Autor Téma: Star Wars - filmy  (Prečítané 58852 krát)

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #150 : 16. Október 2018, 09:28:09 »
Tak z filmu Solo sa mi najviac páčila jediná scéna: konkrétne unikajúci falcon pred príšerou v blízkosti čiernej diery, ktorej veľká gravitačná sila začala oboch účastníkov pomaly vťahovať. A trochu aj scéna s vlakom sa dala.

Inak taký "do počtu" spravený film - len aby bol. Priemer.

- Herec čo hral Hana Sola mi nevadil, Len pösobil na mňa ako vedlajšia postava. Mohli aj schopnejšieho nájsť. Ale uznávam aspoň, že už neangaźovali Harrisona Forda. To už aj najvačším SW-maniakom muselo byť jasné, že 80-ročný pánko nemože hrať 20-ročného mladíka - to by vyzeralo fest-pridrbano!

Odhlásený sylmer

  • Príspevkov: 392
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #151 : 27. Október 2018, 22:23:16 »
Kontrolná otázka: Čo musíte použiť na zničenie Hviezdy smrti?

Odhlásený Buďo

  • Príspevkov: 1500
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #152 : 28. Október 2018, 21:35:57 »
SILU jeného prstu , a už je jedno či to dokončí gravitácia alebo strela z kanónu  ;D

Odhlásený sylmer

  • Príspevkov: 392
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #153 : 29. Október 2018, 12:43:14 »
Kontrolná otázka: Čo musíte použiť na zničenie Hviezdy smrti?

tak teda pomôcka:

a) sila jedného prstu
b) sila jemného prstu
c) protónové torpédo
d) bežný vesmírny kanón (oceľová guľa)

Odborníci...  :P V sobotu to hlásili v televizi...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #154 : 16. Február 2019, 13:00:11 »
4. októbra má byť  “Triple Force Friday”
Disney plánuje spustiť predaj merch (aj hračky) pre 3 veci z SW univerza
SW IX, sériu Mandalorian (na ich streamovacej službe) a hru Star Wars Jedi: Fallen Order
Okrem toho pribudne aj Frozen 2

Uvidíme ako a či  >:D sa im to podarí uržať pod kontrolou  8)

https://deadline.com/2019/02/disney-plans-unified-october-merchandise-launch-for-frozen-and-star-wars-sets-mandalorian-release-date-on-disney-1202558304/

Odhlásený liondee

  • Príspevkov: 1421
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #155 : 16. Február 2019, 14:26:34 »
VADER EPISODE 1: SHARDS OF THE PAST - A STAR WARS THEORY FAN-FILM

https://www.youtube.com/watch?v=Ey68aMOV9gc

Odhlásený Buďo

  • Príspevkov: 1500
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #156 : 23. December 2019, 19:15:32 »
Vzostup Skywalkera  nebola až taká blbosť ,ako predpovedali hodnotenia , 5 z 10 .
Dalo sa to pozerať , avšak tempo a frekvencia akcií bola na hranici únosnosti .
Určite to bolo lepšie , ako predošlé dva filmy .
Poslednou scénou  s  Rey a Kylom to potentovali úplne (n) 
Pozrel som to viac menej z povinnosti a  bol zvedavý v ktorých miestach to domrvia  ;D

Odhlásený GentlemanA15

  • Príspevkov: 782
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #157 : 23. December 2019, 20:22:19 »
Bol som na tom v kine, taktiež viac-menej z povinnosti, keďže som bol aj na predošlých a súhlasím s Buďom..akurát by som dal 4 z 10.

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #158 : 11. Marec 2021, 11:19:23 »
včera som dostal chuť si pozrieť nejakú grotesku. Tak som si spomenul na tú topornú anču Rey (Daisy Ridley) ,a že by som si mohol už konečne pozreť jej posledné trampoty v Epizode 9. (origo znenie z titulkami)

Nebudem tu popisovať priebeh toho prekombinovaného deja, v tom by som sa sám domotal po chvilke. Odhliadnúc od toho, ako to vôbec nenadväzuje na podpriemernú E8, tak je to furt dookola to iste. Len 10x prehnanejšie ako minule. Hrozná patlanina, jedno cez druhé, bez hlavy a päty, ale vačšinu času sa tam nič podstatné neudeje. Hlavná hrozba na čele s obživnutým záporákom je prehnaná asi 100-násobne ::). Ale tak max. 8 - 10 ročným divákom to môže prísť "v pohode". ;D

"Velmi vtipné momenty" mi pripravila totálne nepodstatná no-name postava, ktorú stvárnil herec D. Monaghan. (Pamatam si ho zo serialu Lost, skoro nezostarol, vyzerá rovnako ako vtedy) Tá jeho postava je tu len taký kompars, ale viac krát behom filmu sa objavi zrazu na kamere, a zadre nejakú podstatnú informáciu pre dej! :))

Vtipný moment mi pripravil aj starý Luke (Mark Hamill) ako zjavený duch. Novinka v E9 - duchovia/vidiny/zjavenia tu teraz majú interakciu z reálnymi predmetmi v reálnom svete. Ten Lukeov výraz pri tom, keď na útese ťahal z mora X-wing pomocou Sily, pôsobil asi ako: "ja mám total v p..i celé nové starwarsy, hlavne že som dostal výplatu a poplatim účty" 

Rey (Daisy Ridley) znova "nesklamala". TRAPKA Number One!!! Jeden rovnaký výraz po celú dobu - tam miesto nej mohli dať prázdnu flašu od piva a bolo by to rovnaké, akurát lacnejšie. A ked predvádzala nejaké rozhovory, akciu, súboje, tak nad tými scénami len mávnuť rukou mi ostávalo,  tej nešike sa nedalo nič veriť, škoda rečí. Jedna z hromady nechcene vtipných scénok je, keď Rey zakrákorá vysokým hláskom meno parťáka, v domneni, že ho zabila.  To jak ked človek stúpi omylom na pískajúcu hračku...to vydá podobný zvuk.

Neuveritelný vzťah černocha a činskej upratovačky z E8 tu nijako nepokračuje. Ona je odsunutá do pozadia a hrá tu nie druhé, ale piate bezvýznamné husle. A ty dvaja sa akokeby skoro nepoznaju. Asi sa pohádali.

Aj 3 roky po smrti tu znova straší Carrie Fisher ako digitalizovaná, dôchodkyňa princezná Leia. Odpudivé, všade kde sa ukáže, asi jej došli všetky pirule, tak mala špatnú náladu, neviem...

Dobré momenty mi tu prišli v tom, že tam cestujú na vela rôznych planét, vizuálne pekne spravených, to ma na tom bavilo vždy. V tomto smere je to ovela lepšie než predchádzajúce 2 filmy. A napr. planéta, kde sa trapka Rey plavila na člnku cez 30-metrové vlny, bola super.
 
Je vidieť, že to pri točení E7 nemali nijak premyslené, celá trilógia je nesúvislý zlepenec náhodných scénok. Jeden režisér niečo začal, druhý na to nenadviazal a išiel si svoje, a do tretice znova prvý režisér začal napravovať vela kiksov obidvoch filmov, ale domrdal to ešte viac mega-nezmyslami vycucanými z prstu, neuveritelnými náhodami a deravým scenárom jak ementál. ::)

Aj ked sa to možno nezdá z mojich dojmov, tak raz si to pozrieť nieje až také zlé. (ako aj E7, E8) Bavil som sa, nasmial som sa viac než dosť, prekrvil čelo plieskanim ruky, čiže zábava tam bola, akurát nie tým spôsobom, ako to tvorcovia zamýšlali.  :))

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #159 : 11. Marec 2021, 12:13:32 »

Neuveritelný vzťah černocha a činskej upratovačky z E8 tu nijako nepokračuje. Ona je odsunutá do pozadia a hrá tu nie druhé, ale piate bezvýznamné husle. A ty dvaja sa akokeby skoro nepoznaju. Asi sa pohádali.


:-))))
nuz na poslednu trilogiu treba vyrazne vyssiu mieru tolerancie... uz aj tak podivne "prirodne" zakony sveta SW dostali teraz uplne novu podobu, v podobe teleportacie duchov, zmrtvychvstavania postav, bleskov schopnych znicit celu flotilu, ci superlaser niciaci jednym zasahom niekolko planet... nehovoriac o scenaristovi bez akejkolvek fantazie, ktory kompletne skopcil klucove prvky zo starej trilogie do mierne inej podoby, k tomu trochu politicky korektnej primesi, nech si na svoje dojdu aj feministky a mensiny (zly otec-dobry syn, zly syn-dobry otec, hlavny zaporak s povinnou vybavou maska-plast a neskorsim obratenim na spravnu stranu, hlavneho hrdinu s tajomnym povodom nahradila hrdinka s tajomnym povodom, zlu umelu planetu nahradila planeta s pristavbou, superlaser musi byt, atd atd atd)... z celej trilogie su najlepsie trailery... idealne keby niekto prehlasil celu trilogiu za non-kanon, resp ze sa to niekomu cele prisnilo, a ide sa odznova...

Odhlásený phoenicis

  • Príspevkov: 1080
  • May the Brick be with you ;)
    • Brick-Wave
Re: Star Wars - filmy
« Odpoveď #160 : 16. Marec 2021, 13:07:44 »
Páni, no neskutočne ste mi zlepšili náladu, keď som si čítal vaše hejty  :)) :)) :)) :)) :))

Bohužiaľ, so všetkým súhlasím  :vomitsmall: