Autor Téma: Kvalita pošty  (Prečítané 49419 krát)

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #180 : 22. Jún 2021, 12:46:10 »
KLF: Ano, to mu napis. Ak bude normalny, tak to pochopi. Minuly rok som tiez musel zonglovat s objednavkami, kedy sa tie krajiny kam sa dorucuje menili doslova kazdy tyzden. Bolo to vraj kvoli nedostatocnej prepravnej kapacite + samozrejme kvoli zatvaraniu hranic. Jednu objednavku som tak odoslal po 2 mesiacoch (!). Prijemca bol s tym uplne v pohode :-)
Priznam sa, ze ale neviem preco zrovna teraz sa zas neda do Australie posielat.

mesje: No hej, ja sice nejazdim, ale tiez nechapem, preco sa velke opravy nemohli robit prave na jar, ked bola vacsina veci zatvorena. Nie, oni to idu robit teraz, ked vsetko otvorili a je jasne, ze ludia sa budu pohybovat mozno 2x viac ako po minule roky.

Inak co sa tyka platieb na poste, tak ak posielate do krajin mimo EU, kde treba vyplnit Colnu deklaraciu, tak ak ju vyplnite fyzicky (ten maly zeleny listok), tak si posta nauctuje k postovnemu jedno euro.
Ak ju ale vyplnite elektronicky, tak to jedno euro vam odpustia. Neviete KDE sa to da vyplnit elektronicky? Link pls?

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #181 : 22. Jún 2021, 12:56:49 »
Ako ked zurila corona, nedalo sa skoro nikde zasielat. Ale zakaznici vtedy pockali - ved aj u nich bola situacia aka bola. Ale TERAZ?? Australia?? Na Novy Zeland sa da, do AU nie?! Ako fakt nechapem tuto logiku. Neviem, ci sa z Rakuska da, ale tam sa zasa ja nedostanem, kedze sa neda prechadzat len tak hranicu. Sak ako napisem mu.

Ja elektronicky posielam uz snad 10 rokov, alebo kolko to existuje. Musis sa TU zaregistrovat a odpadne Ti X vypisovaciek, nielen zeleny listok.

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #182 : 23. Jún 2021, 10:09:00 »
No cakame na vyjadrenie zamestnanca min. dop. post a telekom.! ;) Preco nemozem zaslat list do AU a preco musi mesje stat 2h v kolone rano na D2?! :D Zaroven ziadame urgenciu u nadriadeneho, inak nebude chata! :oldman:
« Posledná zmena: 23. Jún 2021, 11:05:33 od KLF »

Odhlásený Jammo

  • Príspevkov: 452
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #183 : 23. Jún 2021, 11:53:50 »
1.) kedze Sl.posta nedorucuje priamo do AU, riadi sa asi pokynmi partnera, co tam dorucuje. Nebude brat baliky, ked to potom partner nepreberie. A kedze ma AU myslim stale uzatvorene hranice a ked kvoli par pripadom COVID uzavru cele mesto (kde to bolo Melbourne asi nie?), tak sa tomu vobec necudujem, ze nechcu prijimat baliky a maju tam "nejake" opatrenia. Asi mesiac dozadu mi vravel 1 pan, co tam ma dceru a maleho vnuka, ze odkedy sa maly narodil (asi dakedy na jesen), tak tam nic nevedia zaslat, lebo take....  a take.... opatrenia. A to sa nejednalo iba o Sl.postu. Pozeral som narychlo CZ a AT postu, maju tam AU uvedenu, ale nenasiel som nejake dalsie upresnenie (niekedy to mavali) podmienok zasielania, cize na to by som sa 100% nespoliehal. Ale da sa tam napr. zavolat a overit to.

2.) neviem co tam NDS opravuje, ale asi to bolo potrebne robit a asi maju nejaky plan, co sa kedy bude robit. no a preco ludia stoja v kolonach? to je jedno z ktoreho smeru, ale stale je to vacsinou rano do BA a poobede opacne. zeby preto, ze je tam vacsinou plno aut (kaminony teraz vynechajme), v ktorych sedi 1 clovek a ide do prace v BA. mozno ano. a kedze priepustnost cestnych pruhov nepusti, co by sa s tym dalo robit? znizit pocet aut? mozno by to pomohlo. ale ako? keby si sa hocikoho v tom aute opytal, tak tipujem, ze by ti 60% ludi povedalo 100 dovodov, preco musi ist autom a nemoze ist napr. MHD/BUS/VLAK (ale realne by to boli iba vymysly, ako zakryt jazdu autom), 20% co ani nevedia, ze take nieco ako MHD/BUS/VLAK existuje, lebo to v zivote nevyuzili a 20% co naozaj faro potrebuje. poznam vela pripadov napr. pani niekde zo Zahoria, auto bolo v oprave, ale do prace sa chodit musi, no co bude robit - isla klimatizovanym busom a bola skor v praci ako ked chodi autom. ake wau to bolo - novy bus, klima, uspora casu. zmenilo sa nieco, ked sa auto vratilo z opravy - no samozrejme ze nie. dalsi - pani z SC chodila 30-45min do prace skor,ako sa jej pocitalo do pracovneho casu (cize mohla o to viac spat alebo o ten cas inak vyuzit) aby nebola v kolone a mala kde zaparkovat. pritom jej dcera chodila do SC z nejakej okolitej dediny, nechala auto na parkovisku a isla vlakom do BA.ale mama bola naucena na auto a nijak inak. a iste poznas plno inych pripadov, kam sa ty v pohode dostanes peso/MHD/BUS/VLAK, tak iny sa tam inak ako autom dostat nevie.
ked viem, ze v smere, kade chodim bude teraz oprava a kolony, preco napr. nejdem farom na stanicu Malacky/Plavecký Štvrtok/Zohor/Devínske Jazero/Devínska N.Ves, kde odparkujem a idem VLAKom a som za chvilku v centre, kde sa potom presuniem peso/MHD/UBER/s dakym na váze bicygľa....? proste ludia su pohodlni a lenivi (nemyslim nikoho konkretneho) - to sa netyka len dopravy do BA, ale hocicoho ineho - nakupne zvyky, separovanie odpadu....

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #184 : 23. Jún 2021, 12:49:43 »
1.) Pozeral som narychlo CZ a AT postu, maju tam AU uvedenu, ale nenasiel som nejake dalsie upresnenie (niekedy to mavali) podmienok zasielania, cize na to by som sa 100% nespoliehal. Ale da sa tam napr. zavolat a overit to.


no vsak toto, ostatni take problemy s dorucovanim nemali. mna ako zakaznika - a danoveho poplatcu, co plati za ten nezmyselny postovy kolos - nezaujima, akeho ma nasa posta zahranicneho partnera, ma si to zabezpecit tak, ze to bude fungovat. Ich ceny do zahranicia su najdrahsie v sirokom okoli, tak predpokladam, ze maju tych najlepsich dorucovatelov. ale to je ironia - skor na to seru, a kradne sa tam vo velkom, alebo aspon mrha zdrojmi...
pocas najvacsieho lockdownu mali normalne kurierske spolocnosti problemy len s niektorymi oblastami talianska, spanielska, ciastocne francuzska, inak ale logistika fungovala na plne obratky, ostatne online nakupovanie a kurerske zasielanie bola oblast, ktora isla hore pocas lockdownu...


2.) neviem co tam NDS opravuje, ale asi to bolo potrebne robit a asi maju nejaky plan, co sa kedy bude robit. .
ked viem, ze v smere, kade chodim bude teraz oprava a kolony, preco napr. nejdem farom na stanicu Malacky/Plavecký Štvrtok/Zohor/Devínske Jazero/Devínska N.Ves, kde odparkujem a idem VLAKom a som za chvilku v centre, kde sa potom presuniem peso/MHD/UBER/s dakym na váze bicygľa....? proste ludia su pohodlni a lenivi (nemyslim nikoho konkretneho) - to sa netyka len dopravy do BA, ale hocicoho ineho - nakupne zvyky, separovanie odpadu....

opat, mna ako zakaznika dialnicnej siete, ktorej odvadzam nemale prostriedky priamo (dialnicne znamky) a nepriamo (dane) nezaujima ich dementny plan. Lockdown de facto tu je rok, a mozno bude aj na jesen, tj ked vezmem lockdown a prazdniny, tak zrovna maj a jun su najvytazenejsie mesiace z hladiska dopravy, a oni zrovna z celeho roka trafili tieto mesiace! to normalny clovek neurobi, iba totalny neschopak alebo saboter.
co sa tyka vlakov a busov, to by mozno fungovalo, ak by to bolo ako v zapadnych velkych mestach, kde su prepojene vlaky s metrom, a prestupujes na tej istej podzemnej stanici, s minimom prestojov. u nas tebou menovanu variantu moze skusit len dobrodruh, casovo to vezme viac casu ako stat v aute v zapche, lebo je to kombinacia auto-vlak-mhd a to je bez sance v rozumnom case, a uz uplne bez sance, ked clovek ide na viac miest v BA (rozvoz rodiny).

Odhlásený Jammo

  • Príspevkov: 452
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #185 : 23. Jún 2021, 15:06:39 »
1.) cize momentalne vies, ze AT/CZ posty teraz dorucuju do AU? alebo sa iba dohadujeme o tom? ak dorucuju, suhlasim s tebou, ze by tam mala aj SK dorucovat

2.) ja tiez platim znamky a dane a v podstate ma nezaujima D2, skade vobec nechodim. ale chapem ta, nikomu by sa to nepacilo. rano o tom vraveli kolegovia, ze to ma trvat asi do konca prazdnin a myslim zuzenie na 1 pruh je iba od tohto tyzdna. predtym tam boli docasne 2 pruhy a spomalenie (ale ze to vraj nebolo strasne, iba sa islo pomalsie). neviem co sa tam robi, ani sa mi to nechce vyhladavat a je mi to jedno. ale ked to zoberiem vseobecne (to je jedno aky usek, hocikde a nenadrziavam NDS) - idem opravovat dialnicu, stavat dom... Najprv si musim spravit nejaky plan, ze co a ako idem opravovat alebo co stavat, musim zohnat ludi, stroje. Co zaberie nejaky cas. darmo tu bol lokdown od januara do marca, ked som chcel opravovat, stavat pocas jarneho lokdownu musel som to riesit mozno od septembra 2020. Samozrejme vtedy boli vsetci happy, ze je po korone a nikoho nenapadlo, ze od januara bude lokdown, tak ako by sa dal vyuzit  ;D Ale keby som to aj v tom septembri vedel, ja osobne by som v zimnych mesiacoch (kvoli mrazu, dazd, voda....) neopravoval taketo velke stavby alebo nestaval dom. Tie prace co sa tam robia - netusim v akom stave to bolo,ale asi sa to malo opravit. Tu sa natiska otazka, kedy je najvhodnejsi cas na taketo prace ??? Jar 2021 - ked tu bol este lokdown, bolo aj dost dazdivo, leto 2021 - kde je vseobecne mensia inzenzita pravidelnej dopravy a najmenej dazdov, jesen 2021-ked nastupi skola a doprava sa zvysi, pridu dazde, mozno mraz alebo zima 2021 - tiez mozno dazd, zima, mraz, solene cesty. Ked sa takto nato pozriem, najlogickejsie a najpraktickejsie mi vychadza leto 2021 (ale vravim, ze tym nefandim NDS, len mi to tak vyslo).
Ano prestupy tu nevypadaju zvonka ako na zapade, ale nejako to funguje. Neviem ako je to zo strany Zahoria, mam skusenosti s opacnou stranou a tam myslim a v podstate aj vidim tych ludi a deti (nepoznam ich,ale tvare sa denne opakuju) co striedaju AUTO/BUS/Vlak/MHD/peso/UFO..., ze to nejak funguje.  Ja osobne by som napr. iba autom nevedel dosiahnut to, co s pomocou inych dopravnych prostriedkov.

Odhlásený Frco

  • Príspevkov: 326
  • Lego hrady forever
    • LEGO hrady
Re: Kvalita pošty
« Odpoveď #186 : 29. December 2021, 19:46:48 »
Minuly tyzden som v utorok posielal zasielku do Australie, 10 eur postovne.
Vo stvrtok mi ju priniesla postarka naspat domov. Bolo tam napisane "Vyssia moc" - cize asi zrusene z vyssej moci, skontroloval som stranku posty a do Australie sa neposiela. Asi kvoli covidu.

Dostanem svojich 10 eur spat, alebo budem mat najblizsie to postovne zadarmo, ked sa uz do Australie bude dat posielat?

Nestalo sa taketo nieco niekomu z vas uz?