Autor Téma: 10219 - Maersk Container Train  (Prečítané 4586 krát)

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
10219 - Maersk Container Train Nové
« : 18. Marec 2012, 17:59:10 »
Charakteristika setu

Rok vydania: 2011
Počet dielov: 1234
Počet figúriek: 3
Cena: 119,99€

Dobrý deň, práci česť a proletariátu zvlášť. Už po desaťtisíc-dvesto-devätnásty (slovom 10219) krát Vás vítam pri našej, dalo by sa už povedať pravidelnej, populistickej, ... ehm ... noo ... popularizačnej relácii "Kam to dnes bude, pán Lokomotíva". V dnešnej chvíľke oceľovej poézie si predstavíme kontajnerový vlak firmy Maersk.

Na úvod Vás nehám chvíľku sa pokochať, chcelo by to zvolať "kontajnerom", ale reálne rozmery nás nútia vrátiť sa tam, kde je realita realitou a pomenovať veci správnym menom. Takže nebudem zdržovať a nech sa páči - krabica potiahnutá krásnou textúrou malebnej scénky, ktorá poteší oko nejedného zamestnanca už spomínanej firmy a širokého okolia, minimálne po najbližšiu galaxiu. Predná strana, ako už je zvykom, zobrazuje celý vlak s príslušenstvom zaparkovaný v rádoby makete prístavu. Zadná strana nám naopak odhaľuje o čom asi táto lokomotíva sníva. A dozvedáme sa, že napríklad aj hlavne o motore.



Predná strana krabice
Zadná strana krabice

Obsah balenia

Ako je už takmer istým zvykom, v krabici, ktorá opustí továreň firmy Lego zvyknú byť nejaké tie sáčky s plastovými dielikmi, papierové návody a kde tu, čím ďalej tým viac, aj aršík so samolepkami. A v dnešnom prípade bola samolepková loby zjavne veľmi úspešná. Tu si niekto splnil svoj samolepiaci sen a nadelil nám mračno samolepiek. Mal by si ten niekto začať dávať pozor, aby neskončil samopolepený. K česti našej obľúbenej hračkárskej firme patrí, že konečne boli návody a samolepky spevnené kusom kartónu a tým pádom menej náchylné na poškodenie.
V balení sa nachádza dvanásť očíslovaných sáčkov (zhodne po šesť s číslami "1" a "2"), dva neočíslované a niektoré veľké diely sú pohodené vlastnému osudu.



Obsah balenia
Samolepky, véľa samolepiek

Dvojdielny návod na stavbu

Z návodu sa je, okrem samotného návodu na stavbu, možné dozvedieť aj čo to o doterajšej spolupráci firiem Lego a Maersk a prezrieť si galériu doterajších Lego modelov dopravných prostriedkov, ktoré má, či prípadne mala, vo svojom plnom pracovnom nasadení firma Maersk.



História spolupráce Lego a Maersk
Náhodná strana z návodu

Stavba

Kým sa naša vykorisťovaná robotnícka trieda pripraví na ďalšiu zmenu v dielni, my si len v skratke opíšeme ako sa taká lokomotíva s príslušenstvom stavia. Aj napriek pomerne vysokej vierohodnosti a realističnosti na dané rozmery nie je stavba modelu ničím výnimočná, ni zložitá. Dizajnéri sa elegantne vyhli použitiu prstolomných techník a celú stavbu by mal bez väčších problémov zvládnuť každý fanda. Najzaujímavejšia je asi prvá časť stavby - lokomotíva, pretože pri vozňoch prichádza na scénu nudné opakovanie (dva rovnaké vozne, kontajnery).A aby som nezabudol na vzťahy medzi sáčkami s dielmi a hotovými výrobkami, tak na stavbu lokomotívy je potrebné vykuchať sáčky s číslom jedna, zvyšok je obsiahnutý v sáčkoch s číslom dva.


Diely na stavbu lokomotívy

No a kde sa vzali, tam sa vzali, zrazu pri lokomotíve aj dva vagóny stáli. Už len naložiť a horá do sveta. Na nasledujúcich obrázkoch si môžete prezrieť, koľko rôznych spôsobov naloženia je možné uskutočniť. Ano, rýpalovia by mohli namietať, že keď je možné dve 2x4 kocky spojiť XY spôsobmi, tak dva oveľa väčšie kontajnery s ešte väčším vagónom bude možné spojiť konečne podstatne viac spôsobmi, ale zase netreba ulietavať do ríše mokrej fantázie. Takto to pre nás páni dizajnéri vymysleli, tak to predsa musí byť dobre.


Hotová lokomotíva

A tu ju máme. Naši robotníci si celkom švihli a makali podľa plánu na 127,86 percent aby sme Vám ju mohli predstaviť čo najskôr. Vcelku masívna na dĺžku, štandardná na šírku, klasická na výšku. Pripravená začať zarezávať do prízemnej atmosféry, brázdiť do diaľav šinúce sa koľaje. Disponuje odnímateľnou kabínou, to aby mali ako nastúpiť ovládači a taktiež je možné odnímať bočné panely v zadnej polovici stroja. To aby bolo možné ten stroj opraviť.

Naša robotnícka trieda sa už medzitým stihla vymeniť za inú zmenu, ktorá pre nás s veľkou radosťou pripraví pár vozňov, nejaké tie kontajnery a vozítko na prevoz kontajnerov na kratšie vzdialenosti, väčšinou neopustiac brány areálu.


Diely na stavbu vagónov a kontajnerov

No a kde sa vzali, tam sa vzali, zrazu pri lokomotíve aj dva vagóny stáli. Už len naložiť a hurá do sveta. Na nasledujúcich obrázkoch si môžete prezrieť, koľko rôznych spôsobov naloženia je možné uskutočniť. Áno, rýpalovia by mohli namietať, že keď je možné dve 2x4 kocky spojiť XY spôsobmi, tak dva oveľa väčšie kontajnery s ešte väčším vagónom bude možné spojiť konečne podstatne viac spôsobmi, ale zase netreba ulietavať do ríše mokrej fantázie. Takto to pre nás páni dizajnéri vymysleli, tak to predsa musí byť dobre.



Prázdny vagón
Naložený vagón


Viac naložený vagón
Ináč viac naložený vagón

Celý vlak aj s ťahačom

A tu už sa môžete pokochať finálnym produktom. Ospravedlňujeme sa za skazenie dokonalého zážitku dovolením si nenalepiť samolepky, ale tvorcovia našej relácie sú veľkými odporcami tohoto diablovho vynálezu.

Galéria

Zopár vypichnutých detailov.



Detail motora
"Choďte mi z cesty..."


"Bŕŕŕŕŕ..." alebo mraziaci kontajner
Ťahač a pozér

Záver

Hmm, a čo dodať na záver? Napríklad fotku dielov, ktoré si pravdepodobne nájdu iné uplatnenie.


Prebytočný materiál

Chalpci a dievčatá z Da Lego Kompany nám pripravili vskutku chutnú lahôdku. Hlavne pre fanúšikov vláčikov. Bohužiaľ v základnej výbave je len na ekologický pohon ľudského tepla a aby sa splnil lokomotíve jej sen, je potrebná ďalšia nemalá investícia.

Ďakovala za pozornosť a tešila sa na ďalšie stretnutie.

Stavba v pohybe

Dovolili sme si pre Vás zachytiť aj pár pohyblivých obrázkov priamo  z našej dielne.



Čiastočne splnený sen

Rozhodli sme sa splniť našej lokomotíve jej sen a popohnať ju elektrickým motorom. lokomotíva ale bohužiaľ zatiaľ nedosnívala svoj sen dokonca a motorizovaná bola len RC motorom, nie PF. Ako sa to podarilo, skúste posúdiť z nič nehovoriaceho digitálneho záznamu.

« Posledná zmena: 09. Máj 2014, 09:03:15 od MiKeL »