Autor Téma: Kvalita pošty  (Prečítané 49348 krát)

Odhlásený j.dodo

  • Príspevkov: 569
  • ...zbieram, co sa mi paci..
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #75 : 31. Január 2017, 08:28:05 »
ja mam  skusenost sice nie s Legom, ale...

podaval som doporuceny list na poste BA1 na SNP.. odresat bol zo stareho mesta... zasielka v sledovani dlho nic nemala az po tyzdni sa pri nej objavilo zasielka prevzata na dorucenie a o minutu mala uz status zasielka ulozena na poste BA 1 nam SNP...takze som zaplatil za postovne, ale list postu vobec neopustil a mal si prenho adresat prist na tu istu postu ako som to podaval. Volal som na ich linku a tam mi operatorka povedala, ze skusi poprosit na tej poste niekoho aby ju teda siel doprucit... Poprosit.. chapete? za co teda platim? Podotykam, ze to bol list 1. triedy za ktory som zaplatil 2,35€ a mal byt doruceny do druheho dna...

Tak ma to vytocilo, ze mam este poprosit, aby ju dorucili tak som napisal reklamaciu, kde na konci zadavania pomaly aj cisla topanok bolo, ze sa mi do mesiaca ozvu. Vysledok bol, ze mi napisali, ze sice s oneskorenim ale predsa ju dorucili a teda je vsetko v poriadku.
TAkze tolko k sluzbam posty..z ciny mi castokrat pride zasielka do tyzdna a zadarmo.. v ramci BA im to trvalo takmer dva tyzdne a dorucili ju len preto, ze som to reklamoval.. inak by si ten cloviecik pre to musel dokonca prist.. a to nehovorim o tom, ze kedze zrusili zlte listocky tak ten adresat sa o tom, ze ma zasielku vobec nedozvedel..
Hrozne
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #76 : 31. Január 2017, 08:33:16 »
a to nehovorim o tom, ze kedze zrusili zlte listocky tak ten adresat sa o tom, ze ma zasielku vobec nedozvedel..

Zrusili? Tak to u nas na dedine sme stale pozadu. Nam stale aj tie zlte nechavaju v schranke. Holt hlavne mesto, stale o krok vpred (ci vzad?) ;) Ale mozno este len nestihli minut zasobu a uz ich len potrebuju minut.

Odhlásený martinn

  • Príspevkov: 1428
    • bricksets
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #77 : 31. Január 2017, 08:41:39 »
Zrusili? Tak to u nas na dedine sme stale pozadu. Nam stale aj tie zlte nechavaju v schranke. Holt hlavne mesto, stale o krok vpred (ci vzad?) ;) Ale mozno este len nestihli minut zasobu a uz ich len potrebuju minut.
my máme P.O.BOX a žlté lístočky nám tam dávajú tiež občas (patrí to pod BA). Ale vždy príde mail s oznámením o uložení zásielky. nemôžem sa sťažovať, celkom to funguje.

Odhlásený janicko

  • Príspevkov: 317
  • Petržalka
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #78 : 31. Január 2017, 09:20:12 »
zlte listocky nezrusili, ale vies si ich nahradit akousi kartou ktora je absolutne neprakticka
bye

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #79 : 31. Január 2017, 09:44:12 »
žlté lístočky nezrušili, len zaviedli možnosť si dávať upozornenie na email/telefón. Na to si musíš vybaviť tú poštovú kartu.
Ale z mojej skúsenosti to funguje dobre len na zásielky čo majú sledovacie číslo.
Napr menšie zásielky z Amazonu končia väčšinou so žltým lístkom aj najpriek nastavenému upozorneniu, pritom je jasné že ani neopustili poštu na roznos.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #80 : 31. Január 2017, 12:07:16 »
Sranda vec je aj elektronicky podaci listok - je fajn ze nemusim vyplnat to strasne tlacivo a následne druhy krat pani na poste to musi lustit a prepisovat druhy krat do kompu, ale ked mi nedaju potvrdenie o podani, tak nemam nic v rukach, mozem len dufat, ze to nabehne do systemu a dojde mi potvrdzovaci mail. Ak sa nieco pos...  , tak nemam ziadny doklad o podani zasielky. Len niekedy narazim na ichotnu osobu, co mi opeciatkuje druhy vytlaceny harok  ale vacsina len da potvrdenie o zaplateni postovneho, a to je ale nedostatocne.
Tiez nepochopim ten paradox, ze na jednej strane postari nariekaju na male platy, ale postovne mame drahsie ako rakuska posta, a to tam maju ludia super platy a vraj je to ziadane zamestnanie. Iste, vela robi to, ze rakusaci rozumne robia pobocky z existujucich obchodikov, ako u nas zasielkovna + asi sa vela na nasej poste kradne na roznych somarinach. Je fakt nezmysel zivit obrovsku siet jednostranne zameranych priestorov a ludi. Mali by sk postu sprivatizovat, kym ju nezvalcuje konkurencia.

Odhlásený janicko

  • Príspevkov: 317
  • Petržalka
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #81 : 06. Marec 2017, 15:59:52 »
vie mi niekto prezradit co znamena hlaska "item is pre-advised" ? uz tyzden mi to vypisuje na trackingu a zacinam byt z toho nervozny...
bye

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #82 : 06. Marec 2017, 19:34:15 »
Napíš aj aký kuriér odkiaľ a tak.

Malo by to znamenať, že zásielka je registrovaná u prepravnej spoločnosti, ale neprešiel prvým scanom. Normálne to znamená to, že zasielateľ zaregistroval zásielku, napr na to aby si vytlačil nálepku, teraz to potrebuje počkať na zber od kuriéra alebo aby to osobne podali na zbernom mieste. Už sa mi stalo, že takto označená zásielka sa mi objavila doma, či už mali chybu alebo to pri danej tarife netrackovali vôbec.

Odhlásený janicko

  • Príspevkov: 317
  • Petržalka
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #83 : 06. Marec 2017, 20:56:18 »
je to z holandska, normalna objednavka z bricklinku.
predajca pise ze posiela raz tyzdenne, cize som cakal na dalsi tyzden a potom poslal tracking number a vypisuje mi toto. tak preto po skusenostiach s nasimi delivermi zvysujem pozornost
bye

Odhlásený SkiFi

  • Príspevkov: 617
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • ELFIK Minifigures
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #84 : 13. Marec 2017, 13:05:58 »
zatial jediny probelm a strateny balik co aj nakoniec uznali dotknute postove sluzby som mal z Holandska a do Australie a v USA vo vsetkych pripadoch chyba prepravcov v danej krajine ... Na SK si myslim, ze mame tieto sluzby na lepsej urovni zatial osm Doma bez problemu ci kupa alebo predaj.

skus to zadat aj Sem: http://www.17track.net/en

toto pouzivam na trekovanie vsetkoho to vytrekuje aj to co nasa posta/a ine ukauje, ze je bez info :)))
« Posledná zmena: 13. Marec 2017, 13:10:11 od SkiFi »
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

Odhlásený BRICKPARK

  • Príspevkov: 37
  • ex-webshop
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #85 : 21. Júl 2017, 18:16:37 »

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #86 : 12. December 2017, 15:42:28 »
Dva vtipy:


Poviem ti vtip o slovenskej poste, ale neviem ci ti dojde.



Na vysluchu:

- Kde ste bol 7.12.2017 medzi 10. az 14. hodinou?
- Doma, cakal som na balik.
- Zaujimave, podla Slovenskej Posty ste totiz nebol doma.
« Posledná zmena: 12. December 2017, 16:01:34 od MiKeL »

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #87 : 12. December 2017, 16:07:46 »
cela posta je na smiech a mali by ju rychlo sprivatizovat, kym je sanca ze ju niekto kupi za dobre prachy. Neni mozne ze funguju jak v stredoveku. Aspon nejaky progres spravili s tymi e-podacimi harkami, ale ani to neni dokonale - stale im to dost trva, kym preberu balik, a hlavny problem je, ze nedaju ziadny doklad o prevzati zasielky - potvrdenie dojde az po x minutach na mail, ak nieco technicky zlyha a nepride, tak smola - nemam v ruke ziadny doklad o zaslani zasielky. Nejsu ochotni ho dat ani na vyziadanie, maximalne doklad o zaplateni - ale s tym si mozem akurat tak vytriet r...
Postarky maju najmensie platy siroko daleko, ale postovne mame mozno najvacsie v regione. Aj mini balik v ramci EU je hned 20 eur - to kde sme? v 19 storoci? Z ciny to ide lacnejsie. Parodoxne rakusaci maju nizsie postovne, a pritom co viem, tak je to tam vysnivany job so slusnym platom a definitivou. Tak niekde museli soudrozi v Sl.poste udelat chybu. Hned co ma napadne, ze je chore zivit tolko budov, ked postu mozu vybavovat rozne male obchodiky ako v rakusku - usetri sa strasne vela na budovach, energiach, platoch atd. Dorucovanie by sa mozno dalo spravit podobne - zlozia to v nejakej prevadzke v blizkom okoli, a ked normalny clovek cez den pracuje, je lepsie ked skoci vecer do vedlajsieho obchodiku pre postu. Tak to robi tusim DHL...

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #88 : 12. December 2017, 16:21:33 »
No prave kvoli tym platom a pracovnym podmienkam (malo ludi, ktori nestihaju) sa u nas za posledne asi 3 roky uz prestriedalo XY dorucovatelov. Nikto tam nevydrzi viac ako par mesiacov.

Asi rok dozadu skratili otvaracie hodiny (v stredu mali do 19, co sa dalo po robote stihnut, skratili to na 17, co ludia konciaci o 17 nemali sancu stihnut). Prezentovali to ako "zlepsenie dostupnosti sluzieb". Tak som im napisal, ze kde tam vidia to zlepsenie, naco mi odpisali uplne standardne bludy o tom, ako podla volakej smernice maju otvorene aj tak viac dni ako im to ta smernica prikazuje, len nie odpoved na moju otazku. Len na prd je ludom, ze maju otvorene o dva dni viac ako prikazuje smernica, ked to maju otvorene v case, kedy sa tam ti zamestnani nemaju sancu dostat.

Odhlásený matt251

  • Príspevkov: 786
  • Drevo a plast to je moje :-)
    • BRICKLANDIA
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #89 : 12. December 2017, 20:21:25 »
no ja neviem o tom ze by zahranicne postovne bolo lacnejsie.
Mne sa zda ze nase postovne je omnoho lacnejsie a trufam si tvrdit ze NAJlacnejsie ( ak neporovnam ebay a cinskych predajcov kde poslu 1usd s free shipping)...
istu dobu som zhanal  20ks plate  16x16 co je celkom pekna vaha,...pisal som viacerym predajcom v EU a vsade bolo postovne od  10-18eur.. nasiel som rakusaka (teda slovaka) a on chcel  8€ s tym ze ked mi to neponahla ze o par tydznov ide do BA a tam mi to posle za  2e ako tuzemsky balik
Kebyze ja cchem toto iste odoslat do EU tak platim  5,50 a do sveta tak 7,30.

Podobnych prikladov by som uviedol X co som zazil.  5kg balik z Danka za  68€...posielal som do Danska  7kg a platil som 33 atd atd.
Tolko co sa tyka cien.
K sluzbam asi tolko ze s tym mi nic nenarobime. Niekde som cital ze posta je velmi stratova. By som sa ani necudoval, vsak dnesnej dobe mame X kurieskych sluzieb ktore uberaju zisky poste. Kedysi to bol monopol a vsetky firemne, sukromne aj uradne zasielky riesila posta. Teraz maju zazmluvne so statom len uradne zasielky. a aj my ako fyzicke osoby vieme posielat jednorazovo kurierom takze kto chce nemusi na postu ani pachnut. Uz sa ani pohladnice tolko neposielaju, staci to dat na FB a vsetci vedia kde ste boli  8) . Skratka s apostove sluzby nevyuzivaju ako kedysi a musia zrejme robit opatrenie ktore ste tu menovali... + predaj pracich praskov a zavaraninovych flias a inych nezmyslov  >:D