Autor Téma: Lego Creator 4957 Ferris Wheel  (Prečítané 10913 krát)

Odhlásený Jammo

  • Príspevkov: 452
Lego Creator 4957 Ferris Wheel
« : 20. Máj 2016, 10:08:42 »
Lego Creator 4957 Ferris Wheel
Rok vydania: 2007
Počet dielov: 1066

Úvod:
Ďalší set zo série Creator, ktorý mi pribudol do zbierky. Tento set je z roku 2007 a má obsahovať 1066 dielikov - pri pohľade sa to vôbec nezdá a stavba je tiež pomerne rýchla. Plusom Creator série je možnosť  stavby alternatívnych modelov – je možné ešte postaviť sklápací most a žeriav. A samozrejme aj iné ...
 
Stavba:
Stavanie hlavného modelu je pomerne rýchle. Základ tvoria 2 zelené baseplates 25 cm x 25 cm + 13 cm x 25 cm. Spojené sú iba 3 tenkými zelenými 2x4 plate + konštrukcia kolesa ich drží pokope.

ila_rendered

V tomto sete nie sú žiadne figúrky – vzhľadom na mierku, postavy sú vytvorené pomocou rôzne farebných okrúhlych a kónických brickov a okrúhlych plateov. Hlavné koleso je umiestnené na 2 podstavcoch, z ktorých každé ma 3 ramená. Na 1 podstavci je tiež PowerFunctions motor, ktorý otáča kolesom.

ila_rendered   ila_rendered

Najťažšie bolo spojiť 2 hviezdice-výplet kolesa s obvodovou časťou.

ila_rendered   ila_rendered

Každá hviezdica je spojená pomocou 8 axle dĺžky 10. V návode je uvedené najskôr spojiť 1 hviezdicu s obvodom a potom pridať druhú. Mne sa to veľmi nedarilo, lebo keď som položil hviezdicu na stôl, prekážala mi stredová os-neležalo to v rovine. Preto som najskôr spojil obe hviezdice, osadil na podstavce a až potom pridal obvodové koleso. Najskôr som ho samozrejme musel rozpojiť, opatrne navliecť a potom opäť spojiť. Potom už len doplniť všetky axle aby to držalo pokope  :D. Priemer kolesa je približne 47 cm. Doplniť ešte 8 kabíniek

ila_rendered

a hor sa na dobrodružnú jazdu  ;)

ila_rendered   ila_rendered

Atmosféru ešte dotvára trošku zelene, kasa a samozrejme čakajúci záujemcovia o zvezenie.

ila_rendered

Záver:
Pekný set, ktorý doplní a pohybom oživí každé mestečko. Aj keď je mierka trošku menšia, ponúka aj tak veľmi dobrú hrateľnosť. Kto by však chcel niečo väčšie, v roku 2015 bol vydaný set 10247. Výhodou je tiež možnosti alternatívnych modelov, z ktorých sa mi najviac páči zdvíhací most.
ila_rendered