Autor Téma: Bricking Bavaria 2025  (Prečítané 427 krát)

Odhlásený Fir3

• Príspevkov: 18
Bricking Bavaria 2025
« : 09. November 2025, 12:25:26 »
Ahojte,

Rád by som aj tento rok pridal príspevok spojený s výstavou Bricking Bavaria (BB), ktorá sa uskutočnila v Nemeckom Friedrichshafen, a bola súčasťou modelárskeho veľtrhu Faszination Modellbau.
Výstava po novom trvala 3 dni a zúčastnil som sa jej spolu s Danielom (Inst) a Samuelom (sami2001). Mali sme príležitosť vystaviť vlastné stavby, a získať kritiku od skúsených staviteľov akým je napríklad designer Markus Rollbühler (moriartus). Mali sme aj možnosť znova sa stretnúť s členmi RogueBricks alebo Brickz Lab.

RogueBricks tento rok predstavili model San Francisca. Dispozícia obsahovala pevninskú časť s ikonickými miestami ako Lombard Street alebo Transamerica Pyramid. Druhá časť, tá na mori, obsahovala ostrov Alcatraz a samozrejme most Golden Gate, ktorý staval jeden staviteľ (moriartus).

Brickz Lab predstavili model mesta Jedha, zo sveta Star Wars. Osobne tému považujem za veľmi špecifickú, a veľmi ma neoslovuje, avšak model je perfektný. Harmonická kombinácia farieb, práca s terénom (odsadenia dielov na pol platu), techniky stavby budov, využitie svetiel, atď.

Ešte by som chcel spomenúť Wolf Hunt MOC, ktorý postavil Andreas Pettau (feanor_001). Stavba mala priamočiary príbeh, skvelé techniky, svetlá a pohyb. Vyhrala prvé miesto podľa návštevníkov za MOC od jedného staviteľa.

A na záver D&D (Dungeons & Dragons) MOC, od staviteľov The Brick Busters. Dĺžka stavby bola okolo 7 metrov. Začínala hráčmi tejto slávnej hry v pivnici domu, pokračovala kombináciu rôznych príbehov a charakterov z tohto sveta a končila odchodom protagonistov do západu slnka. Myslím že stavba vyhrala prvé miesto podľa návštevníkov za najlepšiu Collab.

Som rád že som sa mohol výstavy znova zúčastniť a spolu s chalanmi reprezentovať náš LUG vo svete. Samozrejme by bolo super ak by nás nabudúce bolo aj viac.
(Prikladám foto z výstavy)
ila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_rendered [ Chýbajúca príloha ]
« Posledná zmena: 09. November 2025, 12:29:13 od Fir3 »

Odhlásený matej

• Príspevkov: 778
Re: Bricking Bavaria 2025
« Odpoveď #1 : 09. November 2025, 15:46:21 »
Super!!! Tento ročník i kolegovia z CZ vystavovali svoje exponáty na výstave.
Rad by som išiel na výstavu dajte vedieť keď bude registrácia na ďalší ročník.
Môžeme sa dohodnúť a ísť viacerí na výstavu.  :)
Pripájam link na fotogalériu.   

https://www.flickr.com/photos/stein-reich/albums/72177720329999341/with/54897245306

Odhlásený Inst

• Príspevkov: 381
« Odpoveď #2 : 20. December 2025, 12:49:34 »
Pridávam ešte 5 minútoý rozhovor v angličtine, s trochu posunutým zvukom.
Svah je dobre vidieť v akcii s detailami. Moja časť sa začína.. v 3:28.

Odhlásený Inst

• Príspevkov: 381
« Odpoveď #3 : 12. Január 2026, 11:27:40 »
Môj MOC v skratke:

Nekončený svah predtavuje atrakciu z blízkej budúcnosti, kde ľudstvo zdolalo umelú gravitáciu.

Vypĺňa baseplate 48x48 a bol postavaný na zimný výklad Alltoys. Túto sezónu sme si vybrali tému: zimný zábavný park. Som fanúšik sci-fi a snažil som sa držať na uzde, keďže je to nie je fantazíjna téma, ale nepodarilo sa :D

Na kruhu máte možnosť najrôznejších účastníkov: C-3PO, DC Flash, vozíškara s lyžami upraveným vozíkom, titanic, Toy Story army man snowboardistu a iných.

Po okraji zjazdu je výber z najvýznamnejších vynálezov ľudstva, ktoré viedli k vytvoreniu nekonečného svahu.

ila_rendered