie. Tato masovka sa mi nepaci. Naviac je to v najdrahsej kategorii Technic... Prejde to aj do inych kategorii? co vymyslia nabuduce? 5 modularov rocne?
« Posledná zmena: 28. Január 2016, 07:41:59 od j.dodo »
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Technic
« Odpoveď #218 : 28. Január 2016, 15:13:53 »
Tak aj ja si zhodnotím tieto nové 4 sety celkovo.

Na poradových stupňoch je to u mňa takto: 1) Porsche 911 + Claas Xerion
                                                               2) Kolesové rýpadlo
                                                               3) Volvo

Porsche 911
Týmto asi najviac u mňa zabodovali! Dostali sa na úroveň tých najlepšich MOC-ov čo sa dajú nájsť na nete. Veľmi tomu pomohli tie nové blatníky a zaoblené panely. Dúfam, źe farebný základ ostane v čiernej, aspon potom tie medzery sa opticky viac stratia. Tie gumičky pod volantom budú na 99% predstavovať sekvenčné radenie.

Claas Xerion
Z fotiek sa mi to najskôr až tak moc nepáčilo, ale potom z videa už mi ten model prišiel parádny. Velké + za nové gumy, dobre vymyslený mechanizmus otáčania kabiny a hlavne 3 možnosti zatáčania kolies! Výhradu mám ako som už spomínal k tomu ramenu - je to hrozné, škaredé, taká divne pozalamovaná haksňa alebo dokrivený vešiak na prádlo. Moc velké, z boku to vyzerá hrozne, naštastie je to len pridavné náradie...samotný Traktor bez neho je super.
B-model s tým pluhom a otočenou kabinou je v poriadku.

Kolesové rýpadlo
Tuto tiež môj dojem vylepšilo až video. Ja to nevidím tak negatívne jak vačšina ludí, neni to proste ten najbežnejší typ rýpadla z lanami a kladkami. To by potom nemalo 4000dielov ale 6000+ ...osekali to, no čo už. Ja tam vidim práveže potenciál kúpiť 2x a z druhého si dorobiť tie pomocne ramená atď... a lanká dať non-lego. Len na toto sa odváži len skúsenejši technikár-staviteľ.
Super vec je aj ten nový ozubený rádius, s ktorým sa dajú robiť velké otočné základne pre rozne stroje!
B-model je rovnako typ mašiny, ktoré su pre bežných ludí absolútne nezaujimavé...Ja proste vítam, že prišli s takýmto setom.

Volvo EW160E
Tomuto setu nemám moc čo vytknúť, čakal som akurát že to bude trochu vačšia mierka, napr. na kolesách z MB Arocs-a. To rameno je pekne spravené,realistické.
B-model nakladača je tiež ok. Celkovo je to dobrý set, ale tých bagrov a nakladačov už bolo milión druhov a preto to neni pre mna nič výnimočné.

Odhlásený jz77

  • Príspevkov: 110
Re: Technic
« Odpoveď #219 : 28. Január 2016, 15:23:13 »
Pali to spravne napisal (y). Plne s nim suhlasim.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2027
Re: Technic
« Odpoveď #220 : 28. Január 2016, 15:32:05 »
skoda ho. toto je uplne "ine kafe". tie lana tomu daju uplne iny rozmer. Ved aj na tom, co vysiel je takmer 4000 dielikov, takze co im branilo to spravit v tomto style? urcite by sa do rozpoctu vmestili. ved to nemuselo byt take obrovske.... tento set rozhodne odflakli.. asi je dolezitejsie vyrobit co najviac obrovskych setov, nech vela zarobia.. ako uz bolo spomenute tak namiesto jedneho co je kazdorocne "vlajkova lod" idu rovno do styroch.... co bude o rok o dva? vydaju rovno desat? Zberatelia sa potom mozu zblaznit a tak namiesto peknej ucelenej zbierky im ostanu len oci pre plac. Problem je ako vsetci vieme, ze ked to clovek nekupi tak neskor to uz bud nezozenie alebo sice zozenie ale podstatne drahsie. Tato masovka sa mi nepaci. Naviac je to v najdrahsej kategorii Technic...

hej, je to trochu kanibalizmus, lebo niektori technikaci si vyberu napr len 2 zo 4 setov, pritom keby bol len 1 velky rocne, tak vezmu kazdy...

co vymyslia nabuduce? 5 modularov rocne?

tak tych 5 modularov fakticky teraz je :-) kedze ziadny neskoncil minuly rok a dosla brick bank.
Logiku by skor malo, ak by viac velkych setov vydavali v roznych temach, tj nie 4 techniky, 5 modularov a pod, lebo si to navzajom trochu konkuruje (niektori zakaznici si chcu napr kupit 1 pekny dom, tak kupia restauraciu a nie brick bank). Napr keby vydali 1 exkluziv v ramci castle, 1 pirates, 2 SW, 1-2 technic, 1 modular, 1 landmark, 1 auto, 1 winter, atd, tak si to az tak nekonkuruje, lebo niekto kupi len niektore a nemusi zbierat vsetky temy.
No ale stale lepsie, ked vydaju vela velkych setov, ako keby nevychadzali ziadne...

Odhlásený P4tr1cius

  • Príspevkov: 357
Re: Technic
« Odpoveď #221 : 28. Január 2016, 16:22:12 »
Robia to vysoko sofistikovane. Preto sa darí. Predsa nebudú vydávať v každej téme jeden veľký set, keď majú dávno zistené, že sa to neoplatí. Určite lepšie je vydávať veľké veci v témach, ktoré sú určené primárne pre zberateľov (prachy). Modulárne domy chce predsa každý, a čo najviac. Ďalej SW UCS, TECHNIC. Rovnako si to postupne zisťovali pri predajnosti veľkých TECHNIC setov. Predával sa postupne jeden mega set každý rok a určite boli oveľa úspešnejšie ako tie malé somariny. A tak do toho teraz praštili poriadne. Základ je kvalitne vydojiť, keď sa dá.  Dokonca si myslím, že dostaneme sa aj na dva modulárne domy ročne. O tom žádna. Predsa nebudú vydávať niečo veľké v CHIME, alebo NINJAGU keď sa s tým hrajú iba malé deti. (Ninjago síce vydalo teraz niečo väčšie, ale myslím že iba na skúšku, určite z toho nebude pravidelnosť).

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2027
Re: Technic
« Odpoveď #222 : 28. Január 2016, 18:03:45 »
Robia to vysoko sofistikovane. Preto sa darí. Predsa nebudú vydávať v každej téme jeden veľký set, keď majú dávno zistené, že sa to neoplatí. Určite lepšie je vydávať veľké veci v témach, ktoré sú určené primárne pre zberateľov (prachy). Modulárne domy chce predsa každý, a čo najviac. Ďalej SW UCS, TECHNIC. Rovnako si to postupne zisťovali pri predajnosti veľkých TECHNIC setov. Predával sa postupne jeden mega set každý rok a určite boli oveľa úspešnejšie ako tie malé somariny. A tak do toho teraz praštili poriadne. Základ je kvalitne vydojiť, keď sa dá.  Dokonca si myslím, že dostaneme sa aj na dva modulárne domy ročne. O tom žádna. Predsa nebudú vydávať niečo veľké v CHIME, alebo NINJAGU keď sa s tým hrajú iba malé deti. (Ninjago síce vydalo teraz niečo väčšie, ale myslím že iba na skúšku, určite z toho nebude pravidelnosť).

lenze zberatelia maju svoje hranice, aspon vacsina. Zober si ze ak niekto zbiera len technic, tak to ma tento rok za liter... to je pomerne dost. A ked by zaroven zbieral SW, tak ide do 2 litrov... moze sa im stat, ze niekto si bude vyberat, ze bude narocnejsi, a napr si povie ze nepotrebuje rypadlo, hoci ak by to bolo jediny set v danom roku, tak ho kupi.
Ale mozno im je to jedno, mozno im vyjdu dobre cisla aj ked sa preda menej setov z viacero druhov, ako ked sa preda viac setov z 1 druhu, resp. mozno sa preda 10000 ks zo 4 druhov, a inak by sa predalo 20000 z 1 druhu, takze jasny zisk. Zavisi dost od toho, ake su fixne naklady na 1 set (dizajnovanie, forma na nove diely), samotny plast je asi jedno, ci sa vyleje na take alebo onake sety.
Ja by som radsej keby vysiel 1 giganticky set ako 2 velke sety s kompromisnymi parametrami.

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Technic
« Odpoveď #223 : 28. Január 2016, 18:40:28 »
Mozno konecne previedli vysledkych tych nudnych dokola sa opakujucich ankiet do praxe. Jedna z otazok tam bola, ze kolko dotazovany mina rocne na lego ;) a zase, co je to tisicka na zapad od nas.

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Technic
« Odpoveď #224 : 29. Január 2016, 11:04:50 »
Ohladom toho Claasu a jeho malého uhlu zatáčania kolies, čo tu bolo kritizované: reálny stroj má ten rejd takisto malý.

ila_rendered

ila_rendered

Šak si všimnite, že tie kolesá má úplne blizko ku karosérií, čiže logicky! - keby mu to zatočí viac, tak mu kolesá lížu podvozok z boku.
Takže mínusové body za toto sú dosť mimo.
« Posledná zmena: 29. Január 2016, 11:06:31 od Paliason »