Autor Téma: Ukraina  (Prečítané 10528 krát)

Odhlásený duroduro

  • Príspevkov: 248
Ukraina
« : 28. Február 2022, 16:50:20 »
Liondee,

ako to vidis???? Dufam ze uz inak ako doteraz...

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Re: Ukraina
« Odpoveď #1 : 28. Február 2022, 17:03:40 »
Včera som pozeral jedno video, kde vysvetľoval chalan - ukrajinec pochádzajúci z oblasti, kde žijú pôvodom rusi, že jeho mamu ani tento vojnový stav nepresvedčil, že rusko neni top destinacia a stale obdivuje ich putlera... Nemám čo dodať...

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Ukraina
« Odpoveď #2 : 28. Február 2022, 20:46:18 »
U nas stále kopu ľudí vymetenych- len 62% viní z konfliktu rusko, a aj z tych časť viní aj USA, eu, atd... takže ani agresia to nedostala na jasnu väčšinu... niektorých neprebudi ani výbuch atómovej bomby nad hlavou... mali by všetky tie sialene weby povypinat, doslova vymielaju mozgy...
Neviem kde sa ta úchylka berie, je to svetový unikát, že pol
naroda obdivuje svojho okupanta. Ved posledných 100 rokov je Rusko vždy na zlej strane- ešte aj 2.sv.vojnu začali ako spojenec Nemecka, akurát zo spojenca sa vykľul ešte väčší šialenec, tak ich okolnosti dohnali na správnu stranu. Je to proste Ríša zla a Mordor.
« Posledná zmena: 28. Február 2022, 20:48:26 od mesje »

Odhlásený Bača

  • Príspevkov: 213
Re: Ukraina
« Odpoveď #3 : 28. Február 2022, 21:39:10 »
S bývalými kamarátmi, čo prijali ruské pravdy, som sa rozlúčil. Navždy. Není o čom diskutovať.

Odhlásený Anupew

  • Príspevkov: 367
Re: Ukraina
« Odpoveď #4 : 28. Február 2022, 22:23:41 »
Ale no ták. To ste si mohli odpustiť. Neťahajte sem prosím tento konflikt. Bavme sa radšej o legu :oldman:
Putin, Šojgu patria minimálne do Haagu pred tribunál, toľko k tomu.
A tá gramatická chyba v názve štátu??? :o
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Ukraina
« Odpoveď #5 : 28. Február 2022, 22:31:50 »
A tá gramatická chyba v názve štátu??? :o

V doslovnej transkripcii z ukrajinciny do latinky je to originálny názov.

Odhlásený Neymar

  • Príspevkov: 134
Re: Ukraina
« Odpoveď #6 : 01. Marec 2022, 00:34:53 »
Neťahajme sem tento konflikt?!  :o Sme ohrozený jadrovou zbraňou, ako nikdy, vedľa našich hraníc zomierajú ľudia, k nám prúdia tisíce žien a detí s plačom, že tatinko bojuje spolu s ďalšími hrdinami, proti špinavému ruskému okupantovi…..ale mi si to nevšímajme, bavme sa o Legu. Tu inak bolo dosť názorov, kritizujúci liberálny skazený západ a sympatie k Putinovmu Rusku…

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Re: Ukraina
« Odpoveď #7 : 01. Marec 2022, 09:31:06 »
Medzi západom a rusmi je zásadný rozdiel v tom, že pre nich ľudský život nemá žiadnu cenu a na západe je ľudský život to najcennejšie. Tak to vždy bolo, ako vidíme aj je a neviem čo by sa muselo stať aby sa to zmenilo  :oldman:

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: Ukraina
« Odpoveď #8 : 01. Marec 2022, 10:47:23 »
Tiez si myslim ze to sem netreba tahat. Kto chce debatovat, moze ist na stranky dennikov a novin.
Akurat to moze ukazat, ze su medzi nami aj taki lego fanusikovia s nazormi, ktore sme si mysleli ze existuju len niekde medzi sympatizantmi Harabina a Kotlebu  :D A radsej o tom nevediet a nesklamat sa v nich.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Ukraina
« Odpoveď #9 : 01. Marec 2022, 17:39:52 »
Tak riešili sme tu aj také banality ako hokej, takže je na mieste aj tato téma, lebo keď to cele zle dopadne, mozme kocky hodiť do dunaja...

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: Ukraina
« Odpoveď #10 : 02. Marec 2022, 09:31:09 »
Pôvodne som sa nechcel zapojiť do tohto vlákna ale...

Obávam sa, že táto téma sa týka aj toho posledného domorodého obyvateľa Amazonského dažďového pralesa, nakoľko po svete nám behá psychopat s prstom na nukleárnych a vodíkových zbraniach, ktorých účinok si nikto nechce ani predstaviť. Koniec koncov, ak sa mýlim opravte ma, najsilnejší výbuch v histórií majú na svedomí práve Sovieti. Počas najhlbšej studenej vojny odpálili vodíkovú bombu, ktorej dali meno Cár. Seizmická vlna vyvolaná explóziou tejto zbrane vraj pár krát obletela zemeguľu a vraj spôsobila vychýlenie zemskej osy. Výbuch bol tak ničivý, že sa ho vraj zľakli i Sovieti. Odvtedy vraj takú bombu nik ani len netestoval. Vraj. A keďže Rusom už bohužiaľ nik súdny už nikdy neuverí ani nos medzi očami, verím tomu, že Cár má určite viacerých a vylepšených nasledovníkov. Čiže asi tak...

Táto téma teda podľa mňa určite patrí na akýkoľvek demokratický a ľudsky zmýšľajúci web, no myslím si, že v rámci jeho tematického zamerania. Samozrejmosťou každého demokraticky a ľudsky zmýšľajúceho admina by zároveň malo byť potlačenie, akéhokoľvek čo i len pokusu o podporu Putina (ďalej len čurák, psychopat, šialenec). Kto ani dnes, zoči voči krutej realite neprecitol, tak je šialenec ako vyššie spomenutý psychopat a ako asi najvýstižnejšie zo všetkých politikov povedal p. prezident Českej republiky p. Zeman „šialenca je potrebné izolovať“. Ja dodávam množné číslo - šialencov.

Ale vrátim sa k tomu, že téma a podpora Ukrajiny patrí dnes na akýkoľvek demokraticky a ľudsky zmýšľajúci web, ale dovolím si poznamenať, že v rámci jeho tematického zamerania. Neviem odhadnúť aké sú možnosti (personálne, organizačné, časové...) Tatralugu, ale ja si viem predstaviť napríklad niečo takéto. Plánované výstavy skúsiť v spolupráci s mestom, či obcou, či dotknutou inštitúciou prípadne i s podporou MK SR zamerať na podporu Ukrajiny. Výťažok zo vstupného by mohol byť venovaný na nákup humanitárnej pomoci pre Ukrajincov. Buď tých čo sa nachádzajú dočasne na našom území, alebo tých čo čelia bezprecedentnej situácií t.j. vojne v ich vlasti. Deti a mamičky, skrátka všetci z Ukrajiny by mali na výstavu vstup voľný. Pre Ukrajinské detičky asi teraz nie je lego najpotrebnejší darček, ale nejaká vhodná alternatíva balíčka potrebných vecí pre tie mamičky s deťmi by sa určite dala vymyslieť a na mieste by sa im poskytla potrebná pomoc. Pre deti by sa zároveň mohol zrealizovať program, aby aspoň na chvíľu zabudli na ich trápenie.

Borci Tatralugu t.j. lego budovatelia, by mohli postaviť nejakú dominantu resp. dominanty Ukrajiny a to dielo/diela by sa následne mohlo/mohli vydražiť v charitatívnej dražbe a výťažok by sa opäť dal použiť na humanitárnu pomoc pre Ukrajinu.

Táto myšlienka by sa mohla šíriť aj ďalej, sú tu ľudia z Rakúska – minimálne Herb s kontaktami na rakúsku lego  komunitu, potom tu máme chalaniska z Čiech teda minimálne PC CZ atď. atď.
Každá demokratická a ľudsky zmýšľajúca komunita a i lego komunita v demokraticky zmýšľajúcom svete musí dnes vyjadriť podporu Ukrajincom a opäť si pomôžem výrokom bratov Čechov z jedného futbalového zápasu a odsúdiť toho čuráka raz a navždy. (Nechám na Adminovi či slovo čurák vymaže, alebo nahradí vhodným ekvivalentom).

Čiže dávam do pľacu vyššie spomenuté a ospravedlňujem sa ak som úplne mimo misu niečo napísal. Mňa to skrátka spontánne napadlo. :oldman:


Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: Ukraina
« Odpoveď #11 : 02. Marec 2022, 11:18:58 »
Uf, uf "Covid nafuknuta bublina" ta jasne zaraduje  :D - dufam ze sa ti k tomuto vyjadria ludia z Tatralugu, ktori pracuju na tychto covid oddeleniach, ze aka je to bublina, v skutocnosti sa vlastne nic nestalo/nedeje a na tych oddeleniach si lekari len skrabkaju gule a hraju karty.

Ale skusim ti vysvetlit v com mas chybu:

Ano, zachytili sme preco to Putin urobil. Kde si doteraz bol? Ved sam Putin spravil hodinove videjko kde prezentoval tie svoje dovody. A samozrejme ze treba trosku citat medzi riadkami. Boji sa, ze Ukrajina vstupi do Nato a odtial potom v buducnosti zautoci NATO na Rusko.
Co je uplne nerealne, lebo kazdy vie, ze Rusi maju jadrove zbrane a taky utok by znamenal koniec.
Plus samozrejme sa mu nepaci, ze okolite krajiny vstupuju do NATO a EU a na Rusko kazdy serie.

Skus sa teraz zamysliet, preco kazdy na to Rusko serie, preco sa vsetci trepu radsej do NATO? Zeby preto, ze ten Rusky sused je uplne na hovno, lebo je to chuj, ktoreho sa vsetci boja? Ak by sa spravali rusi normalne, asi by s nimi ludia problem nemali a mohli by pripadne vstupit do nejakej formy vychodneho NATO (dobrovolne), pod patronatom Ruska. Kupodivu, vsetky normalne staty od Ruska bocia a zvysoka na neho seru.
Maju svojich klasickych spojencov, ako Bielorusko, Venezuela, Kuba, Nikaragua a podobnych titanov  ;D

1. V 1991 Gorbacov mohol tazko nieco dohadovat s Reganom, kedze ten uz v tej dobe nebol prezidentom. Bol tam stary Bush.
A aky rozpad sovietskeho zvazu je na co naviazany? :D Rozpad sovietskeho zvazu dohodli prezidenti Ruska, Bieloruska, Ukrajiny. Znovu, vygoogli si. Nikto nic neriesil vopred s nikym na zapade. Aj chudak Gorbacov uz bol potom len postaveny pred hotovu vec.
Ty mas na mysli to, co bolo xy krat prepierane v mediach a to je to, ze po zjednoteni vychodneho Nemecka dal niekto Gorbacovovi slub, ze NATO sa nebude rozsirovat na vychod. Co je uplny HOAX a vyvratil to sam GORBACOV (!!!), ked s nim robili x rokov dozadu rozhovor. Verim v tvoje schopnosti, mozes si to vygooglit ten rozhovor s nim aj sam.

2. Jasne, tisicky mrtvych  ;D  ;D  ;D Preco trocharis a nedas rovno desattisice mrtvych? Za predpokladu ze by to bola pravda (co nie je), tak preco s tym Rusi prisli az teraz, zrazu? Preco hned na to neupozornovali ked sa take nieco zacalo diat? Na tom Donbase totiz posobia pozorovatelia, ktorych tam napriklad podporuje aj Rusko (!!!). A ti pozorovatelia ziadne tisicky mrtvych nehlasili. Ze by si to nevsimli? No asi nie.

3. Ano zaujimavy, je to len dobre ze ich vyzbrojujeme. Lebo Putin je chuj a po ovladnuti Ukrajiny (tu asi nikto nepochybuje, ze skor ci neskor padne) sa moze pozriet napriklad na Pobaltie. Lebo uz sa vyjadril, ze sa mu nepaci, ako sa nasmerovali staty vychodnej Europy. Cize asi by to chcel zmenit, chuj. Takze je v nasom vlastnom zaujme, aby Ruska armada na Ukrajine utrpela co najvacsie straty, aby aspon nejaky cas neuvazovala rozsirovat ten svoj odporny rusky svet dalej na zapad.

len som chcel aby ste videli tuto invaziu trocha aj z druhej strany
No radsej nie, dakujeme. Totiz tie argumenty sa opakuju na internete stale tie iste a stale su to tie iste, nicim nepodlozene sprostosti.


« Posledná zmena: 02. Marec 2022, 11:31:18 od Frco »

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: Ukraina
« Odpoveď #12 : 02. Marec 2022, 12:16:53 »
priatelia

...tym ze som sem napisal ze tato tema urcite patri i sem som naschval doplnil dovetkom v nadvaznosti na tematicke zameranie webu...to znamena ze sa tu nebudeme zrat medzi sebou v nejakej diskusii ktora aj tak nikam nebude viest...na toto su fakt ine fora....skusme sa zamysliet ako forum, komunita skutocne napomoct veci...nic viac a nic menej....

zerte sa fakt na fasbuku a inych na to stvorenych sietach.... :oldman:

Odhlásený Anupew

  • Príspevkov: 367
Re: Ukraina
« Odpoveď #13 : 02. Marec 2022, 13:12:00 »
Len dodám že kedysi boli úvahy o tom, že by Rusko mohlo vstúpiť do NATO či EÚ. Lenže vojna v Gruzínsku (rok 2008) tomu dala koniec.
Putin sníva o ZSSR 2.0. aj s členmi ktorí o to nemajú záujem.
Putina musia odstaviť vlastný, inak to nejde. To čo rozpútal na Ukrajine je vojnový zločin... (použitie zakázanej munície...). Ruská vláda klame ešte aj vlastných. Ani samotní radový vojaci nevedeli že útočia na Ukrajinu, suverénny štát. A to čo sa deje u nich doma, tak za to by sa nehanbilo ani orwelovské ministerstvo propagandy.
A čo sa týka rozširovania NATO. Boli o tom úvahy (a toho sa Putinova propaganda chytá), ale oficialne nič také neexistuje, že sa štáty bývalej VZ a ZSSR nemôžu stať členmi v NATO.

A ešte jedna vec. Na Aktualitách som zachytil informáciu, že Američania polemizujú o jeho zdravotnom stave zapríčinenom coronou/vekom. Môže to byť pravda že Putin mal coronu?
To by možno ozrejmilo toto jeho šialenstvo :o
« Posledná zmena: 02. Marec 2022, 13:19:15 od Anupew »
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Ukraina
« Odpoveď #14 : 02. Marec 2022, 14:18:36 »
v 90 bola taka idylka, vsetci si mysleli, ze zavladne pokoj a demokracia. potom dosiel pokus o puc v moskve a najma brutalna vojna v juhoslavii. ponechat vychodnu europu v neistote by bolo riziko, bud by sme sa tu pohlusili jak jugosi, alebo by nás zhltlo rusko. preto sa islo cestou rozsirovania zapadnych struktur vratane nato. ziadne pisomne dohody sa neporusili, dohody sa tykali len poctov konvencnych zbrani v jednotlivych krajinach a tie sa vo vychodnej europe dodrzali. rozsirenie NATO bola najlepsia vec co sa nam mohla stat, teraz by sme sa triasli ako osiky. Rusi sa maju snazit prilakat do svojej sfery krajiny prikladom alternativneho pozitivneho zriadenia, ale toho nie su schopni, takze ich spojencami su len diktatori alebo krajiny, ktore nasilne pripoja. A emigruje tam len prepity Depardeiu... ich predstava sveta je ovládanie malych a idealne usporiadanie Európy je to z 19.storocia, keď si sadli s velmocami a rozkrajali si svet. Žiadne Nato ich neohrozuje, iba blázon by útočil na krajinu s atomkami  a zapadniarov skôr zaujíma nový mobil ako samopal. Hrozba Ukrajiny je blud, to vidno podľa toho ako majú taktiku, chcú vymeniť ukrajinsku vládu za babkovu.
Žiaľ osobitnú tupost prejavuje polka Slovákov, lebo keď sa rozpadnu západne štruktúry, tak mu budeme prvou obeťou pravidiel džungle, ktoré nastanú. Neni náhoda, že orban je kamoš s putinom, krymsky scenár by mu veľmi vyhovoval. Lenže to by rusofilni Slováci museli mať dostatočne mozgové kapacity, aby tieto širšie súvislosti pochopili...