Autor Téma: Napodobeniny  (Prečítané 203069 krát)

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #255 : 14. September 2016, 23:48:09 »
mesje:
Jasné, na čo ti je čítať čo i len čiastkové fakty keď sa môžeš hádať s klapkami na očiach.

Jáj škatule, zase to zatemnenie mysle. Prečítaj si znova čo som napísal, 4 sekundy nádych, 4 sekundy výdych a potom začni písať. Možno ti dojde že som písal o LEPINe, L-E-P-I-Ne. Aj keby si ma ignoroval, ale poriadne si preklikal ten aliexpress tak aj sám zistíš, že samotný LEPIN dodáva verziu v sáčkoch a krabiciach a tie retailové si cení viac a vôbec to nieje tých pár šupov čo vyčítaš aj TLG:
(len pre info sú tam také buttony "bag" a "box"ktorými sa prepína cena)
Ferris Wheel skok o 16USD cca 20%
Brick bank skok o 13USD tiež cca 20%
Porsche príplatok za krabicu vyše 20USD
takže aj ten LEPIN si cení retail balenie viac a vieš prečo? Lebo v sáčku si to kúpi nejaký chudobný K/T/AFOL pre seba z netu. Ale babka decku na návštevu neprinese LE(GO)PIN v sáčku ako nejakú gubku do akvárka. Ani na Vianoce či narodeniny nedá rodič kopu nezabalených sáčkov. A v podstate ani ten číňan v sklade na Starej Vajnorskej nedá do poličky nasypané sáčky. Každý z nich chce krabicu. Tam sa neplatí len za potlačený kartón.

Ja si vobec nedovolím tvrdiť, že LEPIN šlape TLG na päty, minimálne nie v krajinách súčasného trhu skrz, ktoré sa LEGO dostalo na tú úroveň a zisk čo je teraz. Ono je to preto, že sú to krajiny kde oficiálne nemôžeš predávať kópie, či je to LEPIN alebo päťprúžkový Abbibas. Áno niekde na malých netových bazároch a v pofidérnych čínskych skladoch sa niečo predá, ale akonáhle by to spravil nejaký veĺký distribučný kanál, či už to bude Amazon, Toys'R'us, Target, Walmart  alebo aj naše Tesco, Alltoys, Dráčik, mall.sk, hej.sk  tak by veľmi rýchlo skončili.
A preto sa TLG môže chovať tak ako sa chová. Je totálne naivné si myslieť, že nejaký Slováčisko príde na zásadnú chybu v strátégii korporácie s desiatkami ľudí v sales a manažment oddeleniach, kooperujúcich s veľkou konzultačnou firmou a kontrolovanej rodinným fondom kde už narozdiel od 2000's majú ľudí s business vzdelaním...
Ono je to možno ťažké priznať, ale oni na nejaké Slovensko z vysoka kašlú a nie že nezvládajú. Majú svoje zisky skr pár partnerov a nepotrebujú sa sem tlačiť s oficiálnym obchodom. A to že nemáme vlastné zastúpenie a spadáme pod český LEGO Trading tomu určite nepomáha.
Je tiež naivné si myslieť, že tam nikoho nenapadlo ísť v Ázii do cenovej vojny, možno je to nedostatočnými kapacitami, možno je to obavami z re-exportu do EU (ako to napr dopadlo u nás s liekmi)... bez nahliadnutia do výsledkov nejakých interných rozhodnutí to chce dosť sebavedomia tvrdiť, že je to tak či onak.

Ale v podstate je to jedno, ak chce niekto adorovať zlodejov a ospravedlniť pre sebou samým cenou originálu, lokálnou nedostupnosťou či expirovanými setmi ... je to jedno, stále to budú len zlodeji...
« Posledná zmena: 14. September 2016, 23:49:42 od papluh »

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #256 : 15. September 2016, 00:08:01 »
clovece, ty si aspon niekedy v zivote, aspon jediny raz, bol kriticky k legu? Lebo mam pocit, ze tu vychadzas z premisy, ze TLG je neomylne a neni o com sa bavit. Clovece, bavime sa o firme, co pred par rokmi takmer zbankrotovala, napriek tej velkej historii a totalne silnej znacke. Mozno sa to stane znovu v 2020, mozno nikdy (dufam).
Co sa tyka babky, tak ta si sacky nekupi, ale nekupi si ani Lepin falcon - kupi si to co uvidi v miestnom zmiesanom tovare, alebo v tescu. Do tesca uz prenikli Cogo a podobne somariny, miestne obchodiky uz su plne klonov. Jasne kupi v skatuli, ale Lepin ide po internetovej komunite, kde si mnoho ludi kupi tie sacky, lebo to ma za minimalnu cenu a po poskladani to len vystavi...
Iste, na Slovensko mozu kaslat, ale kaslu aj na stamilionove trhy. Asi su genialni, lebo odhadli, ze v Bangladesi ci Indii si to asi nikto nekupi, to su uplne diery, nevadi ze maju stamiliony obyvatelov. Zaujimave je, ze totalne menej vyznamne firmy aj na tom prtatom slovensku maju svoje zastupenie. Aj maly trh je trh. Zijeme v 21.storoci, za par supov mas web a predavas. Aj tych 20 ludi co si kupi nejaky set za to stoji... O rok to bude 100 ludi atd. Jak je mozne, ze mnoho ludi na slovensku ani netusi, ake exkluzivy lego vyraba? Su tu stovky potencialnych zakaznikov, co by si mozno aspon 1 exkluziv kupili.
Neviem odkial si vyhrabal, ze sa zastavam zlodejov, to je zas tvoja fantasmagoria. Ja tu len hovorim, ze TLG totalne zaspalo a svojou debilnou politikou umoznilo vzostup zlodejov. Je to ako nechat otvoreny byt, ze ma vykradnu je chybou zlodejou, ale aj mojou chybou, ze som naivny a sprosty.
Naposledy - je pre teba normalne, ze na trhu, kde su najviac ohrozeni konkurenciou (je jedno, ci legitimnou), maju najvyssie ceny?
Je pre teba normalne, ze v 21. storoci si clovek zo Ziliny nemoze z ich webu kupit lego? 
Iste, je lepsie sklonit hlavou pred velkou korporaciou, ktora MUSI MAT PRAVDU, aj ked to kole oci...

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #257 : 17. September 2016, 13:36:02 »
Na to či som bol kritický si stačí prečítať aj iné moje príspevky ako tie čo spôsobujú červené pred očami  >:D

Argument s bankrotom a potom po reorganizácii sa stali #1 hračkárskou firmou, bez štátneho bailoutu či dotácii, len tak rozmýšlam, že ktorí z tých ľudí čo sa zaslúžili o tieto dve udalosti tam asi tak ešte pracujú... Mimochodom, aj tušíš, prečo sa blížili bakrotu ? Len ti prezradím, že to nebolo tým že by mali vysoké ceny a veľké marže ;) Alebo to tiež patrí k tomu, že nepotrebuješ si študovať ale rád o tom kecáš ?

Až na to, že v TESCO vidíš len produkty kompatibilné s LEGO a ťažiaci z konca patentu na kocku, ale obchádzajúce napr platnú minifig licenciu, a to je niečo iné ako komplet kópia/klon. Podľa mojich skúseností si to ľudia kupujú z dvoch dôvodov -  LEGO sa im zdá drahé alebo konkurencia licenciu ktorá je žiadaná (Minions, Pengiuns, herné licencie, vojenské..). Nikto to nekupuje lebo sa im to páči ako stavba, výnimky sú napr Megablocks Collectors, ale tam je cena skoro ako LEGO.
A na internete to bude podobne. Navyše ak spomenuté najväčšie webové kanály toto nedistribujú prípadne proti tomu bojujú, tak to z toho veľký trh nebude (v primárnych krajinác).

Keď sa chceme baviť logike firmy do ktorej internej rozhodnutí ani jeden z nás nevidí tak ok.
Ja zas poviem, prečo by sa v tomto momente mali tlačiť do cenovej vojny v Ázii so všetkými dôsledkami (ako napr reexport "dotovaných" setov do primárnych krajín), keď nedokážu pokryť tieto primárne trhy (hlavný zdroj peňazí) v exponovaných časoch - viď situáciu minulé Vianoce a známe vyhlásenia o škrtení marketingu v USA kvôli nestíhaniu. A čo viem, fabriku ďalšiu nepostavili, až v 2017 v Číne. Tak prečo ?
Mimochodm regulácia odbytu cenou, to je taký základný trik bežne používaný kadekde...

Tým, že dávaš do priameho porovnania zlodejov (LEPIN) a snažíš sa to použiť ako tlak na LEGO ich de facto legalizuješ, tj zastávaš sa ich.

LEGO je korporácia, ako táka nieje osoba a tým pádom nemôže mať pravdu, môže mať business plán, PR a marketing. Nejaké tvoje butthurt vyjadrenia može zvysoka ignorovať (a na teraz moderné SJW  nátlaky typu Greenpeace nedosiahneš ani keby si zmobilizoval celý TatraLUG a polku Slovenska), nauč sa stým žiť, nieje to nič osobné.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #258 : 19. September 2016, 10:28:45 »
Pri vsetkej ucte, ja som nevidel 1 kriticky prispevok od teba - obhajujes firmu a kazdy, uplne kazdy ich set. Neviem cim to je. Ja sa ti snazim vysvetlit ze mam iny nazor a nezerem vsetko od TLG ako od posvatnej kravy.
Neviem z akeho dovodu ma urazas, ze sa ich zastavam zlodejov z lepinu. Nikto nepochybuje, ze Lepin su zlodeji. Ale to mas tak - napr proti danovym podvodnikom mozes bojovat tak, ze nechas vysoke dane a posles na nich masivne represie, ktore zmasakruju aj beznych "obabravacov", alebo pouzijes rozum a skusis riesit priciny a dat realne sadzby. Aj ten prvy postup je legitimny, ale nerozumny, resp je treba kombinovat postup. Aktualne ale nevidim ziadny postup TLG ani z hladiska sankcii, ani logicky. Uplna sranda je, ked na letisku dokazu buzerovat ludi s fejk kabelkami, a vedla v oficialnom obchode su cinske klony :-) Mozno by ich ludia namiesto buzeracie beznych zakaznikov mali svoje kapacity presmerovat na ucinnejsi boj proti fejkom...

Ja dobre viem preco isli do bankrotu, nemusis tu poucovat - to ale neznamena, ze mozu zahucat aj z ineho dovodu.
Cerpam z verejne dostupnych informacii, a tie su jasne:
- katastrofalna distrubucna nemohucnost (nedostupnost niektorych setov v mnohych castiach sveta, nakupne limity ako za sociku, atd)
- nestihanie produkcie
- velke rozdiely v cenach
- vyrazny nastup konkurencie
To s tou obmedzenou vyrobnou kapacitou moze byt pravda, ale ked vidim na druhej strane cinanov, co vedia do 3 dni vyrobit hocico, zda sa mi zvlastne, ze tak strasne firma s 50 rocnou tradiciou nic nestiha a nevie to vyriesit. Najma ked vidim, ako traposi s distribuciou. Chyba je mozno aj v tom, ze uz ma prilis siroky sortiment a rozdrobuje tak svoje kapacity na blbosti. A aj ked su tak obmedzeni v zvysovani kapacity, potom by mohli mat aj trochu vizie do buducna - moze sa stat, ze im Lepin obsadi azijske trhy, kedze nema ziadne problemy s vyrobnou kapacitou, distribuciou atd, potom bude tazsie s nimi bojovat, ked sa o par rokov ci desatroci :-) rozhybu s vacsimi kapacitami - ludia si navyknu na Lepin, ze neni taky zly, a hlavne ovela lacnejsi, a mozno casom aj kvalitou sa viac priblizi...

Odhlásený juraj

  • Príspevkov: 234
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #259 : 19. September 2016, 13:49:49 »
niekde som raz cital, ako sa buduje znacka:

"Jde tedy o to držet punc výjimečnosti?
Pochopil jsem to později, když mi řekl: „Hele, my mu budeme celou sezonu pravidelně dodávat, takže on bude mít stále co prodávat. Přijde září, a co mu zbude, vyprodá se slevou. A to my nechceme, jakákoliv sleva znamená automaticky degradaci značky. Takže nedostane nic a na podzim se bude těšit na novou kolekci. Vše dá za plné ceny a za plné ceny všechno prodá.“ Tak to je jejich způsob prezentace a tomu rozumím. U nás nevídaná věc. Já už japonské obchodní taktice rozumím. Respektive často nerozumím, ale už to nekomentuju."
Zdroj: http://finance.idnes.cz/tilak-roman-kamler-rozhovor-japonsko-d80-/podnikani.aspx?c=A160429_094454_podnikani_sov

Brano, ja som vela tej konkurencie Lega nestretol. Takej, ktora by ma donutila kupit nieco ine ako Lego. Vsetko ine je kvalitou niekde inde. Ked bude kvalita 1:1 a cena 1/4 potom to uznam.

K nestihaniu produkcie: ved to je pre nich uplne super, predaju vsetko co vyrobia, ani to nestihne ist do akcie. Na co by im bol dalsi trh - slovensky a maly.

Im staci asi pomaly rast, ako by mali nastavat fabriky, nabrat ludi a potom vsetko rusit.
A celkovo mi nesedi fakt: nestihanie produkcie a konkurencia. Ak nestihaju ani vyrabat, tak si ani nevsimnu konkurenciu, ktora im ukrajuje z kolaca. 

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #260 : 19. September 2016, 14:32:47 »
Jo a ešte sa oplatí citovať :
Citovať
Proto si zákazník za výrobek připlatí. Navíc naše holky nepracují za misku rýže a dolar na den, tak to je.

Japonci sú svojský, ale zas bez nich by nebolo CUUSOO a bez toho asi ani Ideas.

Odhlásený SkiFi

  • Príspevkov: 617
  • zberateľ a staviteľ - space a castle
    • ELFIK Minifigures
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #261 : 19. September 2016, 16:18:24 »
LEGO vobec nerastie pomaly expanduje zavratnou rychlostou stavia fabriky jedna radost .. Slovensky trh maju plne pod palcom a nemyslite si , ze rpedaj na Sk nemonitoruju.

CO sa babky a celkovo beznych ludi tyka oni vacsinou ani nevedia ze co je a co nie je LEGO pre nich je LEGO kazda skladacka ne konkretna znacka .. LEGO sa hovori aj nelegu .. zail na trhoch je plna rit tych fejkov a pride decko krici ze to chce hadzanie o zem a Rodic kupi a ma pokoj je mu jedno ze to nie je lego halvne ze to tak vypada. Decko spokojne a ordic usetril oproti ofic setu.

LEGO to ma dobre premyslene oni idu po predaji a plany naplnaju na 100%. To ze zu par rokov nebol Castle ma moze srat ale im to je jedno .. zu im to urcite tika ze teraz musime dat malicky Castle von len prosim nie grcku ako exo Knights ktore ani za Castle nepovazujem a zasa sa to preda lusknutim prsta.

Tisice stranok cekuju novinky od LEGA kazdy den .. spionaz z verejneho sektoru na pripravovane novinyk, hry, filmy atd je obrovska ... toto by som chcel aj ja takuto firmu aby verejnost cakala na kazdy text co poviem ci v Tom nei je zakodovany novy set ci polybag... :D

Co sa konkurencie LEGA tyka tazko porovnavat kvalita je hodne zla a neprebije to ani lepsia cena ... neviem ake maju predaje ale myslim ze asi tisic krat mensie ako LEGO cize nemaju probelm s kapacitou pretoze nepredavaju. Musia to byt ale horibilne investicie do nakupu a vyvoja foriem ak ich nahodou neodkupuju priamo od vyrobcov foriem pre LEGO (nedivil by som sa) .. nie je realne aby do par mesiacov vysli identicke sety bez pomoci tretej v procese zainteresovanej strany.
« Posledná zmena: 19. September 2016, 16:23:19 od SkiFi »
------------d(--_--)b------------ homepage: skifi.space

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #262 : 19. September 2016, 21:34:11 »
Na to či som bol kritický si stačí prečítať aj iné moje príspevky ako tie čo spôsobujú červené pred očami  >:D

Papluh nehnevaj sa, ale s tymto s Mesjem plne suhlasim! ;) Fakt mi to pride, ze Ty mas potrebu VSETKO od TLG obhajovat. A chalani z Ciech mi potvrdili, ze to iste robis az okato u nich. >:D

Brano, ja som vela tej konkurencie Lega nestretol. Takej, ktora by ma donutila kupit nieco ine ako Lego. Vsetko ine je kvalitou niekde inde. Ked bude kvalita 1:1 a cena 1/4 potom to uznam.

Tak to ja som taku konkurenciu stretol. A dontil ma k tomu fakt, ze TLG do blba vyraba Star Wars, ale ja som fanusikom Star Treku. Nijak nekritizujem SW, ale uz to robia trochu pridlho. Ich kseft - kazdopadne ja ako fanusik ST som bol nuteny teda vyskusat konkurenciu (schvalne nepisem klon, lebo to nie je klon) a bol som spokojny! A evidentne nielen ja. Aktualne chysta seriu Star Trek (vratane UCS modelu Enterprise) MEGA BLOKS. Tak som na to celkom zvedavy, aj ked kvalita kociek asi nebude taka ako u KRE-O. Takze tak - ak TLG mieni dokola recyklovat mne nic nehovoriace SW sety, tak ja dakujem, ale neprosim. Som NUTENY sa poobzerat po konkurencii, ktora mi ponukne ST.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #263 : 20. September 2016, 01:11:41 »
Papluh nehnevaj sa, ale s tymto s Mesjem plne suhlasim! ;) Fakt mi to pride, ze Ty mas potrebu VSETKO od TLG obhajovat. A chalani z Ciech mi potvrdili, ze to iste robis az okato u nich. >:D
Pri vsetkej ucte, ja som nevidel 1 kriticky prispevok od teba - obhajujes firmu a kazdy, uplne kazdy ich set. Neviem cim to je. Ja sa ti snazim vysvetlit ze mam iny nazor a nezerem vsetko od TLG ako od posvatnej kravy.
Odporúčam nájsť niečo na obhajobu novej Death Star, či Hothu  (nech nemusíte hladať ďaleko), alebo aj Minecraft, Angry Birds, atď  ... toľko ku "všetko" a "každý" a faily výrokovej logiky 101.

Ale ak niekto nesprávne info prípadne až bludy, tak na to poviem svoj názor a ten je väčšinou podložený faktami. Ak niekto napíše, že LEGO doje**lo Ideas set, tým že nepoužilo techniky, ktoré sa nepoužívali ani v oveĺa liberálnejších setoch z jeho obľubených 80tiek, tak mi to nedá neodpísať. Ak niekto povie, že tá zlý rozvor tak mi to nedá a premietnem si to cez obrázok real-life predlohy a ak to sedí tak to napíšem (snáď keď to skonštatoval aj Sariel tak mi to uzná).


Tak to ja som taku konkurenciu stretol. A dontil ma k tomu fakt, ze TLG do blba vyraba Star Wars, ale ja som fanusikom Star Treku.  ...
Hej, lenže Kreo a MegaBlock sú inde ako to o čom sa bavíme. Už len tým, že spadajú pod gigantov typu Mattel a Hasbro a od toho sa odvíja kvalita, možnosti licencí a ... aj cena. Tá KREO Enterprise sa ťažsie porovnáva, keďže ide o menej (len 432 podľa videa) väčších jednoduchých a tiež jednorázových  >:D dielov. Jediné regulérne by bolo na váhu a zarátať počet lotov a minifigo/kreov. Aj som to spravil, ale za výsledok by ma tu zase lynčovali, že nadržiavam TLG...
Tak si rýpnem, za tú cenu máš LEPIN modular v sáčku aj s free shippingom, takže je to aj tak predražené  >:D



Ale to mas tak - napr proti danovym podvodnikom mozes bojovat tak, ze nechas vysoke dane a posles na nich masivne represie, ktore zmasakruju aj beznych "obabravacov", alebo pouzijes rozum a skusis riesit priciny a dat realne sadzby. Aj ten prvy postup je legitimny, ale nerozumny, resp je treba kombinovat postup. Aktualne ale nevidim ziadny postup TLG ani z hladiska sankcii, ani logicky. Uplna sranda je, ked na letisku dokazu buzerovat ludi s fejk kabelkami, a vedla v oficialnom obchode su cinske klony :-) Mozno by ich ludia namiesto buzeracie beznych zakaznikov mali svoje kapacity presmerovat na ucinnejsi boj proti fejkom...
Dane majú trochu iné motivácie a rozdelenie "síl", ale keď to tu už je ... Objem z čoho vytiahneš dane je obmedzený počtom daňovníkom a ich obchodmi, ak to zobereš na slovenskú DPH, tak za 2015 bola diera odhadnutá na 29% (joj ako vhodne k LEGO zisku). Ak ich zosekáš o viac ako toto % tak v absolútnych číslach dostaneš menej peňazí (niečo sa vráti do obehu, ale toje  % z % ), a ani to ti nezaručí výber keďže sú ľudia s princípom neplatiť daň a "naši ľudia" ktorí na tom zarábajú a nezaplatia nikdy.
Ak má raz LEGO obmedzený objem výroby a ten nemá problém rozpredať, tak nemá potrebu (teraz!) plošne zľavovať, pretože až na  tých pár Bioniclov a nepodarených Ninjago (viď Tesco posledne) sa všetko predá a ak sú zľavy tak väčšinou idú na úkor MO a nie VO.

"- vyrazny nastup konkurencie"
Akej ? LEPIN len kopíruje, nič vlastného nemajú. Zvyšok činy je odpad. Kre-O už nemá ani ten Star-Trek a Transformers boli hrôza. Zostáva už len MegaBloks. TO je jediná konkurencia v pravom zmysle slova. A podľa ich katalógu ťažia hlavne z licencií a niektoré vyzerajú celkom dobre. Ale cena tam už nieje nízka. Ale niečo ako CITY a pod nehrozí.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #264 : 20. September 2016, 01:38:24 »
Odporúčam nájsť niečo na obhajobu novej Death Star, či Hothu  (nech nemusíte hladať ďaleko), alebo aj Minecraft, Angry Birds, atď  ... toľko ku "všetko" a "každý" a faily výrokovej logiky 101.

No neche sa mi to teraz prehliadat, ale nejaku vyraznu kritiku z Tvojej strany si tam nepamatam. A TLG robi predsa veci, ktore si zasluzia kritiku. No nie? Lenze ked Ty zbadas kritiku na nieco, hned sa snazis ju vyvratit. Ale dakedy az nadprirodzenymi argumentami. ;) Vid Caterham.

Ale ak niekto nesprávne info prípadne až bludy, tak na to poviem svoj názor a ten je väčšinou podložený faktami. Ak niekto napíše, že LEGO doje**lo Ideas set, tým že nepoužilo techniky, ktoré sa nepoužívali ani v oveĺa liberálnejších setoch z jeho obľubených 80tiek, tak mi to nedá neodpísať. Ak niekto povie, že tá zlý rozvor tak mi to nedá a premietnem si to cez obrázok real-life predlohy a ak to sedí tak to napíšem (snáď keď to skonštatoval aj Sariel tak mi to uzná).

Ja som tam uz na ten Caterham nereagoval, lebo by sme sa tocili dokola. ;) A sem to nechcem miesat. Suhlasim, ze ten vulgarizmus si mohol chalan odpiustit na fore (je to ale jeho obraz), ale pravdu ma a Ty zasa nemas. >:D V 80. rokoch mali Model Teamy otocne napravy! ;D

Hej, lenže Kreo a MegaBlock sú inde ako to o čom sa bavíme. Už len tým, že spadajú pod gigantov typu Mattel a Hasbro a od toho sa odvíja kvalita, možnosti licencí a ... aj cena. Tá KREO Enterprise sa ťažsie porovnáva, keďže ide o menej (len 432 podľa videa) väčších jednoduchých a tiež jednorázových  >:D dielov. Jediné regulérne by bolo na váhu a zarátať počet lotov a minifigo/kreov. Aj som to spravil, ale za výsledok by ma tu zase lynčovali, že nadržiavam TLG...
Tak si rýpnem, za tú cenu máš LEPIN modular v sáčku aj s free shippingom, takže je to aj tak predražené  >:D

Preco by sa tazsie porovnavala Enterprise??? Ma tolko dielov kolko potrebuje a tych megadielov je tam len par. Ono megadiely pouziva aj LEGO (velke 1/4disky a pod.). Inak KRE-O tam ma kopec drobnych dielov, rovnako ako LEGO. A PREDRAZENE??? Srandujes??? Ten set ma stal tu v Rakusku za rohom par desiatok Eur. Rovnaky set od LEGA vratane licencie by stal do 200 Eur! Ako cenovo sa nesnaz LEGO zrovnavat, lebo to fakt neukecas. >:D

A len pre vseobecnu info - KRE-O je povodne Juhokorejska firma, dnes patriaca Hasbru (co je snad najvacsia hrackarska firma na svete) a Mega Bloks je Kanadska firma. A ano - obe SU konkurenciou pre LEGO!

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #265 : 20. September 2016, 04:40:08 »
Je povinné písať kritiku, snáď nie? Vy ste začali s tvrdením, že obhajujem všetko/každý set, tak som vám ho vyvrátil. Keď je niečo nahovno prípadne pre mňa nezaujímavé tak nemám za potreby vypisovať katastrofické či butthurt príspevky ako to všetko ide dole vodou.

Nerozumiem čo bolo na argumentoch nadprirodzené okrem obrázku z duchom reálneho auta. Napísal si že to má zlý rozvor a ukázal som, že nemá. Ak neveríš mne pozri si Sarielovu recenziu a že pomer  sedí k originálu.

Ad natáčanie, a tu je práve vidieť problém s čítaním a pochopením. Nepísal, som že nemali natáčanie, ale nemali ho vyriešené takou (primitívnou) technikou ako pri vzore pre Ideas, ak si pozreš jeho Flickr, otáča sa to na studoch, žiadne piny, polpiny, osky. A to je to čo LEGO nikdy nerobilo v MODEL TEAM! Toto sme si mohli robiť ako decká, ale to neznamená že je to regulérna technika na hranie. Na jednu stranu sa tu hrá na to, že či je náprava taká široká a či svetlá onaké, a na druhú žiada zatáčanie, čo by v akceptovaných technikách znamenalo natrepať tam beamy a pod. A mimochodom to rameno čo bolo použivané už hodne dávno neni v ponuke a nebolo nahradené ničím tak kompaktným. Na Model Teame bolo ušetrené, ale na Technicoch som mal ako decko zlomené tie štvrť pinové výčnelky.

To alternatívne porovnanie je v zájme toho setu, lebo ak dáš per brick cenu tak to víde horšie ako súčasné SW sety. Tak preto vravím že sa to nedá takto porovnať. Nechápem ako to mám povedať, ak by som tam dal len toto čislo, tak je zle, napíšem že to má väčšie diely a tým pádom sa to s LEGOm dá približne porovnať len cez hmotnosť, je zle.

A čo sa týka predraženia, prečítaj si tú moju vetu ešte raz a nájdi tam aké slovo začína na L...

Inak našiel si nejakú aktuálnu ponuku od Kre-O, ani na jednej z jazykových mutácii Hasbra som nič poriadne nenašiel. žiadna ponuka, žiadna konkurencia
Čo sa týka MegaBloks chceš povedať, že okrem DUPLA nejak priamo konkurujú ? Vychytávajú licencie a témy (vojaci) ktoré LEGO nemá, tj ľudia kupujú témy a nie firmy (a to platí aj opačne keď cálujú za LEGO SW). Už radšej ani nevydávajú tie prepracované modely pokiaľ na to nieje licencia, teda okrem vojenskej techniky ktorá je miestami fajn (aspoň na krabici). Mne to pripadá ako keby sa ani nesnažili ísť proti nelicencovaným radám ako CITY, Friends, Technic ... a ani proti tým expirovaným - Castle, Pirates, Space ...

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #266 : 20. September 2016, 12:15:02 »
Jasne ze neni povinne pisat kritiku, ale ked mas vsetky reakcie len pozitivne, a ak mozno sa ti nieco nepaci nenapises nic, tak je to zvlastne - normalne je nenapisat nic na nic, alebo pisat tak aj tak. Ked sa ozves len pozitivne, tak je to dost zvlastne obhajovanie za kazdu cenu, akoby si bol pravnik TLG :-)
Napr ten caterham - uz navonok vidno, ze to neni ono, aj par autickarov sa tu proti tomu ozvalo, ja sam som ten model chcel, ale finalny produkt uz neviem ci chcem, ja neviem cim to je, ci takou alebo onakou technikou, ale ten finalny model je horsi ako Ideas predloha, a ten posun chcem-nechcem nieco sposobil... samozrejme, nevahali tomu prasknut poriadnu cenu, pomaly ako za VW ci minicooper, a to su modely vzhladovo i poctom dielikov UPLNE niekde inde. Mna ako zakaznika nezaujima, aku techniku pouzivaju, je to ich robota, su za to kralovsky plateni, aby to dobre spravili, v tomto pripade dokonca gro roboty odviedol amatersky nadsenec - ja proste chcem aby to vyzeralo dobre, je jedno ci kvoli tomu musia vyrobit novy diel alebo nie - osobne nejsom fanusik novych dielov, ale ked to inak nejde. Tu politiku novych dielov tiez celkom nechapem  -na jednej strane v nejakom trapnom bionicle vytvoria hocijaky divotvorny diel, na druhej strane kvoli uzkostlivemu pridrzaniu sa aktualnych dielikov totalne dobabru Sydney operu, kde pravidelna zaoblenost tej strechy je dominantnou crtou celej stavby... nechapem...
Co sa tyka dostupnosti klonov, mozno ich v europe az tak nevidno, ale v azii som bezne videl klony, boli tym posiate obchody, bezne bolo vidiet vedla seba regal s legom (s cenami cca 30% nad uz premrstenymi tesco cenami) a klonmi (ich ceny si dovolili vytiahnut na polovicu ceny lega, tj na americke ceny, na nete su rozdiely vacsie, kedze je to volnejsi trh), takze bezny aziat ma takyto vyber v kamennom obchode (videl som ich niekolko, asi to neni dokonala vzorka, ale bezny obraz mi to dalo). Klonov je dost vidiet aj v malych slovenskych mesteckach, v roznych tych zmiesanych obchodoch s handrami, co ovladli sikmaci - takze nizkoprijmovy slovak je konfrontovany s takouto konkurenciou castejsie ako my.
Co sa tyka nestihania vyroby - iste, pokial nestihaju predavat v USA a Europe, nemaju potrebu riesit Aziu. Ale len hlupak neriesi buducnost a necha si tie trhy obsadit, zakaznikov treba aj pripravit, vychovat, atd. Sranda tiez je, ako sa akceptuje, ze TLG nestiha produkciu, a teda z toho sa vyvodzuje, ze nepotrebuje bojovat s klonmi. O nestihani produkcie si myslim svoje - nejsme v 19. storoci, a na priklade cinanov vidno, ze vedia okamzite zareagovat s produkciou - iste, su to menej kvalitne stroje, ale ten rozdiel 3 dni a 2 roky v reakcii na dopyt je extremny. Takze si proste myslim svoje o tom nestihani. Plus, nemusi ist o nestihanie kapacit, moze ist aj o nieco prozaickejsie - ze neodhadli dopyt/ponuku - ze zrazu stupol dopyt a nestihli ho pokryt - to nevylucujem, ale tiez si o tom myslim svoje, ked to trva dlho.
Co sa tyka dani, zas riesis nieco ine - to bol priklad o tom, ze nestaci si povedat, na mojej strane je zakon, treba konat aj racionalne a komercne. Skusim iny priklad - nezamknem si auto, lebo vsak je nezakonne ho ukradnut. Mudry clovek robi prakticku prevenciu.
« Posledná zmena: 20. September 2016, 12:16:54 od mesje »

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #267 : 22. September 2016, 22:58:54 »
LEGO podalo tresne oznamenie na firmu LEPIN v Cine.

Dear RLUG Ambassadors,

We would like to confirm that the LEGO Group have recently filed civil actions in China against the manufacturer and distributor of LEPIN/乐拼 branded construction toys. Our cases have been accepted by Chinese courts and are now pending for trials. We expect the 1st instance decision to be handed down in approximately one years’ time. Please note that LEPIN will not be legally barred from marketing and selling its products while the case is being heard by the courts.

We deeply appreciate and share the LEGO community’s concern and frustration about passing-off or imitation of LEGO® products. We are committed to do whatever necessary to protect the LEGO brand and products against undue exploitation, and to minimize the risk of consumers being misled via improper use of LEGO Group intellectual property assets.

We want to thank all of you for your loyalty and support. Please feel free to share this message.

On behalf of the LEGO Group,
LCE

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #268 : 23. September 2016, 07:55:59 »
Rychlo nakupujte lepina, uz nebude  >:D

Odhlásený bedo

  • Príspevkov: 530
  • May the EMPEROR be with You
    • moj skromny batalion :
Re: Napodobeniny
« Odpoveď #269 : 23. September 2016, 08:57:33 »
Sakra to je dlha diskusia -- ale stale v tych slohovych pracach nenachadzam jednu vec - Dovod preco by niekto naozaj nemohol byt "diablov advokat" ak uz to ma ma tuto podobu. To ze papluh obhajuje LEGO je podla mna v mnohych veciach lepsie ako ked nejaky _______ napise " ACH to lego je strasne na nic a vsetko je zle reku kuknite na ten stud v pravo od blatniku normalne je ho vido ..." a niekto mu na to posle fotku real stroja na ktorom je v tom mieste vystupok --- (priklad hej , nie ze mi tu niekto napise ze taku temu nevie najst lebo uvidi) - Cize aj v zhladom na rozmanitost debaty si myslim ze mat kontranazory s faktami podlozenymi tvrdeniami su v konecnom dosledku lepsie ako kurence prikyvujúce hlavou - na druhu stranu je dobre este dodat ze od mesjeho som tu nevidel NIC INE len kritiku
« Posledná zmena: 23. September 2016, 08:59:22 od bedo »