Najnovšie príspevky

Strany: [1] 2 3 ... 10
1
Prebiehajúce a plánované výstavy / Re: Novohradské múzeum Lučenec - júl-august 2025
« Posledný príspevok od Buďo 14. Apríl 2025, 20:21:08 »
Vlaky , bytovky, tanky z Command and Conqer , sú k dispozícii ,ak je o ne záujem .
Kláštor ??? Nájde sa preňho miesto ?

Vlaky 1 m x 3 m

Bytovky 0,75 m x 2,5 m

Command and Conqer   1 m x 1 m  (alebo obdobná plocha /vitríny )

Kláštor  1,5 m x  1,75 m (samozrejme aj zo stolom )
2
Cudzie výstavy / 2. ročník lego výstavy s herňou v Bojniciach
« Posledný príspevok od TUZO 08. Apríl 2025, 10:42:57 »
A je to tu!
Rád by som vás pozval na 2.ročník lego výstavy s herňou v Bojniciach je tu!
Od 31.5.2025 do 1.9.2025 v KC Bojnice vo veľkej  Kongresovej sále na Hurbanovom námestí 19/41.

Čo vás tento rok čaká?

Budeme 2x väčší ako minulý rok !

Uvidíte veľké výtvory a scenérie z rôznych  Lego tém:

Jurský park- 4,5m dlhý úsek plný dinosaurov, džungle ,lovcov na rôznych vozidlách a známych filmových scén.

Avatar- vychutnajte si veľkú bitku z prvého filmu a krásy vodného sveta z filmu druhého v našej 4 metrovej lego verzii.

Lego vesmír/Space- vesmír vždy fascinoval ľudí a najme deti- uvidíte rôzne vesmírne rakety, malú mesačnú základňu, vesmírnych výskumníkov hľadajúcich kryštály ,hviezdnu stanicu a aj zopár zelených mimozemšťanov.

Friends city- všetky lego Friends sety naraz na jednom mieste.
V spoločnom 17m dlhom meste, s plážami, kempingom, letiskom, pretekárskou dráhou, cirkusom s kolotočmi, veľký konsky ranč a dostihy, snežná krajinka, džungľa a mnoho iného.

Dreamzzz- jedna z novších lego sérii, ktorá od roku 2024 spája sny a predstavivosť v súboji s temnými a zlými silami.

Harry Potter- uvidíte viacero filmových výtvorov ako je ministerstvo mágie, brloh, Harryho dom, 2 typy Rokfordského hradu -vyskladaných  z originál lego setov no hlavne:

2.najváčší Harry Potter Hogwarts Castle na svete !!!
Postavený z 330 000 tisíc lego kociek a s 333 figúrkami.

Oproti minulému roku ešte trochu narástol 😃 aktuálny rozmer je 4,5m x 4m a vysoký 1,91m

Máme tu tento rok aj niečo pre fanúšikov hradov a fantasy sveta.

Veľkou novinkou bude 13 modelov z Pána Prsteňov !!!

Kraj
Útek pred nazgúlmi
Baňa Moria
Lothórien a elfovia
Prenasledovanie orkov
Veľký hrad z Rohanu- Edorass
Súboj rohanských jazdcov s wargami,
2,5 m dlhé mesto -obliehanie Osgiliathu
Gondorský prístav a lode korzárov
Lego sety Rivendell a Barad Dur

Epická bitka o Helmov žlab- 2,7m dlhý a 1,25m vysoký hrad
s 1300 figúrkami !

Bonus:
priamo počas výstavy sa bude na mieste postupne tvoriť najväčší výtvor Minas Tirith o rozmere 4,5m x 3,5m a vysoký 2,7m !

Pre najmenších je pripravená herňa s legom Duplo a pre starších staviteľov stoly plné klasického lega.

Okrem lega bude na výstave aj zbierka Transformerov z G1.
Viac ako 200 kusov od malých 5cm až po veľkých 65cm vysokých robotov!

Vstupné
-osoba 6 eur
-osoby ťzp a deti do 2 rokov zadarmo
-rodinné vstupné 4 osoby: 20 eur
-hromadné vstupné: školy, tábory a skupiny nad 13 osôb- 4eur/os

Deti do 10rokov v sprievode zodpovednej dospelej osoby.

Otvorené každý deň od 10 do 17 stej, cez víkendy od 10 do 18 stej.

Začíname 31.5.2025 !

Sledujte nás na Fb
https://www.facebook.com/profile.php?id=61559055339340
tuzobricks@gmail.com
3
Všeobecná diskusia / Dopyt: MOC gulatina
« Posledný príspevok od Slavena 05. Apríl 2025, 08:07:03 »
Zdravim, potrebovala by som instrukcie na vystavbu gulatiny, dlzka ca. 100cm a vyska 40cm. Hore ma byt gulatina zrezana aby to vytvorilo nieco ako lavicku. Bolo by pekne, ak by malo drevo letokruhy alebo strukturu, aby nevyzeralo ako len hnedy kvader. Nieco ako ten strom na ktorom lezi leopard. Lego kocky si najdem, kupim a gulatinu postavim sama. Potrebujem ale instrukcie a zoznam dielikov :) Ak mate zaujem mi s tym pomoct, napiste prosim ca casovy odhad a sumu za vytvorenie MOCu. Dakujem :)
4
Novinky / Re: Všeobecné informácie o novinkách
« Posledný príspevok od jayor 27. Marec 2025, 00:06:47 »
ten novy je pekny z predu ale zozadu to je dost nedorobene cize to ma maximalne tak hodnotu do policky ale neukazovat z ineho uhla :D
5
« Posledný príspevok od mesje 26. Marec 2025, 18:06:07 »
to nove vyzera super, ale ta cena to zabila... mali to spravit mensie, bez toho balastu, co neni potrebny a len dviha pocty dielikov a tym aj cenu, a tiez cena/dielik je prepalena...
kludne to mohlo byt 1500 dielikov a 150e a predavalo by sa to jak teple rozky...
takto je to v kategorii luxusnych setov, a kedze tych je uz vela, tak sa bude selektovat...
dalsi problem je to, ze zrejme pojde o superexkluzivny set, ktory bude menej dostupny a s menej zlavami, ako jeho LOTR predchodcovia rivendel a barad-dur, takze necakam ze sa bude dat zohnat pod 200e...
6
« Posledný príspevok od Praetor 25. Marec 2025, 18:25:49 »
Vždy som chcel lego 79003 z pána prsteňov, no neskoro som sa spamätal a cena vyletela vysoko... No po novinke 10354 je už asi to staré nepredajné... To nové je fakt  (y)
7
Prebiehajúce a plánované výstavy / Re: Výstava TatraLUG Trnava - 15.-16.marec 2025
« Posledný príspevok od MatoZJura 24. Marec 2025, 22:12:27 »
Buduci rok sa teda hlasim s Harrym Potterom.
Mame zozbierane komplet vsetky sety a spravili by sme s decerami ten modularny Rokfort aj s krajnou okolo ... funkcnym vlakom a kopa dalsich drobnosti ... pripravovali sme sa na to dlho tak uz to len poskladame. Toto bude moj sukromny prispevok na vystavu.
Za CVC som diskutoval s deckami, ze co by chceli buduci rok stavat tak v hre je CITY Jungle Seria opat nejaka diorama s vyuzitim setov tam mi tiez chybaju len 2 a mam to komplet .
Alebo MINECRAFT svet ... uvidime co sa nam podari zozbierat. (y)
8
Prebiehajúce a plánované výstavy / Re: Výstava TatraLUG Trnava - 15.-16.marec 2025
« Posledný príspevok od Mike 24. Marec 2025, 21:03:12 »
Ahojte, rovnako aj ja sa teším, že tretia výstava mala veľký ohlas. Ešte raz veľká vďaka. Dokonca až tak, že aj tento víkend čo bol prišlo pár ľudí na výstavu :D pomýlili si termín :D.
Každopádne spíšem pár vecí ako spätnú väzbu do budúceho roka:
- zväčšiť detský kútik
- viac dobrovoľníkov pri dohliadaní na exponáty
- dať vyrobiť tričká pre vystavovateľov TATRAlug - už s podpredsedom OZ rozpracované
- dať vyrobiť poličky na niektoré exponáty - viac priestoru
- od ľudí bol záujem začať výstavu už v piatok poobede napr. od 14:00 je to na zváženie do budúceho roka
- v budúcom roku by bol záujem o napr. harry potter, väčšie mesto, a niečo z Trnavy :D
Máme teda nejaký čas na prípravu. :-)
Pekný večer.
9
Prebiehajúce a plánované výstavy / Re: Lego vystavy - interaktivny den Lego vlakov
« Posledný príspevok od Palo TT 24. Marec 2025, 08:31:49 »
Na uvod este par slov k tej zmazanej casti. Nejedna sa z mojej strany o vystrel do suboja, ale o to, ze mam potrebu verejne prezentovat svoj nazor a forum je vzhladom na cielovku idealnym prostriedkom. Samotna problematicka situacia, ktoru som v prvom prispevku spomenul nebola bohuzial sukromna (nie mojim pricinenim) a jej svedkom, boli cca. 2 desiatky ludi z Tatralugu. Neviem aky objektivny, ci subjektivny nazor si spravili jej ostatni nedobrovolni (podobne ako ja) ucastnici, ale ti, co som s nimi potom v Ne dal rec, len konstatovali ze to nebolo nic prijemne a nevedia, co bolo pricinou nasej hadky. Ja sa k tomu potrebujem vyjadrit len tolko, ze to nebola hadka, len som dostal kapky od Jaga ako som mu svojim nevhodnym spravanim znehodnotil jeho vystavu a odporucanie, ze si mam spravit vlastnu.

Prejdime plynulo k tej podstatnej casti mojho uvodneho prispevku. Kedze aktualne doslo k zmenam v organizacii vystavy v TT, idealna prilezitost zrealizovat nieco z mojich predstav bude prave o rok v TT, pokial sa teda akcia uskutocni.  Mike predbezne nebol proti. Niekto z TL spomenul aj poskytnutie kolajiva. Vyhoda TT je v tom, ze je to moje domovske mesto (=flexibilita dopravy) a namiesto stolov by sa mohlo pouzit podium  - tesne pred podiom by neboli vystavene exponaty na stoloch, aby verejnost mala pristup k podiu (nie na), co umoznuje dobre regulovat, na co vsetko mozu sahat. Rok je dlha doba, detaily je cas poriesit aj potom.
Vo vseobecnosti nemam zaujem realizovat nieco na vlastne triko, ale vystupovat v ramci TL.
Este technicka poznamka ku kolajivu - kedze Lego ma obmedzeny sortiment, ak chceme spravit zaujmave kolajisko nevyhneme sa pouzitiu produktov tretich stran (TrixBrix,BlueBrick). Je taketo neLego riesinie problem? Kriticke su najma vacsie obluky, ktore prirodzene predchadzaju vykolajeniu, ak by niekto jazdil prilis rychlo.
10
Prebiehajúce a plánované výstavy / Re: Lego vystavy - interaktivny den Lego vlakov
« Posledný príspevok od papluh 20. Marec 2025, 01:23:32 »
Vzhľadom na to že vašej výmeny v sobotu večer bolo svedkom asi tak "5 a pol človeka" čo si vedia spraviť objektívny názor, tak tu nebudú akceptované takéto "výstrely do súboja" aj na fóre pred celým obecenstvom. Tj prvý riadok a druhá poznámka ti boli premazané v záujme toho aby tu zostalo to čo (predpokladám že) malo byť podstatou tj ponuka aktivít.
Vyriešte si to medzi sebou a súkromne, tak ako to začalo. A to myslím aj z druhej strany, ak si to stihol Jago prečítať, tak tu neočakávam jeho odpoveď v podobnom duchu.

No a k veci.

- Ako nápad na interaktívne podujatie to nieje zlé, len to treba trochu dotiahnuť aby sa stým dalo pracovať.
- 5x3 m samo o sebe je dosť limitujúce, len tak odhadom možno v polovici muzeí by s tým asi bol priestorový problém. Ideálne je spraviť nejaké alternatívne rozloženia (odporučil by som BlueBrick a spraviť pár návrhov aj s rozmermi).
- Obdobne treba rátať s rozmermi pre prípravu podkladu, TatraLug nemá žiadne stoly a má len pár OSB dosiek (2,5x1,25m), tie sú ale dosť nespratné a neviem ktoré múzeum by ich tam chcelo skladovať na 1 akciu za X mesiacov výstavy. Tj späť k predošlému bodu a to flexibilite práce s tým čo majú na mieste. Ak teda nemáš stoly (kempingové, cateringové...) ktoré si vieš doniesť.
- Potom je ešte otázka či do toho chceš íst za seba (a svojimi požiadavkami) a za TL sprostredkujeme len ponuku a kontakt v rámci výstavného časopriestoru. Alebo očakávaš že sa to pokryje so zmluvy na výstavu a pre nás to okrem iného znamená mať zálohu ak to z nejakého dôvodu vypadne.
Strany: [1] 2 3 ... 10