Autor Téma: LEGO v médiách  (Prečítané 96465 krát)

Odhlásený Artemis

  • Príspevkov: 217
  • Zberatel hlavne Castle
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #180 : 31. August 2016, 14:03:44 »
Cital som ten clanok, nejaky velmi kratky rozhovor (alebo som nenasiel kde kliknut na pokracovanie  :D ).
Zaujimave je akurat to, kolko ludi rozhoduje o jednom modele. Cela komisia, vyberaju...ktovie ake tam maju procesy zauzivane. Teda nielen pocet/cena dielikov, ale ci to davaju testovat aj nejakym detom predtym, nez to realne vydaju, ci tam robia aj nejake "zatazove testy" (ci sa napriklad auticko nerozpadne po par sekundach hrania)...toto by ma zaujimalo :)

Odhlásený juraj

  • Príspevkov: 234
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #181 : 31. August 2016, 16:22:48 »
Presne, nieco podobne spominaju aj tu na strane 31.

http://bramlambrecht.com/tmp/jamieberard-brickstress-bf06.pdf


Odhlásený Artemis

  • Príspevkov: 217
  • Zberatel hlavne Castle
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #183 : 02. September 2016, 14:01:49 »
Presne, nieco podobne spominaju aj tu na strane 31.

http://bramlambrecht.com/tmp/jamieberard-brickstress-bf06.pdf
Tak toto bolo tiez zaujimave citanie :) Viac takych  (y)

Odhlásený Jammo

  • Príspevkov: 452

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #185 : 23. September 2016, 11:08:15 »
No fasa... Som zvedavy, ci nepojde kvalita dolu. Co Ty na to papluh? Urcite nepojde - skor hore, ze?  >:D

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ekolego-nejvetsi-hrackarska-firma-sveta-hleda-novy-material/r~2728802680d811e6851c002590604f2e/

Odhlásený SkiFi

  • Príspevkov: 617
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • ELFIK Minifigures
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #186 : 23. September 2016, 11:37:40 »
obavam sa , ze kvalita pojde dolu a to mi podlozia aj fakty ze kvalita lega v poslednej dobe ide naozaj dole .. aj u ABS zu ma lego tiredu 1 a triedu 2 (napr. nohy u figuriek) v plno setoch su nove nohy do ktorych bez problemov zaborim nechtom a ani poriadne nedrzia.

Biomaterial bude mat jednu vlastnost a to ze nevydrzi .. co ak chcete dat model von? Alebo sa s nim hrat vo vode? Pripadne zvysena vlhkost v Byte .. vsetko to povedie k rychlejsiemu opotrebeniu kociek.

Nemam taky pocit , ze trh s hrackami si ziada recyklovatelne LEGO .. ja teda osobne ho nevidim na bokoch chodnikov alebo plavat v potoku a tvorit prirodne necistoty to by som skor povedal ze aj pre okusanu kosticku sa clovek na ulici zohne a povie si jeeeeeej LEGO ... co vsak prinesie recyklovatelne LEGO? prinesie potrebu ludi kupovat ho castejsie kedze sa bude rychlejsie nicit. Jednoznacne to znamena kvalita smer dolu. Teraz lego kocka vydrzi 30 rokov skoro ako Nova sice je aj to ABS za tu dobu riadne vyschnute ale stale je to pouzitelne.

Lego stale spekuluje a zahrava sa strasne so vojou znackou a kvalitou ... kopia sa im staznosti na nekvalitne dielky ci uplne hrozne samolepky ktore zu tyzden po nalepeni alebo rovno po vytiahnuti z krabice nelepia a odlepuju sa. nakoniec LEGO dopadne tak, ze bude kvalitou na samom dne ale bude na krabici logo "recyklovatelne" .. ja chcem aby LEGO prave naopak recyklovatelne nebolo aby vydrzalo 1000 rokov .. nech zo zacnu robit z plastov so sklenou primesou alebo z kevlaru ... :)))
« Posledná zmena: 23. September 2016, 11:39:50 od SkiFi »
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #187 : 23. September 2016, 11:46:43 »
Kvalita bude taká aku si ju nastavia a otestujú  ;)
Vieš "namiešať" plastovú bio tašku čo sa začne rozkladať za 3 mesiace alebo za 3 roky s prímesou reagujucou na svetlo a/alebo vzduch a/alebo vodu ...
Bude sa dať namiešať kocka čo bude roky stála a povedzme začne reagovať až na okolnosti pripomínajúce skládku a môžu si povedať, že polčas rozpadu bude 5 rokov na vzduchu.
Navyše okrem výrobcu do toho určite začnú kecať skôr či neskôr nejaká komisia, viď aktuálna situácia s benzínom.
Tak či onak, detaily neviem, tak nebudem tvrdiť.
Ale pri budúcich setoch už určite nebude platiť, že po 20 rokoch sa vytiahnu kocky zo zatuchnutej vlhkej pivnice a budú po osprchovaní ok. Čas nakúpiť veľké humidory  >:D  BTW LEGO archív v Billunde je v betónovej miestnosti pod zemou s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou ... asi vedia prečo  >:D

Jo a treba dúfať, že sa stálosť prímes otestuje lepšie ako u protipožiarnych látok z 90tych rokov, to je to zažltnuté LEGO, vintage počítače a pod...
« Posledná zmena: 23. September 2016, 12:01:43 od papluh »

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #188 : 23. September 2016, 11:55:28 »

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #189 : 23. September 2016, 13:14:21 »
No celý článok vyzerá byť taký "uhorkový", väčšinu tvoria recyklované texty o eko-plastoch a Greenpeace vs Shell.
Z nových vecí je tam len to interview (tiež už bolo) a info o obchodoch.
A tam je asi jediná zaujímavá info o obchode v Katowiciach. Podľa toho čo som našiel sa ale nejedná o plnohodnotný LEGO Store ale o frančízu ako je napr obchod v Budapešti. Tí ak sa nemylím majú vlastnú zákaznícku kartu a nie VIP ani VIP akcie, ale to asi vedia lepšie povedať ľudia čo boli vo Budapešti.
Pre sever Slovenska to stále môže byť zaujímavá alternatíva k Viedni a Budapešti.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #190 : 23. September 2016, 13:33:03 »
Skifi suhlasim. Kocka ma vydrzat dlho a nie byt rozkladatelna. To nech su sracky typu auto na dialkove ovladanie, ktore sa hned pokazi a skonci v kosi. Lego obzvlast bolo zname tym, ze dlho vydrzi a mozu sa s tym hrat aj deti co zdedia lego po rodicoch. Osobne neverim, ze novy material bude rovnako trvacny, skor rataju s tym, ze to zacina byt konzumna zalezitost, s ktorou sa decka len chvilu pohraju a odhodia, a pojde o to, aby to mohlo byt lacnejsie. Pripadne naozaj ekologicky zblbli a hraju to do extremu, aby vyzerali chrumkavi. A potom sa ukaze, ze to ani neni take ekologicke, lebo napr sa spotrebuje viac energie, alebo to bude mat ine vedlajsie skody,ako sa casto ukaze pri inych "ekologickych" produktoch. Lego ako odpad je to posledne, co tuto zem trapi. Realne to vidim tak, ze kvalita bude klesat a cena stupat.

Odhlásený Jan Jansen

  • Príspevkov: 18
  • Zberatel zaciatocnik :)
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #191 : 20. Október 2016, 19:29:13 »
Tento vikend ma byt nieco v Avione:

https://www.avion.sk/sk-sk/news-and-events/event-2016/lego

Ale asi to bude take to typicke, co uz xkrat bolo v nakupnych centrach. Par stolov pre deti a par velkych lego soch.
Milovnik starych RPG hier, fantasy knih a po novom aj lega.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #192 : 14. November 2016, 15:59:05 »
http://ekonomika.sme.sk/c/20382486/lego-rusi-reklamu-v-daily-mail-firme-sa-nepaci-jeho-postoj-k-migrantom.html?ref=tit

ta politicka korektnost nas raz zabije...
ale niekto by sa mohol inspirovat a spravit na vystavu utecenecky MOC... TLG bude z toho take napichane, ze posle trojnasobnu podporu  C:-)

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: LEGO v médiách
« Odpoveď #193 : 14. November 2016, 16:34:10 »
Podľa mňa to pár aktivistov nafukuje a pripisuje si to. V samotnom vyhlásení Twitter sa píše, že dohoda s DM skončila (finished) a neplánuje sa nová a nie že bola zrušená (cancel, pull out,...)
 "We have finished the agreement with The Daily Mail and are not planning any future promotional activity with the newspaper. "  ja to čítam tak, že aktuálna dohoda je skončená a už ju neobnovia, čo by ku koncu roka dávalo význam.
V prípade Shellu a Greenpeace to trvalo týždne celosvetovej kampane a blokády zákazníckych stránok a liniek a aj tak LEGO promo na Shell-kách bežalo ešte rok potom, tj nezrušili dohodu len neurobili novú.
Ten verejný list od "rozhorčeného otca" bol an FB pridaný 4.11., v pondelok 7.11. na to prišla príručková odpoveď (najskôr od agentúry spravujúcej FB) a v piatok 12.11. odpovedali že dohoda je ukončená. Je optimizmus myslieť si, že v korporátnom prostredí by sa takéto rozhodnutie stihlo s možnými komerčnými následkami spravilo za necelý týždeň.

Odhliadnuc od aktuálnej kauzy, DM je známy čistý bulvár už roky stačí si pozreť ich web, aj fórach sa ľudia vyjadrovali v zmysle, že si kúli len číslo s LEGOm a zahodili noviny. Sa čudujem, že v prvom radi vôbec išli do partnerstva s takým plátkom  >:D

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026