Autor Téma: LEGO Masters  (Prečítané 8032 krát)

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #75 : 27. Jún 2022, 09:25:28 »
Víťazi to vyhrali zaslúžene, bolo vidieť, že sú zohratí tým. Mali to proste dotiahnuté, super efektné a aj všetky motorizované veci im fungovali. Korytnaćí ostrov mal problém s nepojazdnou hlavou, a naši chalani si blbo rozplánovali robotu. Priślo mi, že hrozne vela času stratili tými  kopcami - ani extra velké neboli. A potom už to nestíhali dotiahnuť + k tomu tie nefunkćné krídla na dvoch drakoch. Ale nápad bol pekný.

Tá veža do výšky od Šárky a Tomáša, to nechápem, ako im to držalo, súperi nemali šancu. :o

A mohli povedať aspoň, že kolko kto hlasov dostal, či to bolo o chlp medzi dvoma alebo ako...či tá výhoda z prvého kola mala nejakú váhu alebo nie, Podla mňa skôr nie.

Český hosť bol znova v pohode, takže mi z toho vyplýva, že tá herečka minule vôbec netušila, čo povedať a radšej bola ticho. Nevhodne vybratá.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #76 : 27. Jún 2022, 11:15:27 »
Gratulujem víťazom a finalistom v prvej a pravdepodobne poslednej  >:D Česko-slovenskej série LEGO Masters.

Zaujímavé video, ani nie tak pre tú influencerku a interviews ale čo ukazuje :
- je jasne vidieť  ako bol ten "kontroverzný most" robený a scéna idúca od spodu oddelena od scény idúcej od vrchu a teda nemohla ani v najmenšom pomôcť (okrem toho že aj keby byli spojené tak bez toho aby to šlo pozdĺžnou osou, tak po naloźení by sa to najprv skrútilo na nepodopretú stranu, odstrelilo tú stenu a padlo tak či tak)
- na obrazovke to vyzerá tak čislo, maximálne si človek predstaví že je tam 1-2 kamery ako videl napr v štúdiu nejakej bežnej relácie, a potom uvidí ako tam na každý stôl mimo záberu mierilo X kamier. Osobne by si to ani neviem predstaviť nejak odignorovať...
- Kostičkárna na bliźsí pohľad (bez rýchlych zostrihov v TV) až taká impozantná nieje, už sa dá chápať keď hovoria že ten a ten vybral všetky diely XY  >:D


Čo sa týka víťazov tak podĺa mňa vyhrali zaslúžene a neprekvapivo (tj v zmysle že nenastalo nejaký neprijemné prekvapenie u nich alebo brutálny prelom u konkurencie).
Jednoducho od začiatku mali na to najlepšie predpoklady, zohratá extrovertná dvojica s kopcom skúseností. Je to súťaž dvojíc a to že je niekto nemusí nastavovať spoluprácu popri časovom limite je veľká výhoda. Čo samo o sebe by nestačilo a treba skúsenosti a staviteľské schopnosti, aj keď ako jednotlivci možno nebudú vo všetkom top ako úrvoeň dvojice nemali v súťaži konkurenciu (a aj celkovo lokálne mimo súťaže, čo ale hovorí aj o lokálnej scéne). Samozrejme tu zohralo veľkú rolu to že ich portfólio sa veľmi dobre prekrýva s tým čo sa v súťaži očakávalo. Ak by sa niečo dalo považovať za "nefér" tak to je že sa postavia do jednej súťaže ľudia čo sú skoro profíci (viď kontraktované stavby na Lipno) a chalani ktorých najväčším setom je niečo s rozpočtom podstavca tých kontrahovaných stavieb. Je rozdiel schopnosti a skúsenosti, ja so si napr. istý že naši chalani mali schopnosti tých drakov v poslednom kole úspešne dokončiť mať ešte nejakú tú hodinku času, avšak skúsenosť je to že a) už to vedieť napr. čo je slepá cesta a nestratiť čas laborovaním   a/alebo b) zvoliť si niečo čo viem a v danom čase stihnem.


Čo sa týka posledných stavieb tak sa na to dá pozreť z pohľadu subjektívneho a tam sa aj mne aj malej (lebo draci) páčila práve čistejšia "stavba" stavba chrám, ono už aj to Milanove vyjadrenie že to vyzerá ako z katalógu o niečom svedčí. Ak by bola kategória typu MOC ktorý si viem/chcem postaviť podľa (kúpeného) návodu tak toto vyhrá.

No a potom tu je objektívne hodnotenie a to že na úlohu zadanú v poslednom kole jednoznačne lepšie sadla tá loď. Veľké, farebné, s uhlami ktoré charakterizujú skôr MOCy len na fotenie, rozpohybované, s príbehom atď. To sú tie skúsenosti a čítanie zadania. V zadaní bolo že "prekvapiť" a spomenuté napr rozpohybovanie, tak tu sa to nielen hýbalo a okrem toho pridali ešte aj tú hru na emócie s minipríbehmi účastníkov a poroty. Z pohľadu technického je pravdepodobne zložitejšie rozpohybovať zalomené krídlo ako efekt vĺn či hore-dole chápadla, ale z pohľadu pozorovateľa je o dosť efektnejšie ak sa hýbe spodná a horná tretina diela (nehovoriac o tom že ten efekt vĺn fungoval od antického divadla). No a  konečnom dôsledku je to aj spoľahlivejšie, jedine na lodi nezlyhala časť motorizácie (hlava želvy, niektorí draci). Z pohľadu ako je nastavená súťaž (nielen u nás) toto sa ako dielo nedá spochybniť.

K tomu pretláčaniu, prvé tri kolá boli eliminačné nie tabuľkové, tj ako sa vraví netreba byť rýchlejšií ako medveď stačí nebyť najpomalší. A myslí že v každom bolo dosť jasné že kto ten najpomalší bol  >:D Teda ta zlatá kostička to trochu oddialila, ale skončilo to +/- podobne. 


Inak podľa záznamu štýl konštrukcie najvyššej veže navrhol Chairudo(Tomáš), asi sa tie skúsenosti so stavbami Guinessových rekordov niekde prejavili :D
« Posledná zmena: 27. Jún 2022, 17:13:46 od papluh »

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #77 : 27. Jún 2022, 17:02:31 »
Hej, pekne zhrnuté, len ten link na video je nejaký mimo, to by ma zaujímalo pozrieť  :)
Inak to stavanie v časovom strese, tam bez skúseností a súhry nie je šanca postaviť niečo konkurencieschopné. Tým, že v našich končinách nie je široká základňa staviteľov so skúsenosťami, ktorí by zároveň boli ochotní sa ísť "pretŕčať" pred kamery, tak tí vypadávajúci boli vždy dosť zrejmí.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #78 : 27. Jún 2022, 17:21:40 »
orpavené  >:D

Inak tu je ešte ďalšie video (Polština rules  >:D ale sú titulky ) a okrem viditelnej kostičkárny tam evidentne bol ešte aj o hodne väčší sklad.

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #79 : 27. Jún 2022, 17:50:00 »
Ak sa nezverejnia počty hlasov v hlasovaní (na ktoré som bol zvedavý), tak to často býva len preto, že sa s nimi ešte manipuluje podľa potreby a viem čo vravím už som riešil pár hlasovaní...  ;)
A na to asi, aby človek objektívne zhodnotil čo bolo najlepšie, musel by tam podľa mňa byť a tak by som sa vedel vyjadriť - foto a video podla mňa skresľujú a treba vnímať celkovú veľkosť modelu ako aj detaily...  :oldman:
Inak neviem si predstaviť do čoho by som šiel, keby mám 20 hodín na postavenie... Ale zaujímavé pre deti asi nejaké rozprávkové postavičky - draka, rytiera, princeznu, kráľa, šaša a pod.

Odhlásený Inst

  • Príspevkov: 357
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #80 : 28. Jún 2022, 07:46:28 »
...A na to asi, aby človek objektívne zhodnotil čo bolo najlepšie, musel by tam podľa mňa byť...
V iných krajinách povedali, že výherný model (alebo niekedy dokonca všetky tri vo finále) bude niekde vystavený. Nepovedali to aj u nás?


Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #82 : 28. Jún 2022, 09:24:35 »
Gratulujem vitazom (aj ked tu si to asi neprecitaju ;)) a taktiez aj nasim chalanom (y) Teraz by uz snad Samo mohol zverejnit aj vlastne info a podelit sa o tuto skusenost s nami ;)

Tým, že v našich končinách nie je široká základňa staviteľov so skúsenosťami, ktorí by zároveň boli ochotní sa ísť "pretŕčať" pred kamery, tak tí vypadávajúci boli vždy dosť zrejmí.

Nebolo to len o ochote pretrcat sa. Neviem, ci to tu uz niekde bolo, ale natacalo sa v Polsku a ist tam na 3 tyzdne (naviac v covidovej sezone - januar) si nemoze dovolit kazdy. Mna odradila hlavne tato podmienka.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #83 : 28. Jún 2022, 13:34:02 »
Slovenský finalisti budú vystavovať v Alze v OC Nivy. Stavba je 30.6. a dostupní na mieste by mali byť 9-18.00. Potom vystavenie diela do konca júla. Takže zatiaľ sa pokope asi nebudú dať vidieť.
https://www.facebook.com/Alza.sk/photos/a.143748195692011/5170158503050930/
« Posledná zmena: 28. Jún 2022, 15:30:52 od papluh »

Odhlásený muffin

  • Príspevkov: 768
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #84 : 28. Jún 2022, 13:51:17 »
Nebolo to len o ochote pretrcat sa. Neviem, ci to tu uz niekde bolo, ale natacalo sa v Polsku a ist tam na 3 tyzdne (naviac v covidovej sezone - januar) si nemoze dovolit kazdy. Mna odradila hlavne tato podmienka.

Hej, toto bola tiež jedna z vecí, ktorá ma odrádzala čo i len uvažovať o účasti. Síce si nepamätám, že by bolo vopred zverejnené, kde a ako dlho budú súťažiaci "izolovaní" od svojho bežného života, ale dalo sa predpokladať, že to budú rádovo týždne. Plus aj to, že to bola súťaž tímov, takže kto nemá parťáka, s ktorým sú zohratí, tak je to lotéria.

Odhlásený Paliason

  • Príspevkov: 1307
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #85 : 28. Jún 2022, 14:09:30 »
Vopred to zverejnené nikde nebolo. Ono poslanie prihlášky nič nestálo, nikoho k nićomu nezaväzovalo, takže v tej fáze to bolo aj tak jedno. Ja som poslal, s Mikelom sme boli dohodnutí ako parťáci, aj keď sme nikdy nič nestavali spolu. Vedúci kastingu keď obvolával, hneď prezradil, že Polsko, 3 týždne... Ako spomínal Mikel, nemohol som si tiež dovoliť odísť, tak som to odvolal.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4455
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #86 : 30. Jún 2022, 12:19:15 »
Chlapci ešte opravujú, vidia to tak že do 2 hodín sú hotoví tak kto stíha môže prísť predtým
 

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #87 : 30. Jún 2022, 12:48:08 »
Medzitym trochu pokrocili ;)

ila_rendered

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2499
    • Moja zbierka
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #88 : 01. Júl 2022, 11:56:19 »
A takto to vyzera finalne. Skoda, ze sa nezmestili vsetci draci, ale pekne ste ich poriesili tym zavesenim (y)

Odhlásený sylmer

  • Príspevkov: 395
Re: LEGO Masters
« Odpoveď #89 : 01. Júl 2022, 23:18:06 »
Chlapci , držala som vám palce a držím naďalej, prajem hojnosť ďalších krásnych výtvorov  (y). Dúfam že vám aspoň nechali tie dieliky :) Zavesené draky super!