TatraLUG

LEGO => Vlastné výtvory (MOC) => Naše vlastné výtvory => Tému otvoril: Paliason 18. Júl 2017, 16:56:35

Nadpis: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Paliason 18. Júl 2017, 16:56:35
Terminator: "Johne Connore, už je čas".
John Connor: "Ty mně chceš zabít?"
Terminator: "Né, musíš žít."


Čaute, všetci,

Predstavujem vám môj "Utra-tajný" projekt:

T-1 Battlefield Robot a.k.a. Ground Assault Vehicle

Je to robot z filmu Terminator 3: Rise of the Machines
Ide o plne autonómny pozemný ofenzívny systém, prvý robot triedy "T" - Terminator a zároveň prvý prototyp tanku lovec - zabijak (Hunter-Killer). Navrhla a produkovala ho firma Cyber Research Systems pre bojové účely na čistenie bojiska od nepriateľských vojakov.

[attach=4]  [attach=1]  [attach=5]

[attach=2]  [attach=3]  [attach=6]

John Connor: "Já tvou budoucnost ani ten můj osud nechci! Nikdy jsem ho nechtěl!"
Terminator: "Na základě rozšíření panenek, teploty pokožky a svalového napětí usuzuji, že existuje třiaosmdesáti procentní pravděpodobnost, že nezmáčkneš kohout".


V rámci filmu:
Hlavným cieľom kladných protagonistov filmu Terminator 2 bolo odvrátiť súdny deň - zničiť firmu Cyberdyne Systems.  Tá mala rozbehnuté práce na vývoji SKYNETu - siete superpočítačov, využívajúcu umelú inteligenciu, s cieľom nahradiť ľudí ako pilotov komerčných i vojenských lietadiel, a na kontrolu ďalších vojenských systémov, vrátane jadrových striel.
Partii okolo Johna Connora sa im samotnú budovu zničiť podarilo, no napokon celý Cyberdyne prevzala US armáda a tak celý projekt bol v tajnosti zadaný dalšej spoločnosti: Cyber ​​Research Systems. Tejto firme sa to nakoniec podarilo (dej Terminator 3), dokončila vývoj SKYNETu. Postavila aj prvých lietajúcich dronov Série A - Aerial, ale aj robotov Série T - Terminator, ktorí teda mali nahradiť vojakov na bojisku.

Výborná scéna z filmu.
Akurát je nedomyslené, ako Arnold aktivoval ten utrhnutý minigun? :)

http://www.youtube.com/watch?v=pUe9P24ZCmo

Škoda, že títo roboti boli vo filme len pár minút,...filmového materiálu bolo natočeného oveľa viac - ďalšie scény vonku po vzbure, no do filmu sa nedostali, boli vystrihnuté.

[attach=7]  [attach=8]

Terminator: "Hněv je lepší než beznaděj."

Reálny stroj:
Pre účely filmu bolo postavených niekoľko týchto robotov v reálnej veľkosti. Za výsledkom nestojí nikto iný než skvelý maskér, odborník na filmové efekty a animatroniku - Stan Winston. Jeho štúdio postavilo päť týchto T1-tiek pre scény v sídle Cyber Research Systems, z nich 2 boli plne funkčné.

[attach=9]  [attach=10]

Finálne zmontovaný T-1 bol vysoký približne 2,1 metra a vážil vyše 1,5 tony. Dosahoval rýchlosť asi 11 km/h. Pásy použité na podvozku boli použité od firmy, vyrabajúca pásové komplety pre offroad pick-upy. Namontujú sa namiesto kolies.
Robot má pohyblivú hlavu upevnenú na kĺboch, telo je upevnené na platforme schopné otáčať sa o 360 stupňov.
Ramená na oboch stranách sú schopné sklápať sa a je v nich umiestená munícia. Na obidvoch ramenách je osadený šesťhlavňový rotačný guľomet General Electric kalibru .50,  chrliaci náboje s ochudobneným uránom kadenciou 3000 rán/min. Samozrejme reálne to nestrieľalo, boli to len zvukové a svetelné efekty.

Perfektné video zo zákulisia samotnej stavby robotov:

http://www.youtube.com/watch?v=7zNUKvAza0A

Veľmi sa mi páči celkový dizajn, ale aj to, ako je to celé rozpohybované a efektné...vynikajúca práca. Na druhej strane, keď sa zamyslím, ak by bol nasadený do skutočného boja, tipujem mu životnosť pár minút - hlavu, v ktorej sú vśetky doležité senzory, má úplne nechránenú, ochranné kryty zvyšného tela má len v predu a v zadu - z boku je dosť zranitelný, všetka hydraulika, elektrika odhalená...
A dalšia vec súvisí s guľometmi: minigun a jeho maximálna spotreba streliva - v ramenách má síce zásobníky, ale behom nepretržitej paľby by po pár sekundách bol na suchu...

Vylepšená a viac obrnená verzia T-1 sa objavila v pokračovaní: Terminator Salvation.

[attach=11]

Terminator: "Katharine Brewsterová, nemáš žádná zranění?"
Kate Brewster: "Jdi se bodnout, idiote!"
Terminator: "To nemohu provést."


Lego model:

Funkcie sú napojené na 4 IR prijímače.
- poháňané sú 2 hlavné pásy: 2x XL Motor - ľavá/pravá strana
- zdvih hlavnej platformy: XL-Motor
- otáčanie horného tela v rozsahu 360°: 1x M-Motor
- pohyb hlavy: 1x Servo Motor
- zdvih ramien: 1x M-Motor
- rotačný pohyb hlavní guľometov: 2x M-Motor
- 3x LED svetlá v hlave
- 2x Battery Box: jeden v prednej časti podvozku zároveň ako protiváha, druhý v prednej časti horného tela

Rozmery:
- šírka podvozku: 29 cm
- max. šírka ramien v palebnej pozícii : 44 cm
- výška: 45 cm
- dĺžka: 58 cm

Hmotnosť: 5 Kg

Velitel zásahové jednotky: "Odhoďte zbraň... a rakev!"

Priebeh stavby:

Je to môj zatiaľ najdlhšie vyvíjaný model = bol to ťažký pôrod. V hlave som ho mal rozplánovaný už pár rokov dozadu, Nakoniec som začal testovaciu stavbu podvozku začiatkom roka 2014.

Prvé čo bolo treba rozhodnúť, bola veľkosť celého modelu. Ohľadom pásov nebolo o čom rozmýšľať - zvolil som tie najvačšie. Z tohto vyplývalo, že musia byť zdvojené, aby to proporčne zapadalo veľkosťou do plánu, vopchať tam ovládateľné všetky funkcie. S podvozkom som sa zapodieval pár mesiacov, s neustálými prerábkami som ho ako-tak poskladal - základný tvar, kostra, kolesová sústava. Fungovalo to! Hlavným dôvodom, prečo som základy robota na niekoľko mesiacov znechutene odložil do kúta, bol ten, že pásové ozubené kolesá boli dosť malé. Vyzeralo to komicky.

Po návrate k tomuto projektu som začal na podvozok stavať zdvíhateľnú platformu. Najskôr na to slúžil L-Motor. Postupom času pribudli ďalšie časti s výzbrojou. A už to nezdvihlo. Preto bol nahradený XL-kovým. Súčasne som zhotovoval aj hlavné telo so sklápateľnými ramenami. Neustále prerábky, musel som sa popasovať s problémom, ako to celé vystužiť a zároveň zachovať tvary. Nasledovalo opätovné znechutenie, další odklad na pár mesiacov...

Po čase prišli na rad rotačné guľomety, To išlo jednoducho. Akurát vďaka veľkým vôľam na výstupnej diere motorčekov, to úplne "vaklá" a po roztočení vzniká elipsovitý pohyb. Ďalej som postavil prvú verziu hlavy. Začal som riešiť problém malých ozubených kolies. Začal som hľadať ich väčšiu verziu...a našiel som. Stránka Shapeways je asi najlepším zdrojom takýchto všelijakých (nielen Lego) custom-dielov vytlačených na 3D tlačiarni. Existuje 12 a 14 zubová veľkosť. Lego disponuje len 10 zubovou. Takže mi to hralo do karát - vačšie (8 kusov) pôjdu na kraj a menšie (30 kusov) na zvyšné pozície, tak ako to je v origináli. Moje nadšenie  vystriedalo sklamanie pri pohľade na cenu. Ale bez spomínaných kolies sa to proste nedalo. Kúpil som ich asi na 3-krát v rozmedzí pol roka a vychytal som aj akciu, čo mali na eshope.

[attach=12]

Nastala zase celá prerábka podvozku durchom-durch, lebo samozrejme nové kolesá nepasovali polohovo na pôvodných pozíciach. Niekde šúchali, zmenila sa aj dĺžka pásu, nesedela mi potom vôbec poloha pohonnej osky so stredom veľkých kolies kvôli vačšiemu priemeru. Celé som to rozoberal znova a znova.

Šesť mesiacov ubeholo ako nič, vrhol som sa na vylepšovanie ramiem a tela.
Podvozok bol už relatívne vyladený.
Skúšam aj jednotlivé časti robota zložiť dokopy. Zisťujem, že telo je proporčne trochu malé oproti predlohe.

Za štvrť roka som znova nabral chuť a objednal potrebné diely. Celé trup som predlžil dozadu, ramená kompletne prerobil so snahou, čo najviac použiť Technic panely, pretože vyzerajú najlepšie pre stvárnenie zaoblených plôch. Hlavu som celú prerobil - zväčšil, pohral som sa aj s detailami.
Behom tejto fázy sa moje dávne predtuchy potvrdili...konkrétne tie, že celé horné telo (ramená + guľomety, prijímače, káble a všetky detaily na tom upevnené) majú váhu, ktorá celý robot prevažuje dozadu. K tomuto stavu dopomáha i to, že som spravil spodnú radu kolies kyvnú. Dve pružiny som na oboch koncových stranách musel nahradiť normálnym Technic-beamom a je to natvrdo. Pod predným B-Boxom pribudol ešte ďalší priestor pre závažie.

John Connor: "Pamatuješ si na mně vůbec? Jak Sarah Connorová vyhodila do vzduchu Cyberdyne? Hasta la vista, baby? Nic ti to neříká?"
Terminator: "To byl jiný. T-101."
John Connor: "Cože? Vás vyrábějí na běžícím pásu nebo co?"
Terminator: "Přesně tak."
John Connor: "Tak to tě budu muset učit zase všechno znova od začátku."


Má to stále zopár nedostatkov:

Prvotný problém spočíva vo finálnej hmotnosti. Model je veľmi ťažký a pásové hnacie kolesá kvôli malým drážkám nedokážu preniesť silu = skoro konštantne prešmykujú vnútri pásu.
Druhá vec je fakt, že umelá hmota nie je železo. Celé to pruží ako z gumy. Ďalej tým, že horné telo je posadené tak extrémne dozadu a vyosené voči miestu otáčania, je tam veľké namáhanie. Veľká páka, ktorá pôsobí na točnicu, kde to je celé pripevnené. Točnica je nová verzia z MB Arocsa - bez nej by som to nespravil. Starú verziu som mal použitú najskôr a úplne ju vykrútilo. ...a to som mal len základnú kostru vtedy hotovú...teraz by ju utrhlo úplne.

Nedostatočne silné sú aj Mini-Linear Actuatory, zdvíhajúce samotné ramená so zbraňou. Do koncovej hornej polohy kde je treba najväčšia sila, sa nedostanú - pri tej váhe sa aktivuje spojka proti preťaženiu.

IR prijímače sú kapitola sama o sebe: na takýto model dosť nevhodné. Prečo v dnešnej modernej dobe musia tieto prijímače vyzerať, ako keby ich zobrali z DUPLA? Krabice veľké nadrozmerné neforemné....Ja som ich zapracoval tak, aby mi čo najmenej narúšali dizajn modelu, ale tým pádom sa vykytne problém: akonáhle je prekážka medzi vysielačom-prijímačom (čo pri rotácii tela vznikne vždy), tak to nefunguje. Neviem si predstaviť, vopchať dve veľké "krabice" niekde hore na ramená. S-brick by toto zrejme vyriešil.

Záver:

Z hľadiska funkčnosti: ako RC model je to polofunkčné. Mal som v pláne natočiť video, ale k vyššie spomínaným skutočnostiam je výsledok otázny.

Z hľadiska statického modelu: som s výsledkom spokojný.

Všetky fotky v originalnej kvalite mám na servery FLICKR.
 (https://www.flickr.com/photos/127034593@N02/albums/72157684158202100)

"Skynet si uvědomil sám sebe. Za jednu hodinu zahájí hromadný atomový útok na svého nepřítele."
Robert Brewster: "Na jakého nepřítele?"
John Connor: "Na nás! Na lidi!"


(https://c1.staticflickr.com/5/4312/35986634755_7e8c4daea5_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4314/35944948846_748a73bb34_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4326/35944947376_915d5e9f1b_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4306/35815840592_203fbc2417_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4324/35854172881_72fcf7384b_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4293/35944944516_f7471a163d_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4305/35597613970_0401165b82_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4317/35815837742_ec2cd574a0_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4292/35597613730_ab4cc34796_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4310/35944941776_268391f9f3_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4312/35944940246_b7486e6c4a_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4295/35597612540_a4f2b22709_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4297/35597612440_d59ac903ff_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4317/35597612180_dbb749d8e2_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4306/35944935326_fec81fbfc5_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4295/35815830532_e14043b113_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4317/35597610040_a0ac030377_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4302/35944917376_db6a74892a_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4293/35815827742_b6805047a8_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4326/35854160471_fd37e927b9_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4320/35815825502_9efa63c797_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4291/35176267593_87f7ee4d46_b.jpg)
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Paliason 18. Júl 2017, 16:57:36
(https://c1.staticflickr.com/5/4298/35146667554_2f60c41d44_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4303/35176264973_2fff66ed77_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4330/35176263933_7bacd01bcb_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4313/35944925286_3ea9751d41_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4317/35815818912_94a692b918_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4312/35986623335_1f6b0b509a_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4310/35944920026_150624c367_b.jpg)

(https://c1.staticflickr.com/5/4307/35597597910_d758275066_b.jpg)

Na úplný záverom ešte ohodnotím filmy ako sa mi páčia, a teda názory, zaújimavosti a postrehy na ne, sú tu tiež vítané!

Terminator - 10/10
Terminator 2: Judgement Day - 10/10
Terminator 3: Rise of the Machines - 9/10
Terminator: Sara Connor Chronicles - 2/10 (strašne trapný seriál)
Terminator: Salvation - 5/10 (priemerná blbosť, nevyužitý potenciál - ale v porovnaní s Genisys je aj táto štvorka dobrá :) )
Terminator: Genisys - 2/10  (trapná lacná srajda...jedna debilita za druhou...som sa plieskal po čele s tej demencie niektorých scén)
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: MMX 18. Júl 2017, 17:04:52
Pecka  (y) este bz to chcelo video  :) super fotky prevedenie a aj prostredie.
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: bedo 18. Júl 2017, 17:33:10
Bombova stavba - je to uplna pecka cely trup a pohyby vsetkych casti su mega - aby som sa prisnal ani som si toho robota prolis nevsimal v tom filme  :-[ - aka je to vlastne mierka ??
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: liondee 18. Júl 2017, 19:22:07
Bol si s robotom rozstrieľať starú MERINU? :) Inak šupa model.  (y) (y) (y) (y) (y) :o :oldman: :oldman:
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Juri 18. Júl 2017, 20:44:52
Vidieť, že si nad tým strávil veľa času, premakané  :o
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Peto 18. Júl 2017, 20:45:21
Je to vyyyborne prevedeny model....davam ti 10 z 10! Akurat mam tazke srdce na hodnotenie filmov. Terminator 3 uplne najhorsia cast pre mna...ta terminatorka bola hroza a tak isto aj ostatni herci!
T1 - 10/10
T2 - 10/10
T3 - 2/10
T4 - 4/10
T5 - 9/10
T chronicle - 5/10
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: papluh 18. Júl 2017, 20:45:47
tak na toto som si počkal na večer a pozrel na PC miesto na mobile
vyzerá to super
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: sylmer 18. Júl 2017, 20:57:45
Model parádny (10/10), a ten diel s terminátorkou a rakvou atd vôbec nebol zlý :)
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Buďo 18. Júl 2017, 22:30:18
 :o :o :o

Prezentácia 10/10 -top !
Dizajn 10/10 -ani Chuck Norris by to lepšie nedal !
Farba 9/10 -ta biela mi tam nesedí , fotky modelu v šere najlepšie ukážu , LBG-čkou sa to nezlepší . Jedine metal silver ,no v tej farbe niet všetkých dielov ;)
Model 8/10 -na svetovej úrovni .
Motorizácia ?/? neviem posúdiť ,každopádne to nezapínaj !!! Budúcnosť ľudstva  UVP !!! 
Tvoja laťka o jeden celý rád vyššie  :oldman:
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: KLF 18. Júl 2017, 23:38:42
Parada Palo! :D Premakany model! Vedel som, ze robis robota, ale toto som necakal! Pacia sa mi aj tie pasy do gulometov. >:D Obdivujem Ta, ze vies taketo technicky premakane veci zostrojit. Ja by som z Technicu asi ziadny MOC nezvladol. Co by som vytkol je volba farby - zvolil bych LBG, ale predpokladam, ze v tej farbe by si asi nemal vsetky dieliky. Ale co bije doslova do oci, je ta biela samolepka! Palo - to si si mal dat vytlacit na priesvitnu foliu! Ale stale to vies upravit. ;) Inak samozrejme - TOP! (y)
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: MiKeL 19. Júl 2017, 09:43:43
Neni o com. Mozem to zabalit. (y)
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: bedo 19. Júl 2017, 09:57:57
Neni o com. Mozem to zabalit. (y)

Daj vediet kedy - kludne ti dojdem pomoct  >:D >:D ;)
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Paliason 19. Júl 2017, 12:50:10
Ďakujem všetkým za komenty!

... - aka je to vlastne mierka ??

vychádza to približne 1:5

Bol si s robotom rozstrieľať starú MERINU? :) Inak šupa model.  (y) (y) (y) (y) (y) :o :oldman: :oldman:

jasné, stará zchátralá Merina je to. :D Takéto industriálne prostredie pre fotenie, bola jasná volba už pri samotnom plánovaní modelu v začiatkoch.

Farba 9/10 -ta biela mi tam nesedí , fotky modelu v šere najlepšie ukážu , LBG-čkou sa to nezlepší . Jedine metal silver ,no v tej farbe niet všetkých dielov ;)

Bola to velká dilema... a hneď si aj napísal dôvod ...v bielej bolo všetko čo som potreboval, čiže preto. Potom už len nastriekať to celé metalickou farbou :oldman:

Ale co bije doslova do oci, je ta biela samolepka! Palo - to si si mal dat vytlacit na priesvitnu foliu! Ale stale to vies upravit. ;)

hmm, áno, je to tam vidieť...nálepky flákam odjakživa...dám ju urobiť na priesvitno

...Akurat mam tazke srdce na hodnotenie filmov. Terminator 3 uplne najhorsia cast pre mna...ta terminatorka bola hroza a tak isto aj ostatni herci!

Peto dik za názor.
Z tých hercov mi prišiel najslabší asi len Nick Stahl, inak zvyšok mi tam sedel. Aj Terminátorka to dobre zahrala. Akurát hudba je nič moc, nerobil ju už Brad Fiedel, škoda. Pre mňa je T-3 zase posledná dobrá časť zatial. Super naháňačky, akcia, Arnold ešte v super forme, podobná atmosféra ako v T-2, a hlavne silný záver s odpálením atomoviek.

Mne práveže všetci hlavný herci v Genisys prídu strašné slabí. Dej je úplná zlátanina prvých dvoch dielov, ignoruje tretiu a švrtú časť. V budúcnosti ich tam naháňa ten vyžratý Terminator John Connor...koho toto napadlo taká chujovina ::) Ten terminatorský japončik tam oživuje kvapkou tekuteho kovu iného terminatora. ::) , 30- kilová meter 50 vysoká ženská tam podopiera poškodeného Arnieho ???. Na to, že to je nový film, tak vela efektov vyzeralo jak z Bollyvoodu. Nepamatam si už všetko, ale plieskal som sa do čela každú schvilu, jaké dementné nápady sa na mňa sypali. Arnold tam nehrá robota, ale starého deda v kožennej bunde...proste starecké pohyby už nezamaskuje...

Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: MiKeL 20. Júl 2017, 08:22:58
Dufam, ze robot je naprogramovany v jazyku ArnoldC (https://github.com/lhartikk/ArnoldC/wiki/ArnoldC), jedinom vhodnom pre taketo typy strojov :oldman:
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: bedo 20. Júl 2017, 09:17:57
Dufam, ze robot je naprogramovany v jazyku ArnoldC (https://github.com/lhartikk/ArnoldC/wiki/ArnoldC), jedinom vhodnom pre taketo typy strojov :oldman:

Za kazdym priadkom kodu je biceps namiesto bodkočiarky  :D
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Jammo 20. Júl 2017, 09:44:59
super model  (y), hodi sa o toho prostredia
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: TOME 21. Júl 2017, 12:57:19
obdivuhodne dielo  (y) ;) aj ked mam radsej vozidla od teba, no vidiet ze ty si pre nadpozemske stroje rovnako nadchnuty ako pre tie pozemske a tomu odpoveda aj tento vysledok. Paci sa mi aj ako si popisal proces, ze to nie je len take jednoduche postavit, a je to vidiet ze toto asi nebola taka sranda skonstruovat, super prezentacia, za cele tri palce hore  (y)  (y)  (y).
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Paliason 24. Júl 2017, 02:32:53
Jammo, TOME: ďakujem.

Dufam, ze robot je naprogramovany v jazyku ArnoldC (https://github.com/lhartikk/ArnoldC/wiki/ArnoldC), jedinom vhodnom pre taketo typy strojov :oldman:

 ;D samozrejme že áno!

A toto ste videli?
Ten Arnoldov nemanželský syn má črty tváre po tatkovi, ale úplne.
Ty vole, ten s tou brokovnicou - herecky riadny tragéd  :))

http://www.youtube.com/watch?v=ENSdhADvYIM
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: KLF 24. Júl 2017, 09:15:11
Koki to je jeho syn? ;) Ten traged vyzera ako Michal David. ;D
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Paliason 24. Júl 2017, 09:36:48
Hej, s tou služkou čo mal aférku...

Ty ale fakt, Michal David ...keby držal tie jeho klávesy na šulcové baterky, tak je jasný  ;D
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: legoholik 24. Júl 2017, 15:22:29
si úplný šialenec a génius, Michelangelo lego sveta ....bravo maestro  (y)  (y)  (y)  :o  :o  :o...máš vôbec nejaké hranice?  :o  :o  :o
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: phoenicis 24. Júl 2017, 17:30:28
TVL, tak toto je iná krutosť!!!  (y) (y) (y) :o
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Paliason 25. Júl 2017, 09:55:08
legoholik, phoenicis: ďakujem.

A či mám nejaké hranice? hmm, ked na ne narazím, tak ti poviem. :D  Pri tomto robotovi hlavne samotné lego - ako stavebnica, narazila na svoje hranice.

Video asi spravím, bude to ale trvať nejakú dobu. Rozmýšlam aj o tom, že by som na tých velkých pásových kolesách, kruhovým pilníkom zväčšil tie drážky.
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Paliason 07. August 2017, 10:47:26
[attach=1]

[attach=2]
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Paliason 16. August 2017, 14:38:57
...a ešte záber s minifigom Maximom...

[attach=1]
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: SkiFi 26. August 2017, 17:34:48
wow :) fajny stroj len pozor aby neovladli domacnost
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Paliason 25. September 2017, 10:55:05
Tak som sa konečne rozhúpal, zväčšiť-prehĺbiť drážky na hnacích kolesách...

[attach=1]

Zaberá to teraz lepšie do pásu, tak ešte zvyšné 3 kolá mi ostáva prefréznuť.

***
A mimochodom, teraz premietajú v našich kinách Termoša 2 - remastrovanú 3D verziu (škoda že pôvodnú a nie predĺženú). Bol som pozreť a paráda, to som si nemohol nechať ujsť. V úvodnej scénke z budúcnosti ten 3D priestor ma zatlačil do sedačky. Doporučujem!

A plagátik do zbierky nesmie chýbať  :oldman:

[attach=2]
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Paliason 13. December 2017, 15:53:54
Hohohóóó...na úvodnej stránke Eurobricksu (https://www.eurobricks.com/forum/) sa zjavil moj domáci mazlíček... 8)

Tradične tu uložím z toho snímok ako pamiatku na večné časy!

[attach=1]

Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: STARHAWK 13. December 2017, 16:07:14
Hohohóóó...na úvodnej stránke Eurobricksu (https://www.eurobricks.com/forum/) sa zjavil moj domáci mazlíček... 8)

Tradične tu uložím z toho snímok ako pamiatku na večné časy!

(Odkaz na prílohu)

 (y) congrats k medzinarodnemu uznaniu
Nie je tu vela ludi, ktorich produkcia vie dosiahnut medzinarodnej kvality.
Nadpis: Re: Cyber Research Systems:T-1 Battlefield Robot - TERMINATOR 3:Rise of the Machines
Príspevok od: Paliason 24. Apríl 2020, 22:43:30
Oh, nie! ...prečo som ho len zapínal, čo som to len urobil!....

http://www.youtube.com/watch?v=p3CpEiPBsSQ