Najnovšie príspevky

Strany: [1] 2 3 ... 10
1
Predbezne s nami pocitaj :)
(vlak, nejaky ten domcek, modelteam, pripadne aj vesmirny monorail).
2
Ja tiez ano. Samozrejme mesto, ale chcel by som pridat model team (6ks)....
3
Naše vlastné výtvory / Re: Vyskova budova_vlastny dizajn
« Posledný príspevok od muffin 21. Január 2025, 08:34:31 »
Pekne  (y)

Tiež by som sa už mal dokopať k dokončeniu mojej "výškovej budovy" do MicroCity, rozrobenú ju mám len nejaké cca. 4 roky  ::).
4
Naše vlastné výtvory / Re: Vyskova budova_vlastny dizajn
« Posledný príspevok od Praetor 20. Január 2025, 10:40:29 »
 (y) Tiež plánujem nejaký vežiak...  ;)
5
Súťaže / Re: Súťaž o najkrajší MOC TatraLUGu za rok 2024
« Posledný príspevok od astronomix 19. Január 2025, 23:19:00 »
Skoda, ze som minuly rok presvihol termin na Kamzik, a Piestansky dom umenia akosi zamrzol v case  :D
6
Naše vlastné výtvory / Vyskova budova_vlastny dizajn
« Posledný príspevok od astronomix 19. Január 2025, 12:07:41 »
Minuly tyzden som sa konecne dostal k zasobe z LUGbulkov za posledne 3 roky a zacal som s niecim jednoduchym.
Niektore farby som pouzil, co som mal  ;D
ila_renderedila_rendered
ila_renderedila_rendered

7
Naše vlastné výtvory / Re: Hrad Lietava
« Posledný príspevok od astronomix 19. Január 2025, 11:53:21 »
Super vidiet, ze tu pribudaju aj hrady, lebo to je uz iny level ako kockate stavby z 20.st.
8
Obchody / Re: obchodík na Vlasteneckom námestí v Petržalke
« Posledný príspevok od mesje 18. Január 2025, 21:23:29 »
tak je zazrak, ze chlapik prezil tak dlho... lebo v dnesnej konkurencnej dobe nema sancu, ak neni niecim osobity (cenami, ponukou), plus posobi na velmi malom slovenskom trhu (ak ratam aj jeho eshop, lebo v ramci kamennych obchodov je to super mini trh)... zial vynimocny nie je, jeho sortiment je najma o beznych setoch, tj v konkurencii dracika a tesca, a to nema sancu, ani cenovo ani posobnostou - ludia kupuju hracky v nakupnych centrach, nie v speci obchodoch na periferii... exkluzivit vela nema, a tam zasa musi zapasit s alzou...  evidentne sa spoliehal na bezneho distributora, tj ak dany set nebol v nasich koncinach v ponuke, tak ho nezhanal z alternativnych zdrojov...
a vyssia dph tiez mu velmi nepomohla - musi dvihnut cenu pre koncoveho zakaznika alebo siahnut na svoju marzu - oboje znizuje obrat ci zisk...
asi mal zadarmo priestory alebo velmi nizky najom, lebo s takouto politikou by nemal za beznych komercnych podmienok sancu tahat to tak dlho...
je to samozrejme skoda, ked taketo obchodiky koncia, a vsetko je to o nakupakoch, ale doba je kruta, a treba sa jej prisposobit a okamzite flexibilne reagovat... inak je clovek prevalcovany...
9
Súťaže / Súťaž o najkrajší MOC TatraLUGu za rok 2024
« Posledný príspevok od Administrator 17. Január 2025, 13:06:48 »
A máme tu opäť súťaž o najkrajší MOC TatraLUGu. Svoje diela si musíte prihlásiť sami! :oldman:  Ak chcete prihlásiť svoj MOC do súťaže, musí spĺňať nasledovné podmienky:

- MOC musí byť postavený a odprezentovaný tu na fóre v roku 2024
- MOC musí byť dokončený
- MOC musí byť nový a nie vynovený/remake

Ak MOC spĺňa tieto podmienky, treba poslať na adresu tatralug(zavináč)tatralug(bodka)sk e-mail s názvom MOC24 a v správe NÁZOV DIELA a LINKU na prezentáciu MOCu tu na fóre. Príklad:

PC-bedňa z LEGA
http://www.tatralug.sk/forum/index.php?topic=2580.0

Prihlasovať svoje diela je možné do 20tej hodiny 25tej minúty dňa 2.2.2025. Následne súťažné diela zverejníme tu na fóre v hlasovaní. Admin si vyhradzuje právo vylúčiť MOC zo súťaže.
10
Obchody / obchodík na Vlasteneckom námestí v Petržalke
« Posledný príspevok od legoholik 17. Január 2025, 08:05:01 »
Nižšie uvedené riadky prosím nepovažujte za reklamu. Nie som nijako spätý s pánom majiteľom ani s predajňou, ale naozaj chcem vzdať úprimný hold jednej legende  :oldman:

Všetci kto si už môžete pre Váš vek hovoriť pamätníci, tak ako ja a ste z BA a zaujímate sa o lego, určite poznáte lego obchodík na Vlasteneckom námestí v Petržalke. Je to legenda, ktorá je v nepretržitej prevádzke  viac ako tri dekády, čo je myslím si celoslovenský unikát. Hoci myslím, že v KE je jedna predajňa zameraná na lego, ktorá možno môže v uvedenom konkurovať. Po celý ten čas je predajňa zameraná takmer výlučne na lego, hoci sa tu predávali aj kovové modely áut rôznych značiek a zopár modelov tam je ešte stále v predaji. Keďže to nemám od domu ďaleko chodievam tam pomerne často a mám odtiaľ viacero setov, zakúpených či už do moje zbierky alebo pre drobizg v rodine.

O to viac ma zarmútila správa, že pán majiteľ hodlá možno už na jar predajňu definitívne zatvoriť.  :-\ :'( :'( :'(

Takže, ak ste naozajstný fanúšik lega, máte poslednú šancu zažiť atmosféru tejto legendárnej predajne a prehodiť pár slov s jej majiteľom taktiež legendou. Predajňa je plná setov a vraj ešte nie je rozhodnuté, ako s tým všetkým pán majiteľ naloží.

Ceny setov sú férové a je tam toho kopec, tak odporúčam všetkým, čo to nemajú ďaleko a lego je pre Vás vášeň, zájdite si tam, aby ste si mohli povedať "stretol som slovenskú lego legendu". Naozaj nemáte na to už veľa času.

Predajňa a najmä pán majiteľ si to určite za tie tri dekády služby pre lego zaslúžia.

Ja mu naozaj vzdávam hold (y) (y) (y) (y), lebo v tejto krajine to po väčšinu fungovania predajne nemal ľahké, ako z jeho rozprávania a mnohých zážitkov vyplýva.

S touto predajňou pre mňa osobne odíde naozaj obrovský kus histórie a mnoho spomienok na sety, ktoré som si odtiaľ za tie desaťročia odniesol.... a ďalší kus histórie ostane už len v spmienkach.
Strany: [1] 2 3 ... 10