Autor Téma: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu  (Prečítané 9329 krát)

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« : 26. Január 2012, 22:49:19 »
Ako sa venujete Legu? A ak viete, vysvetlite preco :)
« Posledná zmena: 20. August 2014, 13:45:07 od MiKeL »

Stalker

Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #1 : 27. Január 2012, 17:41:23 »
Zatial je to viac o zberatelstve, na 95% je to SW a zvysok tvoria najma auta. Sety nerozoberam, no kupil som par setov Creator a inych na kocky a verim tomu, ze raz toho bude dost aj na to stavanie.
Ked sme pri tom pristupe, upieral som sa v myslienkach najma k stavitelstvu klasickych SW dioram, ale vidiac stavby ako Nannanov Containment ovela radsej by som participoval na takomto projekte.
http://www.mocpages.com/moc.php/208248
« Posledná zmena: 20. August 2014, 13:45:46 od MiKeL »

Odhlásený matt251

  • Príspevkov: 786
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #2 : 27. Január 2012, 19:09:15 »
U mna je to zberatelstvo a stavitelstvo

Zberatelstvo
Zbieram Castle. Hlavne stare castle (1984 -1992), Kedze som ročník 91 tak som tuto zlatu eru nevychytil. Len sa zachovalo par zničených katalogov po bratovi ktorý ale toho nemal vela. Hned ma tieto stare castle chytili a kazdy rok  som cakal na niektorý z nich no dočkal som sa samých nezmyslov.   Takze zbieranim klasiky si kompenzujem stary blok z detstva :)
Samozrejme zbieram aj ostatne Castle temy ale okrajovo. Nove veci ako Kingdoms atd,  tie budem pouzivat do MOC hlavne ,takze tym sa dostavam k stavitelstvu

Stavitelstvo:
Uz ako malemu sa mi pacil stredovek a s oblubol som staval stredoveke mestecko/dedinu, no vela sa s dielov co som mal sa pouzit nedalo (ale detska fantazia spravi svoje). Nove serie ako fantasy era a kingdoms mi to ale umoznia. Konecne civilne obyvatelstvo, rozne zvery atd na ktore som ako chlapec cakal...ale kym sa k tej dedine dostanem to potrvaaaaaa

Este by som si  priratal aj kseftovanie.
Nesnazim sa ale legu na zarabat. Vsetky ziskane peniaze  opat vrazam do lega. Kupim KW, vytriedim co sa da, potrebne diely si necham do MOCu. Nepotrebne diely (obcas sety ked sa v KW najdu zachovale) sa snazim lacno predat aby  som vedel zas nakupit mix..a tak stale dokola.  Stratovi nie som , ale ani ziskovy :) 
Nakupovanie KW je ale risk, ked to berem od beznych ludi.  lega su kolko krat dohryzene alebo to je nejaky BRICK ci megablock. Takyto bordel davam ale do jednej krabice a supnem to obcas na net za smiesny peniaz a nejaka mamicka to pre svojho 4-7rocneho vzdy kupi.  (kupodivu ludia beru radsej cele mixy zniceneho ako par kvalitnych zachovalych dielov)

Tolko ku vsetkemu z mojej strany :-)


Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #3 : 27. Január 2012, 22:49:44 »
Ja som zatial vo faze zhromazdovania - kupujem sety, ktore sa mi pacia a su za vyhodnu cenu. Na moju skodu (teda najma na skodu penazenky) mam siroke zaujmove rozpatie (castle, pirates, modular, exclusives, a ciastocne SW). Casom by som rad urobil nejaky MOC, ale ked vidim cudzie vytvory, tak neviem neviem, niekedy zasnem, ako niekoho napadne super stavebna technika. Najma ked vidim podobne vytvory, ako dnes v Gyori v obchodnom dome Arkad - uplne nahodou som tam dnes bol, a zrovna je tam do 12.2. vystava roznych lego scenerii (city, lode, technics, vidiek), niektore su fakt vymakane a blizi sa to uz vystave, keby do tych koncin mal niekto cestu tak to pohladi AFOLovu dusu - pridavam jeden obrazok z mobilu.

Odhlásený P4tr1cius

  • Príspevkov: 357
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #4 : 28. Január 2012, 09:28:53 »
Ja som teda úplne rovnako na tom, ako kamarát mesje. Dokonca aj s rozsahom záujmu.  :o Zatiaľ staviam iba klasické sety, dokonca ani žiadne modifikácie tých setov. No a k naozastnému stavaniu by som sa konečne mal dostať v blízkej budúcnosti, kedže praconé aktivity som "po dlhých rokoch" zredukoval na minimum. Sám som zvedavý ako to dopadne?? V každom prípade mi nič iné neostáva, lebo TLC nové zaujímavé sety vydáva veľmi pomaly, a už nieje čo kupovať.  8) A do TECHNICU (nič v zlom  ???) sa mi ísť nechce.

A sorry za tých smejkov, som po včerajšku trochu mimo.  ;D

Odhlásený drdano

  • Príspevkov: 784
    • Moja zbierka @ BrickSet.com
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #5 : 29. Január 2012, 00:29:10 »
Tak u mna je to na 99% zberatelstvo (TECHNIC + Modular buildings) a snad 1% stavitelstvo, pretoze ako som sa sam presvedcil, som mizerny dizajner a stavitel, takze ak sa venujem LEGU, tak iba s pomocou navodov... A obdivujem a klaniam sa kazdemu MOCarovi ci MOCnarovi ci MOCistovi, ci ako sa tomu vlastne nadava. Takze: damy a pani, vsetci, ktori sa venujete vlastnym vytvorom - moja ucta a poklona!
MUDr. Dano K. (My collection @ BrickSet.com: http://brickset.com/sets/ownedby-mucdanny)

Odhlásený Buďo

  • Príspevkov: 1500
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #6 : 31. Január 2012, 23:01:00 »
Lego ma postretlo v mojich piatich rokoch a od vtedy bolo mojou vášňou.No na tie časy to bola pridrahá zábava,vtedy moja zbierka pozostavala z Basic , Pevnosti na mori ,Monorail , Prístavu a najakeho Technic-u ked som bol už staršý.No až som začal mať príjem moja zbierka sa rozrastla o technic Raketoplan a pribudli k nemu dalšie  4 technic(to mi bolo asi 19) No až minulý rok som legu prepadol naplno a zbierka sa rozrástla natolko že to ani nebudem vypisovať(creator a trains).Ale to podstatné, tvorím vlastné veci a pokúšam sa o originalitu alebo verné stvárnenie.Klobúk dole tým čo sa im darí robiť vlastné MOCy!Momentalne tvorím domčeky ,vlaky(bežnej šírky aj 10-studovky ,ako nepohyblivé modely) a podarili sa mi aj nejaké vytráže/výrezy krajiny.A cieľ je maľ vlastné kolajisko.
Skrátka je to moje hobby a robí mi radosť už samotné stavanie.A keď sa niečo podarí, je to ako čerešnička na torte.:)

P.S. pridal by som aj foto no je píliž veľké na bajty ,verím že sa ho čoskoro dočkáte!

Doskladania! :)

Odhlásený legoholik

  • Príspevkov: 501
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #7 : 20. August 2014, 13:40:00 »
Vidim ze tato tema uz je riadne zapadnuta prachom niekde na okraji disku, no kazdemu kto zavita do tychto vod by sa patrilo aby sa tu predstavil. Takze tu je moj lego pribeh. S legom som sa prvy krat stretol cca v rokoch 85 alebo 86 (teda mal som 5-6 rokov). To uz presne neviem. Niekedy v tej davnej dobe na Michalskej ulici v BA sa stal zazrak - vznikol obchod s Legom. Rozputalo sa sialenstvo a ludia si predavali poradie v nekonecnej fronte. Tusim sa tam aj nocovalo a ludia brali co bolo a nasledne to vymienali hned na ulici. Potom po 89 tom, ked som absolvoval moj prvy trip do Rakuska do Hainburgu a nalsedne do Viedne sa mi pri pohlade na police plne lega v hrackarstvach podlamovali kolena a moja vasen prepukla naplno.
Dnes po tych x -rokoch mam z kazdeho lega rovnaku radost ako vtedy, skladanie si uzivam a s kazdym legom sa pekne vyhrajkam O0. Mam jednu taku zasadu, ze kocky z jednotlivych setov nikdy nemiesam. Kazdy set je pekne osobitne bud poskladany, alebo zabaleny v krabici. Ku kazdemu legu mam original krabicu i navod a su takmer v neporusenom stave. S postupujucim vekom a mnozenim sedin na hlave klesa uroven mojej fantazie a preto staviam len podla navodu. Nemam v plane nejako s legom kseftovat resp. vypredavat moju zbierku. Zbierku len neplanovane z casu na cas doplnim o kusok, ktory mi naozaj padne do oka (musi prebehnut iskra >:D ) a samozrejme svoju ulohu zohrava aj cena. Moje najoblubenejsie sety su vintage castle,  city a  space.  Zo sucasnosti resp. nedavnej minulosti su to sety z kingdoms, city a technic.
« Posledná zmena: 20. August 2014, 13:46:54 od legoholik »

Odhlásený SkiFi

  • Príspevkov: 617
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • ELFIK Minifigures
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #8 : 21. August 2014, 08:34:10 »
asi ako 8-9 rocny nadsenec do scifi, anime, komixov a elektronickej hudby, vojacikov, modelov atd .. som chodil do takeho malickeho modelarskeho obchodu. Raz som tam zbadal malicku lod M:tron 6811. stala 93 kčs :) zopar tyzdnov som si nanu setril z mojho megamaleho kapesneho a kupil som si ju .. :) tato jedna stihacka mi vtedy vydrzala mesiace kym som si kupil druhu malicku stavebnicu, tretiu, stvrtu .. az do veku kedy som si zacal sam zarabat som mal LEGA velmi velmi malo .. a to par malickych stavebnic s ktorymi som sa hral kazdy den. Staval z nich kombajny a snival po veceroch o Mega Core Magnetizer :) .. serie ma vzdy ked vidim nejake male decko ako dostane od rodicov velky set za 100 €a za mesiac zgrlosi o druhy lebo ani  s tym prvym sa nevie zahrat a v podstate mesiace to ma postavene bez zmeny v obyvacke na koberci kde sa s tym hraju tak akurat macky a navstevy.. hlavne ze maju deticky kazdy mesiac nove LEGA. Vzdy ked som videl aj kamosov ako maju plno LEGA som zavidel, smutny pozeral do vykladov a hovoril si, ze ked budem velky to vsetko skupim :D .. ano nemali sme peniaze.. otez zomrel ked som mal 10 a mam bola bez prace .. naucil som sa zit z 20 kčs na mesiac .. ;) - nejedol som :D vsetko som setril a daval do LEGA. Zmenilo sa to asi v 18tich ked som konecne bol legalne schopny sa zamestnat .. na maturitu nebol cas potreboval som peniaze cize minumum skoly a hned makat :) o par rokov som sa celkom vypracoval.. zatial co moji znamy studovali ja uz som behal po svete a zbieral ocenenia za rozne veci ;) 8) .. moja zbierka sa zacala rapidne rozsirovat boli mesiace ked som dal do LEGA aj 500€ ;) .. Zameral som sa hlavne na space a hrady ale viac ma oslovil Bricklink som mal stastie, ze som ho vcas nasiel :) ved som tam od roku 2004 "rarah" .. len o par dni ma predbehol prvy Slovak na BL ;) .. aj pri podnikani som si stale doprial LEGO. V podstate odlahcovalo moje tazke detstvo a tak nejak sa zatavilo do mojich zakladov presen tak ako aj hudba ktorej sa dlhe roky venujem.  Mal som raz chvilku, ze lego predam lebo som potreboval viac investovat ale odolal som! Teraz mam doma celkom slusnu zbierku vsetkeho mozneho. Pocitam to na figurky a mam ich nieco vyse 3000 ;) ..  ale stale si nemozem kupit vsetko co chcem cize stale je na com pracovat =) Moja slabost je a bude vzdy mtron a castle. Som dost individualista ktory nema rad skupinove obmedzenia a limity a nejake normy ci ako sa to povie "ze vsetci to tak robia" .. :D ja vzdy opacne ;)
« Posledná zmena: 21. August 2014, 08:36:52 od SkiFi »
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

Odhlásený Danybůjek

  • Príspevkov: 557
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #9 : 21. August 2014, 16:47:43 »
Nalezl jsem foto s mým prvním LEGEM, zděděným po starší sestře.. Podotýkám, že fotka je z doby kdy mi bylo 2 a půl. Takže tady je důkaz, že danyboy byl
byl vždy frajer, kterému LEGO nechutnalo, DUPLO je pro padavky. 8)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #10 : 21. August 2014, 19:05:12 »
Perfektna foto Dany! (y) ;D ;D ;D ;D  Podobas sa tam na otca! >:D

Odhlásený Danybůjek

  • Príspevkov: 557
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #11 : 21. August 2014, 19:35:58 »
Perfektna foto Dany! (y) ;D ;D ;D ;D  Podobas sa tam na otca! >:D

Reklama v televizi, skoro žádné vlasy.. >:D >:D

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #12 : 16. Február 2018, 14:08:30 »
Vyuzijem tuto starsiu temu, lebo neviem kde to inde napisat. Krasne je teraz vidno, ako sa TLG strka do prdele konkretnym trhom! O Amerike vieme, ale aktualne Cine! Tolko oslavnych od na Cinsky lunarny novy rok som nikde nevidel, ako od TLG! A oficialnych!!! A to nehovorim o setoch, ale o kadejakych promo zelaniach, obrazkoch a ja neviem co! Staci pozriet napr. oficialnu FB stranku TLG. A na ambasadorskom fore sa tiez idu predbiehat v zelaniach noveho roka! Kokos aky novy rok??? Novy rok zacina na celom svete 1. januara! Ze nejaka sekta ho ma neviem kedy nie je podstatne! Hlavne, ze ked ja som tam zaviedol adventnu, resp. vianocnu temu s prianim, tak sa sotva niekto pridal! Jedine jeden manager, aj toho po Novom roku vyrazili. Ale z cinskeho noveho roku sa idu vsetci posrat. :vomitsmall:

Odhlásený martinn

  • Príspevkov: 1428
    • bricksets
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #13 : 16. Február 2018, 14:36:45 »
Vyuzijem tuto starsiu temu, lebo neviem kde to inde napisat. Krasne je teraz vidno, ako sa TLG strka do prdele konkretnym trhom! O Amerike vieme, ale aktualne Cine! Tolko oslavnych od na Cinsky lunarny novy rok som nikde nevidel, ako od TLG! A oficialnych!!! A to nehovorim o setoch, ale o kadejakych promo zelaniach, obrazkoch a ja neviem co! Staci pozriet napr. oficialnu FB stranku TLG. A na ambasadorskom fore sa tiez idu predbiehat v zelaniach noveho roka! Kokos aky novy rok??? Novy rok zacina na celom svete 1. januara! Ze nejaka sekta ho ma neviem kedy nie je podstatne! Hlavne, ze ked ja som tam zaviedol adventnu, resp. vianocnu temu s prianim, tak sa sotva niekto pridal! Jedine jeden manager, aj toho po Novom roku vyrazili. Ale z cinskeho noveho roku sa idu vsetci posrat. :vomitsmall:
Je to celé nejaké zvrátené, ak sem príde cudzinec a ty mu neposkytuješ zdravotnú starostlivosť podľa modelu vychádzajúceho slnka a nerešpektuješ jeho zvyklosti si extrémista, rasista, nehumánny a neviem čo všetko. Kto však rešpektuje teba v tých iných krajinách? Musíš sa prispôsobiť, ak nie, tak si skrátka nacionalista a neprisôsobilý rebel. Sami sme si na vine. Všetko treba robiť s mierou a zdravým rozumom. A toho manažéra vyhodili  po našom novom roku, alebo čínskom? :-) Každý by mal mať rovnakú šancu a príležitosť na prezentáciu a podporu svojej kultúry, mám pocit, že tá naša ide niekedy do úzadia :-(

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Vas pohlad na LEGO / pristup k nemu
« Odpoveď #14 : 16. Február 2018, 15:40:30 »
ja som si tiez vsimol nejako viac ze sa spomina cinsky novy rok... holt nova doba. Predtym bolo VOSR vsade.
Samozrejme ze ked si tam strasil s adventom a vianocami, tak si akurat tak vystresoval vsetkych politicky korektnych - uz nie su predsa vianocne priania, ale Seasons greatings!!! Kokos ako season, co ide snad o futbal ci hokej?
Ohladne tej jednostrannej tolerancie - pocul som, ze v niektorych firmach v UK uz ziadaju ludi, aby pocas ramadanu neprovokovali snedych kolegov s jedlom a radsej ho jedli nenapadne... ty vole just by som si tam rozbalil velky hamburger s bravcovym masom!