Výstavy > Prebiehajúce a plánované výstavy

Lego vystavy - interaktivny den Lego vlakov

(1/1)

Palo TT:
Ambiciu organizovat si vlastnu vystavu sice nemam, ale som ochotny cca. 2x rocne zrealizovat a zabezpecit nieco, co som pracovne nazval interaktivny den Lego vlakov (L-Gauge day).
Podstata je v tom, ze by ako sucast vystavy by sa spropagoval jeden den, kedy by som zrealizoval stavbu vacsieho Lego kolajiska, na ktorom by deti/verejnost mohli vlaky ovladat. Idealny layout je v strede prazdny stvorec zo stolov (napr. 5m*3m), pricom dozor by sedel uprostred. Verejne pristupna by bola len jeho jedna polka resp. jednou stranou by bol pri stene. Na dalsich stoloch vedla by tiez mohli byt k dispozicii aj nejake kolaje a vyhybky na skladanie. Ponuknut by sa to mohlo aj ako doplnok k vystavam v muzeach, ak by mali zaujem.
Medzi ludmi je vela vlakov, ktore vyslovene trpia na malych kruhovych drahach, takze deti by si mohli priniest vyvencit aj vlastne vlaky. Nasledne nato sa daju zrealizovat aj ine interaktivne aktivity - pokus o najdlhsi vlak, preteky vlakov. Fakt ze na plastovych kolajniciach mozu ist vlaky proti sebe radsej propagovat nebudeme, aj ked kreativite sa medze nekladu :)

Takze zvazte potencial tohto napadu  a vyjadrite sa.
Poznamka 1: Prezijem aj zamietnutie napadu, miesta na hranie s vlacikmi mam doma dost  https://www.youtube.com/watch?v=9RdrzgblqPI

That's all folks.

papluh:
Vzhľadom na to že vašej výmeny v sobotu večer bolo svedkom asi tak "5 a pol človeka" čo si vedia spraviť objektívny názor, tak tu nebudú akceptované takéto "výstrely do súboja" aj na fóre pred celým obecenstvom. Tj prvý riadok a druhá poznámka ti boli premazané v záujme toho aby tu zostalo to čo (predpokladám že) malo byť podstatou tj ponuka aktivít.
Vyriešte si to medzi sebou a súkromne, tak ako to začalo. A to myslím aj z druhej strany, ak si to stihol Jago prečítať, tak tu neočakávam jeho odpoveď v podobnom duchu.

No a k veci.

- Ako nápad na interaktívne podujatie to nieje zlé, len to treba trochu dotiahnuť aby sa stým dalo pracovať.
- 5x3 m samo o sebe je dosť limitujúce, len tak odhadom možno v polovici muzeí by s tým asi bol priestorový problém. Ideálne je spraviť nejaké alternatívne rozloženia (odporučil by som BlueBrick a spraviť pár návrhov aj s rozmermi).
- Obdobne treba rátať s rozmermi pre prípravu podkladu, TatraLug nemá žiadne stoly a má len pár OSB dosiek (2,5x1,25m), tie sú ale dosť nespratné a neviem ktoré múzeum by ich tam chcelo skladovať na 1 akciu za X mesiacov výstavy. Tj späť k predošlému bodu a to flexibilite práce s tým čo majú na mieste. Ak teda nemáš stoly (kempingové, cateringové...) ktoré si vieš doniesť.
- Potom je ešte otázka či do toho chceš íst za seba (a svojimi požiadavkami) a za TL sprostredkujeme len ponuku a kontakt v rámci výstavného časopriestoru. Alebo očakávaš že sa to pokryje so zmluvy na výstavu a pre nás to okrem iného znamená mať zálohu ak to z nejakého dôvodu vypadne.

Palo TT:
Na uvod este par slov k tej zmazanej casti. Nejedna sa z mojej strany o vystrel do suboja, ale o to, ze mam potrebu verejne prezentovat svoj nazor a forum je vzhladom na cielovku idealnym prostriedkom. Samotna problematicka situacia, ktoru som v prvom prispevku spomenul nebola bohuzial sukromna (nie mojim pricinenim) a jej svedkom, boli cca. 2 desiatky ludi z Tatralugu. Neviem aky objektivny, ci subjektivny nazor si spravili jej ostatni nedobrovolni (podobne ako ja) ucastnici, ale ti, co som s nimi potom v Ne dal rec, len konstatovali ze to nebolo nic prijemne a nevedia, co bolo pricinou nasej hadky. Ja sa k tomu potrebujem vyjadrit len tolko, ze to nebola hadka, len som dostal kapky od Jaga ako som mu svojim nevhodnym spravanim znehodnotil jeho vystavu a odporucanie, ze si mam spravit vlastnu.

Prejdime plynulo k tej podstatnej casti mojho uvodneho prispevku. Kedze aktualne doslo k zmenam v organizacii vystavy v TT, idealna prilezitost zrealizovat nieco z mojich predstav bude prave o rok v TT, pokial sa teda akcia uskutocni.  Mike predbezne nebol proti. Niekto z TL spomenul aj poskytnutie kolajiva. Vyhoda TT je v tom, ze je to moje domovske mesto (=flexibilita dopravy) a namiesto stolov by sa mohlo pouzit podium  - tesne pred podiom by neboli vystavene exponaty na stoloch, aby verejnost mala pristup k podiu (nie na), co umoznuje dobre regulovat, na co vsetko mozu sahat. Rok je dlha doba, detaily je cas poriesit aj potom.
Vo vseobecnosti nemam zaujem realizovat nieco na vlastne triko, ale vystupovat v ramci TL.
Este technicka poznamka ku kolajivu - kedze Lego ma obmedzeny sortiment, ak chceme spravit zaujmave kolajisko nevyhneme sa pouzitiu produktov tretich stran (TrixBrix,BlueBrick). Je taketo neLego riesinie problem? Kriticke su najma vacsie obluky, ktore prirodzene predchadzaju vykolajeniu, ak by niekto jazdil prilis rychlo.

Navigácia

[0] Index správ

Go to full version