Výstavy > Prebiehajúce a plánované výstavy

Výklad pre Alltoys BA - zimná verzia 2024

(1/8) > >>

papluh:
Výklad pre rok 2023 má ešte nejaký mesiac pred sebou, ale už je tu čas začať riešiť ten na rok 2024. Minule sme nestihli objednat diely pred letnou prestávkou vo fabrike a bolo to natesno. Navyše teraz bude na jeseň aj výstava v BB a teda bude to v tom čase nabité. Tým pádom začíname o niečo skore.

Takže pre zopakovanie
- zadanie od lokálneho zastúpenia Lego - po veľkom úspechu 2023 výkladu v OC Nivy je záujem pokračovať aj tento rok na rovnakom mieste. Samozrejme je tu klasika ohľadom tém, povolených symbolov, scén a pod (viď napr Ideas súťaže a pod). Výklad by mal mať nejakú náväznosť na zimné obdobie.
- za mňa - pri aktuálnom výklade som sa potešil väčšiemu počtu ľudí a rád by som bol aby to bolo aj v plánovanom tak. Osvedčil sa aj transport mimobratislavských tak sa netreba báť.
- téma - zatiaľ nieje určená,viď výzva dole, mám jeden návrh (taká meta súťaž  :P ) ale najprv nechcem ovplyvňovať. A nie, zimná olympiáda je až o rok  >:D
- veľkosť celku - momentálne máme otestované 15 x 5 (dlžka x hĺbka v základných 32 stud baseplates BP), cca na toto máme zábrany a podklad. Nafúknuť sa to nedá, zmenšiť snáď nebude treba.
- veľkosť modulov- Priložený je obrázok vzorového rozmodulovania plochy, okraje so zátačkami sú špecifické moduly (toto bude na individálnu dohodu podľa toho aké zátačky zvolíme). Podstatné je že má plocha byť pohľadová z oboch dlhych strán a po okraji je po pol BP na koľaje a zostáva teda rozdeliť hĺbku 4BP ideálne na polovicu. Tj základný rozmer modulu by bola 64 stud hĺbka, šírka podľa potreby 32 až X*16 (ideálne na jeden modul max 96) samozrejme 1 človek môže mať viac modulov.
Základňa je štýl MILS, tj baseplate + brick + plate = základ terénu, Technic diery v štandarných pozíciach minimálne medzi 4 a 5 studom od rohu, lepšie ale mať vačší technic brick. Toto nutné dodržať po okrajoch a výodné aj v strede pri väčších moduloch inak je modul zlý na manipuláciu. "zárezy do terénu" ako voda sa dajú prediskutovať dopredu.
- elektrifikácia - je ideálne doplniť výklad o elektrifikáciu, či už pohyb alebo svetlá, toto je dobré prebrať dopredu ale minimálne nasvietenie "vianočnou LED reťazou" nie je problém, s tým pomôžem
- materiál - ako po minulé roky bude možné zabezpečiť materiál - diely na hromadné použitie (po minulé roky napr biele bricky, diely na stromy, ľad, vodu, zimné príslušenstvo, ozdoby a pod) samozrejme sú nejaké limity ale to sa bude riešiť "za pochodu" tu je doležité čo najskoršie objednanie. V prípade zakomponovania-modovania aktuálne dostupného setu bude možné oň skúsiť požiadať
- dátum - inštalácia bude cca ako vždy v rámci "komerčného začiatku Vianoc"  >:D tj žiadaná niekedy k druhej polovici októbra, tentoraz by sme to naozaj mali stihnúť. Asi bude zvykom to mať potom až do februára/marca podľa žiadosti v Alltoys.

A teraz tá výzva či výzvy
1. Kto sa chce pridať ? píšte to sem aj kým nieje téma nech potom nikoho nevynechám pri diskusii
2. Akú tému by navrhol ? na návrhy si dajme termín do konca týždňa tj do nedele


jayor:
hlasim sa :D
navrhoval by som Arendel co je mesto z Frozen s tym ze by sme srpavili hradby, domy a pristav s lodami, vsetko zasnezene potom nejake mensi les a dal by sa spravit ladovy palac MOC a nie set
https://disney.fandom.com/wiki/Arendelle

kupovsbricks:
aj ja sa hlásim :)
ja by som navrhoval postaviť Hogwarts castle v zime. Hrad by sme celkom fajn vedeli rozdeliť po budovách (hrad by mohol byť osvetlený). Taktiež by sa urobilo zamrznuté jazero, Hogsmeade, Hagridova búda, zakázaný les, metlobalový zápas (vidím potenciál na pohyb hráčov na metle), veľké vianočné stromy (možno s osvetlením) a samozrejme okolo všetkého môže chodiť Hogwarts express (je momentálne aj set 76423 aj so stanicou). Ak sa má robiť promo už existujúcim setom tak myslím, že Lego má toho v ponuke dosť veľa, čo by sa dalo využiť :)
Káble pre osvetlenie by bolo dobré ťahať v rámci MILS systému ak by sme vedeli kde budú osvetlené budovy/predmety.
https://harrypotter.fandom.com/wiki/Hogsmeade

papluh:
Monotematické IP sa budú musieť overovať, toho by som trocha vyvaroval.

matej:
Rad by som sa zúčastnil (ak to čas dovolí).
Môj návrh je postaviť reálne mesto výrez Bratislavských pamiatok zároveň postaviť staré mesto do stredu postaviť námestie s trhmi, mohli by sme postaviť podľa seba modulárne domy zapojiť k tomu aj nejaké pamiatky.
Druhý navrch zimnú tradičnú slovensku dedinu.

Navigácia

[0] Index správ

[#] Ďalšia strana

Go to full version