Autor Téma: Technic  (Prečítané 218742 krát)

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Technic
« Odpoveď #600 : 06. Jún 2019, 12:56:31 »
42099 - 4x4 X-Treme Off-Roader

Vyzera to dobre! Ak budu motory s jemnou regulaciou a nie jak cinska bugina z Tesca za 20e, tak to bude uz aj pouzitelne.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Technic
« Odpoveď #601 : 06. Jún 2019, 13:09:32 »
Tu sú nejaké videá ohľadom Technic/SPIKE časti nového systému LEGO Power Functions 2.0 (LPF2) tj všetky tie Control+, SPIKE, Powered Up, ...
Motory pre Technic by mali byť inteligentné a teda vedieť snímať polohu aj nastaviť sa do polohy.
Nejaké obrázky L a XL motorov a Control+ hubu/battery boxu https://www.thebrickfan.com/new-lego-technic-control-motor-hub-images/
Ten vyberateľný diel s baterkami si pýta o náhradu za LiPo akumulátory, v podobne riešenom boxe pre AAA batérie do vlakov sa to podarilo. Je to len otázka času keď niekto predbehne LEGO a začne to predávať...
Zhrňujúci článok od Hispabricks https://www.hispabrickmagazine.com/content/2019/06/01/powered-up-i-what-is-powered-up/

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Technic
« Odpoveď #602 : 06. Jún 2019, 13:31:05 »
42099 - 4x4 X-Treme Off-Roader

...

Pekný terénny voz! Podaril sa! (y)

Na tie motory sa teším, ako sa to bude chovať...  :)

Pozerám, že to predné zavesenie kolies má zaújimavo poriešené, taká dvoj-kombinácia. "Poloosi" ako nezávislé ramená uchytené do kyvného stredového segmentu - pre lepšie kríženie, priechodnosť terénom

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Technic
« Odpoveď #603 : 12. Jún 2019, 10:51:46 »
Tak mame tu uz oficialne sety na 2. polrok. Co vravite na ne? Moj nazor:

4x4 Off-roader - uz som sa tu k nemu vyjadril - ak budu sekvencne motory, tak dobry set. (y)
LIEBHERR - najvacsi Technic set vsetkych cias, plno funkcii, PRAVY TECHNIC! Neni o com. Uz len nech spolahlivo funguje. >:D (y)
Autotransporter - krasny set, super dizajn. Vadi mi len farebne prevedenie - mohol byt radsej modry. Ta cerveno-oranzovo-seda kabina mi ide fest proti srsti. (y)
Pasovy zeriav - TO CO JE?! :o ::) Ja teda mam aky taky prehlad o stavenych strojoch, ale toto (na pasoch) som v ZIVOTE nevidel, a to ani v americkom filme! O hratelnosti ani nevravim - kym decko vysunie vsetky 4 nohy, bude noc. (n)

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Technic
« Odpoveď #604 : 12. Jún 2019, 13:06:21 »
4x4 Off-Roader: už som ho chválil vyššie.  (y)

LIEBHERR: MEGA-MAŠINA! Perfekt! (y)

Autotransporter: Velmi dobre spravený, aj farebne mi sedí.  (y) Nieje mi jasné, či umiestnili kolečko pre HOG zatáčanie kolies niekde hore nad/za kabinu (ak teda vobec to má týmto sposobom) , lebo ked naloží hore 2 autá, tak ten priestor tam už nebude.

Spider Crane: Netradičný žeriav, pre Technic takisto ideálny stroj. Vyzerá to verné reálnej predlohe, mne to nič moc nehovorí, neoslovuje. Nevidím problém sa s tým hrať, proste žeriav.  Tu akurát každá podpera sa asi bude dať natočiť/podoprieť nezávisle.

Odhlásený TOME

  • Príspevkov: 377
Re: Technic
« Odpoveď #605 : 12. Jún 2019, 13:46:52 »
4x4 Off-Roader: perfektny set, pekny dizajn, farebna schema, tiez dufam ze tie nove PF budu jemnejsie ovladatelne (asi jediny set z tohoto polroka, ktory budem chciet)

LIEBHERR: krasny obor  (y)

Autotransporter: Pekny europsky kamion, mierkou k Macku  (y) Na mna priliz strakatý, aj tie polepy taka oldschool vlna, mne tiez ta farebnost moc nereze. A neviem preco ale tie prívesy/ návesy (Mack) v tomto pripade prives, odflaknu a posobi to na mna ako keby to nebolo ani k tomu oficialnemu setu. Tu mi vadia kolesa na privese, su daleko od seba, siroky a nizky profil pneu, a tiez by to chcelo oblatnikovat. Tento kamion si radsej vyskladam v inej farbe a posadim tam Corvetku  ;)

Spider Crane: Tiez nepoznam takyto zeriav ale vygooglil som a uz chapem co je to zac. Je to malicky doplnkovy zeriavik na stavbach, tie kuzelky ukazuju aka to je mierka, cize to nema ani kabinu ovlada sa to iba tak ze pri tom clovek stoji nanajvys sedis na sedadle ako na malo traktore. Inak set o nicom  ;D (n)

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Technic
« Odpoveď #606 : 12. Jún 2019, 14:29:53 »
no, tak už sú tie 2 stránky preč z toho katalógu.

Ale tá vačšia vzdialenosť kolies na prívese mi prišla OK, to majú bežne takto pri týchto dvoj-osích typoch prívesov.

Odhlásený j.dodo

  • Príspevkov: 569
  • ...zbieram, co sa mi paci..
Re: Technic
« Odpoveď #607 : 13. Jún 2019, 09:20:08 »

    Ahojte.... moj pohlad...

4x4 Off-Roader: tento typ auta uz mam niekolkokrat a kedze sa s modelmi nikto nehra (su len vystavene), tak neviem. Ale mozno by som do toho siel kvoli novym el. prvkom

LIEBHERR: MEGA-MAŠINA! Vyzera monstrozne, ale uz nie je kam taketo ozruty davat a aj cena je uz na mna vela, tak to nie

Autotransporter: Velmi pekny a nakladaky su moja slabost, takze pribudne ku vsetkym doterajsim odtahovkam... rad ho pridam ku creatoru Highway transport 6753.. myslim, ze vedla seba budu posobit dobre.a samozrejme aj s macom po boku. Kolko aut tam k nemu bude? iba to jedno modre?

Spider Crane: Tiez si to zatial velmi neviem predstavit, ale zatial ma zaujal.. tak uvidim na zivo..
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Technic
« Odpoveď #608 : 13. Jún 2019, 09:39:53 »
k nemu je len jedno ale niekde sa písalo že tá oranžová Corvette sa tam má zmestiť

Odhlásený j.dodo

  • Príspevkov: 569
  • ...zbieram, co sa mi paci..
Re: Technic
« Odpoveď #609 : 13. Jún 2019, 12:27:51 »
k nemu je len jedno ale niekde sa písalo že tá oranžová Corvette sa tam má zmestiť

tiez mi to k tomu mierkovo sedelo.. tak nejake dalsie (MOC) zbastlime doma... nieco jednoduche hadam zvladnem..:-))
Len sa hram a zbieram, co sa mi paci.. http://brickset.com/sets/ownedby-j-dodo


Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Technic
« Odpoveď #611 : 15. Jún 2019, 12:07:27 »
Kiez by slovensky AFOL bol taky, co vie zhodnotit dielo a pokecat o nom a nielen byt aktivny ked je debata o zlavach v obchodoch. Toto je tema, kde je diskusia na mieste. No... pozrel som si velke video 2x a kratke nemecke video 1x.
Tak najprv k terenaku 4x4; zacinam byt sklamany. Skoda, ze nespravili nejake lepsie video jazdnych vlastnosti auta, ale z toho mala co je vidno sa zacinaju potvrdzovat moje obavy. Motory maju len 1 rychlost, a teda sa nicim nelisia od PF motorov. Naco mi je inak pekne spracovane graficke rozhranie ovladania na mobile, ked auticko jazdi jak lacna hracka z Tesca dopredu, dozadu a vlavo, vpravo? Zbytocnost. Ale ako vravim - vychadzam, len z kratkeho videa a tam sa mi to takto javilo. Budem milo prekvapeny, ak tomu bude inak.
Co sa bagra tyka, fascinuje ma stale viac a viac! Nechcem aby to vyznelo nejak pod vplyvom euforie, ale tento set je podla mna najlepsi Technic set vsetkych cias. Pacia sa mi realisticke funkcie bagra, detaily na ktore dizajner nezabudol a tiez detail, o ktorom sme na sesne s Paliasonom a TOMEm diskutovali - hadicky! ;) Zda sa, ze nemaju ziadnu funkciu, ale su len na dotvorenie realistickeho vzhladu, co velmi ocenujem! Markus Kossman odviedol dokonalu pracu! Paci sa mi aj zaujimava funkcia prebrata z realnych tankov, kde veza stoji na mieste a podvozok sa otaca - to sme v Technicu este nemali! Na ovladaci nechapem tie viacsmerne joysticky - vie niekto na co su dobre?
« Posledná zmena: 15. Jún 2019, 14:04:16 od KLF »

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: Technic
« Odpoveď #612 : 15. Jún 2019, 23:04:03 »
Tak tie motory ako súčiastka nie sú rovnaké ako PF. Podľa všetkých informácii majú mať kódovanie pozicie ako majú napr Mindstorms motory, to je iná úroveň. Preto aj nemusí byť špeciálne servo ako u PF ale je u offroadu použitý normálny motor, v jednom z videí je spomenuté že sa vie samo nakalibrovať, som zvedavý ako ...

Čo sa týka rýchlosti tak elektromotor má maximum na ktoré sa snaži dostať pri dodaní deklarovanej energie (ak záťaž dovolí) Rýchlosť sa potom reguluje controllerom, buď uberaním napätia (ak sa nemýlim toto používa klasický 9V train controller) alebo pulznou moduláciou (toto by malo používať PF na pridanom 3./4. vodiči C1/C2).  Zatiaľ nikto nemeral Control+, ale tipujem že bude tiež používať pulznú moduláciu.

To že to tento systém vie je jasné z vlakov kde je viacej rýchlostí, tj malý smart hub vie limitovať rýchlosť rotácie (napravdepodobnejšie tým pulzným modulovaním napätia), protokol to vie preniesť, ovládač to vie poslať a motor nič nemusí len sa rýchlo zapína a vypína v pomere ako je žiadaný a zdá sa že zrýchľuje/spomaľuje.

Z videa Zusammengebaut je vidieť že pri Liebherri ukazujú "analógové" (správnejšie proporcinálne) ovládanie pásov, nejdú vždy naplno. Takže zas celý reťazec to dovoľuje vrátane C+ hubu.

Pri ukážke 4x4 to nieje tak jasné, na prvý pohľad vyzerá že občas zvuk/otáčky idú aj na menej ako max. Ale zas keď kamera zabere auto, tak ho ovládajú tak že ide na max zatočenie a pohyb. Keďže všetky diely sú rovnaké ako pre Liebherr, tak ak by to ovládanie nedovoľovalo čiastočný pohyb/zatáčanie tak je to len a len ten profil v tej istej aplikácii.
LEGO tvrdí, že časom príde možnosť si robiť vlastné profily, ak ho dovtedy niekto nepredbehne (napr Sbrick ktorý má takú app na svoje HW) a nezarobí  8)

Ad Joystick, toto je nejaké bagristické ovládanie, mal som MOD na 8043 kde to bolo nad 3 IR ovládačmi podobne.
Inak keď bol v modnutej 8043 ak sa dal druhý  battery box s IRkom do podvozka tak šlo ovládať aj otočenie nezávisle, len trebalo investovať do veľa motorov :D

https://brickset.com/article/44282/control-more-information
« Posledná zmena: 16. Jún 2019, 12:29:17 od papluh »

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: Technic
« Odpoveď #613 : 17. Jún 2019, 20:16:36 »
Ovládanie majú vymyslené fajn, teda z tých prezentácii mi to príde použiteľne.

- Motory určite bude možné zrýchlovať, spomalovať, natočiť konkrétny uhol kolies...pri tom bagri to bolo vidieť, keď hýbal posuvníkmi do lubovolnej polohy pre každý pás. Akurát na tom HUDe pri Offroaderi majú tie páčky jazda/zatáčanie dosť krátky chod, tak neviem jak pohodlne sa tam bude tráfať polovičný plyn, polovičné zatočenie... Možno sa bude dať spraviť vlastný HUD, kde si dám rozsahy aké chcem...

- nové náboje z redukciou! paráda!

- Bager je super, technicky aj vizuálne. Hadičky ako atrapy oceňujem.

Každopádne, to samotné hranie sa/ovládanie týchto modelov, bude treba vyskúšať na vlastnej koži, neviem to takto z videa jednoznačne určiť: či negativný alebo pozitívný pocit.

Odhlásený sylmer

  • Príspevkov: 392
Re: Technic
« Odpoveď #614 : 17. Jún 2019, 22:56:49 »
Chlapci, neviete či to autíčko bude fungovať aj vonku na slnku? (Nemám kapacitu to študovať...s IR ovládaním bolo jazdiť vonku problém). Prípadne, na akú vzdialenosť to bude reagovať? Dík