Autor Téma: legoholikove kocky a setiky  (Prečítané 63532 krát)

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: legoholikove kocky a setiky
« Odpoveď #180 : 19. Február 2021, 19:16:25 »
kedže bolo toho valentína a stále máme lockdown, nafotil som nejaké tie akty  >:D

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: legoholikove kocky a setiky
« Odpoveď #181 : 19. Február 2021, 19:19:16 »
a ešte zopár ... The Flinstones...

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: legoholikove kocky a setiky
« Odpoveď #182 : 19. Február 2021, 19:25:57 »

Odhlásený GentlemanA15

  • Príspevkov: 782

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: legoholikove kocky a setiky
« Odpoveď #184 : 19. Február 2021, 20:08:22 »
(Odkaz na prílohu)

ano kamo...ja viem je to zle natocene....napriek tomu, ze ja si to pekne v kompe natocim tak, aby to bolo spravne, ulozim zmenu a aj to v kompe stale vidim spravne natocene no i tak sem mi to nahra zle natocene...ja si s technikou velmi nerozumiem nenavidim PC a internet a smartfony....mal som umriet v 90 tych rokoch, aby som sa tych technickych sraciek nedoizil.....softvare mam chaby a ani ma to nerapi....hadam si to nejako vy viete otocit  :-\

ale kedysi na zaciatku mi to sem naimportovaaaaavavalo spravne tak neviem....hawk

Odhlásený drdano

  • Príspevkov: 784
    • Moja zbierka @ BrickSet.com
Re: legoholikove kocky a setiky
« Odpoveď #185 : 19. Február 2021, 20:48:42 »
Hawk... umriem....  >:D >:D >:D
Asi skor HOWGH....  (y) (y) (y)
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: legoholikove kocky a setiky
« Odpoveď #186 : 09. Január 2022, 16:35:48 »
Po dlhšej dobe zopár nových prírastkov z minulého roka. Ani jeden setík mi nepriniesol  Ježiško, čiže všetky boli zakúpené v priebehu roka, ale dva z nich – Porsche a pick up som mohol konečne postaviť vďaka dovolenke, ktorú mi Ježiško na konci roka konečne doprial. Kováčsku dielňu a Ecto 1 som mal poskladané už dávnejšie.

Kováčska dielňa je podľa mňa premakaný a zároveň pre mňa ako „starého burgára“ aj neodolateľný set.  Naživo je úchvatnejšia, ako na fotkách. Porovnateľná s rybárskym domčekom. Obsahuje krásne prepracovaný exteriér aj interiér s mnohými  detailmi, ako sú kováčske nástroje, vybavenie kuchyne vrátane sudu na pivo, písací stôl aj s kalamárom a brkom, polienka dreva nachystané na kope pod schodmi, množstvo rôzneho  vybavenia, parádna vyhňa, ktorú oživuje svietiaca kocka, kozub na každom poschodí  a plus 4 minifigovia – kováč, jeho žena a dvaja falkoni – jedna je teda falkonka. Domček sa dá rozdeliť na tri samostatné časti – suterén – samotná kováčska dielňa, stred – kuchyňa a podkrovie.

Ecto 1 – ako Ghostbusteráka ma tento setík tiež zlákal. Auto je pomerne veľké a má všetko, čo má Ecto mať. Interiér je nabitý elektronikou teda prístrojmi potrebnými na detekovanie a elimináciu nadprirodzena. Auto má prepracovaný motor, otvárateľnú prednú kapotu aj prístup do kufra, ako aj dvere.  Na streche je všetko, ako z pôvodného filmu, hoci tento vehikel je prerobený podľa dielu č. 3, ktorý neviem či už mal niekde vo svete premiéru. Na vonkajšom vzhľade nevidno rozdiel, ale  interiér je vybavený výsuvným  a zároveň otočným zadným sedadlom, ktoré sa vysunie vďaka piestu aktivovanému stlačením časti podvozku v ľavom podbehu. Na auto som naschvál nenacápal asi milión nálepiek imitujúcich zhrdzavené časti karosérie, nakoľko podľa filmu GB č. 3 Ecto ležalo niekde v zapadákove v šope zabudnuté asi zopár dekád a zapadnuté prachom.

Pick up – krásne historické autíčko v službách farmára so všetkým, čo k tomu patrí. Potlačená – nie nálepka – prístrojovka, prepracovaný motor, štýlový dizajn a v spätnom zrkadle umiestnenom v kabíne sa  odráža alegorická krajinka amerického stredozápadu predvojnovej éry (nálepka). K tomu kopa tovaru rozdeleného sezónne spolu s fúrikom a pútačom.

Porsche – jedine pri tomto setíku som si nebol podľa obrázkov istý výsledkom. Obrázky ma až tak nenadchli, no setík si našťastie našiel ku mne cestu ako darček k narodeninám. A som za to rád, lebo poskladaný vyzerá neskutočne dobre. A zaujímavosť o ktorej som nevedel,  je možnosť voľby. Môžete si poskladať 911 Turbo, alebo 911 Targa. Treba sa rozhodnúť pri sáčku č. 8. Sáčok č. 8 a 9 je Turbo a 8 a 10 je Targa. Ja som si zvolil podľa mňa väčšiu a krajšiu klasiku a to Turbo. Základ je rovnaký pre obe verzie a považujem za kumšt Psiakiho, že dokázal spraviť dva v jednom. Rozdiel je len v zadnej náprave, zadných blatníkoch, detailoch v motore a samozrejme v zadnej kapote, zadnom okne a streche. Rozdielne podľa zvolenej verzie sú aj disky kolies. Pri targe sa strecha po demontáži dá schovať do kufra.

Odhlásený martinn

  • Príspevkov: 1428
    • bricksets
Re: legoholikove kocky a setiky
« Odpoveď #187 : 09. Január 2022, 22:30:31 »
Pick up vyzerá dobre, aj tá dielňa, také sety do vitrínky.

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: legoholikove kocky a setiky
« Odpoveď #188 : 11. Február 2024, 19:04:29 »
Po dlhšej odmlke trochu aktualizujem tuto tému. Pridávam foto toho, čo u mňa pribudlo a zároveň sa stihlo aj poskladať. O0

nejaké to Star Wars-  AT AT + battle pack snowtrooperov, skywalkerov speeder, x -wing a diaoráma joda

potom nejaké  speedracers,

city - food trucky

stroskotanec Ray

a nesmie chýbať Land Rover Defender

a horská chata pri dvoch boroviciach + adventný kalendár city 2023  8)