LEGO > Naše vlastné výtvory

muffinova garáž MOCov

(1/6) > >>

muffin:
Mám tu jednu digitálnu tému, potom zopár s konkrétnymi MOCmi, ale žiada sa mi mať vlákno s kadečím malým, rozrobeným, alebo inak nehodným vlastnej témy.

A na úvod jeden malý teaser rozpracovaného(a snáď čoskoro hotového) MOCu, s ktorým som na začiatku roka ani nerátal. Praetor ma poštuchol svojim príspevkom v téme architecture.

Buďo:
Öj ! (y)  Jaké rýpadlo !  Parné ?

Praetor:
Fúha, vyzerá to na komplikovaný a funkčný stroj...  (y)

muffin:
Parné nie, je to predchodca UDS 110 - D032a. Funkčné je to manuálne s obmedzeniami.
Vzhľadom na termín, kedy to má byť hotové vrátane nejakého krovia okolo som musel funkčnú stránku obmedziť na nutné minimum, zatiaľ to bude iba statický model, snáď sa mi neskôr podarí dotiahnuť ho aj so 148čkou S1 to takého funkčného stavu, že sa bude dať prezentovať aj po tejto stránke.

muffin:
Po dlhšom čase som sa odhodlal na kúpu TECHNIC setu, konkrétne 42160, a keďže sa u mňa postavený set nikdy veľmi dlho neohreje, spravil som alternatívny model - Kamión na Dakkar.
Bola to výzva hlavne kvôli tomu, že som potreboval vytvoriť podstatne väčší objem oproti pôvodnému setu, takže je to také skicovito-deravé, ale s tvarom a aj pevnosťou som celkom spokojný, vyšlo to lepšie, ako som čakal.
Podvozok som nechal pôvodný, na daný účel som iba upravil uchytenie predného pruženia, keďže pôvodne bolo nastavené na dosť mäkko.
Zvyšných dielov ostalo minimum, takže aj z tohto hľadiska sa mi podarilo využiť maximum z toho, čo bolo k dispozícii.
Zrejme budem robiť aj návod, aj keď v stud.io zatiaľ chýbajú niektoré novšie diely, takže možno pre zmenu spravím iba sériu fotiek.




Navigácia

[0] Index správ

[#] Ďalšia strana

Go to full version