Najnovšie príspevky

Strany: [1] 2 3 ... 10
1
Novinky / Re: EXCLUSIVE / CREATOR EXPERT / 18+ / ICONS
« Posledný príspevok od phoenicis 12. November 2025, 12:52:38 »
LEGO má myslím ešte otvorený "prieskum" na FB, kde v rámci príspevku zisťuje z komentárov, o čo ďalšie by bol záujem v potenciálnej "sérii" Star Trek setov. Za mňa určite Klingoni   :D (y)
2
Prebiehajúce a plánované výstavy / Re: Vikend kociek v Mariánskej sále 14-15.3.2026
« Posledný príspevok od papluh 10. November 2025, 20:14:19 »
Urcite bude záujem bude. Vždy býva aj nejaký časť mesta - teda nielen city ale aj farma, voda a pod. A čím komplexnejšie tým lepšie.... a čím viac ľudí prispeje tým pre nás (mňa) ľahšie   ::) A (nielen) preto ja som za :D

Reálne rozloženie sa bude robiť až nejakých pár týždňov pred výstavou, stačí vyčkať.
3
Prebiehajúce a plánované výstavy / Re: Vikend kociek v Mariánskej sále 14-15.3.2026
« Posledný príspevok od marek220693 10. November 2025, 18:24:15 »
ahoj, ak by bol teda zaujem takto vyzera diorama z Ideas setov, rad by som ju vystavil v Marianskej sale, dakujem za odpoved ci sa najde miesto dakujem. :)
4
Prebiehajúce a plánované výstavy / Re: Vybavenie na vystavy
« Posledný príspevok od Palo TT 10. November 2025, 10:05:13 »
Ak by niekomu chybali stoly, velmi dobra ponuka:
https://nabytok.bazos.sk/inzerat/184621550/jedalensky-stop-ikea-melltrop.php
https://www.ikea.com/at/en/p/melltorp-table-white-s19011777
Bral som len jeden kus za 25€. Mam zakazane kupit viac :) Aktualne ma na predaj viac ako 10ks.
Super stav - ako novy, masivny, nohy sa daju rychlo odpojit - kazdu drzi len jeden srob.
5
Cudzie výstavy / Re: Bricking Bavaria 2025
« Posledný príspevok od matej 09. November 2025, 15:46:21 »
Super!!! Tento ročník i kolegovia z CZ vystavovali svoje exponáty na výstave.
Rad by som išiel na výstavu dajte vedieť keď bude registrácia na ďalší ročník.
Môžeme sa dohodnúť a ísť viacerí na výstavu.  :)
Pripájam link na fotogalériu.   

https://www.flickr.com/photos/stein-reich/albums/72177720329999341/with/54897245306
6
Cudzie výstavy / Bricking Bavaria 2025
« Posledný príspevok od Fir3 09. November 2025, 12:25:26 »
Ahojte,

Rád by som aj tento rok pridal príspevok spojený s výstavou Bricking Bavaria (BB), ktorá sa uskutočnila v Nemeckom Friedrichshafen, a bola súčasťou modelárskeho veľtrhu Faszination Modellbau.
Výstava po novom trvala 3 dni a zúčastnil som sa jej spolu s Danielom (Inst) a Samuelom (sami2001). Mali sme príležitosť vystaviť vlastné stavby, a získať kritiku od skúsených staviteľov akým je napríklad designer Markus Rollbühler (moriartus). Mali sme aj možnosť znova sa stretnúť s členmi RogueBricks alebo Brickz Lab.

RogueBricks tento rok predstavili model San Francisca. Dispozícia obsahovala pevninskú časť s ikonickými miestami ako Lombard Street alebo Transamerica Pyramid. Druhá časť, tá na mori, obsahovala ostrov Alcatraz a samozrejme most Golden Gate, ktorý staval jeden staviteľ (moriartus).

Brickz Lab predstavili model mesta Jedha, zo sveta Star Wars. Osobne tému považujem za veľmi špecifickú, a veľmi ma neoslovuje, avšak model je perfektný. Harmonická kombinácia farieb, práca s terénom (odsadenia dielov na pol platu), techniky stavby budov, využitie svetiel, atď.

Ešte by som chcel spomenúť Wolf Hunt MOC, ktorý postavil Andreas Pettau (feanor_001). Stavba mala priamočiary príbeh, skvelé techniky, svetlá a pohyb. Vyhrala prvé miesto podľa návštevníkov za MOC od jedného staviteľa.

A na záver D&D (Dungeons & Dragons) MOC, od staviteľov The Brick Busters. Dĺžka stavby bola okolo 7 metrov. Začínala hráčmi tejto slávnej hry v pivnici domu, pokračovala kombináciu rôznych príbehov a charakterov z tohto sveta a končila odchodom protagonistov do západu slnka. Myslím že stavba vyhrala prvé miesto podľa návštevníkov za najlepšiu Collab.

Som rád že som sa mohol výstavy znova zúčastniť a spolu s chalanmi reprezentovať náš LUG vo svete. Samozrejme by bolo super ak by nás nabudúce bolo aj viac.
(Prikladám foto z výstavy)
ila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_renderedila_rendered
7
« Posledný príspevok od LANDSER 08. November 2025, 15:07:01 »
A čo Borgovia, to by nebol až taký problém.
8
« Posledný príspevok od MiKeL 08. November 2025, 11:46:46 »
Klingoni, romulani? ;)
9
Prebiehajúce a plánované výstavy / Re: Svět kostek Olomouc 2025 1.-2.11.2025
« Posledný príspevok od matej 08. November 2025, 10:31:01 »
Ahojte

Tak aj tento rok členovia TatraLUGu reprezentovali fanklub na medzinárodnej lego výstave v Olomouci.
Tento rok bolo na výstave viac slovenských staviteľov.
Bolo by dobre vyrobiť pre členov fanklubu tričká aby sme mohli viac reprezentovať náš fanklub.
Výstavu môžem každému odporučiť o rok je rovnaký termín výstavy.
Výstava ponúka ubytovanie, stravu, nejaké preplatenie cestovného i honorár.
Na výstave je už vopred pripravené miesto na modely len musíte si zobrať svoje zábrany.
Prihláška je verejná stačí o rok prejaviť záujem napísať presný rozmer a poslať fotky.
Samozrejme neviem zaručiť či bude miesto pre všetkých.
Pridavam linky na videá z výstavy. Čoskoro i fotky budu z výstavy.

https://www.youtube.com/watch?v=-JsJVO_CvSc

https://www.youtube.com/watch?v=F4nkQkZoVsk
10
« Posledný príspevok od Praetor 08. November 2025, 06:19:39 »
Bude aj USS Voyager?  ::)
Strany: [1] 2 3 ... 10