LEGO > CAD

ML-CAD

<< < (2/4) > >>

MiKeL:
hmm, a kto/kde ti to vypisalo ten 64bit problem?

teraz som to skusil a nemal som ziadny problem. stiahni si tuna http://www.ldraw.org/Downloads-req-viewdownload-cid-1.html ten all in one installer a spusti ho. nainstaluje ti vsetko co je potrebne a nemusis nic viac riesit. dokonca tam uz aj pisu, ze su podporovane vsetky win7 verzie, len s tym, ze na 64bit to nebude instalovat do Program Files, ale do Program Files (x86) co je adresar pre 32bit programy na 64bit systeme. kazdopadne tato cesta sa da zmenit, ja to mam v c:/Lego :)

janicko:
Zacinam stavat svoj prvy vacsi MOC a zacal som navrhom v cade.
Aby som si ujasnil rozmery tak som vsetko nakreslil do jednej roviny a mam uz zakladnu predstavu, ale v tych ostatnych rovinach to je uplne rosypane o 3d nehovoriac. viem nejako rozumne tie kocky presuvat v priestore alebo to musim pasovat v kazdej rovine a kontrolovat?  Idealne keby sa dalo s nimi hybat v tom 3d zobrazeni mozno musim niekde nieco prepnut?

KLF:
Ja osobne mam obrazovku rozdelenu zhruba takto (vid prilohy). Pri projektovani pouzivam 4 okna - 3 na 2D zobrazenie z 3 stran a 1 male okno na 3D nahlad. Pri prezerani modelu prepnem na View Mode a tam mam vytiahnute 3D okno na celu obrazovku. Mne pride praca v ML-CADe velmi intuitivna. Polohu dielu, ktory chces umiestnit si sledujes zaroven vo vsetkych troch 2D oknach, cize vies ho presne do priestoru umiestnit.

janicko:
Da sa cela zostava otocit o 180° ? Lebo ked musim upravit nieco na spodku tak to je zurka. A da sa dostat k zoznamu pouzitych dielov, alebo to musim vypisovat z tej hornej roletky? Keby sa dali aspon zoradit...

MiKeL:
Hmm, neviem ci je tam pohlad odspodu, ale predpokladam, ze ano. Klikni pravym tlacitkom na okno s modelom (ak mas zobrazenych viac pohladov, tak si vyber jeden) a daj View Angle a tam si vyber ktory pohlad chces.

Neviem co myslis vypisovanim z hornej roletky, ale zoznam pouzitych dielov sa da zistit viac sposobmi. Z ML-CADu v menu Tools->Reports->... (neviem presny nazov z hlavy). Ak by si to chcel vizualne, tak myslim, ze LDView ti vie spravit html stranku so zoznamom dielov. No a posledna moznost je program Brickstore, kde si vies nacitat ulozeny model (ldr, asi aj mpd), ten ti zobrazi zoznam vsetkych dielov aj s obrazkami a taktiez si tam vies nacitat ceny z Bricklinku, takze spravit priblizny odhad, kolko to asi bude stat. No a este si to tam vies exportovat do formatu, v ktorom Bricklink vie importovat wnated list a tym padom to tam vies jednoducho dostat a zacat zhanat ;)

Navigácia

[0] Index správ

[#] Ďalšia strana

[*] Predchádzajúca strana

Go to full version