TatraLUG

LEGO => Všeobecná diskusia => Tému otvoril: killco 31. Október 2013, 21:06:08

Nadpis: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: killco 31. Október 2013, 21:06:08
Za 1. zdôrazňujem že tu nemienim nikoho urážať.

Ale k veci. Dnes sa mi ukázala stará múdrosť že "Iniciatívny blbec je horší ako triedny nepriatel" , ako jedna velká múdrosť. Na bazoši sa objavil inzerát, kde nejaký pán ponúkol set (6985) z roku 1986 vo veľmi peknom stave za 33€. Kedže má moje srdce k tejto téme blízko, neváhal som ani sekundu a ineď som mu volal. Chlapík mi po zdvihnutí oznámil, že už mu niekto volal a že mu oznámil že to dáva dosť pod cenu a že aby si pozrel ceny na BL. Toto ma fakt dorazilo. Ešte som nezažil že keď chcem niečo predať za nejakú cenu, ponúkne mi niekto 2 až 3 násobok. Fakt by ma zaujímalo kto je tento iniciatívny človek, lebo určite bude chodiť aj na toto fórko.

 >:D

Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 31. Október 2013, 21:33:32
 :)) :)) :))
Ten tipek co mu volal musel byt dost mimo :-)
Jedine dve moznosti, co ma napadaju:
- volal mu jeho kamos,  chcel mu poradit s dobrym umyslom,
- chlapik si to cele vymyslelm kedze si medzicasom uvedomil, ze to predava lacno.
Lebo kazdy iny normalny by to kupil pre seba alebo len proste drzal hubu...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: martinn 31. Október 2013, 22:03:37
Podľa mňa ten čo mu volal je jeho nepriateľ a chce aby sa mu nedarilo s predajom.  :D
Radšej mu mal zavolať, že to je strašne drahé, že to je nemoderné a zastaralé lego a že ak by to dal za 15 tak možno niekto kúpi.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: liondee 01. November 2013, 07:23:03
Ja myslím že viem kto to bol, ale nebudem menovať.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: Anatyt 01. November 2013, 19:23:49
Ja myslím že viem kto to bol, ale nebudem menovať.

 (y) >:D Asi vieme vsetci.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 20. Január 2014, 17:58:09
Reakcia na prispevok v teme Zberatel TECHNIC-ov (http://www.tatralug.sk/forum/index.php?topic=32.msg8609#msg8609):

Tak pokial viem, tak 41999 bol vypredany na celom svete za max. 2 dni, ale nie preto, ze by on mali zaujem zberatelia, ale preto, ze to skupili kseftari na biznis a teraz to po nete predavaju s velkym ziskom a casom tie zisky budu len rast... Bohuzial, ale ludia, ktori to doma drzia MISB a kukaju na to, aku to ma nadhernu krabicu, nie su pre mna ani zberatelia, ani AFOL-ovia, su to proste iba odporni kseftari (tym samozrejme nemyslim teba, j.dodo), ktori ryzuju na nasom hobby a vedia, ze ak daco naozaj chceme, tak to kupime aj za 4 kila, lebo lacnejsie sa to uz aj tak neda kupit... Odporne priekupnictvo - nic viac - inak som uz aj rozmyslal, ze aj tu na fore by sme si mohli zriadit nieco ako BLACKLIST - co Vy na to, admini? Mozno je to hlupost, lebo vo svojej prapodstate na tom nie je nic nelegalne, ale je to necestne a mna (mozno iba mna) to strasne stve dop.....  >:( >:( >:(

Tak potom by na prvom mieste v blackliste malo byt TLC. Ryba smrdi od hlavy... cele to totiz maju v rukach oni.
- preco nerobia reedicie setov, ktore vyleteli na 7-nasobok ceny? napr. falcon, cafe corner atd. Nic by ich to nestalo, dizajn, navod, dieliky maju, len to znovu vydat... cely zisk by siel TLC a nie BL predajcom.
- preco nepredlzia dobu predaja urciteho setu na niekolko rokov? Ak by napr vyrabali a predavali ziadane exkluzivne sety 7- 8 rokov, rapidne klesne pocet ludi, co to bude skladovat.
- preco robia limitovane edicie ako 41999, Mr. Gold, comic con polybagy a pod? Nema to ziadnu logiku - vedia aky je cca dopyt po urcitych veciach, ale urobia sami umely nedostatok z danej veci. Potom to dopadne takto. Nehovoriac o tom, ze 41999 sa da este dnes (!!!) kupit v niektorych kamennych lego shopoch vo vyvolenej Amerike, kde to este TLC postupne uvolnovalo. Keby to aspon viazali na odber napr. urciteho mnozstva inych setov, alebo to davali ako bonus pri VIP zakaznikov, tak sa to este da pochopit...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: drdano 20. Január 2014, 18:43:06
No v podstate by sa s tym - mily mesje - aj dalo suhlasit, ale aj tak ma stve, ze som v podstate nemal sancu kupit tento set v normalnom termine... to ze povedzme desatrocny set, ktorym si chcem doplnit / skompletizovat zbierku, kupim povedzme za 500 eciek, pricom povodne stal 150, tak to este pochopim a dako prehltnem, som proste magor... ale toto je proste nechutne kseftarcenie, a navyse poznam aj osobne ludi, ktori to robia (nielen s LEGOm) a su mi odporni, proste z nich mam chut grcat... a este sa mi budu rehotat do xichtu, ze: "Aha, co mam!" a o par mesiacov to najdes na bazosi, ze to predava za dvojnasobok... proste zurim, lebo este si trufne hovorit o kamaratstve a pritom ryzuje lowe na zberateloch, cize ludoch, ktorym hovori "kamarat"... s tymto sa proste nezmierim...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: martinn 20. Január 2014, 18:58:08
Tak s týmto aj ja súhlasím, čo napísal pán doktor dano: "Bohuzial, ale ludia, ktori to doma drzia MISB a kukaju na to, aku to ma nadhernu krabicu, nie su pre mna ani zberatelia, ani AFOL-ovia" 
Pre mňa má MISB set hodnotu jedine vtedy keď ho otvorím :-) Je to lepší pocit ako sa pozerať na zatvorenú krabicu - treba vyskúšať :-)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 20. Január 2014, 19:06:11
Mna naopak stve, ze musim preplatit X-rocny set, ktory vydali este pred mojim AFOL prebudenim, hoci neni dovod, aby ho TLC nepredavalo dlhsie / neurobilo reediciu, pretoze realne som nemal sancu v case AFOLstva to kupit za katalogovu cenu. Naopak, pri 41999 tu sancu mal kazdy aktualny AFOL, sice sa to rychlo predalo (cca 10 dni sa to dalo v auguste kupit), ale ta sanca tu bola ovela vyssia, ako ked by som mal kupit UCS falcon - tam uz nemam sancu uz X rokov to kupit za normalnu cenu, aj keby som precesaval kazdy den obchody. Navyse, TLC to este zabije tym, ze da casto do takychto setov raritne dieliky, ktore sa uz neopakuju, a tym znemoznia este aj nahradnu moznost si to vyskladat z dielikov (napr: http://www.bricklink.com/search.asp?itemID=56261&colorID=86) - a toto je uz uplne mimo mojho pochopenia, kedze skoro vsetko sa da poskladat z dielikov viacnasobne pouzitelnych v inych setoch a neni dovod "vyrabat umelo" raritne dieliky.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: KLF 20. Január 2014, 22:17:21
Brano (ale aj dalsi) - nie je TLC, ale TLG - The LEGO Group.
A teraz k veci.  Si paranoik. Veci sa maju ovela jednoduchsie, ako si myslis. ;) To si vazne myslis, ze oni budu robit reedicie vsetkeho, co si AFOL zmysli? By velmi rychlo skrachovali. To nie je o tom, ze "ved mame na to vsetky dieliky - spravime znova Cafe Corner". Jednak to nie je len tak dat do vyroby aj co i len reediciu a hlavne chcu udrzat nejaku exkluzivitu niektorych setov. Niekoho CC absolutne nezaujima, ani Falcon - niekto by chcel reediciu Classic Space setov napriklad. A to nie je ziadna exkluzivita! Proste pre tych par zberatelov sa im neoplati znova a nanovo zacat robit nejaky starsi set. Skusali to - dopadlo to ZLE! A ze davaju nejake dieliky len do jedneho setu? Nesranduj, ze to myslis vazne ze to robia schvalne! :D Desiatky rokov to takto robia napriec setmi od polybagov po exkluzivne sety! Potrebuju nejaky diel v danej farbe do konkretneho setu a nikde inde - spravia si. Oni nevyrabaju tie sety na Tvoju zakazku. :) A ze spravia 41999, alebo Mr. Gold akciu? NO A? Ozivia trochu trh! A ze Ty sa k tomu nedostanes? Mas rovnaku sancu, ako kazdy iny kto sa k tomu dostal. Ja Ti poviem, co Teba stve - ze sa nevies dostat k tym setom! :) Uplne Ta chapem - mna tiez stve, ze sa nemozem dostat k niektorym setom. :D Tiez stoja na ebayi a BL vela penazi a nemam na to. Ale za to je TLG zle?
Inak zaujimam sa aj o ine oblasti mimo LEGA a mozem Ti povedat, ze od hrackarskych firiem az po automobilky - exkluzivne modely robia vsade! A tiez sa k nim nedostane kazdy. Vacsinou plati, ze rychlejsi berie. Ja som urcite za taketo exkluzivne a promo sety - bez nich by ziadne zberatelstvo nemalo vyznam.

Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: drdano 20. Január 2014, 23:05:24
Vies Rene, vsetko na tom by som preglgol, ale ze MEDZI NAMI tu na LUGu su ludia, ktori sa ti budu s usmevom na xichte dusovat, ze su zberatelia a casom vsetko, co skupia, ponukaju so ziskom na bazosi, s tym mam problem, to mi dolu krkom nechce zliezt... dufam, ze dotycny clen vie, ze hovorim napr. o nom... proste zberatelia chcu mat a nemaju a kseftari nechcu mat a maju a este aj zarobia... mate pravdu obaja v tom, ze kazdy mal rovnaku sancu 41999 ziskat za tych par dni, kym to bolo na trhu, aj ked mam chut sa vzopriet, pretoze ja nemam nikoho znameho ani v CR ani v USA ani nikde inde, aby som si to dal kupit a v SR to na trhu nebolo... a po par dnoch sa po tom sete zlahla zem a neboli ani na ebayi ani na BL ani nikde, az casom sa to zacalo objavovat, ale uz za ine ceny... mame medzi sebou skodnu... a ja TLG z toho nevinim, vinim z toho hyenizmus ludi, TLG je firma - obchodny podnik a oni pouzivaju vsetky marketingove tahy a finty, aby si udrzali zakaznikov a tym padom aj zisk... potom ale pridu prizivnici kseftarski a odradzaju zakaznikov, ktori su ochotni dat 200 eur za LEGO na shop@home, prip. u standarddneho predajcu, ale z nich podla mna velke percento uz 300 eur a viac prizivnikovi neda... a tak sa VERNY ZAKAZNIK na cele LEGO jedneho dna vyserie... ale tak asi pridu ini a s tym zrejme v TLG pocitaju... trochu je to smutne cele, dal som za LEGO uz tisice eur a potom mam problem sa dostat k jednemu setu... asi za odmenu...  :'( :'( :'(
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 20. Január 2014, 23:19:46
Rene, ja som len reagoval na drdana, ktory je nastvany na kseftarov, pritom ked uz o tom mame meditovat, tak skor treba nastvanost zamerat na niekoho ineho - kto to ma cele pod palcom. Kseftari len vyplnaju prazdny priestor a vyrovnavaju ponuku-dopyt.
A reedicie nejsu pre TLC ziadny problem - jednak by nebolo treba znovuvydavat vsetko exkluzivne, a jednak to neni ziadne tabu, kedze reedicii uz bolo milion. Preco vydavaju stale dalsie maersk lode? Myslis ze je viac zaujemcov o maersky ako o cafe corner? Pochybujem.... ak by to bolo tak ako vravis, tak by nerobili ziadne reedicie. Ale robia ich. Plus milion novych verzii uz vydanych setov - milion X-wingov, novy sopwith camel, atd. Cize evidentne je dopyt aj po uz vydanych setoch.
Co sa tyka dielikov - jasne ze to nerobia naschval ze vytvoria vzacny dielik - ale niekedy je uplne zbytocne nasilu vyrobit novy typ dieliku, ked sa to v pohode da spravit z existujucich - naopak, nepochopitelne nedaju niektore dieliky do dalsich setov a skoncia s nimi - napr okna v cafe corner.
Ozivenie trhu s 41999, Goldom a pod - oni tym viac ludi nastvali, ako ozivili trh. Drdano je nastvany ze musel preplatit 41999 (hoci nebol dovod umelo obmedzit pocet vydanych kusov, vedeli co nastane), decka su nastvane ze nemali sancu na Golda, dalsi su nastvani na polybagy (niektori preplatili Azoga z comic conu, lebo sa bali ze uz nebude), atd. A neni na to dovod. Ozivenie trhu si predstavujem inak.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: juraj 20. Január 2014, 23:37:38
Pri sete 41999 sa ten ošiaľ dal čakať. Set bol dostupný za peniaze, preto sa vypredal hneď. Ľudia našli skôr 190 Eur ako chuť behať po štáte a hľadať Golda. Okrem toho dieťaťu ľahšie povieš nemám 190€ ako to, že nemá šancu nájsť jednu figúrku, ktorú reklamujú na krabici a na každom príbalovom letáku.

Okrem toho samé Lego rozdalo 41999 ako darček na recenzie a Golda ako pozornosť LUGom. To hneď znižuje dostupný základ.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: KLF 20. Január 2014, 23:48:15
Kseftari nevyplnaju priestor - kseftar nakupi niekolko kusov z daneho setu a zgrlosi to doma, aby to po roku predal 4x tak draho. Ak TLG vyda 10000 kusov a kseftari po celom svete z toho 5000 kusov drzia doma, tak sa netreba cudovat, ze je to predrazene! A TO TAKTO JE! Kseftari nie su len u nas, ale v celom svete. A toto drzanie doma ten set proste predrazuje - to je fakt!
Reedicie problem su a TLG ich nerobi s oblubou. To viem. Reediguju sa sety, ktore mali nejaku vyrobnu vadu, alebo su potrebne pre napr. reklamne ucely. Takto sa reedigovali niektore napr. Technic sety, alebo uz Tebou spominana Maersk lod. Ta sa reedigovala 3x. Dovody boli tie, ze firma Maersk menila nazvy pre namornu sekciu (Maersk SEALAND - Maersk LINE) a poziadali o dalsie lode pre seba. Tie Maersk lode neboli robene pre nas AFOLov - bola to zakazka firmy Maersk a cast sla ako exkluzivny set do predaja cez S@H, so suhlasom firmy Maersk! Star Wars je ale iny pripad - to ze tam vysiel 3x Falcon, 3x X-Wing, 3x AT-AT, atd. nie je reedicia. Je to novy model, a vyrobili ho preto, lebo licencia trva, je uspesna a ludom sa tieto legendarne rakety/vozidla pacia. Opakujem - TLG skusalo robit toto, co Ty (a nielen Ty) chces. Spustilo pred 14 rokmi radu Legends, co bol zaxiatok rady 1xxxx (Exclusive). Tato rada zacala reediciami popularnych setov od 70. rokov po 90. roky. A vies preco v tom nepokracovali??? Pretoze AFOLI v celom svete si ich kupili a tym to haslo! Myslis, ze dieta v roku 2001 zaujimala nejaka USS Constellation, alebo primitivne vyzerajuca stavba ulice? Ich nezaujimalo, ze to bol set z 80. rokov. Na celej tejto akcii TLG PREROBILO! Preto sa do ziadnych reedicii uz nehrnu. Problem bol aj ten, ze uz aj v tych reediciach museli nahradit kopec dielov, ktore sa uz nevyrabali.
Fakt nechapem tu aroganciu voci TLG. Ja teda nepatrim medzi ich ritolizacov (su tu ludia co by vedeli rozpravat ako nadavam obcas), ale zas byt nastvany na TLG len preto, ze sa mi neusiel nejaky exkluzivny set je podla mna plakanie na nespravnom hrobe. A opakujem - tie exkluzivity robia zberatelstvo zberatelstvom! A nielen v LEGU.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 21. Január 2014, 00:20:07
To co hovoris, ze kseftari zablokuju vyraznu cast nakladu, sa tyka len miziveho percenta setov - mozno jedineho - limitovaneho 41999. V zasade ale par tisic setov odlozenych u kseftara nemoze zamavat aktualnym trhom, kde sa tocia statisice kusov. To ze kseftari zamavali trhom pri 41999, je problem TLG - nemali vydat tak male mnozstvo setov. Je to ich problem a zly odhad situacie. A caro je v tom, ze to stale mozu napravit - mozu vydat dalsich 100 000 ks, kseftari utru hubu, a tisice drdanov na celom svete sa potesi.
Stale nevidim problem pri reediciach. Predsa ked vydali prvy krat USC falcona, tiez to kupovali len AFOLovia. Ak by teraz vydali znovu tento set, tiez to kupia AFOLovia - iste, nekupia to ti, co to uz maju doma, ale zasa medzitym pribudli tisice novych AFOLov. A velku cast fixnych nakladov ma TLG pokryte.  Nech mi nikto nepovie ze by neboli v pluse z tejto reedicie, dieliky vedia vyrobit za menej ako ziskaju za set. Je to len ich konzervativizmus.
Ja nejsom nastvany na TLG, ja len hovorim ze ked uz sa niekto pozastavuje nad kseftarmi, place na nespravnom hrobe. Akonahle je niecoho akutny nedostatok, je to chyba vyrobcu / organizatora / distributora. To je ako ked niekto stoji celu noc a den v rade na listky na dolezity zapas a neujde sa mu miesto - nebude predsa nadavat na tych, co nocovali dlhsie. Ale bude nadavat na toho, kto nastavil cenu tak, ze bol extremne vyssi dopyt ako ponuka, a kto spravil nedostojnu formu predaja.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: MiKeL 21. Január 2014, 09:12:31
To co hovoris, ze kseftari zablokuju vyraznu cast nakladu, sa tyka len miziveho percenta setov - mozno jedineho - limitovaneho 41999. V zasade ale par tisic setov odlozenych u kseftara nemoze zamavat aktualnym trhom, kde sa tocia statisice kusov. To ze kseftari zamavali trhom pri 41999, je problem TLG - nemali vydat tak male mnozstvo setov. Je to ich problem a zly odhad situacie. A caro je v tom, ze to stale mozu napravit - mozu vydat dalsich 100 000 ks, kseftari utru hubu, a tisice drdanov na celom svete sa potesi.

Inac nieco podobne sa udialo s prvym Minecraft setom. S@H cena okolo 36E, ked sa vsade vypredal, cena okamzite vyletela na 1.5 az 2 nasobok. A po par mesiacoch TLG dodalo na trh nove kusy ;) Ale chapem, ze tento set a 41999 je trosku ina situacia.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: phoenicis 20. Október 2015, 23:27:05
Páni a čo poviete na toto?:

http://deti.bazos.sk/inzerat/54297207/Ponukam-exkluzivne-lego-sety-TOP-Ponuka.php (http://deti.bazos.sk/inzerat/54297207/Ponukam-exkluzivne-lego-sety-TOP-Ponuka.php)

Videl reportáž na JOJke?
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: KLF 20. Október 2015, 23:43:54
Klasicky priekupnik - na BL kupi, na Bazosi preda. Evidentne je aj na LEGO fore, lebo pouziva slovo "sety", ktore laik velmi nepouziva, a teda nas asi aj cita. ;)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: matt251 20. Október 2015, 23:57:41
Podla tel.cisla a mailu aj viem o koho ide. Poznal som ho aj osobne pred par rokmi aj navstivil u neho doma. Uplne fajn clovek, ale ci je tu na fore to skutocne netusim, pretoze uz aj par rokov kontakt neudrzujeme :-)
A co je na tom inzerate zle?
Vela ludi pozna "len" bazos (pre nas aj vdaka bohu). Aky je rozdiel medzi nim ktory zozenie cez na BL/ebay 20rocny set a preda na bazosi  oproti kseftarom tu na fore co vykupia Vieden, Tesca a niektore eshopy, pripadne prelozia regale v dracikoch a najdu vykopavky ktore este ulozia v posteli a predaju to na BL a mozno sem tam aj na bazosi  ;)
Kazdy si privyraba ako vie, a sikovny predajca preda aj arabskemu sejkovi piesok na stavbu :-)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: papluh 21. Október 2015, 00:47:18
Myslím, že toto je úplne v pohode. Narozdiel od brakovačov akcií minútu po otváračke obchodu to znalého fanúšika neohrozuje. Jednoduchá ochrana - kúpi si to sám z BL či ebay. 
Skôr by ma zaujímalo, kto zo zberateľov takýchto starín je odkázaný na kupovanie cez bazoš?
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: phoenicis 21. Október 2015, 00:51:48
...
Skôr by ma zaujímalo, kto zo zberateľov takýchto starín je odkázaný na kupovanie cez bazoš?

Podľa mňa práve tí, ktorí vzhľadom k rôznym okolnostiam nedôverujú nákupu na zahraničných stránkach, či nikdy také stránky nenavštívili...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: Anupew 21. Október 2015, 01:15:28
Páni a čo poviete na toto?:

http://deti.bazos.sk/inzerat/54297207/Ponukam-exkluzivne-lego-sety-TOP-Ponuka.php (http://deti.bazos.sk/inzerat/54297207/Ponukam-exkluzivne-lego-sety-TOP-Ponuka.php)

Videl reportáž na JOJke?

Ten inzerát je tam už dlhšiu dobu. Inak ja kupujem lego cez bazoš a nieje žiadny problém. Aj teraz som kúpil ten žeriav, dnes má prísť  ::)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: GentlemanA15 21. Október 2015, 08:40:07
Všeobecný problém bude podľa mňa ten, že ľudia si začnú myslieť, že keď kúpia deťom lego, príklad city set za 20€, deti sa zahrajú a po dvoch rokoch ich to omrzí, tak za to dostanú na bazoši 50€ :D.

"Dnes už nezohnateľný Jack Stone set, kompletný (chýbajú len 2 zbytočné dieliky, nahradené inou farbou); cena: 50€"  (y)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: KLF 21. Október 2015, 08:49:16
"Dnes už nezohnateľný Jack Stone set, kompletný (chýbajú len 2 zbytočné dieliky, nahradené inou farbou); cena: 50€"  (y)

Nezohnatelny, ako nezohnatelny... Este vlani som 2 videl. ;)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: phoenicis 21. Október 2015, 14:06:30
Nezohnatelny, ako nezohnatelny... Este vlani som 2 videl. ;)

...ale ani sa ich nedotkol, predpokladám ;) :D
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: KLF 21. Október 2015, 14:16:39
Dotkol, ale nekupil. Inak bolo to tu (https://goo.gl/maps/FP1Jj5Fyyzx).
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: Artemis 22. Október 2015, 15:01:19
Videl reportáž na JOJke?
Link na tu reportaz?
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: MiKeL 22. Október 2015, 15:06:14
Link na tu reportaz?

http://www.tatralug.sk/forum/index.php?topic=623.msg18646#msg18646
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: Artemis 23. Október 2015, 15:30:46
Vdaka  ;)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: SkiFi 10. November 2015, 19:28:25
aj na tomto fore je krasne vidiet ako marketingova a predajna strategia vychovala svojich kupujucich :) Exkluzivita LEGA je to co drzi predaj LEGA hore a aj totot prekupovanie LEGA .. LEGU je to suma fuk kto to kupi pre nich je dolezite predat vyrobene ak to skupi rychlo tisic kseftarov a predavaju to nasledne 10 rokov budiz ale LEGO ma peniaze ihned a ide dalej na nove serie, formy dielky .. pre nich je to vyhoda a urcite proti tomu nezakrocia .. minimalne to kseftarom ztazuju tak, ze na S@H je obmedzeny pocet kupitelnych kusov a sem tam nejakeho cloveka co to prehnal zablokuju .. Ja som si zatial kazdy set co som chcel zohnal alebo ak nieco islo von a videl som ze to zmizne za 5 minut "ideas research institute" tak som to kupil o polnoci ked sa to na shope aktivovalo .. vtedy sa to fakt mihlo a za 10 minut uz sa to kupit nedalo :) prislo mi 5 ks .. a ano 4 som predal za 2 nasobok ... co som nasledne otocil na dielkoch co potrebujem :)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 11. November 2015, 12:50:33
aj na tomto fore je krasne vidiet ako marketingova a predajna strategia vychovala svojich kupujucich :) Exkluzivita LEGA je to co drzi predaj LEGA hore a aj totot prekupovanie LEGA .. LEGU je to suma fuk kto to kupi pre nich je dolezite predat vyrobene ak to skupi rychlo tisic kseftarov a predavaju to nasledne 10 rokov budiz ale LEGO ma peniaze ihned a ide dalej na nove serie, formy dielky .. pre nich je to vyhoda a urcite proti tomu nezakrocia .. minimalne to kseftarom ztazuju tak, ze na S@H je obmedzeny pocet kupitelnych kusov a sem tam nejakeho cloveka co to prehnal zablokuju .. Ja som si zatial kazdy set co som chcel zohnal alebo ak nieco islo von a videl som ze to zmizne za 5 minut "ideas research institute" tak som to kupil o polnoci ked sa to na shope aktivovalo .. vtedy sa to fakt mihlo a za 10 minut uz sa to kupit nedalo :) prislo mi 5 ks .. a ano 4 som predal za 2 nasobok ... co som nasledne otocil na dielkoch co potrebujem :)

no praveze v poslednej dobe stale viac pritvrdzuju - skrtia distribuciu exkluzivit (napr winter sety u nas nedostat, nehovoriac o season setoch a polybagoch, vynimocne sa objavili ideas v alltoys), obmedzuju malych predajcov (v podstate skapali lacne ceske eshopy, kde sa dal kupit modular pred 2 rokmi za 120e), davaju viac zakazov na SAH ludom, co vela kupuju, atd. Dost hanba, namiesto toho aby zvysili produkciu. Nejaky momentalny vypadok pochopim (ak napr necakane im vykupia nieco, s cim neratali ze o to bude velky zaujem, napr ten Research institute), ale ze maju pravidelne vypadky a ze musia davat limity na SAH, je trapne. Pripomina mi to socik a tovar na pridel. Vsak ked vidim aky je zaujem, tak pustim stroje na plne obratky, ako vlastnikovi mi moze byt jedno, ci 100 modularov kupi 1 kseftar alebo 100 zakaznikov, vyrobim proste 3x viac, a ked sa presyti trh, tak na to doplatia kseftari, ked im bude hnit na sklade stovky setov X rokov - su to ich naklady a kapacitne problemy, ja ako TLG som predal 3x viac setov a mozem si mastit brucho... obmedzovanie predaja cohokolvek je vizitkou zleho manazmentu firmy. To je ako keby som dosiel do datartu a nechceli mi predat 10 televizorov, vsak to spravi len blazon - normalne by ma nosili na rukach, ze aky obrat som im spravil...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: papluh 11. November 2015, 13:33:47
Až na to, že aj keď ten Datart zistí že ty od nich nakupuješ ako spotrebiteľ a potom to vo veľkom predávaš ďalej, tak ťa začnú tlačiť do zmluvy podľa obchodného zákonníka  ;) Nehovoriac o tom, že väčšina letákových cien má obmedzenia na odber. Nehovoriac o tom, že prirovnanie s Datartom nieje rovnaké, keďže ten je medzi článok medzi distribútorom a zákazníkom, zatiaľ čo TLG je v tomto prípade za prvé 2-3 články (výrobca-distribútor/výrobca-distribútor-obchod u Stores)

Problém celého priekupníctva u LEGA je, že je obmedzené na úzku skupinu produktov, ktorá je z pohľadu celkových predajov mizivá. Väčšinou sa jedná o exkluzivity, ktoré majú len pre seba alebo pre vyššiu vrstvu obchodných partnerov a táto nedostupnosť zároveň vytvára druhotný trh. Takže pokiaľ nezmenia tento prístup tak obmedzenia na nákup tam budú. Takéto vytváranie exkluzivity vidíš všelikde (od mobilov, notebookov,...) a vymyslel to niekto z korporátu, takže očakávať, že sa to zmení je utópia.
To skôr nastane, že sa začnú viac venovať výrobe nekontroverzných profitabilných policajných staníc každý rok.
Obdobne očakávam, že negatívne kritiky zatemnených konšpirátorov okolo Ideas dosiahnu akurát to, že TLG sa na celé Ideas vykašle...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 11. November 2015, 13:52:08
Až na to, že aj keď ten Datart zistí že ty od nich nakupuješ ako spotrebiteľ a potom to vo veľkom predávaš ďalej, tak ťa začnú tlačiť do zmluvy podľa obchodného zákonníka  ;) Nehovoriac o tom, že väčšina letákových cien má obmedzenia na odber. Nehovoriac o tom, že prirovnanie s Datartom nieje rovnaké, keďže ten je medzi článok medzi distribútorom a zákazníkom, zatiaľ čo TLG je v tomto prípade za prvé 2-3 články (výrobca-distribútor/výrobca-distribútor-obchod u Stores)

Problém celého priekupníctva u LEGA je, že je obmedzené na úzku skupinu produktov, ktorá je z pohľadu celkových predajov mizivá. Väčšinou sa jedná o exkluzivity, ktoré majú len pre seba alebo pre vyššiu vrstvu obchodných partnerov a táto nedostupnosť zároveň vytvára druhotný trh. Takže pokiaľ nezmenia tento prístup tak obmedzenia na nákup tam budú. Takéto vytváranie exkluzivity vidíš všelikde (od mobilov, notebookov,...) a vymyslel to niekto z korporátu, takže očakávať, že sa to zmení je utópia.
To skôr nastane, že sa začnú viac venovať výrobe nekontroverzných profitabilných policajných staníc každý rok.
Obdobne očakávam, že negatívne kritiky zatemnených konšpirátorov okolo Ideas dosiahnu akurát to, že TLG sa na celé Ideas vykašle...

Pochybujem, ze by Datart riesil, kolko toho mozem kupit a na co to pouzijem - ja som zakaznik a kupujem tolko a tolko kusov, ci si tym oblepim stenu alebo to zhodim z okna, je moja vec, a este by mi dali celi stastni aj mnozstevnu zlavu... boli by padnuti na hlavu, ak by to riesili - vsak cim viac predaju, tym vyssi zisk, kedze to nakupuju za menej od distributora. Jediny limit by bol pocet kusov na sklade - v datarte a nasledne u distributora. Ale to je len technicky problem, nikto v datarte by ta nelimitoval v nakupe len preto, aby sa uslo aj inym zakaznikom. A pochybujem, ze maju v zmluve zakaz dalsieho predaja.
V pripade TLG a SAH to navonok vyzera tak, ze splyva vyroba a distribucia, ale nie je to tak - podla zakona su to podla mna 2 entity, a podmienky, ktore TLG ako vyrobca dava SAH ako distributorovi by mali byt rovnake, ake dava inym distributorom - inak ide o porusenie antimonopolnych pravidiel  - co sa podla mna aj deje - ak dojdem do TLG, ze chcem predavat lego, tak mi proste niektore sety neposkytnu, navyse, znevyhodnuju inych distributorov tym, ze ti nemozu mat akcie ako su VIP body, zadara polybagy, a pod. Keby sa do toho niekto obul, tak ma sancu uspiet. Tak ako prehral sudny spor tusim Slovnaft, ktory zvyhodnoval svoje cerpacie stanice.
A taktiez nemam pocit, ze by TLG zamerne robila urcite sety v limitovanom pocte, aby z toho robila exkluzivny tovar - modularov vyrobi tolko, kolko predpoklada, ze preda a boli by este blbsi, ak by limitovali pocet vyrobenych kusov... sem neratam vynimky ako bol modry technik 41999, ci zlaty panak z 10. serie CMF - tam bol dopredu nastaveny limit a exkluzivita. Oni aj sety ako su creator expert vyrabaju priebezne (vid rozne kody na skatuly), podla pohybu na trhu, obcas to neodhadnu (preto je niekedy X dnovy vypadok v dostupnosti, temporary out of stock, sold out, resp. napisu ze bude dostupny vtedy a vtedy), ale v zasade to ide priebezne, az dokial maju nastavenu dobu produkcie (napr ze urcity set bude vyrabany 2 roky) - tam to potom moze sklznut o X mesiacov jednym smerom (ak sa sety vypredaju skor ako je nastavena doba produkcie), alebo druhym smerom (ak je to ležiak, ktory sa malo kupuje).
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: papluh 11. November 2015, 15:15:34
Tak skús tam nabehnúť s tým, že to chceš na ďalši komerčný predaj. Možno nejakej pokladníčke to bude jedno, ale zodpovedný vedúci predaja ťa pošle s nákupom ako spotrebiteľ niekam. Áno, radi ti dajú zľavu ale popri tom ti dajú faktúru podľa obchodného zákonníka atým padom si za spotrebiteľské právo pri ďalšom predaji zodpovendný ty. Pretože toto právo v rámci EU je dosť drakonické a s cenami tlaenými dolu pri eshopoch sa to stáva dosť nákladné, najmä ak napr výrobca dáva záruku predajcovi len 1 rok a ten musí dať 2 roky. Samozrejme toto je v záujme firmy a nie konkrétneho človeka, čo si zhrabne prémie za predaj a prižmúri oči.

Vzhľadom na to, že TLG je najväčší (či druhý) výrobca hračiek, tak ak by tam boli diery, tak sa si každý druhý schopní právnik rád zarobí na svoje štvrté Porsche na takom súste.
Keď si pozreš faktúry z Lego Shopu tak tam je priamo identifikované LEGO System A/S aj s daňovým číslom.
Distribútor pre jednotlivé krajiny už býva lokálne registrovaná firma, ale napr český LEGO Trading sro je stále vlastnený dánskym LEGO A/S, tj stále je to rozdiel medzi reťazcom pri Datarte kde každý článok je nezávislý (aj keď niektorí distribútori to majú podobne)
Keď taký Dráčik môže dať plošne -15% tak cena od LEGO ako výrobcu na začiatku tej reťaze nemôže byť vyššia, tipujem že ani všetky VIP body a bonus sety toto nepodlezú. A že firma dáva rabaty podľa objemu ... no tak to v obchode chodí. Nepočul som napríklad o tom, že si niekto založí sročku na predaj áut, objedná si 4 BMW pre seba a kamarátov a dostane zľavu ako najväčší dealer v regióne...

K tomu druhému treba odlišovať medzi limitovaním a exkluzivitou v rámci TLG. Tam sa bere exkluzivita ako odmeňovanie predajcov či nahnanie do ich vlastného obchodu a znížená dostupnosť pre ľudí je len výsledný efekt. Limitovanie počtu je okrem tebou spomenutých prípadov skôr funkcia dĺžky produkcie, pri niektorých je jasne jednorázová - sezónne ročné sety, bonusy a pod - čo robí zvýšený dopyt.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 11. November 2015, 16:47:37

Keď taký Dráčik môže dať plošne -15% tak cena od LEGO ako výrobcu na začiatku tej reťaze nemôže byť vyššia, tipujem že ani všetky VIP body a bonus sety toto nepodlezú. A že firma dáva rabaty podľa objemu ... no tak to v obchode chodí. Nepočul som napríklad o tom, že si niekto založí sročku na predaj áut, objedná si 4 BMW pre seba a kamarátov a dostane zľavu ako najväčší dealer v regióne...


nemyslel som bezne sety, tam ma SAH velku konkurenciu - ale exkluzivity (creator expert), kde neviem ze by sa dalo kupit ich lacnejsie v porovnani s SAH.
Mnozstevne rabaty su ina vec, tam je to OK, ak daju velky discount velkym retazcom ako je Toysrus a pod.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: papluh 11. November 2015, 17:16:57
Tak u nás skapal pes, modulary má akurát Alltoys/Pompo, už ani MY ich dlho nemalo.
Ale v USA sú napr v TRU alebo Amazone sa cenníkovú cenu. Nepredpokladám, že to predávajú zadarmo, takže nejaké percento na tom majú.

Ak si distribútor stanoví pravidlá pre predajcov na rozdelenie úrovne, tuším u Tradingu to boli 3 kamenné predajne či tak nejak, tak je ho to jeho vec. Ak platia pre všetkých rovnako v závislosti na všeobecných podmienkach (tj nie že názov obchodu musí začinať na D a končiť na k), tak žiadny súd ti nepomôže, je to ich právo.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: SkiFi 12. November 2015, 17:56:13
momentlane LEGO stavia v madarsku a v Cechach tovarne .. nestihaju kapacitne verim, ze aj toto je zdrojom prisnych obmedzovani ..
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 12. November 2015, 18:38:49
momentlane LEGO stavia v madarsku a v Cechach tovarne .. nestihaju kapacitne verim, ze aj toto je zdrojom prisnych obmedzovani ..

plus aj v Cine...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: papluh 27. November 2015, 21:24:26
Aby ste ti nemysleli, že len u nás to je.
Walmart mal akciu box 1500 kociek za 30 dolárov. Keďže tam nebol limit na osobu a niektoré predajne ten tovar mali sprístupnený pred začiatkom akcie o šiestej, tak sú správy ako ľudia s plným košíkom krúžili po predajni už o piatej :D
(http://i.imgur.com/4BP7GLB.png)
(http://i.imgur.com/l0cjCqA.jpg)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: P4tr1cius 27. November 2015, 21:40:34
Nechápem (vlastne chápem), čo proti tomu ľudia majú. Ale úprimne, keď sú chalani šikovní a majú k tomu aj lokálne spôsobilosti, tak prečo nie?! Boli by hlupáci keby to nevyužili. Tak nech sa to točí, když to jede. Myslím, že každý uvedomelý AFOL (teda pekne stupídny názov) si vie zadovážiť svoje záležitosti v pohode a v predstavách svoju srdcu vlastných. Takže je to v poho.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 28. November 2015, 00:00:06
Aby ste ti nemysleli, že len u nás to je.
Walmart mal akciu box 1500 kociek za 30 dolárov. Keďže tam nebol limit na osobu a niektoré predajne ten tovar mali sprístupnený pred začiatkom akcie o šiestej, tak sú správy ako ľudia s plným košíkom krúžili po predajni už o piatej :D

my mozme len snivat o tom, ake maju v amerike akcie a vypredaje... tam je normalne dostat aj modular v zlave...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: matt251 28. November 2015, 01:08:13
Aby ste ti nemysleli, že len u nás to je.
Walmart mal akciu box 1500 kociek za 30 dolárov. Keďže tam nebol limit na osobu a niektoré predajne ten tovar mali sprístupnený pred začiatkom akcie o šiestej, tak sú správy ako ľudia s plným košíkom krúžili po predajni už o piatej :D


az sa mi hlava zatocila ked som to videl. cista zavist toto
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: papluh 28. November 2015, 11:32:37
Tak v oficiálnych Stores to tiež nebolo žiadne terno ani tam.
A Wallmart ... ten ma obrat skoro 4x HDP Slovenska a cisty zisk asi 1/8 HDP, tak si skus predstavit aku maju vyjednavaciu silu ...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: Danybůjek 29. November 2015, 13:14:04
V makru u nas jsou/byly taky neco kolem 1000,-
A když člověk uměl, tak koupil i 20 kusů. Bylo to o tom kdy to stihl koupit.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: Artemis 07. December 2015, 16:30:16
Uf, krasna cena za to. Moj kosik by asi vyzeral podobne  :D Super dieliky na "vypln", napriklad na stavbu terenu by som si to vedel predstavit tie niektore farby.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: Morandi 16. Január 2016, 01:38:42
Kšeftári z Bazoša už asi nebudú tak kludne spávať. >:D

http://www.uspesne-podnikanie.sk/danovy-urad-ma-od-noveho-roka-nove-moznosti-kontroly-e-shopov
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 16. Január 2016, 02:10:15
Kšeftári z Bazoša už asi nebudú tak kludne spávať. >:D

http://www.uspesne-podnikanie.sk/danovy-urad-ma-od-noveho-roka-nove-moznosti-kontroly-e-shopov

hej, treba naháňať a prinajlepšom pozatvárať všetkých zločincov, ktorí zarobia 20 eur na bazoši, a veľké ryby, ktoré točia miliardy, môžu ďalej pokojne plávať... zrovna nedávno sa na susednom fóre sa niekto sťažoval, ako ho obracali colníci kvôli predaným dielikom. Dobré je že ruka spravodlivosti je nemilosrdná - veď z tých uniknutých daní sa mohlo uliať toľko peňazí oligarchom...
Skôr by sa mali zamerať na to, koľko čóriek sa točí na bazošoch...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: Anupew 16. Január 2016, 05:42:51
Už vidím ako vymíšľajú niečo také zdaniť. Radšej keby ony šli príkladom ako neplitvať verejními financiami či už neschopnosťou, alebo klientelizmom... A ako inak mi podstivý na to doplatíme a pri tom sa to tak nezenužíva ako si ony myslia. Väčšina keď aj predáva a chce si privirobiť tak má k dispozícii len niekoľko kusov. Nejde o horibilné zárobky. Bazáre fingujú tak ako majú ľudia tam predávajú napr. lego po deťoch poprípade niekto svoje zbierky rozpredáva. Mne to príde ako sv.....o pretože už to čo sa predáva na bazároch bolo dva krát zdanené (ak predáva súkromná osoba tak jeho plat a ešte aj daň za tovar). O podnikateľov a o firmy nejde pretože vtedy sa jedná len o reklamu (ony už daňe platia). A ešte je tu tak trochu konšpiračný motýv. A to taký že vláda resp. vyšša kasta chce mať všetko pod kontrolou. To čo kupujeme aj predávame medzi sebou. PS: K tomuto. Som  zvedavý ako by poriešili osobné prevzatie/doručenie >:D (aha už mi trklo, na to si predsa zariadia čipy pod kožu alebo inde do tela). Ach kam to smerujeme :-\
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: bedo 16. Január 2016, 09:05:12
hej, treba naháňať a prinajlepšom pozatvárať všetkých zločincov, ktorí zarobia 20 eur na bazoši, a veľké ryby, ktoré točia miliardy, môžu ďalej pokojne plávať... zrovna nedávno sa na susednom fóre sa niekto sťažoval, ako ho obracali colníci kvôli predaným dielikom. Dobré je že ruka spravodlivosti je nemilosrdná - veď z tých uniknutých daní sa mohlo uliať toľko peňazí oligarchom...
Skôr by sa mali zamerať na to, koľko čóriek sa točí na bazošoch...
(y)  (y)  (y)  (y)  (y)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: MiKeL 16. Január 2016, 09:49:35
Cize ponuka sa presunie na zahranicne bazarove stranky a doprava sa bude riesit po roznych osobach ;)

Anupew - beznych ludi, co raz za zivot predaju lego po detoch ma financna sprava na haku. Riesit budu ludi, co tam maju xy inzeratov na nove sety, ked hovorine o legu. A potom rozne podnikave mamicky predavajuce popri materskej tovar z ciny.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: KLF 16. Január 2016, 09:54:55
Ja som len zvedavy ako chcu dokazovat webshopom ktora dobierka je sukromna a ktora za ucelom podnikania. Cele mi to pride uz ako cista buzeracia a dalsi krok k likvidacii drobnych podnikatelov! (n)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: GentlemanA15 16. Január 2016, 13:55:36
Riešia, s prepáčením, sračky. Včera či predvčerom som čítal, kvalitný článok o dialniciach. Že sa ich postavilo v minulom, či predminulom roku AŽ 33km a stálo to vyše miliardy. Toto nikoho nezaujíma...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 16. Január 2016, 14:13:52
zaujimave je aj ako zistia tych predavajucich na bazosi, mam pocit ze tam staci dat email a cislo hocijake... mozno ale budu chodit tajni a volat na inzeraty, a pri osobnom odovzdani dojdu kuklaci...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: MiKeL 16. Január 2016, 15:05:49
Po slovensky - mas viac ako jeden inzerat za existenciu konta = podozrivy. Cele to bude asi take slovenske. My vymyslime co, ale nedomyslime ako. Prinajhorsom sa vzdy najde prajny sused.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: papluh 17. November 2017, 14:46:07
Mnoho ľudí tu má BL obchody, pravidelne sleduje obchody a prípadne má rôzne neverejné zdroje.
Ak by v najbližšom čase niekto ponúkal väčšie množstvo minuloročných vianočných setov 24v1 40222 (https://brickset.com/sets/40222-1) alebo jeho diely tak je možné, že pochádzajú z krádeže z dodávky charitatívnej organizácie určenej pre britské detské nemocnice ...
https://brickset.com/article/31939/fairy-bricks-theft-appeal-for-information
(https://images.brickset.com/news/thumbs/large/tn_23592345_1966112070329996_6585444359034245877_o_20171117_jpg.jpg)
(https://images.brickset.com/sets/images/40222-1.jpg?201610030329)
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: sami2001 14. Apríl 2021, 12:47:39
Neviem kam to dať tak to dám sem. Neviem čo si mám o tom celom myslieť. https://m.youtube.com/watch?v=uHqEj_Z_qgQ&t=1098s
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: papluh 14. Apríl 2021, 13:07:45
Počúval som to na pozadí pár hodín keď to šlo ako stream asi prvé 3-4 hodiny z 8. Nemám chuť pozerať znova ani túto pol hodinu a teda niečo z tohoto ďalej je založené na vystrihnutých veciach.

Ak by som chcel byť korektný tak si prepožičiam tento komentár zpod videa
Citovať
Velka skoda, ze pan neni "srdcar", podle toho, jak mluvi vlastne nema k legu zadny vztah a lego bere jenom jako prostredek ke zbohatnuti. Jeste vetsi skoda pak je, ze ve vysledku pak vlastne timto pristupem skodi opravdovym srdcarum.

Akože nejaké vedomosti o LEGO veciach má, ale akonáhle to malo ísť trocha viac pod povrch tak bieda (BL, IP, výroba,...) . Niežeby som si predstavoval, že každý na BL by to mal vedieť, ale keď už sa nechám publikovať na nete tak očakávam nejaké vedomosti.
Ďalej sa snaží profilovať ako korektný predajca, kľudne môže byť pravda, to nemá súvis s LEGO fanúšikovstvom.
No a na margo toho komentu, chlapec na seba mimochodom prezdradil (či sa pochválil ?) že s triedou z gympla sa radšej už nestretáva lebo na nich skúšal nejaký MLM systém, z predošlej práce ako skladníka ho vydrbali lebo zneužíval benefitový systém na kšeftovanie, ...
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: sami2001 14. Apríl 2021, 13:24:50
No krásne... Keď počujem MLM  :vomitsmall:
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: Inst 31. Júl 2021, 16:04:45
Ja som tiež nevedel, kam toto dať.

Poznáte niekto prosím tohto "predajcu"? Predáva občas na facebooku (https://www.facebook.com/rene.baranyai.7) a bazoši  (https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail=0&idphone=1399625&jmeno=Cc) vždy nové sety a dosť pod cenu.
V minulosti aj pod menom: Renée Tačo/Tačino Baranyai.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: GentlemanA15 31. Júl 2021, 17:34:27
Ja som tiež nevedel, kam toto dať.

Poznáte niekto prosím tohto "predajcu"? Predáva občas na facebooku (https://www.facebook.com/rene.baranyai.7) a bazoši  (https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail=0&idphone=1399625&jmeno=Cc) vždy nové sety a dosť pod cenu.
V minulosti aj pod menom: Renée Tačo/Tačino Baranyai.

Mne osobne to meno nič nehovorí. Spravil niečo, či?
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: Praetor 29. Jún 2023, 13:04:38
Zachytil som na FB  C:-) :
skupina LEGO bazar SK upozorňuje na podvodníka menom RICHARD PALCEK z Vrútok ZA kraj a mal aj iné mená. Sety ktoré predával majú vymenený obsah... ak od neho niečo máte kúpene treba skontrolovať obsah. Vykupoval aj prázdne číslované sáčky z Lego setov a potom ich používal na výmenu obsahu...
 :oldman:
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: GentlemanA15 30. Jún 2023, 10:47:57
Kamoš tiež od neho bral a všetko zamenený obsah. Vnútri síce lego ale všelijaké creator a kraviny. Ešte aj váha sedela, tak si na tom dal záležať hajzlík jeden.
Nadpis: Re: Triedny nepriatel - kseftovanie s LEGOm
Príspevok od: mesje 30. Jún 2023, 19:36:23
Tak to je už iný level, keď vymiena ešte aj originál sáčky...
Asi treba kontrolovať lepiace pásky na škatuli... problém je ze tento systém uchytenia je čistá katastrofa, a na mnohých krabiciach sa zosuchavaju dole a potom to bez prilepenia vyzerá zle... to musel byť iný "genius" v tlg čo vymyslel, že lacné menšie krabice budú kvalitne zapecatene, ale drahé ťažšie krabice, kde je to pod väčším tlakom, držia blbé pásky.