Autor Téma: Napodobeniny  (Prečítané 202542 krát)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #780 : 14. Júl 2020, 17:18:42 »
PC CZ:
Ale ja s Tebou uplne suhlasim Police Collector a chapem aj to, ze si zaryty AFOL! :D To je uplne v poriadku. Ja som napr. v 1. rade fanusik automobilov (tych realnych), a teda aj ich modely ma zaujimaju najviac. Ci uz su to modely, alebo stavebnice z kociek. A COBI sa predsa nesnazi konkurovat modelarinou AutoArtu, Schuccu, alebo inej modelarskej firme. Oni robia stavebnice a tomu aj tie ich modely zodpovedaju - SU Z KOCIEK. Rovnako ako LEGO. Predsa ani ten najkrasi Expert Mustang nemoze konkurovat Mustangu 1:16 od modelarskej firmy. Ani tu ambiciu asi LEGO nema. Takze ja bych neporovnaval modely s hrackami.
Co sa tych MOCov z LEGA co si ukazal tyka - ano, vsetci vieme, ze z LEGA sa daju robit uzasne veci! LEGO za tie roky vyrobilo tolko druhov dielov, ze MOCari maju siroky vyber. No napriek tomu ako vidis na Tebou uvedenych obrazkoch sa masivne vyuzivaju NELEGO diely. Takze tie MOCy zdaleka nie su PureLEGO. Ale su paradne - suhlasim. Ak by ina firma mala take portfolio dielov, verim, ze tiez by sa MOCari "vyradili". ;)

muffin:
Technic ako system nema nic spolocne s LEGOm. LEGO su u mna KOCKY. Ze sa mi Technic modely (tie premakane) pacia, je druha vec. Ale u mna Technic ako LEGO skoncil uvedenim beamov, liftarmov a panelov.

papluh:
Kua, vedel som ze sa chytis zrovna tej farebnosti. ;) Ja som narazal zrovna na tu konstrukciu z milion dielov. Farba mi je ukradnuta. OK, mozno som to zle napisal
Co sa tych COBI auticok tyka - nie, nemas pravdu. Vyskladal som ich uz niekolko (vela) a som presvedceny, ze viem tie diely pouzit inak. Predok Fabky (a ineho auticka) moze kludne sluzit ako plece Transformera, ci predok vlaku. ;) Ked sa chce, da sa najst pouzitie kazdeho dielu ako v LEGU, tak v COBI.

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #781 : 14. Júl 2020, 17:36:18 »
Pre teba mozno nema Technic nic spolocne s LEGOm, ale pre TLG aj stavitelov ma, a to z jednoducheho dovodu - su kompatibilne. Vdaka technic dielom su realne velke modely, ktore su relativne pevne a nevazia tonu. Na druhej strane vdaka sytemovym dielom sa daju technic modelom pridat detaily, ktore ich pozdvihnu na vyssiu uroven.
Aj bez technicu by bolo LEGO LEGOm, ale s nim ma stavitel podstatne sirsie moznosti stavania. A to nevravim o bionicle, tam sa tiez najdu diely, ktore vedia riadne posunut hranicu realneho, akurat si to vyzaduje vyssiu mieru predstavivosti  >:D

Odhlásený PC CZ

  • Príspevkov: 504
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #782 : 14. Júl 2020, 17:37:11 »
Tak  já si myslím, že zrovna Creator Mustang se dá vcelku porovnat s některými velkými modely. Tvary LEGO chytilo dobře a dneska je navíc trend zavřených modelů. Já to beru jako alternativu, která je mi i milejší nežli vlastně obří angličák (rozuměj neotevíratelný model).  Zrovna u mnou dříve milovaných aut 1:18 došlo k velkému zdražení (o 200%), nebo ceny jsou stejné ale modely jsou zavřené, potažmo místo z kovu jsou umělohmotné nebo z pryskyřice  (živice, resin). Já mám  z velkého Mustanga větší radost nežli z modelu, protože tam je spousta srandiček (pohyblivý "automat" možnost vyměnit si motor, nacpat na auto spoilery,výfuky, sklápěcí sedačky otevírací dveře...). někde tu byl odkaz na návod jak z toho udělat aktuální generaci.  (taky moc hezkou). Za mě je Mustang nejhezčí LEGO auto za poslední dekádu (minimálně) a pořád doufám v pořádný truck jako odkaz na legendární MODEL TEAM.  Jedno jestli EU nebo US...prostě kamion. Ale zatím je cpou akorát do Technicsu. 

Ty škodovky  apod od COBI mi příjdou jako kombinace LEGO a Montisystému. Navíc co koukám, tak  do nich nejdou dát minifigy... 
U LEGO je problém, že nejlíp z něj jdou hranaté kraksny, jako je ten Mustang, stará Audi kategorie B, F-40 apod. Jak dopadl vysoce aerodynamický Aston Martin  víme všichni (a to ho dělal ten stejný designér co Mustanga). Na druhou stranu pořád vzpomínám na stařičký malý set Rallye auta s číslem 16 z ´80.
A třeba i Ferrari GTO 250 se jim povedlo i Miník, akorát že Ferrari je součástí drahého setu, který se mi nelíbí a Miník taky. Hezká je i retro 911... Ale třeba to divné Ferrari s pro mě nezapamatovatelným názvem se mi vůbec nelíbí a předlohu tam nevidím.  Ale i když se mi některé sety aut líbí (ty co jsem vyjmenoval)tak je nemám,  protože mne víc zajímají velké a drahé sety.

Vlastně poslední LEGO jsem si koupil dva roky zpátky -  a to několik setů s klasickými LEGO kosmonauty z Lego Movie 2... jo a toho Mustanga. Na zbytek šetřím. 

Celkově nejsem příznivcem velkých dílů, stýská se  mi po klasických  malých LEGO letadlech, to co dělají v současnosti je hnus fialovej. Ale tak už nejsem cílovka. 

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4450
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #783 : 14. Júl 2020, 17:40:37 »
Ak sa jedná o "milion dielov" tak som zatiaľ naozaj nečítal nejakú kritiku na to, väčšinou sú ľudia mimo ako sa im podarilo spravit tú geometriu tak aby to sedelo. Pri Saturne je to naozaj veľmi zúfalé "hľadanie si palice" na takého "psa". Interiér je čistá funkcionalita. Ako som písal napr pár plate by sa dalo nahradiť väčšími rozmermi, ale to je vec masovej výroby. A na cene sa to tak moc nezmení, ak si pozeral napr BL ceny tam od pár studov plochy je už cena za stud cca rovnaká či je to veľka alebo mala plate.

Na farebnosť sa sťažujú, tak ako pri Technicu alebo iných setov s AFOL obecenstvom.  Ale ak pár farebných plates, ktoré keď chcem si viem ako OCD AFOL vymeniť, znamená že nejaký set oveľa viac saturuje trh laikov so všetkým čo saturácia prináša (dostupnosť, zľavy, ponuka na sekundárnom trhu a bazároch) tak to kľudne obetujem.

hentie použita kapoty sú už len umelecká kreatíva. S "nenávidenými" kokpitmi CITY vlakov sa potom dá zvládnuť oveľa oveľa viac bez potreby maskovať škodovácky znak...

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #784 : 24. Júl 2020, 00:27:28 »
COBI fan komunita zacala vyvijat silny tlak na firmu, aby vydali Boeing V-22 Osprey vo vojenskej verzii, vratane zbranovych systemov. COBI sa zatial k tomu oficialne nevyjadrilo, no licenciu s Boeingom uz maju. Pre Boeing vyrabaju civilne lietadla, ale aj vesmirnu kapsulu, ci vojensky utocny vrtulnik Boeing AH-64 Apache.

Odhlásený Anupew

  • Príspevkov: 367
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #785 : 24. Júl 2020, 12:59:20 »
Máte niekto tank M1A2 Abrams od Cobi?
Zaujímalo by ma ako je to z kvalitou a spracovaním dielikov.
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

Odhlásený Anupew

  • Príspevkov: 367
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #786 : 24. Júl 2020, 13:04:03 »
COBI fan komunita zacala vyvijat silny tlak na firmu, aby vydali Boeing V-22 Osprey vo vojenskej verzii, vratane zbranovych systemov. COBI sa zatial k tomu oficialne nevyjadrilo, no licenciu s Boeingom uz maju. Pre Boeing vyrabaju civilne lietadla, ale aj vesmirnu kapsulu, ci vojensky utocny vrtulnik Boeing AH-64 Apache.

To by bolo super v klasickom prevedení (nie technic). Pozrel som si tie armádne veci od Cobi a väšina je jednoducho wow (hlavne tie veci z prvej svetovej). V ich podaní by ten Osprey vypadal pekne (ešte keby urobili Half Life-ovské vydanie toho stroja) >:D ^-^
Kocka ku kocke sadá, krásny setík sa už skladá.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #787 : 26. Júl 2020, 21:16:47 »
« Posledná zmena: 26. Júl 2020, 23:37:04 od KLF »

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4450
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #788 : 04. August 2020, 01:14:06 »
pokus AFOL dizajnérov ako sa zgrupovať a ísť proti zdroju kopírovania z Rebrickable skrz Vonado Bricks
komu toto spravili a máme takých členov tak sa môže pripojiť do skupiny na FB tým že prihlási svoje skopírované diela https://www.facebook.com/groups/292413895303158/
Už sa im podarilo dosiahnuť pri prvých nahlásených to že nedodávajú skopírovaný návod ale len diely a na originálny návod odkazujú na stránkach (či už je free alebo platený)

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #789 : 04. August 2020, 19:59:51 »
Uz som im poslal ziadost do skupiny, uvidime, co z toho bude.

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #790 : 19. August 2020, 08:56:50 »
Podarilo sa s Vonado dohodnúť, že budú namiesto pribaľovania návodov, resp. posielania stiahnutých PDFiek dávať iba odkaz na rebrickable. Zatiaľ takto upravili 24 MOCov(vrátane mojich dvoch), majú stanovený termín, do kedy by mali upraviť všetky.
Nie je to síce ideál, ale je to prvý krok. Uvidíme, aký ďalší postup bude nasledovať.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #791 : 31. August 2020, 09:03:51 »
Objavili sa cinske napodobeniny LEGO kociek, aj s vylisovanym LEGO logom! Zatial nie je jasne, z ktorej fabriky v Cine pochadzaju. Daju sa len velmi tazko rozoznat od originalnych LEGO kociek. Zlty klon je vraj bledsi ako original (aj ked pri dnesnej kvalite LEGO farieb...), a ked sa posklada do stlpika viac klonov, su o nieco nizsie ako stlpik z LEGO kociek. Na prvy pohlad su ale nerozoznatelne a pri kupe hromady kociek nie je mozne ich rozlisovat.


Odhlásený phoenicis

  • Príspevkov: 1080
  • May the Brick be with you ;)
    • Brick-Wave
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #792 : 31. August 2020, 10:26:58 »
TVL to si už niekto fakt robí srandu   :vomitsmall:

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #793 : 31. August 2020, 20:11:00 »
Možno to Lego spravilo zámerne, aby sa viac predávalo nové a používané budeš mať strach kupovať...  ;)

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #794 : 01. September 2020, 09:48:26 »
Možno to Lego spravilo zámerne, aby sa viac predávalo nové a používané budeš mať strach kupovať...  ;)

Prúser je, že keď si číňania trufli na presne skopcenie kociek, je najmenší problém skopcit aj celú krabicu a návod. A môžu kolovat po svete celé sfalšované lego sety, ktoré bežný človek nerozozna a ak to bude držať spolu ,tak to nikdy nezistí, že je to fejk, prípadnú horšiu kvalitu pricita legu , takže to budú ďalšie, reputacne skody. Toto bude aj ťažšie  zachytiť na colniciach.