TatraLUG

LEGO => Novinky => Tému otvoril: PC CZ 01. Júl 2021, 12:53:36

Nadpis: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 01. Júl 2021, 12:53:36
Chalani, můžete mi prosím vysvětlit jak funguje ten Bricklink designer program ? Jestli to dobře chápu, tak si udělám  účet, počkám až se objeví možnost předobjednávky, dám tam objednávku, zaplatím, a až se nasbírá dostatečný počet hlasů, tak tu stavebnici vyrobí a pošlou mi to ? Jestli sem to dobře pochopil, tak od každýho kusu je jenom 5000 kousků, kupoval jste si tam někdo něco ?  Moc by se mi líbil "Lesní hrad".  Loni jsem hrad propásl....  což mě mrzí, protože byl fakt pěkný a realistický, byť figurky stály za starou figu, ale tenhle nový vypadá jako ofiko set.  I figy jsou moc pěkné.
BTW: Ten designer co to navrhnul, je Francouz, ale podle toho co sem pochopil, tak se posílá z Ameriky ? (Ale Bricklink snad spadá od loňska pod LEGO, ne ? ) Platí se tam teda clo a daň, anebo nee ?

Nebo to funguje, tak, že se to vyprodá za minutu, jako na normálním LEGO shopu a nemáte nic :( ?
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 01. Júl 2021, 13:14:19
Nikto ti zatiaľ s určitosťou nevie povedať ako to zbehne, oproti minulému kolu sa to menilo  >:D

Takto nejak by to malo byť
- o piatej (asi, keďže píšu CET ale my momentálne máme letný CEST čas, holt profesionali z USA  >:D ) sa to má spustiť
- po spustení podporíš nejaký projekt - záväzne, max 5ks od projektu
- predtým to bolo tak že si dal kartu, tam to blokli a ak sa nazbieralo minimum objednávok (predtým 2000 teraz 3000) tak to po skončení stiahli a poslali
- po novom to má ísť cez LEGO shop a má to byť distribuované lokálne pre Európu
- teraz píšu že "the card will be charged when your order is shipped" lenže ak sa nemýlim tak LEGO shop nemá možnosť stiahnuť neskôr bez autorizácie teraz, tak predpokladám, že to bude chcieť tiež kartu hneď
- ak do konca 1. kola sa nazbiera minimum tak by ten set mal prejsť, objednávky aktivovať a autorizované platby stiahnuť
- asi, možno, tak nejak to snáď bude fungovať


Osobne ten nový hrad nemusím mať, aj keď ako set je premakanejší, tak to nemá ten tvar ako ten prvý (aj keď bol zmenšený). Observatórium čo by sa aj hodilo niekam do mesta na kopec posunuli do ďalšieho kola (v lepšom prípade). A zvyšok závisí na cene.

A či sa to vypredá ? No zas záleží na cene. Bude kopec resellerov ktorí budú rozmýšlať na 100% ziskom prvého hradu, plus max 5 na účet.
Na druhú stranu, je tu kopec nejasností, napr že návody majú byť digitálne a možno aj nejak viazané čo môže zvyšovať riziko pri nahrabávaní. Jo a cena asi nebude úplne ideálna  >:D
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 01. Júl 2021, 14:36:08
Prý by měl být za 150€. To jde.

Loňský hrádek byl autorským hradem, tohle je re-make Forestmann lake Fortress.

Ale je fakt, že co do architektury byl ten loňský nejpřesnějši  hrad, velmi dobře zapadající do stylu středoevropských hradů.

Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Frco 01. Júl 2021, 17:12:16
Tak hradok objednany. X krat som musel refreshovat, ale nakoniec ok  (y)
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 01. Júl 2021, 17:25:22
Tak samozrejme, že sa to spadlo,  tých prvých 10 minút hrad jednoznačne viedol s asi 1/4 už preč.

Tak hradok objednany. X krat som musel refreshovat, ale nakoniec ok  (y)

Len v jednotnom čísle?  >:D
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 01. Júl 2021, 17:46:48
Zatiaľ to tak vyzerá, že ked príde na platenie tak hlasovania vyhrávajúci Bionicle je predposledný aj novozélandský papagáj mu dáva na frak  >:D >:D
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Frco 01. Júl 2021, 17:55:05
Kto by to bol len povedal!

Len v jednotnom čísle?  >:D

5 kusov.  Myslel som, ze to sa rozumie samosebou  ;D
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 01. Júl 2021, 18:37:21
Juchůů, taky objednáno. 

Akorát by teda mohli jeb...t na 5000 kusů a vyrábět každý model třeba jenom půl roku, aby se dostalo na všechny, protože tady jsou fakt hezké věci. (A nechápu, proč vybírají do Ideas takové podivnosti jako nefunkční klavír nebo psací stroj :( ) 

PS: kde je jaká pozorovatelna na kopci ? Já tam nic takovýho nevidím, akorát nějaký větrný mlýn, ale ten je trošku fantasy... To má být nějaké planetárium či co ?
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 01. Júl 2021, 18:44:20
Observatórium stiahli do neskorších kôl na poslednú chvíľu, je na konci zoznamu len tesne pred tými čo skončili úplne.
Tipujem že tam bol nejaký problém a toto je len taká korporátna formulka, moc neverím že sa vráti.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Frco 01. Júl 2021, 18:51:14

Akorát by teda mohli jeb...t na 5000 kusů
To je tak len teraz. Podla mna ked budu vidiet, ze je to popularne, tak to zdvihnu na 10, alebo 20 000. Aj preto sa podla mna teraz oplati nakupit viac tychto vytvorov, kym sa to predava v malych mnozstvach, lebo ak sa tento "program" etabluje a bude dlho pokracovat, tak o par rokov to moze stupnut na slusnu sumu.

To posledne dielo, ten Particle ... sa mi zda dost predrazeny. Vyzera to take malicke.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 01. Júl 2021, 19:14:55
Nj, já jsem rád, že mám na jeden kus. Ale asi to bude mít smysl na obchod, když má na to člověk prostředky, to se ví.

Hmm, to nádraží, nebo jak říkáte na Slovensku stanica mi trošku  (kopulí, prosklenou střechou i barvou) připomíná Prahu... Dílem Masaryčku a dílem Hlavák (kde je krásný velký model historické budovy). Akorát teda mašinku bych uvítal nějakou parní... I když i tato je pěkná. (Ale malá, to je nějaká lokálka či co...).

Ono by bylo ideální kdyby právě byl takovýhle program pernamentně, kde by lidi hlasovali peněženkou, bez omezení, s tím, že by se ty sety dělaly třeba jenom rok.  Ale dostalo by se na všechny, ne tenhle "Run" kdy u toho musíš sedět a když máš smolu, tak nemáš nic. Mně by se právě líbilo víc historických témat...

Myslíte, že má nějakou naději ten krásný křižník (pre-Dreadnought)co byl před časem ?  Je to sice válečná loď, ale tuším, že to nebyla žádná konkrétní a navíc ze začátku 20.století, takže 120 let stará. Když dělali oficiálně Fokkera a Camela, tak křižník by mohli teoreticky vydat taky. Rybářský kutr se evidentně prodával stejně rychle jako hrad. (Se nedivím, je hezký)...

 



 
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 01. Júl 2021, 19:32:58
Tady je aspoň vidět, jakou mají některé projekty relevanci... Lidé evidentně chtějí stavby a velké modely strojů a dopravních prostředků, potažmo historickou tématiku. Ne nesmysly typu letadýlka na špejli, částicový urychlovač nebo "bájonykl". 
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: mesje 01. Júl 2021, 20:04:56
takze hrad je uz fuc? pekne... ani som nestihol porozmyslat, ci ho chcem... a nenapadlo ma ze to moze byt dobry kseft, uz asi starnem :-)
totalne mi unika logika - limit 5000 ks, a kazdy mohol brat 5 ks - hlavne ze idu proti kseftarom, tento system co na to spravili je ako stvoreny pre nich... vacsina skutocnych zakaznikov to zmeskala... ked uz tak mali dat limit 1 ks a aspon 20000 setov...
ale v ramci ideas boli aj lepsie hrady... nehovoriac o ebay predajcov s custom navodmi, niektore vyzeraju dost dobre...
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Bača 01. Júl 2021, 20:18:59
Tady je aspoň vidět, jakou mají některé projekty relevanci... Lidé evidentně chtějí stavby a velké modely strojů a dopravních prostředků, potažmo historickou tématiku. Ne nesmysly typu letadýlka na špejli, částicový urychlovač nebo "bájonykl".
Tak hlavne fušéri zavetrili zisky z hradu aj lodi. Preto sú už oba návrhy vypredané (loď už je len pre bývalé britské kolónie a Mexiko).
Ty kluku jeden česká, lietadielka sú náhodou geniálne. Atraktívne len pre znalcov  ;D  a na hranie parádne. MOCy ďalších lietadielok si vyrobí aj amatér (a nemusia to byť len lietadlá). Neboj sa, že by sa toto tiež nevypredalo.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 01. Júl 2021, 22:10:27
Jak sem zmínil, je to re-make  jezerní pevnosti Forestmannů, ne zrovna typický hrad. Docela by mne zajímalo, jestli něco vyvedou s tím farmářem v typických lacláčích, ten se hodí někam do anglie v roce 1920, možná leckde i dneska ale ne do středověku. Taky sem nepochopil datum 1528, v roce 1528 už éra hradů končila, to jsou doby kdy začínají landsknechti a palné zbraně. Ne luk a šípy... kdyby 1428 nebo 1328 ale 1528 ? Tuším, že psali, že forestmanni nemají forestmannské kloubouky, protože jsou v divné barvě (tuším šedé...). Ale tak čert to vem, byť torzo mohli asi použít jiné, ono by se nějaké středověké našlo. 

Ano, tohle LEGO  nevychytalo, měli udělat 1x set na osobu a ne aby to vykoupili kšeftmani...

Oboje jak Jezerní pevnost, tak kutr mohli vydat jako normální sety s delší dobou produkce a lidi by to kupovali jako diví. Mně se třeba kutr líbí, ale je moc velký, ale tipuju, že v zemích s rybářskou tradicí by to byl hit.

Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 01. Júl 2021, 22:20:01
Jsem fanda do letadel, ale tohle mi nic neříká. Kdyby radši udělali ke starším modelům Dreideckeru a Camela Fokker D.VII.  Ten byl totiž hranatý, měl tlustý profil křídla a žádné výplety, takže na LEGO letadlo naprosto ideální stroj. Sedmička v pruské modři s barevným čumákem (z hlavy si vybavím minimálně červený a žlutý) by byla moc hezká.  (To nemluvím o tom, že po Velké válce to létalo leckde...).
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 02. Júl 2021, 07:39:23
tak finálna 5ka z prvého kola je už určená, pá pá Bionicle. Dostal na prdel ale slušne od papagája :D A len tesne predbehol ten akcelerátor.

No a z tých čo postúpili je ani nie po 24 hodinách vypredané skoro všetko - 3 kusy úplne, 1 (lietadlo) v Európe a vo väčšine regiónov a posledný papagáj už je na cca 75%.

Inak samozrejme, že sa zdvihla vlna nevôle.
Na LANe sa ľudia sťažujú, najmä na limit 5 podporujúci resellerov (na ebay je hrad už predpredaj za 1000ku a pod). Reprezentanti LEGO dávajú hlavu do korporátneho piesku "že to nie mi, to Bricklink".
A nevedia pochopiť že koncoví fanúšikovia neveria BL ako entite zarábajúcej na reselleroch a chcú sa sťažovať u majiteľa tj TLG.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: mesje 02. Júl 2021, 09:50:12
oni de facto z 5000 kusov presunuli minimalne 4000 na sekundarny trh - lebo z tych co si viac kusov objednali, je minimum takych, co to brali aj pre znameho, vsetko islo na reselling... to je naozaj "genialne" vymyslene....
žasnem nad tym, ze ti kompetentni manazeri nemaju ani šajnu o tom, ako funguje trh, ani po tolkych skusenostiach... to keby vzali hocikoho z tohto fora, budu sa kompetentnejsie rozhodovat...  opat ten isty scenar - dobry umysel, a na konci nastvani zakaznici...
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Bača 02. Júl 2021, 10:01:20
TLG neprekvapilo a opätovne potvrdilo nezáujem o preferencie svojich zákazníkov ako aj nezáujem o princípy fungovania sekundárneho trhu. Buď je to amatérizmus alebo im stačí, že sú woke company.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Bača 02. Júl 2021, 10:17:08
Jsem fanda do letadel, ale tohle mi nic neříká. Kdyby radši udělali ke starším modelům Dreideckeru a Camela Fokker D.VII.  Ten byl totiž hranatý, měl tlustý profil křídla a žádné výplety, takže na LEGO letadlo naprosto ideální stroj. Sedmička v pruské modři s barevným čumákem (z hlavy si vybavím minimálně červený a žlutý) by byla moc hezká.  (To nemluvím o tom, že po Velké válce to létalo leckde...).
Neboj sa, pri minimálnej snahe si v tejto mierke vyskladáš niečo, čo sa bude podobať na Fokker VIII, VI, V aj III. A aj Pfalz, Albatros, Siemens, Nieuport, Spad, Morane-Saulnier, Taube, Hannover, Se5a, Ansaldo, Hansa-Brandenburg, Breguet, Caudron, Hanriot, Salmson, Caproni, Airco aj Handley Page.  O0
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 02. Júl 2021, 11:27:54
Dobrá ironie.
Albatros nebo  Siemens s oblými tvary pro tyhle letadla typickými, aby to nebyla parodie, chci teda vidět postavený. Teoreticky to lze vysnotovat, ale jak udělat zůženou kónickou část před ocasem netuším. Sedmička je lepší.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 03. Júl 2021, 12:53:58
Tak ešte včera to bolo o tom "sťažujte sa na BL stránke nie u TLG", "je to nová a neprezkúmaná oblasť a limit 5ks na osobu možno do budúcich verzií programu zvážime", Bricklinkový twitter kde sa ľudia sťažujú zverejnil oficiálny chválenkársky príspevok ako rýchlo sa to vypredalo v zmysle aký to bol úspech.

No a večer už je príspevok, že "počúvame vaše sťažnosti, budúci týždeň prídeme s novými info"

Taktiež sa ozvali ambasádori z RLFM čo boli na Fan Media day a presne tieto obavy sa preberali. Boli "odpálené" vedúcim BL "že určite sa to nevypredá za 5 minút ale oveľa neskôr" a že množstvo je naschvál limitované aby to bolo exkluzívne. Tu je prepis rozhovoru.
https://jaysbrickblog.com/news/missed-out-on-bricklink-designer-program-the-sets-were-limited-by-design-rlfm-days-2021/

Pre istotu ukladám ak by sa Jay zľakol TLG  >:D
Citovať
Melvin Park, Head of BrickLink / VP at the LEGO Group
Henry from German Youtube channel Klemmbausteinlyrik.de raised concerns first:

There will potentially be plenty of resellers due to the limited number of sets worldwide. Do you think that crowdfunding might be over in after 5 minutes? What will you do with people who are unsatisfied that they missed out in the morning?

Melvin: We have data from previous programs. This time might be different as we’re taking great designs from LEGO Ideas. We anticipate a little faster corresponding time, but I don’t think all the quantities will be sold out in 5 minutes and it will take much longer than that.

If that happens that is a very happy problem to solve. We’ll limit purchase quantity to 5 for each account. That restriction is not only by user IDs but we’ll also check address/credit cards, so it won’t be easy for someone to purchase large quantities of the set.

I believe it will give enough time to fans. We have a real-time platform so that people can see how fast projects go and respond accordingly.

Jay: you mentioned that there was a limit of 5 sets per account. If you get to a point where the 5,000 cap gets filled instantly, is it possible to increase that based on demand? We’ve seen throughout this year that LEGO as a whole – forecasting has not been the strongest point when it comes to LEGO.

Could 5,000 be a lowball estimate and what are contingency plans if demand surpasses what you have to supply?

Melvin: We wish we could produce more if demand is high enough but that constraint comes from the manufacturing side. As you can tell, LEGO Group is trying to meet overwhelming demand, not only from LEGO Ideas or this channel but even regular LEGO set production which has reached overcapacity.

I don’t believe we can increase the quantity of these sets.

It also serves the purpose of owning a limited edition set. If we increase the quantity, the owner of the pre-ordered sets – their satisfaction levels will go down a little.

Another Bricklink/Ideas person (can’t recall his name): Its also worth pointing out that the Bricklink Designer program is also a pilot for us to learn whether there is sufficient interest in something like this and see how AFOLs react to sets that are produced in this way.

Obviously if they manage to sell out, it’s a good indicator and it gives the BL team the necessary information about this program.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: MiKeL 04. Júl 2021, 00:18:47
No, a preco by mal clovek mat to lego este vobec rad? Vsak oni sa sami odpisuju :vomitsmall:
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 05. Júl 2021, 13:09:36
Komiks k BL, konkrétne dole k tejto akcii ale je ich tam viac späť do 2019
http://v4ei.com/comics/index.php?id=launch&check=s2106

(http://v4ei.com/comics/strips/launch.jpg)
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 07. Júl 2021, 15:26:57
Dnes v noci (nášho času) by mal Bricklink vypustiť nejaké vyhlásenie.
O desiatej večer toto majú predstaviť RLFM/RLOC  (alias fan media a online communities) ale ako vždy ambasádori LUGov boli nepozvaní (aby bol "počet účastníkov primeraný"  >:D)
Takže to najprv hľadajte na rôznych iných stránkach keďže asi nebudem online.

edit: aj keď je tu možnosť že byť otravný sa oplatí
Nadpis: Re: Správy z LEGO Ambassador Network
Príspevok od: papluh 08. Júl 2021, 00:40:09
Predsa som hore :D https://www.bricklink.com/v2/community/newsview.page?msgid=1279639

No v skratke
- IT sa nezaprelo a kombinácia dvoch systémov BL a S@H spôsobila, že sa podarilo predať cca dvojnásobok hradu o ktorý bol najväčší záujem tj 10 tis. kusov miesto plánovaného maxima 5 tis.
- toto množstvo sa nebude znižovať, ale dodávka bude rozdelená na dve 5tis. časti zatiaľ predpokladane január a jún 2022,
- konkrétne hrad mal rozloženie 75% po 1 kuse, 15% po 2 kusoch, 5% spolu po 3 a 4 kusoch a zvyšných 5% po max 5 kusoch,
- aby to bolo fér voči ostatným tvorcom tak sa aj zvyšné 4 sety z prvého kola ešte otvoria na ďalších max 5tis dodávok od 3. augusta, tie budú tiež dodané v júni 2022,
- už v tomto rozšírenom kole a ďalších bude max 1 kus na účet
- keď bude finálny dizajn tak sa kupujúcim dá vedieť cez email a ešte sa to dá stornovať
- ďalšie kolá budú posunuté ešte ďalej vzhľadom na využitie kapacít na rozširenie na max 10tis na set v každom kole.
- v ďalších by už dopredu mali byť známe niektoré veci ktoré se robili na poslednú chvíľu ako napr ceny
- rozdelenie po regiónoch malo slúžiť na vyrovnanie dopytu v časových zónach a malo byť dynamické, avšak kvôli rýchlosti predaja toto nestihli aktivovať (úprimne takéto komplikácie plus obojstranné prepájanie BL a S@H systémov mi príde ako základ pre chybu dvojnásobného počtu  >:D)
- prvotné rozdelenie do regiónov sledovalo ich odhady, napr NZ papagája nadhodnotili pre AUS/NZ
- BL bude spolupracovať s Ebay-om na nahlásení všetkých predpredajov lebo nespĺňajú garanciu poslania do 30 dní podľa ebay pravidiel
- tak isto bude predaj na BL zozačiatku blokovaný (ak som dobre pochopil tak do dodania druhej polovice z tých 10tis.)
- zatiaľ sa neplánuje žiadny jeden set (samozrejme hrad) navyšovať nad 10tis, jedným z dôvodov je limitovaná produkcia (že či by nestačil aj prísľub neskôr), nefér dať viac predajov len jednému dizajnérovi (bol návrh čo ked sa zriekne?), nechcú to moc rozširovať mimo AFOLov do konzumentských oblastí lebo sety neprešli bežným testovaním
- návody sa budú skenovať do aplikácie pomocou QR kódu zo setu, možnost si ich vytlačit je zatiaľ otvorená
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: KLF 08. Júl 2021, 10:18:04
Odhliadnuc od toho ze stale nechapem o com to je, ako to funguje a ani mi to nechyba - nechapem tu honbu za tymi MOCmi? Pre panakrala ved su to obycajne, priemerne MOCy. Preco by som si to mal kupovat za taky peniaz? Ma to logo LEGO na krabici? Nie? Dovi-dopo. Na nete je X krajsich MOCov a navodov k nim. A ten "hrad" je CO? Takyto hrad niekto niekedy videl? Spredu to ma schodiky ako do americkeho rodinneho domu, nasledne je to nejaka veza. Od hradu to ma tak daleko ako andulka od supa. :vomitsmall: (n)
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: mesje 08. Júl 2021, 10:38:05
To nebude mať ani logo lega na krabici???
Potom to bude len naozaj len na úrovni stiahnutého custom návodu a zozbieraných dielikov, a na tomto levely je fakt x ovela lepších hradov na nete... akurát treba väčšiu námahu to zozbierať.
Ostatné sety sú úplne o ničom, okrem observatoria, ale to je zas niečo čo nemusí človek mat...
Takže celé je to hlavne akcia pre kseftarov, kde totalna a opakovaná neschopnosť TLG vyrobí umelý nedostatok a zvýšený dopyt.
Ak by si niekto z TLG chcel robit bokom kšefty a umelo vyrábal nedostatkove sety, nevyzeralo by to inak :)
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Praetor 08. Júl 2021, 11:17:35
Rovnako ako bol neprehľadný výber, také je aj objednávanie... A výsledok je, že vznikla edícia, ktorá má ďaleko od toho, aby to samo Lego vydalo, lebo to nespĺňa jeho náročné kritéria...  ;D Ak to malo byť niečo exkluzívne, tak tam nemali nechať hlasovať, ale vybrať niečo použiteľné...  ;)
Akosi ale strácam záujem o Lego, ktoré je v aktuálnej produkcii a to ani nie preto, žeby nebolo čo vyberať, len keď vidí človek ako tá firma "funguje" a po tom čo vstúpila do BL ako ho "vylepšila" tak neviem či chcem niečo také podporovať... A o cenovej politike sa nechcem ani baviť...  :P
Ale o to viac ma fascinuje starý svet Lega a jeho začiatky, keď bolo Lego niečo viac ako bežná tuctová hračka vyrobená v Číne...  >:D
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 08. Júl 2021, 11:49:50
Ten hrad je re-make Forestmannů. Už to tady píšu po třetí. Vygoogli si Forestmann sety a je to inspirováno třemi sety. Není to model hradu je to vylepšený model klasického setu. A mě teda loď i ten nebo i ten hrad jako průměrný moc nepříjdou, plus tady to máš v krabici se všemi díly. Je to stejné jako Pirates of Barracuda Bay nebo kovárnw. Vzkaz Legu, že AFOLOVé chtějí velké nostalgické předělávky v epickém měřitku a ne podivnosti typu nefunkční videoherní konzole, klavir který nehraje nebo psaci stroj co nepíše. A to vše stojí vícero než hrad v lesích.

Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 08. Júl 2021, 12:18:35
Aké to bude mať logo tak to sa zatiaľ netuší, po zverejenení finálneho výzoru aj krabice má každý možnosť zrušiť objednávku. Narozdiel of predošlej série teraz je už BL pod TLG, ide to cez Shop@Home, bude sa to výrobu má tiež zastešovať TLG - je dosť možné že tam nejaké to LOGO bude  >:D

Nerozumiem narážke na cenu, napr ten hrad stojí 150 Eur na skoro 2000 dielov a minifigy. A sú ešte za to VIP body a bez poštovného. To je nejakých 7.2c na diel. To je na úrovni originál Expert setov ale pri objeme 5tis či teraz 10tis. Predošlý bol s importom o polovicu drahší pri cca rovnakom počte dielov (áno, mal tlačený návod  >:D )  Toto je cena za ktorú sa kupujú najbežnejšie diely ako napr bricky na BL v novej kvalite nehovoriac viacerých objednávkach, poštovnom,...

Ten "hrad" ma osobne neláka, má to byť nejaký modernizovaný MOC s odkazom na niečo z Forestmanov. Netuším nezbieram. Mám ten predošlý a aj keď mimo mierky a bez zadnej steny, tak aspoň evokuje tvar hradu ako ho poznáme :D Akože keď som otvoril ponuku pri spustení a overil si leaknuté ceny tak som chvíľu uvažoval, ale nakoniec sa to vyriešilo pádom stránky a vypredaním  >:D
Ono ten zájem je trocha z núdze cnosť, LEGO nemá okrem Creator hradu a kovárny čo ponúknuť v tejto téme.


Budem sa asi opakovať, ale tie "obyčajné MOCy" sú Ideas s 10k hlasmi ktoré neprešli.
áno, niektoré prečistilo LEGO - žiadne licencie, pri 5tis (aj teraz 10tis) náklade by len právnici poriadne predražili ten set  >:D, niečo čo priamo konkuruje témam (modulary, pirátske lode, bonsai,.. ), je to blbosť (skener, ihrisko), alebo veľké...
Stačí sa pozreť na zoznam nelicencovaných odpadlíkov  (https://ideas.lego.com/search/global_search/ideas?idea_phase=idea_idea_not_approved&contains_ip=original_projects&query=&sort=most_recent) a okrem tých výnimiek dali šancu dosť veľkému počtu.
A to ešte oslovili aj viacerých, niektorí nepristúpili, iní to nezvládli no a minimálne jeden si to pos...al predajom zrovna tých MOCov Číňanom (akože tých "prílepkov" k OFS je škoda, ale ten autor asi nebol úplne v pohode, iný autor na neho bonzol že v konferenciach z Bricklinkom sa sťažoval že prečo to má robiť v Stud.io  :P )

Takže prvé zrkadlo - "LEGO spravilo zas blbosť do Ideas, prečo nedali šancu niečomu inému" viď citát z histórie tohoto fóra  >:D (možno by som našiel aj viac :D )   Takže teraz to fanúšikovia dostali a zrazu je to o ničom, obyčajné MOCy,...

No a druhé zrkadlo - "LEGO dizajnéri ten pôvodný Ideas príspevok zas do...ili"  nuž a teraz dostali šancu sa zahrať na reálnych dizajnérov nielen v CADe tí AFOLi, a to ešte dostali easy level, žiadne testovanie na deťoch a pod. Akurát sa to musí dať postaviť z dielov vo výrobe a spraviť návod aby bol pochopiteľný. A nemalo by sa to rozsypať.   Ale zas to nieje niekomu dobré keď to robia originál autori...

Citovať
tak to teda vybrali poriadnu blbost. Z toho vyberu by bol idealny ten watermill, pripadne benatky  ...

Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: KLF 08. Júl 2021, 12:38:22
PC-CZ: OK, argument remaku beriem.

papluh:
1) preco by som mal platit za vsetky diely, ked mozno polovicu mam doma? Niekto mozno 1/3, niekto mozno 2/3...
2) preco by som mal byt napichany z kazdeho diela co je na IDEAS? Niekomu sa tie diela co vybrali mozno pacia, mne nie. Mne sa zas pacia ine. O tom je IDEAS. Takze si nemyslim, ze vybrali tie najkrajsie diela, ale fakt len priemerne.
3) ak chceli uspokojit ludi a dat im taketo sety, preco im ich nedali, ale dali ich priekupnikom??
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 08. Júl 2021, 12:42:14
1) preco by som mal platit za vsetky diely, ked mozno polovicu mam doma? Niekto mozno 1/3, niekto mozno 2/3...
2) preco by som mal byt napichany z kazdeho diela co je na IDEAS? Niekomu sa tie diela co vybrali mozno pacia, mne nie. Mne sa zas pacia ine. O tom je IDEAS. Takze si nemyslim, ze vybrali tie najkrajsie diela, ale fakt len priemerne.

1) ľudí čo majú doma tisíce dielov rôzneho typu je minimum aj voči pôvodným 5tis plánovaným zákazníkom. Toto je pohľad z mikrobubliny.

2) Základná podmienka bolo dosiahnuť 10k hlasov a bez licencie. Plus interný limit na konkurenciu katalógu. Skús z toho zoznamu čo som dal vybrať aspoň tých 8 účastníkov na jedno podkolo.

Nehovorím, že (len) ty, ale každé jedno kolo sa ozýva "vybrali blbosť" a pod. A keď "neblbosti" sa niekde (polo)oficiálne objavia tak sú už aj to blbosti...
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: KLF 08. Júl 2021, 12:48:39
1) ľudí čo majú doma tisíce dielov rôzneho typu je minimum aj voči pôvodným 5tis plánovaným zákazníkom. Toto je pohľad z mikrobubliny.

Nesuhlasim. 99% ludi, co toto sleduju/chcu su ludia co na LEGU ficia, maju doma urcite zasobu dielikov. O toto sa nezaujima mamicka, co ma doma 4 CITY sety.

Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 08. Júl 2021, 12:52:18
3) ak chceli uspokojit ludi a dat im taketo sety, preco im ich nedali, ale dali ich priekupnikom??

lebo si myslia, že všetko vedia najlepšie  >:D

a že historické dáta stačia ne projekcie (inými slovami úradničina bez pochopenia). Minule sa s limitom tuším 3 kusy nevypredali niektoré projekty o ponuke 2500. Tak si povedali, že dajú 5 keď majú horný limit 5000. Ešte včera, keď sa im vyčitalo že zástupcovia fan médii im dávnejšie hovorili, že to majú zle, sa chránili tým "že kopec rečí sa hovorí a dáta to nepotvrdzujú". Ale potom museli uznať, že dáta z predošlej verzia sa nedajú priamo aplikovať.

Inak ako som písal tak aj napriek tomu limitu 5ks v tom najexponovanejšom sete "hradu" to skončilo s 75% objednávok s jedným kusom.

Nesuhlasim. 99% ludi, co toto sleduju/chcu su ludia co na LEGU ficia, maju doma urcite zasobu dielikov. O toto sa nezaujima mamicka, co ma doma 4 CITY sety.

Zabúdaš na zberateľov, tí nemajú doma stenu Mars skriniek plnú dielov...


Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: KLF 08. Júl 2021, 12:57:34
Inak ako som písal tak aj napriek tomu limitu 5ks v tom najexponovanejšom sete "hradu" to skončilo s 75% objednávok s jedným kusom.

Co neznamena, ze ten co kupil 1 kus nie je priekupnik co ho chce len otocit (urobil by som to aj ja). Na co ma samozrejme pravo! Len nech potom nik netvrdi, ze su to sety pre fans, ktori si ich zelali!

Zabúdaš na zberateľov, tí nemajú doma stenu Mars skriniek plnú dielov...

O tom prave pisem! Kolko z tych ku ktorym sa to dostane su zberatelia a kolko priekupnici? Add zberatelia: ja som zberatel, ale ak to nema logo LEGO nepovazujem to za zberatelsky kus.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Bača 08. Júl 2021, 13:03:42
Som rád za tie lietadielka. Objednal som toho 5 kusov, lebo dúfam, že tie 4 mi zaplatia ten jeden. Hrad sa mi nepáči a čo sa mi nepáči, v tom sa nevyznám a nekupujem to ani na resell. Loď je dobrá, ale lode má zaujímajú iba historické, tzn. takisto ani na resell. Zvyšok mi nič nehovorí.
Lietadlá oceňujem za jednoduchú geniálnosť. Podľa videí by si to dokázal postaviť každý priemerný AFOL. Ale kto by sa s tým ..bal, keď to zasa až taká úchvatná nádhera nie je. Aj sa teším, že si tam bez veľkých časových investícií dám vlastné stroje, vlastnú krajinu, aj to možno rozšírim na tri stojany podľa videa (Santa plus sobí).
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 08. Júl 2021, 13:48:45
Co neznamena, ze ten co kupil 1 kus nie je priekupnik co ho chce len otocit (urobil by som to aj ja). Na co ma samozrejme pravo! Len nech potom nik netvrdi, ze su to sety pre fans, ktori si ich zelali!
Toto je nejaká prevrátená logika, akože robia sety pre priekupníkov ? A tí potom čo ? To odpíšu ako stratu, či si budú predávať medzi sebou ?
Priekupník kupuje pre to aby to predal fanúšikovi ktorú mu zaplatí extra navyše za to že mu to vyfúkol pod nosom.

Áno, určite sú ľudia čo sa "odvážili" kúpiť jeden kus na otočenie. Ale toto je skôr taký neistý oportunista ako priekupník. Ako má vyzerať priekupník sa možeš hen spýtať Frca  >:D
Alebo ti pomôžem citátmi z jedného fóra.
"dík za link ktorý mi dovolil obísť limitovanie na BL a dávať to priamo do košíka na S@H"  (aj keď toto bol lenivec, stále musel mať viac  S@H účtov, len sa mu nechcelo tvoriť aj BL účty k tomu)
"lietadlá a lode ruším a keď tak rozmýšlam, pomedzi obmedzenia s inštrukciami, nejasnú krabicu, teraz už 10tis setov..... atď atď tak asi zrušim 10 z 15 hradov"

O tom prave pisem! Kolko z tych ku ktorym sa to dostane su zberatelia a kolko priekupnici? Add zberatelia: ja som zberatel, ale ak to nema logo LEGO nepovazujem to za zberatelsky kus.

Ja som písal o tom, že je kopec ľudí čo sú fanúšikovia a nemajú a ani nechcú zbierky dielov, prípadne nemajú to čo i len odbricklinkovať tú tretinu či polovicu setu a teda pre ních je výhodné mať hotový set sa rozumnú cenu v peniazoch, čase a nervoch so servisom od TLG oproti nákupom od BL predajcov.
Ľudí čo majú túto kombináciu predpokladov je len malá mnoźina medzi tým objemom AFOLov.
Keby som chcel byť zlí tak len poviem koľko staviteľov,kompletizérov, atď je tu medzi nami voči nakupovačom hotoviek  >:D

Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: KLF 08. Júl 2021, 14:00:41
Uz sa tocime dokola a mne sa zda, ze Ty nieze nechapes - ale NECHCES pochopit. ;) Proste TLG tu spravilo jeden velky ODZUB! Pod ruskom ako strasne daju fanusikom co chcu za prijatelnu cenu, to dali priekupnikom, ktori to fanuskom daju za 3-5-nasobnu cenu! Tak to je uzasna filantropia od LEGA. ;D (y) To mohli rovno povedat - sereme na vas fans, dame do placu par setov pre priekupnikov a nam z toho tiez nieco padne. Lebo keby to fakt malo byt pre fanusikov, tak by z toho spravili 200.000 naklad a nie 5-10.000 ! Navyse ako vidis vo svete - k DRVIVEJ vacsine FANUSIKOV sa to nedostalo!!! Mne sa tie sety nepacia, ak to nema logo LEGO nie je to pre mna ani ako zberatela produkt LEGO, takze tiez bych to max. na kseft vzal. Podobne ako Frco, ci dalsi. Nehanbim sa za to! Zberatelsky bezcenna vec.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: MiKeL 08. Júl 2021, 14:21:38
Zberatelsky bezcenna vec.

Takze vsetci, co to brali na kseft, utru hubu, lebo to ziadny zberatel nebude chciet >:D vyriesene
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Bača 08. Júl 2021, 14:38:34
Keď to zberatelia nebudú chcieť, prinajhoršom ten svoj resellový mini kontraband rozdám nejakým panghartom, čo z toho budú mať radosť aj bez Legaloga ;)
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: KLF 08. Júl 2021, 15:07:32
Takze vsetci, co to brali na kseft, utru hubu, lebo to ziadny zberatel nebude chciet >:D vyriesene

Hubu asi neutre. Ziadny normalny zberatel nezaradi do zbierky LEGO setov nejaky MOC. Priekupnik to preda zasa len niekomu komu sa ten ktory set paci (niekomu hrad, niekomu funkcne lietadielka), resp. dalsiemu priekupnikovi.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Frco 08. Júl 2021, 15:39:05
Priekupnik Frco sa hlasi  :D

No suhlasim s papluhom v tom, ze rozhodne je jednoduchsie a pohodlnejsie pre niekoho si kupit uz takto spraveny set aj s kockami, ako len navod a dokupovat si dieliky cez BL. Ktore castokrat nemusia byt ani nove, takmer nikdy sa to neda kupit od jedneho predavajuceho...akoze kto ma na toto cas a chut? Vacsina ludi podla mna nie.

Prekvapilo ma, ak naozaj 75% ludi bralo jeden kus. To sa mi az nechce verit. Normalne by som konspiroval, ze lego nejako ofajcilo tieto statistiky, aby im ludia este viac nenadavali  :D

A preco sa to tak rychlo vypredalo? Lebo Castle. To jak keby 10 rokov nebol Train set a zrazu by sa objavil nejaky Ideas Train. Mi nehovor KLF, ze by si to nekupil nech by to vyzeralo takmer akokolvek  :D Aj my, Castle fanusikovia mame uz abstak. Ktory nezachrani kovarna a Creator hradok. Nehovoriac, ze tento Castle set je naozaj pekny a prepracovany. Ja som hrdy vlastnik povodneho Forestmen setu, toho najvacsieho a hned ked som toto videl tak som pokyvoval uznanlivo hlavou.

Ja som kupil 5 kusov, jeden si necham, jeden dam bratovi, 3 predam.

A co sa tyka tej krabice a navodu k tymto setom...Ako bol rieseny ten Wild West Saloon? Ten nemal krabicu, alebo ako?
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: mesje 08. Júl 2021, 15:58:50

Prekvapilo ma, ak naozaj 75% ludi bralo jeden kus. To sa mi az nechce verit. Normalne by som konspiroval, ze lego nejako ofajcilo tieto statistiky, aby im ludia este viac nenadavali  ...

Tiež sa mi to nezdá.
To ako to nastavili, bolo akoby ušité na mieru priekopníkom- ešte pochopím spraviť opatrnych 5000 kusov a dat limit 1 ks na osobu,ale toto? Načo je komu na vlastné potreby 5 ks? Maximálne 1 naviac človek objedná pre známeho, čo na účet na BL. Toto je vyslovene idealna kombinácia pre priekopníkov- limitka a 5 ks na účet  aby sa ľahšie kupovalo viac kusov. A skoro žiadne riziko zo zlého odhadu počtu, keďže to šlo na predoobjednavky...
Toto je neospravidlnitelne nejakými pseudodatami. Každá takáto limitka takto skonci, pamätám si ten modrý crawler , tiež podobný počet a zmizlo to. Takisto sa to chronicky opakuje s bonus setmi, notoricky to nezvládajú a nepoucia sa.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 08. Júl 2021, 20:56:50
Propříště bude limit 1 zákazník, 1 set.

Jinak já to ne zcela chápu. Je to LEGO, BL je pod TLC, takže to je pod LEGEM.  Neni to třeba jako funerální sety vyráběné pro Vídeňskou pohřební službu.

Na jednu stranu je trošku úsměvné tu debatovat jestli to je LEGO (set bude až v roce 2022 dyť se nevi jak bude vypadat krabice)že tam není logo a na druhou hájit třeba Cobi které má k legu hodně daleko...

Je to z lega, prodává to přímo lego, platil jsem to na e-shopu lega...

Už sem to psal, mèli by spojit ideas a toto a vždy po určitou dobu vyrábět sety které vyhràly.

Já třeba doma nemám dostatek kostek, nejsem MOCař a v DD studiu mi to mic nejde. (Asi s tim neumím je to pomalé). I jako děcko sem měl malé až středni sety. Velké ne, byly drahé.

Třeba z creator hradu jsem na rozpacích, je docela pèkny, ovšem trochu se tam počitá že si ho koupíš 3x a i když je pěkný, tak mi třeba přijde divné, že tam jsou jen 2 zbrojnoši a kdo ví proč zrzavý námořník a úplně chybí rytíři na koních, král nebo princezna.

Mimochodem, nějakou krátkou dobu se dělal hrad, trochu podobný tomu creatoru, kde byla mučírna. Prodávali to na lego shopu...

A kdyby chtělo lego udělat pořádnou reinkarnaci, tak bych prosil 6086 v pořádném moderním provedení. Za mne nejhezčí hrad vůbec. Asi protože má palác a je na baseplate, takže působí moderním dojmem.



Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 09. Júl 2021, 18:35:29
Na kostkách píše týpek, že mu vrátili peníze. Koukal jsem se a taky se mi vrátily. Vidím to s hrádkem černě...

Schválně mrkněte, zda se vám nevrátily též ?
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Praetor 09. Júl 2021, 20:35:24
Na kostkách píše týpek, že mu vrátili peníze. Koukal jsem se a taky se mi vrátily. Vidím to s hrádkem černě...

Schválně mrkněte, zda se vám nevrátily též ?

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D  >:D
No nemaj radosť z tejto akcie - ako vždy pri ich VIP pokusoch...  :))
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 09. Júl 2021, 21:09:12
Jsem zvědav co mi napíší ze supportu.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 10. Júl 2021, 11:00:03
Tak je to OK, jen neblokuji peníze celý rok, ale hrádek prý bude, hurá !
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 04. August 2021, 13:01:18
Doobjednávky do 10tis pre zvyšné 4 sety (okrem hradu) spustili v noci. A aj napriek novému limitu 1kus/účet sa stihla loď vypredať.
Aktuálny stav zvyšku je 68% pre sejf, 62% pre lietadielka a 56% pre papagája.
https://www.bricklink.com/v3/designer-program/introducing.page
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 21. Október 2021, 14:16:06
2. kolo sa má začať 9. novembra ráno a byť otvorené do 14. decembra
https://www.bricklink.com/v2/community/newsview.page?msgid=1309695 

Zatiaľ sú známe ceny v dolároch, pre iné regióny by mali oznámené byť ešte pred spustením (minule bolo USD cca 10-20% vyššie čislo ako EUR podľa veľkosti)
Mountain Windmill by Hanwas for $179.99
Modular LEGO Store by Krisnow for $179.99
Seasons in Time Calendar by BrentWaller for $249.99
Retro Bowling Alley by avila for $229.99
Brickwest Studios by BrickyBricks82 for $279.99
Ruined House by Kirteem for $299.99
Clockwork Aquarium by Farquar for $64.99
Quest Builder by legobouwer for $259.99
Science Adventures by Alatariel for $35.99

Osobne ma v tomto kole nič moc nezaujalo. Pre mesto by sa zišiel LEGO obchod a kolkáreň. Ale to prvé je také čo ja viem ... ale aspoň vidieť interiér. To druhé je krabica kde interiér nieje vidieť ani oknom....
To asi ušetrím na 3. kolo...

https://www.bricklink.com/v3/designer-program/introducing.page
[attachimg=1]



Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Frco 21. Október 2021, 19:45:55
Ani mna. Z tohto kola by som si nic nevybral.

A ten Ruined House za 300 ? omg  ::)
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: mesje 21. Október 2021, 20:34:10
nahodou mne sa tato seria paci a vedel by som si aj 3 sety vybrat - mlyn, ruiny a najma brickwwest studio... ale tie ceny su brutalne - za mlyn by som dal max 100e a za tie ostatne max 200. To studio by malo normalnejsiu cenu bez toho studioveho "spamu", aj tak to vsetci budu brat kvoli western tematike, ale chapem, nebolo by to uz studio...
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 03. November 2021, 00:25:07
Keďže Bricklink nechce byť asociovaný so zastrelením štábu na nakrúcaní westernu Rust tak odsúva set nakrúcania westernu  >:D do 3. kola
https://www.bricklink.com/message.asp?ID=1311606

Miesto toho v 2. kole majú byť Benátske domy.
https://www.bricklink.com/v3/designer-program/designer-sets-for-adult-fans-of-lego/215680/Venetian-Houses

Dokonca aj pustili cenu v Eurách USD 289.99/ EUR 244,99  (ktovie či ten pomer bude podobný aj u ostatných)
Za cca 3500 dielov a 13+ minifigov je to takmer rovných 7 centov na diel čo nie mimo cenníkových cien bežných setov.
Som zvedavý či stihnú doplniť aj finálne rendery s figmi za ten týždeň.

Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: mesje 03. November 2021, 11:17:05
Keďže Bricklink nechce byť asociovaný so zastrelením štábu na nakrúcaní westernu Rust tak odsúva set nakrúcania westernu  >:D do 3. kola

:-)
no teda to nacasovanie kauzy je pre lego ako zo zleho sna :-) roky tento set je v "obehu", a zrovna ked ma sancu na vydanie, tak baac, tento pruser... este keby to bol cisto western set, tak povedzme, ale na potvoru je to kulisa z natacania...

Dokonca aj pustili cenu v Eurách USD 289.99/ EUR 244,99  (ktovie či ten pomer bude podobný aj u ostatných)
Za cca 3500 dielov a 13+ minifigov je to takmer rovných 7 centov na diel čo nie mimo cenníkových cien bežných setov.
Som zvedavý či stihnú doplniť aj finálne rendery s figmi za ten týždeň.

neni to zle, ale ani hodne tej ceny, ten "objem" dielikov tam nejako nevidim...
osobne sa mi viac paci napr tento benatsky barak od bricksandtiles:
https://rebrickable.com/mocs/MOC-6199/bricksandtiles/modular-pharmacy-and-library/#comments
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: muffin 03. November 2021, 11:29:54
Tak ono sú to v podstate dva moduláry, aj keď ten jeden je zastavaný len z polovice, zvyšok je most a voda. Takže tých 3500 dielov tam má kde byť. A spravené je to pekne, nie je to prečačkané, ako mnoho iných, aj oficiálnych modulárov.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 10. November 2021, 08:45:35
Druhé kolo bolo včera spustené. Dnes už je rozdhodnuté o piatich setoch čo prvé dosiahli 3000 objednávok a teda budú spravené.
https://www.bricklink.com/v3/designer-program/introducing.page

Modular LEGO Store od Krisnow za 149,99 Euro
Venetian Houses od BlackQubit za 244,99 Euro
Mountain Windmill od Hanwas za 149,99 Euro
Retro Bowling Alley od avila za 189,99 Euro
Clockwork Aquarium od Farquar za 54,99 Euro

LEGO Store už je na cca 86% z 10tis a zdá sa že už len pre americký región.
Zvyšok je vyrovnaný okolo 35% hranice.
Maximum je už 10tis kusov tak ako bolo zvýšené z 5 tis vďaka problémom z minulého kola.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 20. December 2021, 13:59:51
Prvé sety z prvého kola sa už zasielajú https://www.stonewars.de/news/bricklink-designer-program-2021-erste-sets-ausgeliefert/

Ak by si niekto chcel stiahnuť návody k tým 5 setom z prvého kola tak sú voľne k dispozícii na Bricklink stránke https://www.bricklink.com/v3/designer-program/instructions.page

Druhé kolo bolo už uzavreté
Lego Store a Benátky - vypredané
Bowling  - na 91.4% z 10.000
Veterný mlyn - na 87.7% z 10.000
Akvárko - na 81.4% z 10.000

Tretie kolo niekedy začiatkom 2022
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: matej 21. December 2021, 11:20:42
Kde nájdem čo bude v treťom kole? Vraj v cene je aj doprava? Niektoré sety sa mi zapáčili.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 21. December 2021, 13:56:47
matej, je to dole na ich stránke https://www.bricklink.com/v3/designer-program/introducing.page  tých 9 by malo byť v 3. kole. Píšem malo pretože niektoré boli presunuté do 3. kola skrz ich pripravenosť a Westernové štúdio zas kvôli tej streľbe pri nakrúcaní filmu, takže kým to neotvoria tak neni jasné čo dostane šancu a čo skončí.
Potom prvých 5 čo dostanú 3000 objednávok prejde, u ostatných sa zrušia.
Poštovné je zadarmo ako keby to šlo z Shop@Home, tj nad 55 Eur a zbežným pohľadom asi každé z nich tú hranicu presiahne.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 21. December 2021, 18:34:17
Mně dneska dorazil hrad :) Už se těším :)

OMG politická korektnost v akci co se týče westernového studia.... co to má co dělat s tím setem ? Ovšem na druhou stranu, ten set je opravdu "kulisa" nemá zadní stěnu  a úplně tam chybí minifigy. Tak co s tím ? Kdyby tam bylo 10 minifigů alá staré "Western" sety, konící a štáb plus ten Saloon měl alternativně zadní stěnu (alá dům ze Sám doma) tak by to stálo za koupi, takhle je to prázdná kulisa... 
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 22. December 2021, 10:45:30
Neviem či je to politická korektnosť, zas netreba ten termín "rozrieďovať".
Skôr ide o "precitlivelosť na riziká", ono si to treba zasadiť do kontextu. Bricklink aj keď je vlastnený TLG je stále americká firma a tá vec príšla tesne pred spustením toho kola a stále sa to premielalo v ich médiach. A nebolo isté čo bolo za tým a ako to dopadne, len vychádzali na javo detaily o pomeroch pri tom natáčaní a pod. V tom čase bolo synonymum filmového westernu práve to neštastie a do toho by mal Bricklink(TLG) vniesť nejaký set. V dobe keď kadejaký aktivisti z hocijakej časti spektra si "unesú" hocijakú tému čo sa im hodí na vlastné účely to podľa mňa bolo správne rozhodnutie medzi rizikom a prínosom.
Najmä (ak zatiaľ) to nieje zrušené, len presunuté do ďalšieho kola. Tá vec už celkom utíchla tak očakávam, že tentoraz to pustia (aj keď s môžem mýliť).
A keďže to bolo vymenené s iným dielom, kde práve jeden z najsilnejších favoritov (tie Benátske domy) z 3. kola prešiel do 2.,  tak sa nedá povedať že by niekto moc škodoval. Tak ako by sa dostalo western štúdio do tej 5ky v 2. kole tak sa dostane aj v 3. kole.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: mesje 22. December 2021, 11:16:26
tak keby islo o bezny western set, tak by to bolo ok, ale toto je z natacania westernu, takze tie asociacie s nedavnou kauzou su extremne silne, a teda by som sa necudoval, keby to odlozili aj o 2 roky... sam by som tiez radsej prijal klasicky western set, resp tie filmarske rekvizity by som dal prec, ako filmarska scena sa to nikde nehodi, takze to len to nabaluje pocet dielikov...
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Frco 22. December 2021, 12:32:40
Pri nakupe tychto setov cez Bricklink designer program sa nedostavaju VIP body?
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 22. December 2021, 15:17:01
Ja svoje vidím v zozname bodov, ku dátumu kúpy, +525 za papagája  8)
Akurát to nemá popis len nejaké SKU čislo, ale to vidieť aj v objednávke
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Frco 22. December 2021, 16:41:58
Napisal som im na support.

525 bodov za papagaja?  :D Wow, to je nejako vela, nie?

Tak support bol velmi rychly:

No problem! I've added 5,625 points to your account for you. :)
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 22. December 2021, 22:27:56
525 bodov za papagaja?  :D Wow, to je nejako vela, nie?

750 bodov za 100 Eur / 69,99  Eur za papagaja a sedi to

evidentne si tam nechal rádovo viac  >:D
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Frco 23. December 2021, 11:21:55
Ano, mas pravdu, zle som spravil ten prepocet, sedi to ako pises.

A hej, 750 eur bola objednavka.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 22. Apríl 2022, 22:03:54
Tak už sa objavili ceny aj pre zvyšné projekty - do 3. kola
https://www.bricklink.com/r3/designer-program/introducing.page

Kulisy pre western sa nezrušili, sú tu teraz.
Osobne som rozmýšlal nad pár vecami do mesta - stanica, observatórium, diner. Ale asi to budem musieť skresať. Aj keď cenovo na diel sa to moc neodlišuje od oficiálnej produkcie napr modularov na to že je to maloséria, ale objemovo mi to nevychádza.

Brickwest Studios (3928 dielov) za 289,99 Euro – 7,3 centa na diel
Mountain View Observatory (3889 dielov) za 269,99 Euro – 6,9 centa na diel
Space Troopers (2670 dielov) za 169,99 Euro – 6,3 centa na diel
Modular Construction Site (3371 dielov) za 269,99 Euro – 8,0 centa na diel
1950s Diner (1377 dielov) za 109,99 Euro – 8,2 centa na diel
Winter Chalet (2705 dielov) za 169,99 Euro – 6,3 centa na diel
Train Station: Studgate (4062 dielov) za 339,99 Euro – 8,4 centa na diel
Working Waterfall (2399 dielov) za 189,99 Euro – 7,9 centa na diel
Exploratorium (3403 dielov) za 249,99 Euro – 7,3 centa na diel
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: PC CZ 23. Apríl 2022, 00:41:21
“Pěkné ceny” líbí se mi “Hlavák” ale 400€ je moc..Western taky za nesmysl… radši počkám na hrad. A proč to stojí takovou dardu, když tam nejsou figy…
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Inst 23. Apríl 2022, 12:20:48
Mňa zo všetkých troch vĺn zaujalo iba Exploratorium tak dúfam, že prejde.
Len konkurencia je vysoká, hlavne ak prejde len 5 z 9  :-\
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Inst 10. Máj 2022, 20:25:41
Tak na stránke sa objavilo info (https://www.bricklink.com/r3/designer-program/introducing.page):

Round 3: Crowdfunding opens on May 17th at 10:00am Pacific / 7:00pm CET
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Neymar 18. Máj 2022, 01:39:12
Tak už sa objavili ceny aj pre zvyšné projekty - do 3. kola
https://www.bricklink.com/r3/designer-program/introducing.page

Brickwest Studios (3928 dielov) za 289,99 Euro – 7,3 centa na diel
Mountain View Observatory (3889 dielov) za 269,99 Euro – 6,9 centa na diel
Space Troopers (2670 dielov) za 169,99 Euro – 6,3 centa na diel
Modular Construction Site (3371 dielov) za 269,99 Euro – 8,0 centa na diel
1950s Diner (1377 dielov) za 109,99 Euro – 8,2 centa na diel
Winter Chalet (2705 dielov) za 169,99 Euro – 6,3 centa na diel
Train Station: Studgate (4062 dielov) za 339,99 Euro – 8,4 centa na diel
Working Waterfall (2399 dielov) za 189,99 Euro – 7,9 centa na diel
Exploratorium (3403 dielov) za 249,99 Euro – 7,3 centa na diel
Cca za 2 hodiny bolo skoro všetko vypredané....už majú len pár kusov Modular Construction Site (3371 dielov).
Vlaková stanica bola o 10 EUR u nás drahšia, inak nám chudákom-milovníkom Putina( ;) dali nižšie ceny, trebárs Observarórium stálo 199 EUR  :oldman:
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Frco 31. Júl 2022, 11:09:06
Na nete su uz fotky, ako niektori ludia maju sety z druheho kola uz doma. V USA. Kedy sa to bude posielat u nas?
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: peaso 01. August 2022, 12:49:17
Dnes si stiahli peniaze z kreditky, takze ocakavam ze do par dni zacnu tie sety chodit.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Frco 01. August 2022, 13:04:34
Ano, aj mne dnes stiahli.
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: papluh 08. Marec 2023, 08:58:12
Nová séria Bricklink Designer Program začína predkolom - 7-31.3.2023 sa dá hlasovať za návrhy tvorcov
Hlasy budú použité pri rozhodovaní o výbere a keďže je tam skoro 400 príspevkov tak tipujem že zohrajú úlohu minimálne v poradí v akom sa budú zaoberať posudzovaním.
https://www.bricklink.com/v3/designer-program/main.page
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: jayor 14. Január 2024, 21:20:48
tak uz su ceny aj datum zaciatku predaja https://www.bricklink.com/v3/designer-program/main.page co na to hovorite ?
Nadpis: Re: Bricklink designer program
Príspevok od: Inst 15. Január 2024, 14:22:04
Ja si až v júni kúpim hríbový domček.