V akom štadiu je zhananie dodávky ktorá prepraví veci a kudí z BA ? Je tam miesto i pre mňa a exponát , konkrétne - Bytovky ?
Cau dodavka je zarezervovane pocitam ze ty papluh a duro idete spolocne v piatok poobede na jednom aute a v nedelu rozoberate (okolo 18tej ale musim este upresnit s majitelom arealu) a idete spet do BA, s bytovkami pocitam
« Posledný príspevok od Tatrovak 16. Júl 2025, 13:12:07 »
Toto je moja aktuálna (piata, na predošlom videu je tretia) verzia BTR-90. aj keď to na prvý pohlaď asi nie je moc vidieť zmien je viacero. Začnem vežou, tá ma po novom svoj vlastný Buwizz 2.0 a ten napája dva PF M motory na pohon otáčania veže a elevácie kanónu, a dva CADA micromotory na otáčanie a eleváciu guľometu na streche veže. Veža je tým pádom samostatný celok ktorá dokáže pracovať aj keď je vytiahnutá mimo podvozku. Zvolil som takéto riešenie preto, že som chcel postaviť vežu s diaľkovo riedenou guľometnou stanicou na streche veže, to si žiadalo už ďalší buwizz, a ten, pokiaľ by bol umiestnený v korbe bolo by nutné ťahať káble pre motory cez celý podvozok (pretože miesto pre tretí buwizz by bolo len vzadu za dvomi čo napájajú podvozok), a na to už v tom podvozku nebolo miesto (keďže sa vždy snažím káble ukladať do samotného podvozku aby sa len tak voľne nepovaľovali v priestore pre výsadok) a takto je to elegantnejšie a hlavne to umožňuje že veža je veľmi ľahko demontovateľná, čo demonštruje druhé video. Viacero zmien je aj na podvozku/korbe, v prvom rade, čo je pre mňa najpodstatnejšie, sa mi podarilo zväčšiť svetlú výšku o jednu dieru, zároveň som znížil výšku podvozku o jednu dieru aj z hora, alebo lepšie povedané som podlahu interiéru posunul o jednu dieru nižšie, čím som vytvoril viac miesta pre vežu aj v priestore pre výsadok. A ďalej sa teraz dvere pre výsadok otvárajú každé samostatne, každé dvere ovláda jeden CADA micromotor. Vrtule už nie sú poháňané cez zubovú spojku od hlavných motorov ale PF M motorom.
« Posledný príspevok od Praetor 30. Jún 2025, 18:07:51 »
Fúha Neuschwanstein 21063 tak to iná cenová kategória... Architecture mám rád, ale tie technic kolieska na vežiach by som asi riešil nejako inak... Možno potlačou...