Autor Téma: Bricklink designer program  (Prečítané 10622 krát)

Odhlásený PC CZ

  • Príspevkov: 504
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #15 : 01. Júl 2021, 22:20:01 »
Jsem fanda do letadel, ale tohle mi nic neříká. Kdyby radši udělali ke starším modelům Dreideckeru a Camela Fokker D.VII.  Ten byl totiž hranatý, měl tlustý profil křídla a žádné výplety, takže na LEGO letadlo naprosto ideální stroj. Sedmička v pruské modři s barevným čumákem (z hlavy si vybavím minimálně červený a žlutý) by byla moc hezká.  (To nemluvím o tom, že po Velké válce to létalo leckde...).

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4450
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #16 : 02. Júl 2021, 07:39:23 »
tak finálna 5ka z prvého kola je už určená, pá pá Bionicle. Dostal na prdel ale slušne od papagája :D A len tesne predbehol ten akcelerátor.

No a z tých čo postúpili je ani nie po 24 hodinách vypredané skoro všetko - 3 kusy úplne, 1 (lietadlo) v Európe a vo väčšine regiónov a posledný papagáj už je na cca 75%.

Inak samozrejme, že sa zdvihla vlna nevôle.
Na LANe sa ľudia sťažujú, najmä na limit 5 podporujúci resellerov (na ebay je hrad už predpredaj za 1000ku a pod). Reprezentanti LEGO dávajú hlavu do korporátneho piesku "že to nie mi, to Bricklink".
A nevedia pochopiť že koncoví fanúšikovia neveria BL ako entite zarábajúcej na reselleroch a chcú sa sťažovať u majiteľa tj TLG.

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #17 : 02. Júl 2021, 09:50:12 »
oni de facto z 5000 kusov presunuli minimalne 4000 na sekundarny trh - lebo z tych co si viac kusov objednali, je minimum takych, co to brali aj pre znameho, vsetko islo na reselling... to je naozaj "genialne" vymyslene....
žasnem nad tym, ze ti kompetentni manazeri nemaju ani šajnu o tom, ako funguje trh, ani po tolkych skusenostiach... to keby vzali hocikoho z tohto fora, budu sa kompetentnejsie rozhodovat...  opat ten isty scenar - dobry umysel, a na konci nastvani zakaznici...
« Posledná zmena: 02. Júl 2021, 09:52:36 od mesje »

Odhlásený Bača

  • Príspevkov: 213
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #18 : 02. Júl 2021, 10:01:20 »
TLG neprekvapilo a opätovne potvrdilo nezáujem o preferencie svojich zákazníkov ako aj nezáujem o princípy fungovania sekundárneho trhu. Buď je to amatérizmus alebo im stačí, že sú woke company.

Odhlásený Bača

  • Príspevkov: 213
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #19 : 02. Júl 2021, 10:17:08 »
Jsem fanda do letadel, ale tohle mi nic neříká. Kdyby radši udělali ke starším modelům Dreideckeru a Camela Fokker D.VII.  Ten byl totiž hranatý, měl tlustý profil křídla a žádné výplety, takže na LEGO letadlo naprosto ideální stroj. Sedmička v pruské modři s barevným čumákem (z hlavy si vybavím minimálně červený a žlutý) by byla moc hezká.  (To nemluvím o tom, že po Velké válce to létalo leckde...).
Neboj sa, pri minimálnej snahe si v tejto mierke vyskladáš niečo, čo sa bude podobať na Fokker VIII, VI, V aj III. A aj Pfalz, Albatros, Siemens, Nieuport, Spad, Morane-Saulnier, Taube, Hannover, Se5a, Ansaldo, Hansa-Brandenburg, Breguet, Caudron, Hanriot, Salmson, Caproni, Airco aj Handley Page.  O0

Odhlásený PC CZ

  • Príspevkov: 504
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #20 : 02. Júl 2021, 11:27:54 »
Dobrá ironie.
Albatros nebo  Siemens s oblými tvary pro tyhle letadla typickými, aby to nebyla parodie, chci teda vidět postavený. Teoreticky to lze vysnotovat, ale jak udělat zůženou kónickou část před ocasem netuším. Sedmička je lepší.

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4450
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #21 : 03. Júl 2021, 12:53:58 »
Tak ešte včera to bolo o tom "sťažujte sa na BL stránke nie u TLG", "je to nová a neprezkúmaná oblasť a limit 5ks na osobu možno do budúcich verzií programu zvážime", Bricklinkový twitter kde sa ľudia sťažujú zverejnil oficiálny chválenkársky príspevok ako rýchlo sa to vypredalo v zmysle aký to bol úspech.

No a večer už je príspevok, že "počúvame vaše sťažnosti, budúci týždeň prídeme s novými info"

Taktiež sa ozvali ambasádori z RLFM čo boli na Fan Media day a presne tieto obavy sa preberali. Boli "odpálené" vedúcim BL "že určite sa to nevypredá za 5 minút ale oveľa neskôr" a že množstvo je naschvál limitované aby to bolo exkluzívne. Tu je prepis rozhovoru.
https://jaysbrickblog.com/news/missed-out-on-bricklink-designer-program-the-sets-were-limited-by-design-rlfm-days-2021/

Pre istotu ukladám ak by sa Jay zľakol TLG  >:D
Citovať
Melvin Park, Head of BrickLink / VP at the LEGO Group
Henry from German Youtube channel Klemmbausteinlyrik.de raised concerns first:

There will potentially be plenty of resellers due to the limited number of sets worldwide. Do you think that crowdfunding might be over in after 5 minutes? What will you do with people who are unsatisfied that they missed out in the morning?

Melvin: We have data from previous programs. This time might be different as we’re taking great designs from LEGO Ideas. We anticipate a little faster corresponding time, but I don’t think all the quantities will be sold out in 5 minutes and it will take much longer than that.

If that happens that is a very happy problem to solve. We’ll limit purchase quantity to 5 for each account. That restriction is not only by user IDs but we’ll also check address/credit cards, so it won’t be easy for someone to purchase large quantities of the set.

I believe it will give enough time to fans. We have a real-time platform so that people can see how fast projects go and respond accordingly.

Jay: you mentioned that there was a limit of 5 sets per account. If you get to a point where the 5,000 cap gets filled instantly, is it possible to increase that based on demand? We’ve seen throughout this year that LEGO as a whole – forecasting has not been the strongest point when it comes to LEGO.

Could 5,000 be a lowball estimate and what are contingency plans if demand surpasses what you have to supply?

Melvin: We wish we could produce more if demand is high enough but that constraint comes from the manufacturing side. As you can tell, LEGO Group is trying to meet overwhelming demand, not only from LEGO Ideas or this channel but even regular LEGO set production which has reached overcapacity.

I don’t believe we can increase the quantity of these sets.

It also serves the purpose of owning a limited edition set. If we increase the quantity, the owner of the pre-ordered sets – their satisfaction levels will go down a little.

Another Bricklink/Ideas person (can’t recall his name): Its also worth pointing out that the Bricklink Designer program is also a pilot for us to learn whether there is sufficient interest in something like this and see how AFOLs react to sets that are produced in this way.

Obviously if they manage to sell out, it’s a good indicator and it gives the BL team the necessary information about this program.

Odhlásený MiKeL

  • Príspevkov: 2498
    • Moja zbierka
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #22 : 04. Júl 2021, 00:18:47 »
No, a preco by mal clovek mat to lego este vobec rad? Vsak oni sa sami odpisuju :vomitsmall:

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4450
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #23 : 05. Júl 2021, 13:09:36 »
Komiks k BL, konkrétne dole k tejto akcii ale je ich tam viac späť do 2019
http://v4ei.com/comics/index.php?id=launch&check=s2106

« Posledná zmena: 05. Júl 2021, 13:32:12 od papluh »

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4450
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #24 : 07. Júl 2021, 15:26:57 »
Dnes v noci (nášho času) by mal Bricklink vypustiť nejaké vyhlásenie.
O desiatej večer toto majú predstaviť RLFM/RLOC  (alias fan media a online communities) ale ako vždy ambasádori LUGov boli nepozvaní (aby bol "počet účastníkov primeraný"  >:D)
Takže to najprv hľadajte na rôznych iných stránkach keďže asi nebudem online.

edit: aj keď je tu možnosť že byť otravný sa oplatí
« Posledná zmena: 07. Júl 2021, 15:49:32 od papluh »

Odhlásený papluh

  • Príspevkov: 4450
Re: Správy z LEGO Ambassador Network
« Odpoveď #25 : 08. Júl 2021, 00:40:09 »
Predsa som hore :D https://www.bricklink.com/v2/community/newsview.page?msgid=1279639

No v skratke
- IT sa nezaprelo a kombinácia dvoch systémov BL a S@H spôsobila, že sa podarilo predať cca dvojnásobok hradu o ktorý bol najväčší záujem tj 10 tis. kusov miesto plánovaného maxima 5 tis.
- toto množstvo sa nebude znižovať, ale dodávka bude rozdelená na dve 5tis. časti zatiaľ predpokladane január a jún 2022,
- konkrétne hrad mal rozloženie 75% po 1 kuse, 15% po 2 kusoch, 5% spolu po 3 a 4 kusoch a zvyšných 5% po max 5 kusoch,
- aby to bolo fér voči ostatným tvorcom tak sa aj zvyšné 4 sety z prvého kola ešte otvoria na ďalších max 5tis dodávok od 3. augusta, tie budú tiež dodané v júni 2022,
- už v tomto rozšírenom kole a ďalších bude max 1 kus na účet
- keď bude finálny dizajn tak sa kupujúcim dá vedieť cez email a ešte sa to dá stornovať
- ďalšie kolá budú posunuté ešte ďalej vzhľadom na využitie kapacít na rozširenie na max 10tis na set v každom kole.
- v ďalších by už dopredu mali byť známe niektoré veci ktoré se robili na poslednú chvíľu ako napr ceny
- rozdelenie po regiónoch malo slúžiť na vyrovnanie dopytu v časových zónach a malo byť dynamické, avšak kvôli rýchlosti predaja toto nestihli aktivovať (úprimne takéto komplikácie plus obojstranné prepájanie BL a S@H systémov mi príde ako základ pre chybu dvojnásobného počtu  >:D)
- prvotné rozdelenie do regiónov sledovalo ich odhady, napr NZ papagája nadhodnotili pre AUS/NZ
- BL bude spolupracovať s Ebay-om na nahlásení všetkých predpredajov lebo nespĺňajú garanciu poslania do 30 dní podľa ebay pravidiel
- tak isto bude predaj na BL zozačiatku blokovaný (ak som dobre pochopil tak do dodania druhej polovice z tých 10tis.)
- zatiaľ sa neplánuje žiadny jeden set (samozrejme hrad) navyšovať nad 10tis, jedným z dôvodov je limitovaná produkcia (že či by nestačil aj prísľub neskôr), nefér dať viac predajov len jednému dizajnérovi (bol návrh čo ked sa zriekne?), nechcú to moc rozširovať mimo AFOLov do konzumentských oblastí lebo sety neprešli bežným testovaním
- návody sa budú skenovať do aplikácie pomocou QR kódu zo setu, možnost si ich vytlačit je zatiaľ otvorená

Odhlásený KLF

  • Príspevkov: 5480
    • Moja zbierka
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #26 : 08. Júl 2021, 10:18:04 »
Odhliadnuc od toho ze stale nechapem o com to je, ako to funguje a ani mi to nechyba - nechapem tu honbu za tymi MOCmi? Pre panakrala ved su to obycajne, priemerne MOCy. Preco by som si to mal kupovat za taky peniaz? Ma to logo LEGO na krabici? Nie? Dovi-dopo. Na nete je X krajsich MOCov a navodov k nim. A ten "hrad" je CO? Takyto hrad niekto niekedy videl? Spredu to ma schodiky ako do americkeho rodinneho domu, nasledne je to nejaka veza. Od hradu to ma tak daleko ako andulka od supa. :vomitsmall: (n)

Odhlásený mesje

  • Príspevkov: 2026
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #27 : 08. Júl 2021, 10:38:05 »
To nebude mať ani logo lega na krabici???
Potom to bude len naozaj len na úrovni stiahnutého custom návodu a zozbieraných dielikov, a na tomto levely je fakt x ovela lepších hradov na nete... akurát treba väčšiu námahu to zozbierať.
Ostatné sety sú úplne o ničom, okrem observatoria, ale to je zas niečo čo nemusí človek mat...
Takže celé je to hlavne akcia pre kseftarov, kde totalna a opakovaná neschopnosť TLG vyrobí umelý nedostatok a zvýšený dopyt.
Ak by si niekto z TLG chcel robit bokom kšefty a umelo vyrábal nedostatkove sety, nevyzeralo by to inak :)

Odhlásený Praetor

  • Príspevkov: 989
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #28 : 08. Júl 2021, 11:17:35 »
Rovnako ako bol neprehľadný výber, také je aj objednávanie... A výsledok je, že vznikla edícia, ktorá má ďaleko od toho, aby to samo Lego vydalo, lebo to nespĺňa jeho náročné kritéria...  ;D Ak to malo byť niečo exkluzívne, tak tam nemali nechať hlasovať, ale vybrať niečo použiteľné...  ;)
Akosi ale strácam záujem o Lego, ktoré je v aktuálnej produkcii a to ani nie preto, žeby nebolo čo vyberať, len keď vidí človek ako tá firma "funguje" a po tom čo vstúpila do BL ako ho "vylepšila" tak neviem či chcem niečo také podporovať... A o cenovej politike sa nechcem ani baviť...  :P
Ale o to viac ma fascinuje starý svet Lega a jeho začiatky, keď bolo Lego niečo viac ako bežná tuctová hračka vyrobená v Číne...  >:D

Odhlásený PC CZ

  • Príspevkov: 504
Re: Bricklink designer program
« Odpoveď #29 : 08. Júl 2021, 11:49:50 »
Ten hrad je re-make Forestmannů. Už to tady píšu po třetí. Vygoogli si Forestmann sety a je to inspirováno třemi sety. Není to model hradu je to vylepšený model klasického setu. A mě teda loď i ten nebo i ten hrad jako průměrný moc nepříjdou, plus tady to máš v krabici se všemi díly. Je to stejné jako Pirates of Barracuda Bay nebo kovárnw. Vzkaz Legu, že AFOLOVé chtějí velké nostalgické předělávky v epickém měřitku a ne podivnosti typu nefunkční videoherní konzole, klavir který nehraje nebo psaci stroj co nepíše. A to vše stojí vícero než hrad v lesích.